- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- 1 cm rozwarcia, a termin porodu?
1 cm rozwarcia, a termin porodu?
- __Ola
- Autor
- Wylogowany
- gaworzenie
Mniej Więcej
11 lata 9 miesiąc temu #566759 przez __Ola
Dzisiaj miałam wizytę u lekarza. Pani doktor po zbadaniu mnie powiedziała, że mam bardzo dobrze przygotowane TE sprawy do porodu, dziecko płytko położone i rozwarcie na 1 cm. Termin porodu mam wyznaczony na 8 marca i zastanawiam się czy urodzę już niebawem. Przestraszyłam się jak usłyszałam o tym rozwarciu i że dziecko jest płytko ułożone. Kiepsko sypiam, prawie wogóle :/ Malutka kręci się niesamowicie. Załatwiam się w nocy pare razy. Mam się nastawiać na wcześniejszy poród?? 1cm szybko postępuje do kolejnych? pozdrawiam Was ciepło!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- slowiczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #567490 przez slowiczek
nie ma w tym większej prawidłowości, można chodzić 2 tygodnie z kilkucentymetrowym rozwarciem, a można nie mieć wcale i zacząć nagle rodzić trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie! poza tym termin porodu to orientacyjna data, praktycznie +/- 2 tygodnie, także tak czy inaczej to już zaraz, nie ma czego się bać
Ostatnio zmieniany: 11 lata 9 miesiąc temu przez slowiczek.
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 5
11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #567502 przez sylka
Ja tydzien chodziłam z 4 cm rozwarciem ok którym nawet nie wiedziałam. W szpitalu leżałam 2 tyg z tymi 4 cm a kolejne 2 z 10 cm. Wtedy już na lekach na podtrzymanie od 32 tc. Jak pisze słowiczek reguły nie ma z 1 cm może Ci szybko polecieć ale bo możesz przechodzić termin. Ja nie czułam skurczy i nawet nie wiedział że takie rozwarcie mam, okazało sie to na wizycie kontrolnej u ginekologa. Czułam tylko ucisk na pęcherz, jak zwykle gdy dziecko się kreci Szczęsliwego rozwiazania.
Ostatnio zmieniany: 11 lata 9 miesiąc temu przez sylka.
- dominia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3
Mniej Więcej
11 lata 8 miesiąc temu #587704 przez dominia
Ola Ja rozwarcie na 1 cm miałam ponad tydzień Mój Syn porządnie na szyjkę naciskał pół ciąży .. Urodziłam w 38 tygodniu