- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- ciaza i porod w Hiszpanii
ciaza i porod w Hiszpanii
- Agathe888
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Wiecie z jednej strony w srodku czuje ze jakos to bedzie ale z drugiej boje sie bardzo czy dam sobie rade. Moje doswiadczenia z malymi dziecmi koncza sie na pomachaniu im, powiedzeniu 'czesc i hola' i tyle. Male dzieci mnie zawsze oniesmielaly.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- olencja
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Kocham Cie najbardziej na swiecie!

A jak sie czuja mamusie 2-in-1? Ilosc sie zgadza?
- olencja
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Kocham Cie najbardziej na swiecie!

- Agathe888
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
tak wiec czekam na ten moment zeby byc najlepsza Mama na swiecie, stworzyc fajny dom i realizowac sie w rodzinie. szkoda tylko ze ten macierzynski taki krotki.. kredyt na dom, samochod, dzialke, nie mozemy sobie pozwolic chyba na to zebym nie pracowala:(
- kasiah
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Ale pedzicie z postami…
U mnie leje i wyglda ze bedzie lalo caly dzien
Wlasnie zajadam chlebek z maminej roboty dzemem, mniam mniam
Paczka z PL juz rozpakowana, czesc rzeczy poprana i sie suszy, jak to jakos ogarne to moze pstrykne jakas fotke. Ale to same pierdoly, typu pieluchy tetrowe, flanelowe, kocyki, rozek itp.
Lenita kapuste kiszona mozna tez kupic w Lidlu, ja na poczatku ciazy mialam straszne ciagoty na kwasne i sie zajadalam pepinillos, oliwkami i wlasnie kapusta kiszona.
Ja tez mam czasem podrapany brzuch. I ostatnio skumalam od czego. Od guzikow od gory od pizamy, ona taka koszulowa i ma wystajace od wewnatrz guziki i zawsze gdy w niej spie to pozniej mam brzuch lekko podrapany.
Bardzo mi sie podoba zdrobnienie Ksaweratko
Gumis jak tam na szczepieniach ?
Cata to faktycznie mialas zapominalski dzien, ale najwazniejsze za Alex zaszczepiony i dzielnie znios te klucia. A jak po nocy ? Lepiej ?
Ania musisz miec chwile dla siebie, a sport to zdrowie , wiec maz niech sie nie smieje, zostaje z maluchem a ty smigaj. Wiem ze czasem dopada nas len i sie nic nie chce, ale jak sie zmusisz i juz wyjdziesz i zaczniesz cos ze soba robic to po cwiczeniach od razu inny humor. Ja chodze teraz 2x w tygodniu na plywanie dla ciezarnych. Czasem mam strasznego lenia zeby z domu wyjsc ale jakos sie zbieram w sobie i lece, a pozniej po godzince zajec czuje sie swietnie, bo wiem ze zrobilam cos tylko dla siebie, no moze i dla Majki tez bo ona jeszcze pasozytuje we mnie wiec tez korzysta haha. Aaa i woda w basenie troche chlodna wiec zawsze jak wskakuje do basenu to czuje jak na poczatku Majeczka wierzga nozkami, widocznie ona tez czuje ten chlodek hihi ale za chwile sie uspokaja wiec chyba lubi

Agathe a mi wlasnie dzisiaj stuknal 34 tydzien. Matkooo to juz tylko 6 tygodni a ja dalej czuje sie nie gotowa....
Hehe Olencja faktycznie zapominalaska bylas, ja ostatnio wszystko zapisuje sobie na kartkach, liste zakupow, godziny i terminy wizyt itp. bo inaczej z glowy wyparowuje wszystko.
A co to tego ze nasze maluszki beda /sa dla nas czyms najwspanialszym na swiecie to zgadzam sie w 100 %. Bardzo ladnie to wszystko ujelas
- Agathe888
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Lenita
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
U nas ciiiisza i spokoj. Dzis sie wyspalam i siedze teraz z mina najedzonego, zadowolonego kocura hmmmmm. Po wczorajszych przebojach (moj organizm sobie zrobil niezla probe przedporodowa, bo wieczorem bylam wykonczona), dzis czuje sie jak nowa, choc z leniem za skora

Cata, Olencja, a ja myslalam, ze po ciazy mi przejdzie

Olencja, slicznie to ujelas i masz racje, mama to mama i juz. Moja przyjezdza za dwa dni

Agathe, dasz rade! Nie mam co do tego najmniejszej watpliwosci.
No Agathe i Kasiah, gonicie mnie, gonicie

Ania_83, ja i Ksawcio czekamy i dzis z domu raczej sie nie ruszamy... moze wieczorem na zakupy, ale to juz o "nieprzyzwoitej" porze jak Dani sie szykuje do spanka

Anuskka i jak tam akcja zabek na powierzchni zakonczona?
No i mialam napisac dwa slowa a wyszlo jak zawsze. Ehhhh, jestem niereformowalna

Milego dzioneczka

- kamila7-26
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Kocham Cie skarbie!!

- anuskka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
no dobra udalo sie jeszcze do snu-nie wiem chyba ma jakis czip wmontowany ,ktory informuje uwaga,uwaga rodzicielka usiadla przed kompem-pewnie sie nudzi-trzeba ja troszke zabawic

Aniagratuluje tych agugu,grrr itd. Zaczynaja sie synowskie zwierzenia.

niestety auto tez nie wzbudzilo milosci Milenki,wiec kazda KAZDA podroz u mnie wywoluje histerie i niechec_a normalnie granatem bys mnie nie oderwala od kierownicy.
Co do silowni i w ogole innej formy ruchu niz gimnastyka mamusi. od wrzesnia jestem gotowa zapisac sie na zjecia aerobiku,zumby czy czegos innego. nr tel do gimnasio nosze w kieszeni....i dzieki Bogu mamy listopad,....
Gumispowodzenia na szczepieniach. ucaluj Ryanka od nas na pocieche. oj my mamusie chyba same wolalybysmy dac sie zaszczepic.
hehe no to ty tez mialas z eMusiem w dniu porodu. oj ci nasi panowie...moj jak mu powiedzialam ,ze to juz ,zeby sie zaczal zbierac oznajmil,zebym poczekala,bo on musi na pol godziny do gestorki pojsc :ohmy:efekt byl taki,ze pol godz zmienilo sie w godzine,ja zadzwonilam po taksowke i spotkalismy sie dopiero w szpitalu po badaniach ,kiedy mnie jeszcze odeslali na pare godzin do domu. za to pozniej to on mnie wyciagnal do szpitala,bo mnie sie wydawalo,ze znow nas odesla.
Cata wybacz ale padlam czytajac opis akcji szczepienie.Z tego samego powodu co reszta dziewczyn-bo sama popelniam podobne glupstwa. I mimo,ze w danym momencie czlowiek ma ochote sprac sie sam bo sie narobi trzy razy tyle-ale uwierz to sa cudowne wspomnienia

A jak Alex dzis biedaczek po szczepieniu? mam nadzieje, ze nozka nie dokuczala zbytnio. duzy buziaczek dla twojego przystojniaczka.
Lenitamoj brzuchol tez byl odrapany. w ogole o nim ne pamietalam i obijalam sie o wszystkie sprzety. Zabek juz na powierzni. Juz widac lobuza i akcja mycie zebow zostala uroczyscie zainaugurowana. Na razie zwilzona pieluszka-ale chyba pora zaopatrzyc sie w silikonowa szczotunie.
Cos mi wyglada ,ze ksawusiatko juz cie dlugo nie przytrzyma-te skurcze,dlugie drzemki pachna gromadzeniem sil i bliskim porodem.
No a teraz jak babcia przyjedzie to bedzie ci do tego razniej i zawsze ktos kto w razie watpliwosci poda pomocna dlon...
Agathe juz 30 tydzien!!!! Masakra- juz niedlugo wszystkie bedziemy opiekowac sie malenstwami i nie zostanie ani jedna ciezaroweczka(chyba ,ze ktos dolaczy)
a To co napisala Olencja to najprawdziwsza prawda. dasz rade. bedziesz najcudowniejsza mama dla swojej najwspanialszej Sofii i mie bedziesz do tego potrzebowala nawet naszych rad.
Olencja to co napisalas o byciu mama jest dokladnie tym co czuje. Dodam do tego ,ze mimo ze mama jestem juz 16 lat cala rutyna i fakt ze bycie mama nastolatkow wymaga troche innej aktywnosci -sprawilo,ze wpadlam w taka monotonie. Takie uporzadkowane zycie,a nawet juz smialismy sie z mezem ze teraz zaczniemy znow byc tylko para,bo dzieci nawet na wakacje juz mozna wyslac w inne miejsce. A z chwila w ktorej zakielkowala mysl,ze chyba jakas istotka umosvcila sobie gniazdko w moim brzucu moj swiat stanal na glowie . w pozytywnym znaczeniu. wiem-zaczynam wszystko od nowa-ale czuje sie jakbym dostala najpiekniejszy prezent od losu.
Hehe twoja historia z poczta tez fajna

Kamila gratuluje wagi .tak trzymaj. Dasz rade....
wczoraj zwazylam moja princesite. W kurtce ,i calym "oporzadzeniem" 7640g. troche malo przytyla przez miesiac-ale odzyskala stracone 200 g.
oj kurka i obiad nadal w lesie. A dziecko spi u mamy na raczkach i za cholere nie daje sie ulozyc ani w lozeczku,ani na sofie....
Trzymcie sie i trzymcie kciuki ,ide pozniej umowic sie na wizyte do neumologa-jak bede musiala odstac swoje po numerek to padne....
- gumis24
-
Autor
- Wylogowany
- rozmowna
-
- www.costa-brava-blog.blogspot.com.es

Lekarka doradzila jesli chodzi o spanie abym kladla go pozniej o 8 lub 9 zrobila oczy jak niewiem ze on juz o18 lub. 18.30 w lozeczku rzeczywiscie moze miec racje tylko jak to zrobic skoro czasem nawet do tej 18 go przeciagam..jakies rady??
Teraz spi w lozeczku juz od 13 z przerwa na mleko ale to dobrze bo i mnie przydala sie drzemka..
Biedny tatus teskni za nami a jaj zwykle we Wloszech ciagle cos nie tak..

Lenita oj to tuz tuz..

Anuskka no niezle z tym imieniem he he a mnie ostatnio ktos zapytal kiedy sie urodzil Ryan a w glowie czarna pustka..maz musial odpowiedziec,masakra jakas!!!
Olencja zgadzam sie z tym co napisalas odnosnie byci mama slicznie to ujelas
Agathe888 ja nigdy nie przepadalm za dziecmi a teraz wszystko sie zmienilo...u Ciebie tez tak bedzie od pierwszej chwili oszalejesz na punkcie Zosienki gwarantuje!
Kamila gratuluje spadku wagi super a im wiecej spada tym bardziej motywacja jeszcze rosnie!

- Lenita
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Gumis, ja cos czuje, ze bede miala podobne problemy z usypianiem Malego. On teraz najbardziej uwielbia nocne baraszkowanie, mamusia wieczorem na kanapie albo juz w lozeczku, a mu sie wtedy na zabawe zbiera. A mowia, ze to ponoc po porodzie beda tez jego pory aktywnosci, wiec juz sie szykuje na noce w stylu zombie

Kamila, super, dietetyczka to swietny pomysl. Gratulacje ubytku. Moj eFek (podpatrzylam u Anuskki, choc to pewnie od mezula, ale co tam

No a ja kapuche juz opalaszowalam i teraz zabieram sie do panierowania kuraka i indyka. Moze jeszcze jakies leczo walne, zebysmy po porodzie mogli godzinami przygladac sie minka Ksawego, zamiast sterczec w kuchni. Przynajmniej te pierwsze dni. No i lenistwa tez juz pozniej ciag dalszy nie nastapil

Buzioziole
- cata
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- KOCHAM CIE OD PIERWSZEGO KRZYKU!!!

To mi już lepiej na duszy bo my myślałam że tylko ja taka gapa

Agathe nie przejmuj się jak urodzisz twój instynkt sam ci podpowie co masz robić,olencja super to ujęła. Ja już wcześniej pisałam że zawsze byłam anty dzieciowa a teraz uwielbiam dzieci

Gumis fajnie że maluszek dobrze zniósł szczepienie. Nie wiem co ci poradzić w sprawie spania,może po prostu poloz go spać ale bez kąpieli czyli na tej samej zasadzie jak w ciągu dnia. U nas też różnie z tym spaniem te pierwsze 4godziny po kąpieli przesypia dobrze potem kolejne 2 ale później to już biegam z sypialni do łóżeczka i tak do 8 bo o 7 to tatuś wciska mu smoka przed wyjściem do pracy i obraca na drugi bok i tak mam spokuj przez godzinkę.
LENITA co u ciebie????? A ja się muszę pochwalić bo sama kisze kapuche

Widzę że każda mamusia ma ambitny plan pójścia na zajęcia fizyczne ale każda odkłada to na lepszy moment

- kasiah
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Kamila gratuluje ubytku wagi i trzymam kciuki za ubytek kolejnych kilosow. Moja mama tez chudla pod opieka lekarza dietetyka i w spokojnym tempie zrzucila planowanych 10kg. Przede wszystkim zmienila nawyki zywieniowe i chociaz juz nie jest na diecie dalej w miare trzyma wage.
Anuskka dobre z ta Mirella

Gumis pieknie ci Rayanek rosnie
Lenita ciebie to nigdy energia nie opuszcza, jak ty to robisz kobieto...
- anuskka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
juz pare razy mialam sie pytac :Kamila to ty o ile dobrze pamietam skladalas papiery mniej wiecej wtedy kiedy ja w trafico o homologacje prawa jazdy? I co ? masz juz odpowiedz? bo mi przyszlo zawiadomienie ,ze mam sie zglosic juz po odbior tego tam czegos.
padam. jeszcze tylko wykapie rozbojnice( dzis ma okropnie przytulinski i wesolutki dzien)kolacyjka ,mloda spac i leze i kwicze!!!!!
- kamila7-26
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Kocham Cie skarbie!!

Anuskka jeszcze nic nie dostalam niedawno mowilam do meza ze chyba o mnie zapomnieli no ale skoro Ty dostalas to moze i ja dostane

Dzieki dziewczyny za wsparcie

A co do pamieci to ja tez sie lapie na tym jak ktos mnie zapyta o date narodzin dziecka ze mam pustke w glowie ale szybko powraca data i skladam wyczerpujaca odpowiedz