BezpiecznaCiaza112023

Ciąża na wychowawczym L4

11 lata 8 miesiąc temu #620652 przez Neko
Witam serdecznie, jestem szczęśliwą mamą 9cio miesięcznego szkraba. Obecnie jestem na urlopie wychowawczym. Z mężem zaczęliśmy starania o drugie dziecko. Jestem zatrudniona na umowę o pracę na czas nieokreślony. Wiem, że jest możliwość, że jak zajdę w ciążę to mogę przerwać urlop i przedstawić L4 i dostawać pełne wynagrodzenie.

Czy któraś z Was korzystała z tego wyjścia? Czy trzeba wracać chociaż na jeden dzień do pracy? Informacje, które znajduję w internecie nie są ścisłe :( a nie chciałabym się wpakować w jakąś kabałę. Jedni piszą ze trzeba być miesiąc w pracy, inni że dzień a inni ze wcale nie.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #620721 przez gosia2324
HEJ,
Ja zaszlam w ciąże bedac na wychowawczym,napisalam podanie o skrocenie urlopu i z dniem kiedy powinnam wstawic sie do pracy dostarczylam L4.

mozesz wrocic do pracy, ale trzeba dostarczyć zaświadczanie od lekarza z medycyny pracy ,ze jestes zdolna do wykonywania zawodu.

11 lata 8 miesiąc temu #621021 przez Neko
No ja wlasnie nie chcę wracać do pracy, w tej chwili jest to z reszta niemozliwe.

11 lata 7 miesiąc temu #637013 przez karolina238
Witam, jestem w podobnej sytuacji :) i jestem ciekawa jak się potoczyło u Ciebie Neko????

Moderatorzy: kasiora
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka