BezpiecznaCiaza112023

czy to moze byc ciaza

11 lata 8 miesiąc temu #723226 przez elka1631
Kochalam sie z chlopakiem w dni plodne przez trzy dni i wczesniej dzisiaj rano wstalam i kluje mnie caly czas lewy jajnik raz mocniej a czasami slabiej, miesiaczke bede miala dopiero 25 sierpnia ale czy mozliwe jest ze mogla bym byc wciazy dodam ze wczoraj przed weczorem tak krecili mi sie w glowie ze musialam usiasc po bym upadla. Prosze o porade. Jestem dobrej mysli :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #723234 przez Mirella
Może ale nie musi, równie dobrze może Ci się torbiel robić albo jelita głupieją albo cokolwiek. innego. Niestety do 25 musisz cierpliwie poczekać. Przepraszam, że ja tak z grubej rury, ale po trzech latach na staraczkach napatrzyłam się na stuprocentowe objawy po których @ przyłaziła normalnie jak co miesiąc. Na tym etapie nie da się określić czy jesteś w ciąży. ale jak się uda to się pochwal, trzymam kciuki :kiss:

11 lata 8 miesiąc temu #723251 przez Porto1987
A kiedy miałaś dni płodne? Bo skoro okres dopiero za 2 tygodnie, to trochę wcześnie na objawy.

11 lata 8 miesiąc temu #723476 przez Asia K
Witaj
Skoro okres za 2 tygodnie to mogła byc wtedy owulacja. niekiedy mozna odczuwac ten moment i moze to bylo to, ale na objawy ciazowe to zdecydowanie za wczesnie :)

11 lata 8 miesiąc temu #725505 przez elka1631
Witam mam pytanie do was,jestescie bardziej doswiadczone. Dzisiaj jak wstalan zle sie czuje tak jakbym katar miala oslabiona jakos jestem. Wczoraj przyszla mi ochota na sledzie i zjadalam z ponidorem dzisiaj rano tez, piersi mam tylko delikatnie nabrzmiale i czuje jak delikatnie boli mnie glowa chodze do lazienki co pol godziny siku mam tak jakby zatwardzenie. Prosze pomozcie.

11 lata 8 miesiąc temu #725588 przez Agnilla
ale w czym tu pomóc? :) przestań sobie wkręcać :) każda kobieta ma dni, kiedy źle się czuje, a w ciąży nie jest.

11 lata 8 miesiąc temu #725614 przez Mirella
Agnilla napisał:

ale w czym tu pomóc? :) przestań sobie wkręcać :) każda kobieta ma dni, kiedy źle się czuje, a w ciąży nie jest.

szkoda, że tu nie ma przycisku Lubię to :P

elka, bez obrazy, ale wyhamuj, masz przed sobą dwa tygodnie czekania i tyle, nikt Ci nie powie, że jak jesz śledzie to na bank jesteś w ciąży, mnie raz na miesiąc nachodzi i jakoś nic z tego nie wynika. A co do wizyt w toalecie, to może to po prostu zapalenie pęcherza?
Nie wkręcaj się bo rozczarowanie zaboli podwójnie. A jak już miną te dwa tygodnie to się pochwal efektem :)

11 lata 8 miesiąc temu #726162 przez Agnilla
Dokładnie, w przeciwnym razie jestem w ciąży od kilku lat;)
trzeba czekać, nic innego nie pozostaje

11 lata 7 miesiąc temu #727367 przez panna-c
Hej dziewczyny. Więc tak, naczytałam się i nakręciłam strasznie. Moje cykle zawsze trwały ok 32-35 dni, dziś mija 10 dzień od terminu spodziewanej @. Jakieś 4 dni po terminie zrobiłam pierwszy test - negatywny. Wyjechaliśmy w góry, wróciliśmy wczoraj, zrobiłam wieczorem test - negatywny, zrobiłam dziś rano - negatywny. Po powrocie na pierwszym teście pojawiło się coś co można by uznać za bladziuśką kreskę - ale może po prostu ją zobaczyłam po tym jak się naczytałam o pojawianiu się ich na drugi dzień u dziewczyn. Wiem,że muszę zrobić beta (zaraz jadę - mam nadzieję,że wyniki otrzymam szybko) i jestem umówiona do lekarza na czwartek. Nie wiem co o tym sądzić, jesteśmy po przeprowadzce więc termometru jeszcze nie posiadamy. Ale odbija mi się dużo, czuję się jak balon, raz mi gorąco a raz marznę kiedy inni nie marzną, czuję te kłucia w podbrzuszu czasami, o których piszą dziewczyny. Generalnie się zabezpieczamy, czasami zdarza się przerywany (ostatnio tak było kiedy moja magiczna okresowa aplikacja pokazała dni płodne) ale nigdy nie miałam regularnego okresu więc nie jestem w stanie powiedzieć kiedy dokładnie mam owulację. Wykryto mi hashimoto (choroba tarczycy) ale od jakiś 2 miesięcy nie biorę tabletek i nie widzę żadnych zmian w moim zdrowiu (może to była błędna diagnoza :) ); nie wiem czy to ciąża, wiem że muszę czekać na wyniki ale chciałam z Wami porozmawiać, chyba byłoby mi łatwiej. Wczoraj jak zrobiłam drugi test to poczułam taki mały zawód.. Nie staramy się o bejbika, ale wcale nie bylibyśmy załamani gdyby okazało się,że zafasolkowaliśmy.. :)

11 lata 7 miesiąc temu #728565 przez Asia K
Panna - c i jak sie sytuacja rozwinęła ?
Bete wyniki już masz?Co tam wyszło ?

Po takim czasie od ostatniej @ testy powinny juz cos pokazac , no ale różnie to bywa dlatego jestem bardzo ciekawa rozwiązania sprawy i oczywiście zycze by było po twojej myśli :kiss:

11 lata 7 miesiąc temu #729639 przez elka1631
Na brodawkach wyszly mi zylki. zauwazylam ze otwieraja sie w lewej piersi kanaliki piersi tak mocno mnie nie bola i sutki tez nie. Szyjke mam nisko opucjhnieta i jest zamknieta pobolewaja mnie jajniki raz lewy raz prawy i mam twarde podbrzusze wczesniej przed miesiaczka tak nie mialm. Co o tym myslicie ? Miesiaczke powinnam dostac w ta niedziele.

11 lata 7 miesiąc temu #730378 przez aisod
Niestety nic Ci tu nie pomożemy. Jedynie trzeba czekać :P W niedzielę, albo poniedziałek zrób test, może już pokazać czy jesteś w ciąży, ale wcale nie musi. Uzbrój się w cierpliwość :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka