- Otrzymane podziękowania: 67
- /
- /
- /
- /
- Testy owulacyjne 2
Testy owulacyjne 2
- honka_18
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Nowa...
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 50
- Smerfetka005
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 4
- Miluniaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 174
Smerfetka ja bede miala rok po roku, za pol roku moge Ci powiedziec czy dobra decyzja heheh jak na razie jest bardzo ciezko bo male dziecko i ciaza mam momenty zwatpienia. A czy lzej jak starsze ?? zalezy jak na to patrzec . U mnie Zu czy mala czy teraz non stop potrzebuje kogos blisko nie ma czegos takiego ze zajmie sie sama, owszem bawi sie sama oglada ksiazeczki ale ktos musi siedziec z boku ona co raz pokaze paluszkiem co tam fajnego wypatrzyla ale ze usiadzie sama oglada, a ja np zrobie obiad to takie cos w gre nie wchodzi. Co jest lzej to nosic nie trzeba odkad poznala jak fajnie mozna samemu chodzic to nie pcha sie na rece i ja ja biore za raczke i tak sobie chodzimy nawet na spacerki to z tym jest lzej Ale jak raczkowala to i tak sie pchala na rece ;p dopiero po roczku zobaczyla, ze wiecej spsocic moze sama na nogach ;p
Podsumowujac to mysle, ze jak Zu bedzie miala 3 latka maly 2 to bedzie duzo duzo latwiej niz z jedynakiem bo beda razem sie bawic
- Smerfetka005
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 4
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
Kochany chłopiec!honka_18 napisał: Hej Kubuś zrobił nam w nocy niespodziankę i juz jest z nami. Waży 3.340 i juz się uśmiecha
Nie musiała mama się meczyć, super!
GRATULACJE :*
Smerfetka, ale jak rok po roku?
Jeśli zaczniecie się starać po pierwszych urodzinach, to ciąża trwa 9 miesięcy,
córka urodziła sie w 2016, a ty urodzisz dopiero w 2018 spokojnie
My się staraliśmy odkąd mój pierwszy synek miał 3 miesiące. Zaszłam w ciążę jak miał ok 10-11 msc, ale ją straciłam, zaszłam ponownie jak miał chyba 13/14 msc więc tuż po roku i mam między chłopcami 22 miesiące różnicy.
Początki są proste bo po pierwszym szoku "co robić" jest ok, w końcu noworodek się nie przemieszcza.
Moim zdaniem mała różnica ma wiele plusów, dzieci nie pamiętają okresu bez siebie, są w sobie zakochane, mogą się szybko razem bawić, bo nie ma między nimi dużej różnicy mentalnej, później też łatwo, bo możesz dać dwójkę razem do przedszkola, szkoły, więc oszczędzasz na "logistyce". Na wakacjach też interesują ich podobne atrakcje.
Ja się mega cieszę, że wychodzę z pieluch raz na zawsze i będę miała już większych chłopaków.
Sprzedałam już wózek, chłopaki jeżdżą na rowerkach...
Oczywiście bywa ciężko, ale jak twierdzi moja sąsiadka która ma 6 lat różnicy między dziećmi "wolałaby mieć mniejszą różnice wieku" bo 1. starsza była bardzo zazdrosna o nowe dziecko 2., nie mogą się razem bawić bo nie mają poobnych zainteresowań 3. ze starszą trzeba już iść do szkoły, odrobić lekcje -
no i jednak człowiek się przyzwyaczaja do wygody z jednym, starszym dzieckiem i później nie chce się znowu wracać do pieluch
połowa mam, które poznałam w ciąży z pierwszym synem, zrezygnowała z drugiego dziecka bo jak same twierdzą, jedno już mają odchowane, a tu znowu trzebaby zaczynać od zera
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
ja mam teraz 2 latka i 3,5 latka to już się super razem bawią, choć zdarza się, że nagle we dwójkę ryczą czy jeden chce wyjść na spacer a drugi nie
starszy już śpi całe noce, młodszy tylko raz w nocy wstaje, więc w porównaniu do zeszłego roku - jestem na dobrej drodze
ups, sorki, drugi post mi się wkleił, myślałam, że połączy.
kawa dopita, lecę szykowac im jakieś ubrania, póki siedzą w pokoju w namiocie
- Nietoperek
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 5
- Pinezka
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 111
- niagara
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
- Otrzymane podziękowania: 74
Smerfetka my mamy różnicę 3 lata i 2 miesiące Chcieliśmy mniejszą, ale życie napisało nam inny scenariusz Taka różnica też jest fajna, bo starsza córka potrafi już sama się ubrać, zjeść, zająć się chwilę sobą, a ja mam czas dla młodszego synka
- Annie1981
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 11
A ja wczoraj bylam na ppierwszym potwierdzeniu ciazy i USG. Jest piekny pecherzyk 2,5 cm i zarodek 0,66 cm z SERDUSZKIEM Wg mnie bylo 6+6, wg USG 6+4. Jestem taka szczesliwa
Lozysko na przedniej scianie macicy, szyjka zamknieta, wszystko jest w porzadku
W piatek wychodze za maz, wiec wiele spraw na glowie i nie mam za bardzo czasu Was czytac
- magmus88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 158
Dziewczyny.. powiem Wam tak, każda mam powie, ze różnica wieku między jej dziećmi jest fajna wiaodmo ehhehe. Każda róznica moim zdaniem ma swoje plusy i minusy
My przez weekend mieliśmy gości... teraz trzeba się ogarniać hehehe.
Ziajka - widocznie tak musi być a będzie dobrze
- honka_18
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 67
Magmus tak wypuścili nas po 12 do domu
Annie gratuluję i życzę spokojnych juz 8 miesięcy
- Miluniaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 174
1 tego ze u Was tak szybko sie wychodzi... ja w klinice musze byc 48 godz
2 tydzien porodu nie za krotki , nie musialas tez dlugo nosic normalnie idealnie !
- stOkrOtka91
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 63