BezpiecznaCiaza112023

Pare miesiecy staran i nic, walczymy dalej! :)

10 lata 11 miesiąc temu #872364 przez emilia1410
O to fajnie, a jakie teraz wycieczki sa tanie i fajne? Ja wlasnie lece we wtorek do angli samolotem i wlasnie okazijnie kupilismy bilet.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #872475 przez emilia1410
Ja to sie boje najbardziej tego, ze nie bede umiala dziecko do piersi przystawiac i zajmowac sie nim

10 lata 11 miesiąc temu #872494 przez Sophie25
Emilia nie boj sie podzialasz instynktownie i bedziesz doskonale wiedziec co robic :-)
Ja mialam wklesle brodawki i mala nie uchwycila piersi dopiero po tyg udalo mi sie odciagalam i brodawki zrobily sie chwytne a tez sie zalamywalam bo bardzo chcialam zeby ssala udalo mi sie. Po wieluuuu probach :-)

10 lata 11 miesiąc temu #872682 przez Karolincia
Hej Dziewczyny!! Przepraszam za moje dłuugie milczenie :( :( :( Miałam tyle roboty że wracałam padnięta na ryjek i szłam spać. Emilia fajnie że wylatujecie odprezysz sie i może tam ta chwila zapomnienia sprawi, że spłodzicie maluszka :) :laugh: :laugh: Nieprzejmuj się tym co gadają inni na temat dzieci tym bardziej, że sami je mają. Ważne abyś Ty czuła instynkt macierzyński i Twój partner również :) :laugh: :laugh: Sophie ciekawą masz pracę,. ojj tak powroty do pracy bywają cięzkie :) :) Co u Was więcej Dziewczyny słychać? :) Ja mam mega opuchnięte ciało nie wiem sama co robić jutro mam dostac planowo @ a jeśli nie dostane to 13 kwietnia robie test. Miałam dziś testować ale stwierdziłam że po co żeby się rozczarować :(

10 lata 11 miesiąc temu #872843 przez emilia1410
Trzymam kciuki bys okresu nie dostała:)
A ja siedze w domku, cały weekend mam wolny, sie chyba zanudze. Juz sie wyjazdu nie moge doczekac. Ostatnio robiłam porzadki w szafce z ubrankami malenstwa, tyle tego jest, ze troche chce wydac. Moj maz sie doczekac nie moze az w ciazy bede, co chwile sie pyta czy moze jestem czy cos nie czuje haha.

10 lata 11 miesiąc temu #873034 przez Karolincia
Ooo...słodko :) Bardzo bardzo to miłe widzisz Twój Mężuś chce dzidziusia to jest najwazniejsze a wszystkie odruchy Twoje matczyny przyjdą same z siebie - natura Ci pomoże w tym wszystkim :) nic sie nie bój - myśl pozytywnie a zobaczysz będzie Ci dużo łatwiej ze wszystkim. Ojj ale mnie brzuszek boli strasznie ;( i w sumie mam tyle wyprysków na buzi jak nigdy :// jak sie brzydnie to chyba będzie dziewczynka :D hehehe :) nie no najpierw chce 2 kreski a dopiero potem bede tak myśleć ;)

10 lata 11 miesiąc temu #873112 przez emilia1410
No własnie on chce bardziej niz ja haha.
A bys wolala dziewczynke czy chlopczyka?

10 lata 11 miesiąc temu #873122 przez Sophie25
Wiecie ze ja myslałam ze bedzie chłopak do 7 miesiaca pozniej okazała sie dziewczynka :D

Ja tez miałam krostki na buzi a pozniej okazało sie ze jetem w 6 tyg :D

JA chciałabym strasznie miec chlopczyka jeszcze :) Ale mezus mowi ze jak bedzie dziewczynka to faajnie bo bd miał coreczki tatusiowe :D

10 lata 11 miesiąc temu #873123 przez Karolincia
Ja to bym chciała synka i córeczkę :) a Ty??:)

10 lata 11 miesiąc temu #873141 przez Karolincia
Wow to niezle Sophie :)Też mnie wysypało strasznie na buzi :) A do tego jestem opuchnięta jak przed okresem i mam apetyt większy i faze na galaretki :)

10 lata 11 miesiąc temu #873226 przez emilia1410
Wolalabym dziewczynke.
I sutki mnie cos bola, ale to nie mozliwe by juz, bo dopiero tabletki ostawilam niedawno.

10 lata 11 miesiąc temu #873313 przez Karolincia
Kochana hormony buzują teraz w Tobie słyszałam o przypadkach dziewczyn, które zaszły bardzo szybko w ciążę po odstawieniu tabletek,a też takie które długo długo się starać musiały ale spokojnie będzie dobrze :* Kwas foliowy bierzesz?? najlepiej FOLIK :)

10 lata 11 miesiąc temu #873332 przez emilia1410
Biore folik, a teraz kupilam jakis w rosmanie pisze kwas foliowy ale nie pamietam jakiej firmy,mtez dla kobiet w ciazy.

10 lata 11 miesiąc temu #873401 przez Sophie25
Jestem i ja ! :)

Moj J to chciałby 2 dziewczynke on głupek mysli ze bedzie miał 2 coreczki tatusia i vbedzie je woził do kolezanek haha one wtedy to nie beda chciały sie z ojcem bujac :D

Jak bola sutki to dobry znak :D Mnie bolało podbrzusze lekko jak na okres i piersi zrobiły sie wieksze,wrazliwsze no i brodawki zciemnieły strasznie i wieksze sie zrobiły :)

Dzisiaj pieke torta na szwagra urodziny i jade do kuzynki popołudniu :)

Miłego dnia! :*

10 lata 11 miesiąc temu #873426 przez anitka90
Hej Dziewczyny!

Pozwoliłam sobie do Was dołączyć, bo przywiązanie do forum jest meeeeega silne :) sama jestem z grudnióweczek 2013. 8.12 urodził mi się synek, planujemy kolejną dzidzie, ale starania zaczniemy dopiero gdzieś po wakacjach (no chyba, że coś się wcześniej wydarzy :) ).
O pierwszego dzieciaczka starałam się z mężem pół roku. Niestety tutaj najprawdopodobniej trzymały nas moje nerwy (jestem człowiekiem bardzo nerwowym i niestety aż nad ambitnym ;) a studia i egzaminy robiły swoje ).Miesiąc po mojej obronie okazało się, że jestem w ciąży:) ale była radość :) Choć na początku nie byłam w stanie uwierzyć, gdyż w połowie mojego cyklu byłam u gina i gin stwierdził, ze mam cykle bezowulacyjne i od okresu miałam zacząć brać clo i duphaston. Ale okresu nie doczekałam :) Po lekarzu załamałam się niesamowicie, ale jak się okazało niepotrzebnie.

A tak w ogóle to mam prawie 24 latka i jestem z małopolski.

Trzymam mocno kciuki za Wasze dwie grube krechy!

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka