BezpiecznaCiaza112023

Witam wszystkie przyszłe mamusie :)

11 lata 1 miesiąc temu #774716 przez tweety1992
raz na jakiś czas ... A dziecko do tego się rusza

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #774991 przez tweety1992
Już jest dobrze Paulinko :)

Wgl co tu taka cisza? Piszcie cos bo smutno

11 lata 1 miesiąc temu #775215 przez pasal
Ja dziś cały dzień miałam gosci - koleżanka z synem wpadła. Oddała syna i pomagała mi przy dziewczynach. Mówiła, że zawsze chciała mieć bliźniaki ale po blizszym poznaniu zmieniła zdanie :>

11 lata 1 miesiąc temu #775227 przez tweety1992
No a ja bym chciała taki dzień z bliżniakami :D bo się tak przyznam szczerze i po cichu że miałam nadzieję żeby były bliżniaki - chłopiec i dziewczynka zebym i ja i Adam się cieszylismy podwójnie.

Powiedz mi co mialaś na myśli mówiąc mi dzisiaj że mnie nie chcesz martwić jak mówiłam o tych bólach? Bo mi to spokoju nie daje

11 lata 1 miesiąc temu #775232 przez pasal
Ja w 26 tygodniu miałam biegunkę i ból brzucha który okazal się skurczami. Powiedz o tym lekarzowi na kolejnej wizycie.

Bliźniaki to nie taka bajka jak się wydaje. Z boku super to wygląda. Ja zawsze marzyłam o bliźniakach a teraz uważam, że to najgłupsze marzenie jakie mogłam mieć. Kocham swoje dziewczyny, ale jest ogromnie ciężko. Obie chcą na ręce, obie chcą być przytulane, jesć w tym samym czasie, jedna drugą budzi, kupa razem. Niecierpliwią się, płaczą, zazdrosna jedna o drugą. 2x tyle pampersów, 2 razy tyle prania. Podwójny koszt. W nocy budzą się często na zmianę. Nie jest łatwo

11 lata 1 miesiąc temu #775247 przez tweety1992
I tak bym chociaż z Tobą jeden dzień chciała spedzić i z dziewczynkami żeby zobaczyć jak to jest :)

Lubię nowe doświadczenia.

Co porabiasz ciekawego?

11 lata 1 miesiąc temu #777607 przez srenka_918
Witam się w końcu i ja ;)
Pasal, Poziomka, w końcu wiem jak Wam było i jest ciężko przy marudach... Już mi ręce odpadają, staję na rzęsach i nic... I tak jest źle... Ale dziś wytrzymam jeszcze a jutro wpakuję się z małym mamie na łeb i zamierzam troszkę wypocząć...

11 lata 1 miesiąc temu #777610 przez 100krootka
Witam :) 4 miesiąc ciąży rozpoczęty, termin mamy na 12 kwietnia 2014 :woohoo: Troszkę tu pozagladam, bo strona baaaardzo mi się spodobała, pozdrawiam cieplutko wszystkich użytkowników!

11 lata 1 miesiąc temu #777645 przez tweety1992
Witamy witamy ;)

11 lata 1 miesiąc temu #777827 przez pasal
Srenka powiedz mi do jakiego lekarza z tymi mięśniami? a co się Pawłowi stało? on taki aniolek wcześniej :)

Poziomka, jak tam mały dalej wybrzydza?

Tweety- jak się czujesz? mąż pracuje? jak tam u Was?

11 lata 1 miesiąc temu #777864 przez tweety1992
Paulinko ja już myślałam że odeszłaś całkiem tyle Cię nie było. Co się z Tobą działo? Jak dziewczynki? Co tam u Cieie? Kupilas ten materac?

U mnie dobrze ;) Dzisiaj dzidziek się wgl praktycznie nie odzywa chociaz słodkiego zjadłam do zemdlenia. Nawet cole próbowałam. Mąż pracuje dzisiaj na rano miał i od 13 juz ze mna w domu byl. Od poniedziałku na nocki bedzie mial :( I bede sama w nocy co dla mnie bedzie najgorsze bo nie lubie samotnych nocy. Bo jestem "tchorzem" A tak to Adam juz mi o 20 klapnal i go dobudzic na mycie nie umiem. Jutro do taty na cmentarz jedziemy. Moj pies sie dziwak straszny zrobil.

11 lata 1 miesiąc temu #777920 przez pasal
całkiem nie :) ja tu zawsze zaglądam jak bujam foteliki albo jak dziewczyny śpią. Teraz uczymy je spać w łozeczkach więc nie miałam czasu. Dziś pierwszy raz spały w łożeczkach i jednym pokoju.
Materac przyszedł następnego dnia :) oczywiście wygadałam sie przed mężem i dzis on będzie tapetował sypialnie.

Lepiej żebyś miała samotne noce niż bezrobotnego męża. Mój ma przymusowy urlop do 18 listopada. Z jednej strony super bo pomoże przy dziewczynach, ale jak sobie pomyslę że ciągle razem 24/24..

11 lata 1 miesiąc temu #777990 przez tweety1992
No ja tam wole mojego w domu jak siedzi chociaz rzeczywiście jest niekiedy denerwujący.

To fajnie że Ci pomaga:)

I jak dziewczynki się spisują przy nauce spania w łózeczkach?

11 lata 1 miesiąc temu #778780 przez srenka_918
Pasal mięśniaki macicy leczy ginekolog, a właściwie diagnozuje i obserwuje, w Polsce jedyne skuteczne leczenie to operacja, więc jak coś się z nimi dzieje (np rosną, lub za mocno krwawią) to chirurg przejmuje "leczenie"
A z Pawełkiem to ja sama nie wiem co się stało... Ząbkowanie, skok rozwojowy i brzydka pogoda chyba... Bo nie wiem...

Poziomka a Ty nie daj sobie wgadywać że jakbyś karmiła piersią to by nie było wybrzydzania! Ja karmię piersią i każdy dzień to jest walka żeby jadł, od czasu jak dziąsła zaczęły go swędzieć (zaczął wszystko pakować do buzi i jeździć po dziąsłach) Spokojnie je tylko w nocy na pół-śpiocha, a w dzień, to musimy leżeć na moim łóżku w całkowitej ciszy i wystarczy że ja się ruszę, albo usłyszy jakikolwiek dźwięk... Wtedy już koniec... Wojuje, krzyczy kopie... Jak usiądziemy na 3 min spokój a potem znowu ryk że głodny i od nowa... W dzień daję mu ziemniaczki, marchewki, jabłuszko, bo to je bez marudzenia.... A w nocy nadrabia mleko...

11 lata 1 miesiąc temu #778889 przez tweety1992
A tutaj to wieczna cisza jest :) Co tam u Was ?

Moderatorzy: kasiora
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka