- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Szwy po nacięciu krocza
Szwy po nacięciu krocza
- _aga86_
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 16/10/2009- najszczesliwszy dzien w moim zyciu:)
Potem z rana przyszla pielegniarka i pytala, czy chce isc pod prysznic- nie zgodzialam sie, bo jeszcze nie bylo mojego M, a malej bym nie zostawila Zreszta niecala dobe po porodzie bylam juz w domu
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- bombel779
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jaś,nasz największy skarb!!
Ja byłam już na wpół przytomna na tym etapie i nie pamiętam czy położna nie trafiła w skurcz,czy co..ale też czułam jak mnie nacinała normalnie miałam wrażenie że "dziobie" mnie żyletką Później mój T. powiedział mi że zrobiła to nożyczkami Bolało w cholerę!!A co do nacinania... słuchajcie, nie trafili mi w skurcz i 3 razy nacięli na żywca. To dopiero było. Aż nie wierzę że przeżyłam
Urodziłam w pon.,a do sob. tak mnie bolało krocze że prawie w ogóle nie mogłam się ruszać ani chodzić,ani siedzieć..koszmar!Ale walczyłam z tym jak mogłam i Jasiem zajmowałam się w szpitalu sama,cały czas.W domu mam męża teraz do pomocy,ale na szczęście czuję się już lepiej.Przy siedzeniu dalej odczuwam dyskomfort,ale bynajmniej mogę chodzić I położna ściągnęła mi dzisiaj 4szwy.Został jeszcze 1 którego nie mogła dosięgnąć(w pochwie) ale on jest podobno rozpuszczalny więc za jakiś czas może zniknie
Aaa krocze przemywam tantum rosa i muszę przyznać że koi ból i pieczenie
- SISUNIA88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Szczęśliwa mama :) KAF'ka
mariosponge napisał:
Ja byłam już na wpół przytomna na tym etapie i nie pamiętam czy położna nie trafiła w skurcz,czy co..ale też czułam jak mnie nacinała normalnie miałam wrażenie że "dziobie" mnie żyletką Później mój T. powiedział mi że zrobiła to nożyczkami Bolało w cholerę!!A co do nacinania... słuchajcie, nie trafili mi w skurcz i 3 razy nacięli na żywca. To dopiero było. Aż nie wierzę że przeżyłam
Urodziłam w pon.,a do sob. tak mnie bolało krocze że prawie w ogóle nie mogłam się ruszać ani chodzić,ani siedzieć..koszmar!Ale walczyłam z tym jak mogłam i Jasiem zajmowałam się w szpitalu sama,cały czas.W domu mam męża teraz do pomocy,ale na szczęście czuję się już lepiej.Przy siedzeniu dalej odczuwam dyskomfort,ale bynajmniej mogę chodzić I położna ściągnęła mi dzisiaj 4szwy.Został jeszcze 1 którego nie mogła dosięgnąć(w pochwie) ale on jest podobno rozpuszczalny więc za jakiś czas może zniknie
Aaa krocze przemywam tantum rosa i muszę przyznać że koi ból i pieczenie
Bombel znam takie nacinanie aż za dobrze..dla mnie to było najgorsze w całym porodzie...i później szycie-MASAKRA!!!
- renata329
- Wylogowany
- budujemy zdania
- bombel779
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jakieś 2 tyg. temu wypłynął mi ten 1 szew więc go wyciągnęłam (do czego zabierałam się chyba 3dni bo się bałam ). Myślałam że to już koniec,że w środku czysto..a tu nagle wczoraj przyobserwowałam następny(!!) Skąd on się tam wziął??Pomylili się i założyli mi 6 a nie 5 szwów??Czy tamten poprzedni się rozpołowił?? O co kaman?położna ściągnęła mi dzisiaj 4szwy.Został jeszcze 1 którego nie mogła dosięgnąć(w pochwie) ale on jest podobno rozpuszczalny więc za jakiś czas może zniknie
- Hafija
- Wylogowany
- gaworzenie
- www.hafija.pl
- Guasia
- Wylogowany
- gaworzenie
Jesli cos nas niepokoi warto udac sie do lekarza - nie robic niczego na własna reke
- aanaa
- Wylogowany
- gaworzenie
- sabinkaa
- Wylogowany
- gaworzenie
- aanaa
- Wylogowany
- gaworzenie
- bombel779
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja nic nie czułam.Dziewczyny mam takie pytanie odnosnie szwow. Troche glupie ale ciekawi mnie to. Czy jak mialyscie szwy rozpuszczalne to jak wam wychodzily czulyscie to?
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
- Otrzymane podziękowania: 1
- aniolek2265
- Wylogowany
- gaworzenie
- Szczmęścia mam dwa...
ja po porodzie podmywałam się nadmanganianem potasu powiem wam super sprawa szwy się szybko rozpuściły i nie bolało tak krocze
myślisz że pomogło? Mam to w domu i może bym sie tym podmywała. Mam szwy rozpuszczalne jeszcze, jestem 3 tyg po porodzie.
Mnie nacięcie lekko za szczypało (może dlatego że miałam może za lekki skurcz?), miałam 4 szwy które mi zdjęli po 3dniach. Szycie było najgorsze bo lekarz powiedział ze wewnątrz może mnie znieczulić i fakt nie czułam jak szył w pochwie, ale skóry nie da(?) się znieczulić i szyta byłam na żywca ;p dyskutowałam na temat ilości szwów ale gin nie chciał zostać na 3 ;p zdjęcie też mnie bolało (może dlatego że stażystka to robiła - za moim pozwoleniem) prawie jak szycie. Po 2 godzinach po porodzie byłam jeszcze na sali porodowej (nie mieli miejsc i musieli dostawić łóżko do jednej sali dla mnie i musiałam czekać) i siadałam normalnie na tyłku ( w celu próby nakarmienia małej - bo nie chciała jeść ) jakieś 4-5 godzin później byłam w toalecie z położną. Nie można było iść samemu, poszłabym wcześniej ale czekałam aż mi się siku zachce ;p