BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

11 lata 6 miesiąc temu #751592 przez kinga21
Asiu mnie tez dokucza ból gardł- psikam tamtum werde ale nic nie pomaga.
Taka pogoda, ze chyba wszystkich lapie :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #751598 przez magda1986
Asia a na ból gardła może płukanie gardła szałwią?

11 lata 6 miesiąc temu #751600 przez magda1986
i przez pomyłke wysłalam 2 razy to samo:) teraz taka pora że każdy coś łapie niestety:(

11 lata 6 miesiąc temu #751607 przez moofka
Asia ja z tych leniwych i na gardło zamiast robić syrop kupiłam sobie tabletki do ssania prenalen, do tego herbatka z sokiem malinowym i cytryną.

Ann u nas słoneczko jakieś delikatne, ale też chłodno.... plan na dzisiaj to poród :lol: znaczy się wieczorem idziemy na kolejne zajęcia do szkoły rodzenia :)

ja się dziwię, że mój mąż jeszcze zdrowy bo on zawsze coś przywlecze jak tylko sezon na chorowanie się zacznie :dry:

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #751616 przez gosia28
cześć laski.

po tych moich humorach ostatnich nie wiem kogo nie przywitałam, ale witam wszystkie nowe dziewczyny :)

kinga czytałam o tych testach na ślinę, to są te co mają paprotki pokazywać w dniach płodnych tak? W aptece kupowałaś czy na allegro? Ile zapłaciłaś?
Ciekawa jestem co Ci z tego będzie wychodzić i fajne porównanie będziesz mieć z testami sikańcami ;)
a testy myślę czy z apteki czy allegro- bez różnicy w skuteczności, za to z pewnością różnica w cenie.
I oczywiście życzę, żeby trzeci cykl był trafiony, ale nie nastawiaj się bo lepiej mieć miłą niespodziankę niż rozpacz i żal jak @ przylezie

Asiaa a jakie przetwory z dyni robisz? Bo zupę już robiłam, przymierzałam się do placków bo mi jeszcze trochę dyni zostało, ale może masz jakiś ciekawy pomysł i sprawdzony?

Dag aaaaaa zakupy :lol: poprawiły by mi humor ale jakoś cienko w protfelu :X

anuuusia jak Ci zależy na oszczędności to umów się gdziekolwiek na fundusz do gina, bo na początku badań jest sporo więc skubnie, lekarz rodzinny da Ci skierowanie co najwyżej na morfologię i mocz o ile w ogóle Cię nie odeśle do poradni ginekologicznej.

julka
wydaje mi się, że mimo clo pęknięcie pęcherzyka powinno być wywołane pikiem lh, a clo to moim zdaniem terapia hormonalna.
z tym stężeniem moczu też dla mnie to dziwne, że 1 sik nie, a potem trzeba nie pić, żeby stężenie było, nie wiem dlaczego tak jest :unsure:
cieszysz się rozumię, że 2,5 kg mniej, jak nie to się poświęcę i będę chudnąć za Ciebie :silly:
Twój punkt 5 ma głębokie uzasadnienie B)
a czemu lekarz nie zalecił Ci monitoringu przy clo? Powinien, żeby wiedzieć czy owu jest, czy zwiększyć dawkę, w którym dc podać clo przy kolejnym cyklu, czy nie robi się torbiel, ile pęcherzyków pojawia się przy stymulacji. Wydaje mi się to dość ważne

a na ból gardła pomocne jest też płukanie z ciepłej wody z solą

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

11 lata 6 miesiąc temu #751626 przez Asiaa
Gosiu jeśli chodzi ogólnie o przetwory to sama jeszcze nie robiłam ;) tylko pomagałam komuś jednak nie przy dyni. Planuję zrobić dżem z dyni :D przepis jeszcze nie sprawdzony więc nie wiem co to wyjdzie. Po pracy planuję zakupić dynię i spróbować. Wyszperałam też jakiś przepis na placki ziemniaczano-dyniowe oraz gnocchi dyniowe więc będą w kolejce czekały na wypróbowanie :D

W testach, czy to owu czy ciążowych najważniejsza jest czułość ;) Ciekawe co ten na ślinę pokarze ;) Czekamy :D

11 lata 6 miesiąc temu #751633 przez Chudzinka
Witam się i ja.
Asia, też się zastanawiałam, jak tam u Agnilli, ale po jej informacji, że jedzie do Gosi płakać, pomyślałam, że chyba coś jest na rzeczy i odpuściłam dopytywanie..
Goś, dobrze, że Ty już humor masz lepszy (mam nadzieję?) :kiss:
Kurcze, jak dobrze, że mnie nic na razie nie łapie. Ubieram się na cebulkę, normalnie tyle warstw, że już nie wyglądam na taką chudzinkę jak zwykle :blink:
Jula, jeszcze tak sobie myślałam, że może Twój organizm nie zareagował na clo, bo jeszcze nie "obudził" się po hormonach. Ja wiem, że z jednej strony mówi się, że po hormonach jajniki działają ze zdwojoną siłą i że od razu odzyskuje się płodność, ale czasem trzeba kilka miesięcy, żeby organizm zrozumiał, że już nie jest blokowany. Mam koleżankę, która dopiero w trzecim cyklu po odstawieniu miała owulację, tak jej się jajniki rozleniwiły. Wiem, że u Ciebie clo miało je dodatkowo obudzić, ale może dawka jest za mała? I faktycznie przydałby się monitoring..
Moof, Dag - zazdroszczę zakupów :kiss: Ja mam włączony pakiet oszczędnościowy..

11 lata 6 miesiąc temu #751644 przez gosia28
Chudzinka noooo prawie się poprawiał, tylko przed chwilą właśnie był listonosz z przesyłką dla mnie. W ciąży zapisałam się do takiego programu z bebilonu i właśnie dostałam przesyłkę z poradnikiem, śliniakiem i próbką mleka powyżej 6 miesiąca życia...

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #751646 przez Chudzinka

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 6 miesiąc temu #751697 przez anuuuusia
gosia28 tak też zrobiłam :) Może na tą pierwszą wizytę pójdę prywatnie, zobaczyć co i jak, ale już potem idę na fundusz. Oj, nie dam się systemowi B)
Przytulam :kiss: Trza było pogonić listonosza.

Dziewczyny, czytam Was codziennie, ale trochę boję się pisać. Chyba se stąd pójdę jak iss :( A tak mi tu fajnie było z Wami...

11 lata 6 miesiąc temu #751703 przez Asiaa
Gosia nie daj się! :kiss:

Anuuuusia dlaczego boisz się pisać? Ja nie gryzę :blink: pozostałe dziewczyny raczej też nie :laugh:

11 lata 6 miesiąc temu #751714 przez anuuuusia
Asiaa a bo się taka dziwna atmosfera wytworzyła :S Ciężarówki z dłuższym stażem jeszcze tolerujecie, ale już te nowe...

11 lata 6 miesiąc temu #751750 przez Asiaa
Anuuuusia jeśli chodzi o atmosferę na forum, to fakt zrobiło się ciut dziwnie, ale mam nadzieje że szybko to przejdzie i dalej będziemy dla siebie wsparciem ;)
Sama czuję się tu jak 'nowa', ponieważ dołączyłam stosunkowo niedawno do grona osób tu zaglądających ;)
Mi osobiście nie przeszkadza jeśli i w tym temacie wypowiadają się ciężarówki, w końcu ktoś musi nas poinstruować jak się dzieci robi :D i zarazić ;)
Staram się też zrozumieć dziewczyny, które zaczynają odczuwać coraz większy stres z powodu prób które nie kończą się według ich myśli.
Z drugiej strony to też nie wina dziewczyn które zaskoczą z fasolką w miarę szybko od rozpoczęcia starań

Gdyby to było w mojej mocy to Wam wszystkim dałabym po dzieciątku :) ale niestety nie jest, pozostaje tylko bycie wsparciem, zarówno dla starających się jak i już zaciążonych, bo facet nie zawsze zrozumie ;)

11 lata 6 miesiąc temu #751770 przez Asia K
dziękuje kochane za rady :kiss:

11 lata 6 miesiąc temu #751817 przez ann-sunshine
Asia tantum verde tez chyba dozwolone w ciazy.

Asiaa piekne slowa, wlasnie to chcialam anusi napisac

Anusia mam nadzieje ze jednak zostaniesz, atmosfera sie oczyszcza i tak to juz na forum jest ze ktos odchodzi, ktos przychodzi

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka