BezpiecznaCiaza112023

Witam wszystkie przyszłe mamusie :)

11 lata 1 miesiąc temu #773660 przez tweety1992
:)

Kochana takie zakupiłam dziś śliczne ciuszki każde ubranko po 1 zł. W idealnym stanie ;) Jestem z babką w kontakcie i na pewno jeszcze pojadę po coś :) Wgl mąż już mówi opanuj się dziewczyno. 55 ubranek kupiłam śpiochy butki czapeczki dresik itd. Dosytałam tez od drugiej babbi parę rzeczy także dzisiaj jestem przeszczęsliwa :)

Myślę jeszcze o tym dresiku co ci parę postów wyżej pisałam. Co myslisz o nim ?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #773661 przez poziomka-1801
PASAL tak dokładnie..robic i wylewac. Mleko mm moze tylko godzine stac wq butli a ja czasami połtora wojuje. Wczoraj zadzwoniłam do połoznej..kazała wode na mleko zaprawic herbatka która pije lub sokiem....nie pomogło,wymysliłam ze dodam do wody deserku jabłkowego..do tego 4 łyzki mleka i spróbuje...i wiecie co..powojował moze z 5 min i wypił...jedyny plus..ale przeciez jak takl bede mu dawac to w ogóle mały sumo będzie z niego...nie wiem co robic kuźwa :dry:
Będe Ci bardzo wdzięczna jak uda sie ta recepte wyczarowac :) a dziewuszki jak małe klony :lol: az trudno uwierzyć ze to takie diabełki

11 lata 1 miesiąc temu #773672 przez pasal
Dresik super. Na zimę jak znalazł, pamiętaj żeby nie kupować wszystkiego w małych rozmiarach, bo dzieci szybko rosną.

Poziomka jakim Ty go mlekiem karmisz? kurka o co mu może chodzić.. faktycznie gurbaśny będzie jak będzie w ten sposob jadł. Może mu o smak mleka chodzi? nie wiem no nie mam pomysłu. Jak mi się nie uda z receptą to poproś rodzinnego. Jutro chyba bede u teściów to zagadam

11 lata 1 miesiąc temu #773677 przez tweety1992
Ten dresik to 62 jest. Ja mam różne rozmiary od 56-68/74 to zależy bo z różnych zrodeł podostawałam. Np przyjaciólka mi na roczek powysyłała a matka Adama po jego siostrze tyle ze ona wczesniak wiec niektore rzeczy moga nie pasowac. Moze jeszcze oprocz Cb ktos cos dosle/dokupi to zawsze cos bedzie. A ja jeszcze cos na pewno kupie chocaiaz maz juz mowi ze wiecej nie.

11 lata 1 miesiąc temu #773740 przez pasal
To Ty sobie odpuść kupowanie, bo póżniej tak jak ja będziesz sobie pluła w twarz że nie potrzebnie wywaliłaś pieniądze. Jak chcesz kupować to zacznij od pampersów bo to niezbędne.

11 lata 1 miesiąc temu #773745 przez tweety1992
Tzn Pasal ja już stopuję z ciuszkami (tylko ten cieplutki dresik kupię) teraz pieluchy smoczki artykuły pielęgnacyjne łóżeczko i dla mnie podkłady koszule klapeczki staniki majtki.

Wybacz za śmiałość ale muszę zapytać. Jak masz na imię?

11 lata 1 miesiąc temu #773753 przez pasal
Pieluchy tetrowe Ci się przydadzą, zwałaszcza jak dziecko będzie ulewać. Jeżeli chodzi o artykuły pielegnacyjne to może i średniowiecze ale jestem zwolenniczką mydła i zwykłej oliwki ( choć dostałam oilatum, kosmetyki kremy, szampony, płyny Jonssona to używam mydła dla niemowląt i oliwki bambino) podkłady większość szpitali daje (musiałabyś się zoriętować) koszula- wiadomo jeżeli chodzi o staniki do karmienia - miałam dwa i tylko mnie denerwowały więc używałam takich sportowych.

Na imię mam Paulina

11 lata 1 miesiąc temu #773760 przez tweety1992
Tzn ja nie chce do karmienia tylko takie bez fizbin takie mieciutkie nawet sportowe byc moga ;)
wiesz moze i daja ale wole miec swoje poza tym podpaski itd to juz musze kiec swoje.
Co do tych pielegnacyjnych to ja jestem wychowana na Bambi i z tej serii kupię tzkże tam jest mydełko szamponik&odzywka oliwka i krem. Caly zestaw jest tani a na prawde nie wywoluje alregii i ladnie pachnie. A co na odarzenia polecasz ? Tzn wiesz zeby posmarowac zeby nie odparzyla pieluszka. Tetrowe na pewno kupie z 10. I ajkie najlepiej majtki? zwykle figi,bokserki czy majtasy z wysokim stanem? Oraz co do pasa poporodowego trzeba? I jak go wybrac?

Miło mi :) Ja jestem Marcela

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #773936 przez surenka
Jestem szczęśliwą mamą dziewczynki. Patrycja przyjdzie na świat pod koniec kwietnia. Nie mogę się doczekać :kiss: jestem bardzo podekscytowana, bo to moje pierwsze dzieciątko :woohoo: 3-majcie się wszystkie mamuśki ;)

11 lata 1 miesiąc temu #773970 przez pasal
Marcela, jak ładnie :)

Podpaski się nie zdadzą odrazu po porodzie. Potrzebne będzie Ci takie coś: allegro.pl/podklad-poporodowy-bella-mamm...cja-i3637241186.html i mi takie coś zapewnił szpital, podkład na łóżko również. Na odparzenia ja używam bepanthenu i alantanu. W szpitalu używali tylko sudocremu. Majtki najlepiej poprodow coś w tym stylu allegro.pl/canpol-majtki-poporodowe-jedn...cja-i3627427800.html

Kwestia pasa - gadzet, chyba że rozeszły Ci się mięśnie tak jak pisała o tym srenka to przyda się do ćwiczeń. Ja miałam do porodu ogromny brzuch i przydał mi się on do ściągnięcia skóry.

Dziewczyny wczoraj odstawiły taki cyrk, że ze zdjęc kicha, może kilka fajnych będzie.

11 lata 1 miesiąc temu #773987 przez tweety1992
Dziękuje Paulinko :) Ja tam zbytnio nie przepadam za swoim imieniem.

Dzięki wgl za podpowiedzi odnośnie wkładów i majtek bo na pewno kupię. Ile mniej więcej tych wkładów i tych majtek musiałabym kupic ? PO jednej/dwóch paczkach? I na ile one starczają?

Surenka witamy Cię :)

11 lata 1 miesiąc temu #773995 przez poziomka-1801
PASAL z nana miał juz bebilon ale wtedy nadszedł spokój jak mu miód dodałam, teraz w akcie desperacji zmieniłam znów z nan na hipp bio combiotic...i powiem Ci ze tak jak było tak i jest...albo i gorzej. Trzonek ząbka widac ewidentnie przez dziąsło..jest przekrwione a on jeszcze pakje wszystko do buzi i beczy bo boli,camillia nie pomaga bobodent tez nie,wszytsko go drazni..a juz jak jest pora karmienia to wystarczy mu pieluche pod buzie podsunac i jest ryk. W domu mamy taka atmosfere ze bez kija nie podchodz

11 lata 1 miesiąc temu #774048 przez pasal
Tweety: nie ma za co :) lepiej wiedzieć, tym bardziej że całkiem nie dawno my przez to przechodziłyśmy. Mi tych wkładów schodziło od groma. W szpitalu przed porodem - z 30 sztuk po porodzie ok 50? tylko u mnie inna sytuacja, bo przed wyciekały mi wody z dwóch łożysk i po porodzie organizm miał się z czego oczyszczać bo miałam dwójkę. Myslę że 20 sztuk wkładów, dwa podkłady poporodowe i 5 sztuk majtek jednorazowych Ci wystarczy.

Poziomka - to jakaś masakra jest! Powiem Ci tak, u mnie problem z jedzeniem mleka pojawił się od kiedy zaczęłam dawać kaszę. Kaszki jedzą po 160 ml a mleka - 40-60 ml max. U Ciebie też tak jest? Kasza, herbatki, słoiczki ma dobry smak i chętnie to jedzą. Mleko nie bardzo. Ja spróbuję dodawać po łyżce kaszki.
Wątpię żeby tu chodziło tylko o zęba, bo przecież musi być glodny. Może oddajcie go na jakąś godzinę/ dwie dla Twojej mamy? i odsapnijcie we dwoje?

11 lata 1 miesiąc temu #774079 przez tweety1992
Dzięki wielkie ;) Na pewno rady Twoje mi się przydadzą :)

Jak masz jeszcze jakieś to napisz bo wszytsko sobie notuje i na pewno skorzystam :D

A jak tam dziewczynki dzisiaj? Spokój masz czy nadal Ci dają po głowie?

11 lata 1 miesiąc temu #774111 przez poziomka-1801
Pasal nikt go nie chce przez to jedzenie brać :( siora jak wzieła ostatnio to dzwoniła ze on sie zle zachowuje ze masakra jakas..a matka..weznie a potem zali sie ,,jak jej cięzko,, a co ja mam kuźwa powiedziec :dry:
Wczoraj lezałam i myślałam o wszystkim..zabrzmi to chamsko ale od kiedy jestem mamą to zaden dzień mnie nie cieszył..a moje kolezanki to jak opowiadaja o swoich dzieciach-ze grzeczne ze słodkie ze kochane bla bla...to mi zal dupe ściska ze ja tak nie mam tylko ciągle pod górke

Moderatorzy: kasiora
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka