- /
- /
- /
- /
- biustonosz do karmienia - jaki polecacie?
biustonosz do karmienia - jaki polecacie?
- Hafija
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- www.hafija.pl
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- JakaJaKachna
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 0
- foxxy_rox
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Hej, to super, bo na początek upatrzyłam sobie ten sklep.alles.pl/produkt ,mama-ii-c,613.html - może ktoś go miał i może się o nim wypowiedzieć? Na pierwszy rzut oka jest idealny, ale chciałabym usłyszeć jakieś opinie przed zakupemMama Alles polecam z czystym sumieniem!

- Julka86
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- srenka_918
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Ciało jedno, serca dwa :-)
- srenka_918
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- slowiczek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- srenka_918
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- basia1227
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- foxxy_rox
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

- foxxy_rox
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Moja siostra teraz też kupiła sobie staniki Alles, o których pisałam wcześniejDziewczyny chcialam prosic o informacje jaki polecacie biustonosz do karmienia? Bardzo podobaja mi sie biustonosze koronkowe carriwell - jednak sa one dosc drogie
- czy orientujecie sie czy znajde cos podobnego tez z mirkofibry w atrakcyjniejeszej cenie?

- Zona237
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
* karmnik nie jest niezbędny, można radzić sobie inaczej, ale bardzo ułatwia życie, gdy przystawiamy dziecko do piersi co 2-3 godziny przez całą dobę.
* warto kupić stanik dobry - dokładnie tak, jak każdy inny biustonosz. Za mały, sztywny, źle dobrany, przypadkowy, "bo przecież tylko na chwilę" rzucany jest w kąt, albo przeklinany kilka/kilkanaście razy dziennie. To jedna z niewielu rzeczy, które w tym okresie robimy dla siebie, a bardzo ważna. Biust kilka/kilkanaście razy w ciągu dnia zmienia swoją objętość (!!!), więc musi mieć dobre oparcie, jeśli chcemy mieć szansę na jędrność po karmieniu.
* źle dobrany karmnik to same problemy - nie tylko dyskomfort, ale i zapalenie piersi, wstrzymywany pokarm, problemy z karmieniem, wypływem pokarmu, zastoje, a dalej stres, brak wiary w siebie i rozdygotana mama...
* karmnik nie musi być mega drogi, by był dobry i przyjemny. Ale odradzam rzeczy zbyt tanie - nie da się uszyć stanika za 10 zł tak, by nie rozszedł się w kilku praniach i od ciągłego naciągania przy karmieniu...
* w karmniku spędzamy znacznie więcej czasu niż w tradycyjnym staniku. Większość mam w w okresie laktacji musi w biustonoszu także spać, tym większy musi być komfort jego noszenia.
A teraz konkrety - często przytaczacie tu Allesy i słusznie, bo to bardzo przyzwoite biustonosze. Warto je jednak mierzyć lub uważać z rozmiarami- często miewają rozmiar niższy niż ten tradycyjnie noszony - dół miseczki niby prawidłowo, ale u góry robi się bułeczka, szczególnie gdy pierś pełna pokarmu. To modele, które lepiej leżą na nie nazbyt obfitych biustach - rozmiar ten sam, ale pierś pełniejsza i jędrniejsza u dołu, mniej u góry... Z szerokiej oferty najczęściej polecam te oto: Biustonoszka.pl-Alles .
Ja osobiście polecam także biustonosze marki Kostar. Ta sama półka cenowa co Alles, u mnie w sklepie 70-80 zł/sztuka ( Biustonoszka.pl-Kostar ) . Zwykle są bardziej zabudowane, przez co pełniej podtrzymują nawet bardzo jędrną lub pełną mleka pierś bez ucisku - a o ciekawszej kolorystyce, bardziej atrakcyjnych modelach i co dla mnie bardzo ważne - z milutkie tkaniny zarówno od wewnętrznej, jak i zewnętrznej strony. Koronki piękne i pozwalają mamie na poczucie, że też może nosić coś eleganckiego.
Pozdrawiam mamy i przyszłe mamy

- Satine_bielizna
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Ja również zawodowo pomagam mamom karmiącym i chętnie podzielę się wiedzą i spostrzeżeniami

Lata doświadczenia pokazują, że stanik do karmienia ciężko dobrze wybrać i kupić przez Internet... Szczególnie jeśli szukacie stanika z fiszbinami - nie wiadomo jak będzie leżał i czy nie będzie uwierał. Pamiętajcie, że każda z nas jest inna i to że dany stanik jest wygodny dla mnie i dobrze leży, to nie znaczy, że będzie odpowiedni dla Ciebie. Poza tym ciężko trafić w rozmiar, bo często rozmiarówka różnych firm, a niekiedy nawet różnych modeli tej samej firmy się ze sobą nie pokrywa. Dodatkowo piersi podczas karmienia ciągle się zmieniają i jeśli nie byłyście niegdy na profesjonalnym dobieraniu rozmiaru, polecam jednak oddać się w ręce brafitterki - usługa nic nie kosztuje a można dowiedzieć się wielu cennych rad. Dobrze dobrany biustonosz do karmienia to podstawa! Niewłaściwie dobranym możemy narobić sobie niepotrzebnych problemów. W doborze odpowiedniego stanika najważniejsze jest, żeby fiszbina dokładnie okalała biust, a nie ugniatała go, bo może powodować zastoje pokarmu. Z doświadczenia wiem, że niestety wciąż bardzo wiele kobiet nie do końca zdaje sobie sprawę ze swojego rozmiaru, bo nie wszystko co jest piersią, uznaje za pierś przez co nosi w staniku nie wszystko co trzeba Zakładając stanik schylcie się - grawitacja Wam pomoże umieścić caaały biust w miseczce Oto dobra instrukcja :
www.satine.pl/prawidlowe-zakladanie-stanika
Spróbujcie i przetestujcie czy nosicie właściwy rozmiar

A teraz możemy zabierać się za wybieranie stanika
Oto kilka dobrych rad :
* Biustonosz do karmienia najlepiej zakupić w ostatnim miesiącu ciąży. Wielkość miseczki należy dobrać tak, by była nieco za duża (ma się zmieścić w nią pięść).
* Na dobry początek najlepiej zaopatrzyć się przede wszystkim w stanik bez fiszbin - najważniejsze, żeby był wygodny, bo szczególnie na początku piersi mogą być obolałe. Poza tym będzie w nim wygodnie spać. Ale nawet na ten zwykły bez fiszbin zwróćcie uwagę - nie może być zbyt elastyczny, ani na tyle luźny żebyście mogły wyjąć pierś dołem (bo wiem, że takie patenty też testujecie;)- taki stanik nie podtrzyma ciężkiego biustu i na pewno nie pomoże utrzymać jego jędrności.
* Jak rozmiar się nieco unormuje, można zainteresować się stanikiem z fiszbinami. Faktycznie śmiało mogę polecić modele firmy Alles Mama lub Lupo - świetnie sprawują się do miseczki 70G, maksymalnie 70H/ 75G - mają stosunkowo miękkie fiszbiny, więc są wygodne, a przy okazji bardzo ładne. Na większy rozmiar zdecydowanie lepsza jest Anita lub Freya, które oferują dużo szerszą rozmiarówkę. Wprawdzie są prawie 2x droższe, ale bardzo dobrej jakości. Anita oferuje klasyczne modele, które często odbierane są przez mamy karmiące za małoatrakcyjne, dlatego dobrym rozwiązaniem dla dużego biustu jest przerobienie zwykłego stanika, który dobrze leży, a przy okazji nam się podoba na karmnik - mamy wtedy większy wybór nie tylko kolorów, ale i fasonów

A dzięki temu rozwiązaniu nie musimy nosić zabudowanej zbroi i ukrywać biustu, a możemy czuć się pewne siebie i kobiece

www.facebook.com/#!/media/set/?set=a.583...8001013281388&type=1
- basia1227
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- oleska23
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-