BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne 2

8 lata 10 miesiąc temu #1030401 przez natB
To ja bym zrobiła ciut później... bo PRL robsz razem z progesteronem... a progesteron po to badasz po owu, żeby sprawdzić, czy ewentualnie nie jest za niski do tego, żeby ze starań była ciąża :P jak to ładnie piszą przygotowuje śluzówkę na przyjęcie zarodka ooo :D ... kurna ale piszę bez ładu i składu, ale mam nadzieję, że rozumiesz ;P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 10 miesiąc temu #1030403 przez niagara
NatB mój gin ma prywatny gabinet w Poznaniu, ale na stałe pracuje właśnie na Polnej.
Na wizyty się nie umawiam, tylko jadę w godzinach przyjęć i czekam, a przyjmuje w czwartki i soboty. Więc mogę jechać teraz w sobotę lub czekać do czwartku :whistle:

8 lata 10 miesiąc temu #1030406 przez natB
niagara to jedź w sobotę :)...
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

8 lata 10 miesiąc temu #1030407 przez aggi
Witam i o zdrowie pytam :cheer: Wczoraj wieczorem było mi trochę przykro, ale przeszło mi ;) Ziółka cykl drugi czas start !

Kurka uwierzcie lub nie, ale Maksior ma od roku nocnik i omija go szerokim łukiem. Parzy go nawet w ubraniach i koniec, nie usiądzie. Wczoraj kupiliśmy mu nakładkę na wc... posadziłam go przed kąpielą i 15minut siedział ! mały sukces :) Co prawda nic nie zrobił, chyba jeszcze nie umie kontrolować. Ale rano dziś też go posadziłam i też sobie siedział 15min. W końcu się nauczy no nie? Ale jestem szczęśliwa, bo nocnik naprawdę... nie sprawdził się u nas, a ta nakładka to bez namawiania usiadł :) no to się pochwaliłam :D

sandra śliczny wózek :)

nati poślij przepis na tę szarlotkę :silly: :blush: prolaktyna chyba w 21dc :) i progesteron też chyba

martyna no widzisz :) A że test śnił mi się jeden tym razem... to niagara go zgarnęła :) walczmy kochana walczmy hehe :)

julka
trzymam kciuki ;)

nowa mi się już tymi staraniami :sick: chce tak szczerze :P Ale to chyba dobry objaw jak zaczyna się przestawać myśleć o tym hehe

nat ja pytałam o fotelik, ale rowerowy :) W którym tc Wład się urodził? :)

niagara po 6tc napewno zobaczysz serduszko :) ja byłam w 5t5d i był sam pęcherzyk :) a betę po 48h się sprawdza :)

paula faktycznie przejdź się do gina bo 38dc to już sporo

ziaa peeeewnie :kiss: :kiss: a mnie w Waszym sklepie urzekły traktory :whistle: :woohoo: muszę S pokazać :D a Ty wieczorem hop na męża ! już sobie podziałaj :D

8 lata 10 miesiąc temu #1030410 przez natB
aggiooo właśnie wiedziałam, że pytałaś o fotelik haha :D.. my mamy 2 lata temu fotelik... i kask :D... Wład bardzo lubił jazdę na rowerze, jak zaszłam w ciąże to wieczorami, albo w wknd miał przejażdżki z mężem :), ale my nie robimy długich tras... bo mówi się, że dziecko nie powinno spać w takim foteliku :)...
Kupiliśmy w Decathlonie... doradzają tam dobrze, także śmiało możesz iść i kupić :) koszt ok. 200-250 zł. :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Brawo dla Maksa :D pamiętaj, że każdy mały sukces to SUKCES :D... zresztą sadzaj go przed kąpielą i rano po przebudzeniu :)... załapie w mig :)

8 lata 10 miesiąc temu #1030412 przez brown24
Aggi brawo dla Maksa :) a ze staraniami mam podobnie :sick: A Wy ile sie juz staracie? Z rok na pewno nie? Bo pamiętam jak pojawiłam się na forum to juz chyba dzialaliscie :laugh:
Niagara 6msc to w sumie tak fajnie, bo po roku naprawdę traci sie czasem ochotę nawet na Przytulanki, chociaż moje libido to i ta chyba wysokie :laugh:

8 lata 10 miesiąc temu #1030413 przez Nowa...
aggi to ile cykli się staracie, że chce Ci się :sick:

8 lata 10 miesiąc temu #1030415 przez aggi
No u nas w styczniu minął rok ale to też tak nie do końca bo nie w każdym cyklu się staraliśmy idealnie :) ale ponad pół roku napewno. Z Maksiem zeszło nam 2 lata prawie ale w tym 6mscy z testami owu

8 lata 10 miesiąc temu #1030419 przez Nowa...
Mi kiedyś ginekolog powiedział, że najlepiej serduszkować się co drugi dzień, jeżeli chce się zajść w ciążę, bez względu na dzień cyklu. Ja od zeszłego cyklu rozpoczęłam starania( może nie tyle starania co sypiamy bez zabezpieczenia) tyle, że mam możliwość serduszkować się 2 razy w tygodniu co może nie zbiec się zupełnie z owulacją. Póki co czekam na moje testy owulacyjne :)

8 lata 10 miesiąc temu - 8 lata 10 miesiąc temu #1030421 przez Sandruska1995
aggi my się staraliśmy 18 miesięcy też z przerwami i wyszlo jak odpuściłam. Wiecie przecież :laugh:

Moje ciasto gotowe ! :woohoo: M odmalował i posprzątał całą łazienkę . Jednak się przydaje :laugh:
A właśnie mija 12 h. Jak moje dziecko nie śpi. Wstał o 3 rano . :evil:
Załączniki:

8 lata 10 miesiąc temu - 8 lata 10 miesiąc temu #1030422 przez Nefri
Ja wczoraj piekłam batony tylko dodałam mniej płatków, dzięki czemu sa bardziej miekkie i przypominają w konsystencji te z Rossmanna albo Hippa, wiec Nat może spróbuj upiec takie właśnie bardziej owocowe niż platkowe, to Wladowi bardziej zasmakuja. Ten przepis na ciasto jaglane zapisalam i na pewno wypróbuje, a ty daj znać jak Ci wyszło.
Ziaa widać, że ziółka dzialaja. Sluchaj się Brown i hopsa ;)
Nowa to prawda, co drugi dzień to dobra metoda.
Aggi moj Tymek też zdecydowanie bardziej lubił siedzieć na desce niż na nocniku, tylko jak byl malutki całkiem to siedział na nocniku, ale już od roku siedzi tylko na desce. Mojej siostry dzieciaki darly się, jak je sadzano na nocnik, a na desce bez problemu. Także super, że mu się podoba. A co do fotelików to ja z czystym sumieniem polecam Hamax. I na pewno maja dobre opinie.

8 lata 10 miesiąc temu - 8 lata 10 miesiąc temu #1030423 przez Miluniaa
Puma zrob batoniki z nutella to znajde Cie w tym śledziowie :lol: :lol: :lol:
Wy mówicie, że koniec po 2 dziecku, ja to po pierwszym na zaprzestaniu produkcji sie zastanawiam :lol: natb pociesze Cie, że u nas przytulanek też od porodu nie bylo, bo ja nie mam sily :lol: :lol: mała jak pojdzie spac o 24 poki ja sie poogarniam to padam, a o 2-3 trzeba wstac dac mleczko :D:D predzej bym usneła ;) Ale czekam do 3 miesiecy kolezanka mowi, ze wszystko sie zmienia i zaczyna sie cudownie cieszyc maciezynstwem :whistle:
Ja nie powiem ciesze sie jest lepiej niz bylo ale mala dalej jest przytulasem i nic przy niej sie nie zrobi :whistle:

8 lata 10 miesiąc temu #1030424 przez natB
Milunia
... mi ciężko po prostu jest w samej ciąży, fizycznie mnie ciąża troszkę wykańcza, z drugiej strony tyle nas teraz spotkało, że trzecia ciąża już w ogóle będzie wiązała się z mega stresem...

Nefri no na razie sobie odpuszczę batony heh :)... a ciasto wyszło mega dobre :)... trzymałam dłużej niż 45 min. bo ciągle mi się kleiło do patyczka :P, ale okazało się, że tak musi być :)... zresztą powiem Wam, że ja talentu do pieczenia w ogóle nie mam :D także sandruska podziwiam wow :D super ciacho :D

8 lata 10 miesiąc temu #1030427 przez Nefri
Nat ja też cukiernikiem nie jestem ale ostatnio częściej coś na słodko pięke, bo mi się chce słodyczy a chce, zeby zdrowe było przy okazji, to i Tymek zje.
Milunia ja też długo myślałam, że drugiego nie chce, bo podobnie jak ty, przy Tymku nic zrobić nie mogłam, ale na pocieszenie, drugie jest dużo spokojniesze, teraz więcej ogarniam w domu z dwójka dzieciaków niż wtedy z jednym.

8 lata 10 miesiąc temu #1030428 przez nati.olsztyn

Szarlotka, napisze oryginalny przepis i moje modyfikacje:): Spód : 2 szklanki mąki, pół szklanki cukru/ ja daje 1/ 3lub mniej ksylitolu, kostka masła , 3 żółtka - zagnieść i na chwilę do lodówki. Potem wyłożyć na blachę i podpiec 25 min w 180st. Ja jeszcze nakłuwam to ciasto widelcem przed pieczeniem. Jabłka( najlepiej jak są trochę kwaśne) obrac, zetrzeć i poddusić na masle/ ja duszę z odrobina wody bez masla, dodaję cynamon.:) Jabłka na ciasto. Ubić bezę z trzech białek(1białko-3 łyżki cukru). Zamiast cukru daję 2-3łyżki syropu z agawy. Beza na jabłka i do pieca. Piekę do zbrązowienia bezy. Ta moja wychodzi taka bardziej pianka niż beza. Jednak ciasto pychotka:)Smacznego!

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka