BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

11 lata 2 miesiąc temu #750893 przez nati.olsztyn
Jest dokładnie tak jak pisze anuusia! Rodzinny teraz może tylko dać skierowanie do specjalisty, a nie może kierować na specjalistyczne badania.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #750912 przez Chudzinka
Cześć :)
No ja dziś po południu na grzybki jadę, ale to już będzie pewnie wszystko wyzbierane i skończy się na spacerku po lesie, ale i to miłe :)
Tak sobie czytałam jeszcze przed chwilą wpis lili i tak się cieszę, że się sprawy tak pomyślnie ułożyły :) Z tym, że z jej rad wynika, że dobrze na zajście wpływa przerwa od forum, bo ono zbyt nakręca i nie pomaga "odpuścić" :ohmy:
Ja do zabiegu nie ruszam ani wte ani wefte i się nie mam na co nastawiać i "nakręcać", więc zostaję z Wami, nie ma to tamto :blink: Ale jeśli laparo wyjdzie dobrze i lekarze powiedzą że można się starać i są szanse i jak chłopu się starania nie odwidzą, to może trzeba będzie takie rady wziąć pod rozwagę.. :unsure:

11 lata 2 miesiąc temu #751026 przez kinga21
Hej Dziewczyny:) Z Mężem mamy juz za soba dwie nieudane proby, w tym miesiacu probujemy po reaz 3. Od poczatku cyklu biore wiesiolek, podobno to pomaga:) wczoraj po przeczytaniu waszych wyp[owiedzi zakupilam testy owulacyjne( tylko, ze te w aptece- nie wiem ktore sa lepsze- te z allegro czy z apteki?). Dzis jeszcze zamowilam sobie test owulacyjny na sline. Mam nadzieje ze tym razem sie uda- do trzech razy sztuka :laugh:

11 lata 2 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #751207 przez julka
.

11 lata 2 miesiąc temu #751230 przez Dagnes
Julka :kiss:

Wiktoria

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #751240 przez Chudzinka

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #751241 przez Chudzinka
A czekaj, czekaj, Julcia - jak jest niby na forum? Choo.. Chorobowo? :silly: :side: No tak, jesień w końcu :blink:

Cześć kinga! Trzymamy kciuki :)

11 lata 2 miesiąc temu #751271 przez Asiaa
Kinga witaj :) proszę nie nastawiać się w sposób "do trzech razy sztuka" bo jeśli się nie uda to będzie czarna rozpacz, a po co komu taki stres? ;)
Ponoć przy zdrowej kobiecie i zdrowym mężczyźnie szanse na poczęcie wynoszą 50% tak nam babka mówiła w poradni przedmałżeńskiej ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

po dzisiejszym teście druga kreseczka robi się ciemniejsza, ale nadal jest jaśniejsza od testowej, więc to chyba jeszcze nie to, a dziś 20 dc :ohmy:

11 lata 2 miesiąc temu #751282 przez kinga21
po dzisiejszym teście druga kreseczka robi się ciemniejsza, ale nadal jest jaśniejsza od testowej, więc to chyba jeszcze nie to, a dziś 20 dc :ohmy:[/quote]

Asiu, a jak długie sa Twoje cykle?>

11 lata 2 miesiąc temu #751286 przez Asiaa
niestety są nieregularne

11 lata 2 miesiąc temu #751289 przez kinga21
a taka średnia dlugosc?

11 lata 2 miesiąc temu #751292 przez Asiaa
hymmm jak liczyłam średnią długość z kilku lat to wyszło 33 dni. choć w bieżących cyklach nigdy nie wiadomo ile wyjdzie, ostatni cykl trwał 27dni. I bądź tu człowieku mądry :P
A jak u Ciebie? robiłaś już wcześniej testy owulacyjne?

11 lata 2 miesiąc temu #751297 przez kinga21
U mnie jest zazwyczaj 28 dni, czasem sie zdazy ze jest 27. Testow jeszcze nigdy nie robilam, dzis zrobilam drugi raz, ta druga kreseczka wyszla taka bardzo bladziutka, ledwo ja widac ale jednak jest. U mnie 10 dzien cyklu i wlasnie nie wiem...

11 lata 2 miesiąc temu #751322 przez Asiaa
skoro długość cyklu masz książkową to może i owulację również? ;) czyli ok 14dc.
Sądzę że wszystko jest ok skoro w 10dc widać trochę drugą kreskę ;) z każdym dniem testowania powinna być coraz ciemniejsza, aż będzie tego samego koloru co testowa, a nawet ciemniejsza. Od tego momentu po 24-36h powinna być owulacja ;)

11 lata 2 miesiąc temu #751331 przez kinga21
tez tak myslalam ze ok 14 dnia, no ale probowalismy w tych dniach i niestety nic...
No ale zobaczymy:) Jutro albo w srode powinnam dostac tez ten test na sline wiec moze on cos pokaze:)
ktory to u Ciebie cykl staran?

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka