BezpiecznaCiaza112023

Witam wszystkie przyszłe mamusie :)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #574068 przez nike84
Właśnie żadnych zachcianek, wręcz przeciwnie, ciężko mi cokolwiek przełknąć. Na szynkę czy mięso to nawet nie mogę patrzeć. Jedyne co mój organizm teraz jakoś znosi to jogurty i owoce. Praktycznie od 6 tygodnia mam mdłości od rana do wieczora, do tego wymioty. No i ta senność... nawet po przespaniu całej nocy, potrafię w dzien zasnąć :P Ale jakoś daję rade i wierze w to co mi wszyscy mówią, czyli ze w II trymestrze będzie lepiej :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #574507 przez @g@t@
Hej,
nazywam się Agata (26 l.) i jestem w 7 miesiącu ciąży :) Jestem trochę wystraszona nową sytuacją, tym bardziej, że ciąża była planowana, ale znacznie później.

12 lata 1 miesiąc temu #574540 przez Patrizia
czesc dziewczyny :)

nike84 wspolczuje mdlosci, ja przechodze ciaze super gdyby mi brzuch tak nie rosl to nawet nie wiedziala bym ze w ciazy jestem :P :P nic mi sie nie zmienilo

@g@t@ Ty to juz blizej niz dalej :P mysle ze nie ma co sie zamartwiac tym co bedzie ja tez nie wiem jak sobie poradze jestem pierwszy raz w ciazy ale jestem optymistycznie nastawiona

a skad jestescie dziewczyny??

Ksawerek(*)

12 lata 1 miesiąc temu #574544 przez Kinia1712
Nike84 mnie tez w 1 trymestrze strasznie meczyly wymioty i mdlosci..wiem jak to jest i wspolczuje ale przezyjesz:) mi wymioty ustaly jakies 2 tygodnie temu natomiast dzisiaj z rana wymiotowalam,zjadlam sniadanie wymiotowalam,jechalam autem do miasta mialam mdlosci tak ze nie wiem nie ma na to reguly a juz myslalam ze mam po wymiotach :D

Witam nową mamusie :) Agata 7 miesiac tylko pozazdroscic :) juz prawie koncówka:) wiadomo ze to nowa sytuacja dla kazdej z nas ale dasz rade:) Pozdrawiam dziewczyny :)

12 lata 1 miesiąc temu #574546 przez Kinia1712
Ja z Krakowa jestem ;) a do lekarza chodzicie prywatnie czy na NFZ? ;)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #574552 przez nike84
Ja również Kraków :)
a do lekarza zdecydowałam sie chodzic prywatnie, bo jedank dużym plusem jest to,że mozesz zadzwonic do swojego lekarza o każdej porze dnia i nocy ;)

12 lata 1 miesiąc temu #574556 przez Kinia1712
O nike super tez Kraków :) Ja równierz prywatnie chodze ;) mam bardzo fajna pania ginekolog:)

12 lata 1 miesiąc temu #574561 przez Patrizia
tez chodze prywatnie :)nagrywam sobie filmiki i zawsze ogladam mojego skarba na usg :) ale fajnie z tego samego miasta jestescie ja do was tez mam niedaleko bo z Jaworzna jestem :)

kto tam sie kryje pod seruszkami u was??

Ksawerek(*)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #574567 przez nike84
Ja przed ciążą chodziłam normalnie przez NFZ ale jak tylko okazało sie , że jestem w ciąży popytałam kolezanek które niedawno rodziły o jakiegoś ginekologa godnego polecenia. Bo jednak uważam, że teraz warto miec zaufanego lekarza ,który bedzie znal wszystkie twoje dolegliwości czy choroby i do którego nie trzeba czekac 3 tygodnie na wizyte...

Kinia1712 a można wiedziec gdzie chodzisz do tej Pani ginekolog?

12 lata 1 miesiąc temu #574571 przez Kinia1712
Patrizia ja jeszcze nie wiem mam nadzieje ze dowiem sie w nastepnym tygodniu bo mam wizyte w czwartek wyjatkowo bo zawsze mam we wtorki ;)

Nike chodze do p.Anny Wójtowicz przyjmuje prywatnie na ul.Krowoderskiej ;) naprawde super babka poswieca duuuzo czasu i o wszystko mozna sie jej zapytac wszystko wytlumaczy powoli i dokladnie ;) A Ty do kogo chodzisz?? ;)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #574583 przez nike84
Ja chodzę do p. Jacka Bojara na Kazimierza Wielkiego i również jak narazie jestem bardzo zadowolona. Wszystko wytłumaczy, uspokoi, za każdym razem sprawdza co tam u fasolki ;) nawet mój narzeczony z chęcią ze mną chodzi na badania, bo stwierdził ze rewelacyjny lekarz :)
U nas wyszedł konflikt serologiczny, i ja ,jak to zawsze ja, zaczełam panikować, ale lekarz mnie uspokoił, wszystko wyjaśnił i powiedział, że gdybym miała jakies pytania to mogę dzwonic :)

12 lata 1 miesiąc temu #574592 przez Kinia1712
Nike nic sie nie martw wszysto bedzie dobrze od lekarza tez duzo zalezy ja na samym poczatku jak zrobilam test i wyszedl pozytywnie wybrałam sie do ginekologa na NFZ i pani ginekolog zachowywala sie jakby miala mnie gdzies ja jej powiedzialam ze jestem po poronieniu i ze dwa miesiace po tym znow zaszlam w ciaze a ona na to ze nie widzi mozliwosci zeby ta ciaza przetrwala bo to za ktotki czas zeby macica sie wygoila po zabiegu ;/ tak ze juz nastepna wizyte mialam u pani ani i powiedziala ze wszystko jest wporzadku i tak juz moj dzidzius ma 14 tygodni ;)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #574602 przez nike84
Kinia1712 żartujesz, że Ci tak powiedziała :ohmy:
Niektórzy to wogóle nie powinni być lekarzami, bo zachowują sie jakby w pracy byli za karę i to zawsze odbija sie na pacjentach :(
Ja po zrobieniu testu ciążowego i po odebraniu wyniku Beta Hcg na pierwszą wizytę poszłam jeszcze normalnie do swojego ginekologa,żeby sie cos dowiedziec. A pan Doktor zapytał mnie takim protekcjonalnym tonem "A po co Pani tu przyszła? Przecież to jeszcze za wczesnie i tak nic nie bedzie widac o ile wogole coś tam jest" i kazał mi za 2 tygonie przyjsc. A ja 2 dni później byłam już u swojego aktualnego lekarza (prywatnie), pokazałam mu wyniki bety, a on na to "No to jesteśmy w ciąży" :) i od razu zrobił badanie, no i oczywiście dzidziusia już było widac i nawet serduszko już mu biło :kiss: Dlatego warto dobrze wybrac sobie lekarza i wtedy nie ma żadnych problemów :)

12 lata 1 miesiąc temu #574611 przez Kinia1712
Nike dokladnie masz racje ;)Tylko ze wiesz to jest tez troche tak ze jak sie idzie na prywatna wizyte to tez sie wymaga bo sie płaci i taki lekarz prywatny tez nie bedzie pokazywal Ci swoich humorków i pretensji nie bedzie mial czy cos.. Ale mowmy co chcemy najlepiej jest isc prywatnie lepiej zaplacic i miec pewnosc ze ktos sie nami zajmie tak jak nalezy a nie z olewki leci. Ja jak bylam jeszcze w tamtej ciazy i plamilam dzien wczesniej wieczorem a na drugi dzien rano poszlam do lekarza swojego i mowie jaka sprawa to lekarz mnie zbadal i powiedzial ze plamienia sa od nadzerki i zeby nie wspolzyc a poznym wieczorem tego samego dnia bylam juz w szpitalu i czekalam na zabieg lyzeczkowania tacy sa lekarze z NFZ oczywiscie nie mowie o wszystkich bo czesc z nich to prawdziwi lekarze z powołania..

12 lata 1 miesiąc temu #574623 przez nike84
Kinia1712 bardzo Ci wspólczuję :( ja w 6 tygodniu też plamiłam i tak niesamowicie się bałam... Na szczęście jeszcze tego samego dnia mój lekarz się mną zajął, dostałam Duphaston i nakaz leżenia w łóżku. To pomogło i jak na razie(odpukać) nic sie nie dzieje, a na ostatniej wizycie widziałam dzidzie na USG :)
Niestety jesteś najlepszym przykładem na to, ze do publicznego lekarza to tylko po receptę, bo jak tylko się zaczynają jakies problemy, to odsyłają Cie do domu i mówią, że przesadzasz. Smutne ale prawdziwe...

Moderatorzy: kasiora
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka