BezpiecznaCiaza112023

Witam wszystkie przyszłe mamusie :)

12 lata 1 miesiąc temu #574625 przez klaudia69
również witam wszystkie mamusie. ja mam na imię Klaudia i mam 21 lat. jestem w 26 tyg ciąży. mimo ze mam bardzo malutki brzuszek bo prawie w ogóle nie widać po mnie ciąży strasznie wyraznie czuje malucha. to jest moja druga ciąża a przezywam ją tak samo niesamowicie jak pierwszą. jestem szczęśliwa bo do córci będę miała jeszcze synka:)

pozdrawiam przyszłe mamy:) :laugh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #574629 przez Kinia1712
Czyli co zazywasz Duphaston teraz w ciazy czy juz odstawilas? Ja od poczatku mialam zazywac 3 razy dziennie ale teraz jak jest wszystko dobrze to dwa razy dziennie ;) zobaczymy jak bedzie na nastepnej wizycie czy moze bede mogla tylko raz dzinnie zazywac :) Jak narazie to zazywam kwas foliowy,magnez,zestaw witamin z jodem,zestaw kwasów tluszczowych omega a Ty Nike zazywasz cos ?

12 lata 1 miesiąc temu #574632 przez nike84
Ja z Duphastonu przeszłam teraz na Luteine 2x dziennie po jednej tabl.
A tak to oczywiście kwas foliowy, Magnez i wit. Pregna Plus

12 lata 1 miesiąc temu #574641 przez Kinia1712
Witamy nowa mamusie :) Klaudia a skad jestes i powiedz jak przebiega u Ciebie ciąża i jakie imie bedzie miec synuś?

12 lata 1 miesiąc temu #574744 przez @g@t@
Ja mam bardzo fajną panią ginekolog w Warszawie. Chodzę prywatnie bo narzeczony w pracy wykupił ubezpieczenie w MEDICA. Jednak to jest spora wygoda, bo wizytę mam kilka dni później.
Jestem chyba szczęściarą bo poza awersjami do pewnych produktów żywnościowych nie mam większych objawów ciąży :)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #575027 przez Patrizia
kinia bardzo Ci wspolczuje ale teraz trzeba myslec pozytywnie napewno bedzie dobrze :)
Tak to jest jak sie chodzi na NFZ totalna olewka, zawsze chodzilam do gina prywatnie (dlugo nie moglam zajsc w ciaze) tylko raz bylam na NFZ zaraz jak dowiedzialam sie ze w ciazy jestem a lekarz do mnie odrazu ze L4 dopiero w 6misiacu wypisze nawet nie zapytal jaka prace wykonuje wiec sie pozegnalam z nim. Teraz jestem bardzo zadowolona ze swojego lekarza :)

Klaudia witaj :)

ja tez biore witamiki i dodatkowo musze brac zelazo bo od samego poczatku mam hemoglobiny za malo :/

8 marca mam polowkowe wiec bedzie wiekszy przeglad i mamusi i dzieciatka :p :P

Ksawerek(*)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #575374 przez klaudia69
jestem z Żywca. ciąża zadowalająco przebiega, zupełnie inaczej niż pierwsza. od początku gdyby nie spózniający się okres nic bym o ciąży nie wiedziała(zero objawów) teraz mimo ze to już 24 tydzień tak jak wspomniałam mam bardzo malutki brzuszek. generalnie bardzo się cieszę że tak dobrze się czuje. życzę wszystkim takiego samopoczucia. a co do imienia to jeszcze nie wiem jak bym chciała nazwać malutkiego.

pozdrawiam

12 lata 1 miesiąc temu #575496 przez pasal
Szczerze mówiąc ja jestem teraz bardziej zadowolona gdy chodzę na kasę chorych niż prywatnie, ale to już zależy od lekarza. Bo zanim trafiłam na tą "perełke" byłam u 2 innych - prywatnie i 2 innych - z kasy chorych. I cała czwórka to katastrofa. Na lekarzy prywatnych niekiedy też trzeba uważać, bo niektórym zależy tylko na tym aby więcej zarobić

12 lata 1 miesiąc temu #575519 przez Patrizia
czesc dziewczynki :)

Ja nie moge powiedziec ze mam maly brzuch bo wydaje mi sie ze on z dnia na dzien coraz wiekszy :P ale ciesze sie ze tak bezobjawowo mi ta ciaza przebiega :)

kiedy macie wizyty?

pasal mialas szczescie ze trafil ci sie lekarz z NFZ ktory ci spasowal i dobrze jesli jest oki to po co masz placic ze wizyty prywatnie ja niestety nie trafilam na fajnego lekarza z NFZ i jestem pod opieka prywatnego lekarza i jestem zadowolona :)

MIlego dzionka dziewuszki :) musze domek troche ogarnac bo nic tylko siedze na tym forum :P :P

Ksawerek(*)

12 lata 1 miesiąc temu #575570 przez nike84
Ja już nie mogę się doczekać kiedy brzuszek zacznie rośnąć i będzie coś widać. Bo już mam dość tekstów moich teściów w stylu "A Ty wygóle jesteś w ciąży, bo nic nie widac?" :angry:

12 lata 1 miesiąc temu #575582 przez Patrizia
nike84 nie przejmuj sie u mnie tez na poczatku nic nie bylo widac, wszyscy mowili eee jeszcze nic nie widac :/ ale pozniej bo okolo 16-17tyg to juz mi tak nikt nie powiedzial :) wiec cierpliwosci bedziesz biegac i sie smarowac bo bedzie ci sie wydawalo ze ci brzuch peknie bo tak bedzie rosl :P :)

Ksawerek(*)

12 lata 1 miesiąc temu #575599 przez nike84
Patrizia powiem Ci, że już nie moge sie doczekac. Bo jak zacznie rosnąć brzuszek to będe nawet spokojniejsza, że fasloka ładnie rośnie i wszystko jest dobrze. Jak na razie mam mysli ze skoro nie widac brzucha to nie wiadomo co tam w środku się dzieje i najchetniej co tydzien bym robiła usg zeby sprawdzic...

Dziewczyny mam takie pytanie, czy Wy w I trymestrze też miałyście takie problemy z cerą? Czy to minie? Bo wszedzie gdzie czytam jest napisane, że kobieta w ciaży pięknieje i promienieje. Niestety o mnie tego nie można powiedziec :(

12 lata 1 miesiąc temu #575619 przez Patrizia
mialam dokladnie to samo ze przy chlopaku wyglada sie pieknie a tu jakies chrostki na buzi a o cieniach na oczy to juz moge zapomniec na drugi dzien wygladam jak roki takie spuchniete :P
teraz juz jest lepiej nie mam nic na buzi ale nic na nia nie nakladam oprocz tuszu do rzes i to tez nie kazdy moge bo pozniej jak zmywam to czerwone plamki mi sie pojawiaja.
A z fasolka napewno wszystko oki nie martw sie :) kiedy masz wizyte??

Ksawerek(*)

12 lata 1 miesiąc temu #575624 przez Kinia1712
Hejo ;) ja mam wizyte w najblizszy czwartek za tydzien mam nadzieje ze juz bedzie wiadomo kto w brzuszku mieszka ;) Ja tez sie za sprzatanie zbieram od rana i jakos nie moge ;p Nike to ze jeszcze brzuszek Ci nie rosnie to sie nie martw ja tez przezywalam ze nic nie widac a tu od jakiego tygodnia dwoch wydaje mi sie ze juz cos tam rosnie ;)tak ze wszystko w swoim czasie :) Ja na temat cery nie moge sie wypowiedziec poniewaz nie zauwazylam jakis drastycznych zmian..moze masz tak na poczatku tylko w I trymestrze puzniej bedzie lepiej :)

A tak odbiegajac od tematu czy w Was tez tak slicznie dzis słoneczko świeci? Normalnie wiosna ;)

12 lata 1 miesiąc temu #575633 przez Patrizia
tak dla porownania moj brzuch w 10 tyg i 20tyg :) (do szczuplakow nie nalezalam :P)

Ksawerek(*)

Moderatorzy: kasiora
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka