BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

11 lata 9 miesiąc temu #614065 przez Agnilla
A jak dlugie zazwyczaj miewasz cykle? Bo jak 40 dniowe to faktycznie lepiej poczekac I nie robic glupot jak ja.
Dwa pokoje ogarniete, nie sprzatam tak jak zawsze bo nie mam sily, ale tak zeby bylo czysto I swiezo. Na kurz nie moge sobie pozwolic jako alergik, ale na balagan I rozpierduche juz tak :p zawsze sobie postanowie, ze bede codziennie wieczorem sprzatac I ukladac po calym dniu tym samym bedzie ciagle porzadek, ale jak pracuje w weekendy to robie burdel ubraniowy, jak jestem chora tez robie, jak wracamy od tesciow to tez walizka tydz lezy itp. :P
ok koniec przerwy, lece dalej co zdaze przed powrotem Pana :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #614066 przez issska1986

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 9 miesiąc temu #614070 przez issska1986
Agnilla, Ty to Koziorożec jak mój mąż- to tłumaczy tą torbę nierozpakowaną przez tydzień :D

hehe ja w tygodniu też mam ciuchy na fotelach poskładane, ale w weekend zawsze to sprzątam, dziś wyjątkowo do odkurzania zagoniłam ojca, niech raz na 10 lat coś zrobi leniwiec jeden ;) mąz cwaniak już coś miał do załatwienia jak czas sprzątania, w sumie teraz jego kolej cwaniaczek jeden ;)ale złapie go za tydzień - co się odwlecze...

11 lata 9 miesiąc temu #614079 przez moofka
no ja mam różne cykle, tak 30-40 dni, ale skoro @ przychodzi 2 tyg po owu a 2 krechy miałam w 22 dc to ten cykl będzie mieć najbiedniej 37 dni. chyba dobrze kminie :unsure:

11 lata 9 miesiąc temu #614081 przez issska1986
moofka napisał:

no ja mam różne cykle, tak 30-40 dni, ale skoro @ przychodzi 2 tyg po owu a 2 krechy miałam w 22 dc to ten cykl będzie mieć najbiedniej 37 dni. chyba dobrze kminie :unsure:

chyba tak by ci wychodziło :D

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #614115 przez Agnilla
:D :D :D
tak propos tych naszych cwanych mężów :P
jak im mój coś tłumaczy z autem, to się tak złoszczę, bo najlepiej żebym ja wiedziała wszystko co, gdzie i jak, a ja mu zawsze odpowiadam "chodź pokażę Ci obsługę pralki" :D

moofka, co do owulki to musisz mieć rację :)

w ogóle nie dość, że się dobrałyśmy wiekiem, to zauważyłyście, że żadna z nas nie ma normalnie książkowych, regularnych cykli? :P czy się mylę? :)

11 lata 9 miesiąc temu #614129 przez Kaś_O
moofka jesteswna z tym że @ przychodzi 2tyg po owu? nie jest to tylko książkowy zabieg w stylu owu powinna być w połowie cyklu?

ja miałam rególarne kiedyś po tabletkach, jak w zegarku.. ale stare czasy dawno minęły.

Kurde odwlekałam kupno biletów na samolot a teraz drogie są :| nic czekam aż spadnie coś.. a ja mam lenia dziś, obejrzałam serial. Tylko pozmywałam i po śniadanku też.. a tak to Czarek śpi a ja odpoczwam..

Znowu jakieś nowe krostki mi powyskakiwały na plecach :| oby to była dziewucha :P

Agnilla widziałam to :) dobre dobre :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=64867http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=54914

11 lata 9 miesiąc temu #614135 przez Agnilla
ja pytałam o tą owu, bo mam dziś 24c więc @ powinna mniej więcej przyjść za 8 dni, zastanawia mnie więc czy np mogę mieć owu dziś-jutro.też czytałam wszędzie że ta owulacja przychodzi 10-14 dni przed @, ale może są jakieś odstępstwa? ;) no nic, zobaczymy co dziś test wskaże. może faktycznie miałam owulację 16dc a kreska była słaba bo np miałam słabe stężenie tego LH ? no teraz to będę cały tydzień się stresować, czy ten małpiszon przylezie :/

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #614156 przez moofka
Kaś no właśnie wyczytalam że między @ a owu może być przerozny czas, za to między owu a następna @ jest to zwyczajowo 14 dni. Jakieś odstępstwa pewnie się trafiają. poczekamy zobaczymy :)

ja regularnych cykli nigdy nie miałam. Jak mi się czasami trafi 2 czy 3 razy z rzędu ta sama długość to zawsze budzi się we mnie nadzieja że może teraz będzie tak zawsze. Ale następny cykl sprowadza mnie na ziemię swoim nieoczekiwanym teminem :angry:

agnilla razem się będziemy w takim razie stresowac, będzie razniej ;)

11 lata 9 miesiąc temu #614246 przez ferritka
ogarnęłam ;D i dom i sta...yyy ukochanego mego :lol: :lol: B) teraz bedę się lenić B) B)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

i jakby tego było mało coś mi się zda, że wszystkie w jednym cyklu zaskoczymy B) B) B) B) B)

Kuba Maly Kregielek <3

11 lata 9 miesiąc temu #614292 przez Agnilla
No ja tez, wysprzatane, twarz zrobiona, wykapana, wy...gladzona :P zaraz waz wroci, pewnie zdezelowany, ale co nie moze isc sie kapac bo mi plemniczki zagrzeje wrrr. Pisze do niego kup mi dobry jogurt a on mi odpisuje : konkret, smak, firma :D
przede mna paznokcie I stopy I bedzie git, do wieczora odpoczywamy :)
ferri ja rozumiem, ze jurny emeryt w zasiegu? :) tylko juz nic nie pij do siusiania, bo znowu zapomnisz :)
odezwe sie z kompa, z kom nie ma efektu :P

11 lata 9 miesiąc temu #614321 przez moofka
U mnie też już wysprzatane ale ja jeszcze w bałaganie.

ferri ja tu krótko stażem ale też mnie się zdaje że zgrana z nas ekipa :D i można ze wszystkim walić prosto z mostu :kiss:

11 lata 9 miesiąc temu #614325 przez ferritka
a ja się czosnku najadłam jak dzika i jak mi on nie pomoże to już nie mam planu :dry:

Kuba Maly Kregielek <3

11 lata 9 miesiąc temu #614334 przez issska1986
Agnilla napisał:

No ja tez, wysprzatane, twarz zrobiona, wykapana, wy...gladzona :P zaraz waz wroci, pewnie zdezelowany, ale co nie moze isc sie kapac bo mi plemniczki zagrzeje wrrr. Pisze do niego kup mi dobry jogurt a on mi odpisuje : konkret, smak, firma :D
przede mna paznokcie I stopy I bedzie git, do wieczora odpoczywamy :)
ferri ja rozumiem, ze jurny emeryt w zasiegu? :) tylko juz nic nie pij do siusiania, bo znowu zapomnisz :)
odezwe sie z kompa, z kom nie ma efektu :P

hehe rzeczywiście dobry efekt z pisania z kom, "zaraz wąz wróci " :lol:

11 lata 9 miesiąc temu #614336 przez issska1986
ferritka napisał:

a ja się czosnku najadłam jak dzika i jak mi on nie pomoże to już nie mam planu :dry:

ja się wczoraj najadłam sosu czosnkowego to mi mój kochany mężuś przenajsłodszy kazał spać plecami do siebie :lol: :lol: :lol: :silly:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka