BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne 2

7 lata 10 miesiąc temu #1061160 przez Miluniaa
U nas D w dniu wypisu mial 9 i spadlo samo Zu miala 16 i wtedy juz byly lampy ale tylko 12 h i spadlo jej niemal do 0 tylko lezala na najnowszych lampach bardzo szybo spadalo

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

7 lata 10 miesiąc temu #1061161 przez nati.olsztyn
gonia Brak mi słów na takie baby, bo pielegniarką jej nazwac nie mogę. U nas noworodkowe te przy polozniczym tez niektore są walniete... nie wiem z czego to wynika. Moj Dawid miał bilirubine 15, jeden dzien i noc sie świecił, nastepnego dnia nas wypisali. Ja profilaktycznie pozyczylam lampe i swiecilam Go w domu. W niektorych miastach mozna taką wypożyczyć. A przy Tobie sds nie powinien się wyziebiac raczej.

7 lata 10 miesiąc temu #1061168 przez natB
No u nas była totalnie inna historia, bo Helenka była na neonatologii od urodzenia... praktycznie od razu po porodzie mi ją zabrali.. i zobaczyłam ją następnego dnia... była naświetlana w inkubatorze... bo miała tą drugą odmianę żołtaczki- czyli patologiczną... baaardzo długo i mocno miała żołte oczka...

Gonia no mały nie ma wcale wysokiego stężenia... jak będziecie się karmić, przede wszystkim regularnie tzn będziesz go wybudzać na karmienie to szybko się jej pozbędziecie... w żadnym wypadku nie dopajaj jego glukozą, wodą czy mlekiem modyfikowanym :)

7 lata 10 miesiąc temu #1061169 przez nati.olsztyn
O natB dobrze mówisz! Tez o tym pomyślałam, niestety przyszlo mi na myśl że na noworodkach moga Go dokarmiac mm zeby spokojniej leżał - to może byc to ich " lepsze dopilnowanie".wrrrr

7 lata 10 miesiąc temu #1061170 przez GoNia79
Nat.b ja tp wszystko wiem ale niestety jest tak jak pisze nati.olsztyn dokarmiaja by spokojniej wczasowicz lezal...
Mi Oliwierka tez zaraz po porodzie zabrali i dostalam go dopiero kolo poludniq wygrzewal sie w cieplarce...

7 lata 10 miesiąc temu #1061186 przez Nowa...
Gonia oj biedulko. Doskonale rozumiem co czujesz. Ja mojego synka widziałam 2 razy po porodzie, a potem wywieŹli Go do innego szpitala i dopiero w 3 dobie mnie wypisali.taka obolała pojechałam 50KM do tego sZpitala co leżał synek. Ale fakt że jest przy mnie dawał mi siły:)
Stokrotka a Wy już gotowi na przyjście księżniczki:)?

7 lata 10 miesiąc temu #1061187 przez magmus88
Hejka :)

Gonia - faktycznie - wczasowicz pełną parą :) Słodziak niesamowity. Będzie dobrze. Już niedługo a będziecie w domciu, zobaczysz :) Przynajmniej jest teraz pod kontrolą.

Co do żółtaczki... u nas ciągła się kilka dobrych tygodni.... mimo karmienia i nie dopajania. Wychodząc miał niby bilirubine na poziomie 10.Ale nie był naswietlany ani nic....Żółciutki był dłuższy czas.... ale póxniej robiliśmy wyniki i niby ok. Ale nie powiem, długo się bujaliśmy z tym.... żeby Was nie skąłmać to chyba 2 miesiące.

7 lata 10 miesiąc temu #1061189 przez stOkrOtka91
Nowa dzisiaj przyszla nam komoda do pokoiku, od jutra zaczynam wielkie pranie i prasowanie :)
Na Dzień Dziecka chcę żeby kącik byl juz gotowy :) a tak to pare drobnych rzeczy no i po wózek pod koniec miesiąca pójdziemy:)

Na zawsze w mym sercu
Karolinka +25.05.2016

[url=http://www.] [img]http://www./components/com_widgets/view.php?sid=74276 [/url]

7 lata 10 miesiąc temu #1061198 przez natB
magmis bo zoltaczka potrafi się baaardzo długo ciągnąć.. U nas było podobnie... Ale byłam spokojna, piła ładnie, przybierala na wadze, wiec i zoltaczka musiała ładnie zejść ;)

gonia mnie w ogóle dziwi, że go wzięli, ale z drugiej strony pewnie dlatego, że jest wczesniakiem.. I bardzo Wam współczuję, bo nie jest jakiś mały wczesniak, a z tytułu,, wczesniactwa,, czeka was sporo kontroli w poradniach.. Ale to może i lepiej, bo będzie przebadany wzdłuż i wszerz.. I co wiadomo kiedy wychodzicie? Oby dokarmianie nie zaburzylo mu odruchu ssania...

7 lata 10 miesiąc temu - 7 lata 10 miesiąc temu #1061202 przez kristi*
Gonia Kochana dobrze Cię rozumiem. Mi tak nadzieję robili na wyjscie co chwilę i nic. Mnie z Marcinem wypuścili po 3dniach a w domu bilirubina strzeliła w górę to młody był aż pomarańczowy i 7 dnia wróciliśmy na oddział - młody się grzał pod lampami z tydzień potem kolejne dwa tyg nas trzymali bo się poziom utrzymywał. W sumie po 3tyg zwolniło się miejsce i przewieźli go do Centrum Zdrowia Dziecka tam stwierdzili cholestazę wątrobową dobrali leki i po tygodniu wypuscili a leczenie trwało do 4m-ca.

Wymiotów ciąg dalszy na dzień dobry i na dobranoc :sick: :sick: ...a to dopiero początek. .. :(

7 lata 10 miesiąc temu #1061207 przez Nowa...
Brown a co u Ciebie słychać na froncie:)? I u innych staraczek:)?
Gonia jak dziś malutki? Szykują Was do domku:)?

7 lata 10 miesiąc temu #1061214 przez magmus88
Halo kobiety, jak to z tym wiesiołkiem było? Aggi była specjalistką jak dobrze pamiętam :P
Wie moze któraś? :)

Gonia no własnie, co u Was?

7 lata 10 miesiąc temu - 7 lata 10 miesiąc temu #1061218 przez GoNia79
Juz odpisuje bo zakonczyly siw wsZelakiego rodzaju wizyty na pokoju personelu szpitalnego..
No wiec malutki bywal u mnie na karmieniu ale bardziej sie.mna bawi niz intensywnie ssie ale pokarm schodzi i nachodZi...nienpoddam sie napewno tym bardziej ze polozna laktacyjna powiedziala ze mam mleka tyle ze.bym.pol oddzialu wykarmila.. napewno bede walczyc o karmienie malego...
Malego trzymia bo wczesniak i dlatego tak mu skacze ta bilirubina aleeee dzis Oli ma jej 4,7 tylko wiec jutro jest nadzieja ze w koncu w domku bedziemy...
Dowiedzialam sie tez zs przysluguja nam darmowe szczepienia ze wzg na wczesniactwo i niska wage urodzeniowa.. ale szczegolow jeszcze dopytam..

Edit: bardzo dziekuje Wam.za wsparcie tym bardziej ze rozumiecie co znacY rozlaka z dzieckiem...przeprsdzsm tez ze nieodniose siw do kazdej z Was ale jesZcze kalafior ciazowy dziala hehehe..

Jestesmy po ECHO SERCA maly ma wade mala dziurke miedzy komorami w serduszku ale niby niw groźna. Kontrola za trzy miesiące

7 lata 10 miesiąc temu #1061219 przez natB
gonia to pewnie kwestia też dokarmiania... no i znając życie smoka :D... ale będziecie w domu i nauczycie się nawzajem siebie rozumieć... a jak już się zrozumiecie to zobaczysz sama, że wszystko się ułoży! głowa do góry...
Co do szczepień to ja akurat zwolenniczką nie jestem... im mniej tym lepiej :D... na pewno nie szczepiłabym następnym razem na pneumokoki (co słyszałam teraz jest MUS :/ )... miało to małą uchronić od jakiś większych infekcji związanych z górnymi i dolnymi drogami oddechowymi... pic na wodę, bo i tak dostała zapalenie płuca (ale akurat pneumo też mieliśmy darmowe ze względu na wadę wrodzoną)....

Oooo coś się zaczynam udzielać ostatnio hihi :P :P ale nie, nie planuję na razie trzeciego :D... Dam np pole do popisu magmuś z drugim :D także kochana do dzieła :D

martyna jak beta?

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

7 lata 10 miesiąc temu #1061223 przez natB
ej dziś nam stuknęło 13 miesięcy :D SZOK...
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka