- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- listopadowe bliźniaczki
listopadowe bliźniaczki
- Monix
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 07.01.2011 ♥NADIA♥ 11.07.2013 ♥Leon i Nikodem♥
Ja raz smaruję raz nie, tak samo było w poprzedniej ciąży i nic mi nie wyszło, za to po ciąży w wyniku szybkiego kurczenia się skóry wyszło parę sztuk wokół pępka. Generalnie raczej nie mamy na to wpływu, bardziej jest to sprawa genetyki, elastyczności skóry, kolagenu etc...Monix Pewnie o tym wiesz, ale smaruj brzucha ile wzlezie wszystkimi kremami! mi niestety w 27 tygodniu zaczął pękać od dołu
A nawet jeśli wyjdą, to ja mam to naprawdę gdzieś, ważne żeby dzieciaczki zdrowe były
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- moniczka8401
- Autor
- Wylogowany
- gaworzenie
nie moglam nic pisac bo nie mialam zbytnio czasu.
Jak sie czujecie ?
Po miesiacu czasu spotkalam sie ze znajoma i ona na mnie szok!! powiedziala miesiac czasu a brzuch moj wyglada na 6ty miesiac!!! hehe
nie wiem jak Wy dziewczyny ale ja przytylam dopiero kg a mam juz 11tydz moze tak byc czy za duzo??
Bylam w pt u ginekologa i dr chcial mi sprawdzic dopplerem tetno dzieciaczkow ale bylo bardzo slabiutko slychac wiec za dwa tyg kolejne podejscie
Jeszcze mam 4 dni i prenatalne - mam nadzieje, ze juz poznam plec bo nie wiem na kogo mam ubranka zbierac hihi
Moj synus wybral juz umiona gdyby byly siostry - Dorotka i Zosia. zas na braci bedzie mowil gluptaski
Pozdrawiam was dziewczyny i zdrowka zycze
- pasal
- Wylogowany
- gadatliwa
- moniczka8401
- Autor
- Wylogowany
- gaworzenie
I kiedy sie idzie z blizniakami juz do szpitala na koniec?? ile przed terminem??
Wczoraj podeszlam do karetki bo byla pod sklepem i sie pytam dr jak to jest z tymi pasami w aucie. ja nigdy pasow nie zapinam tylko na dluzsze trasy to robie. a widze ze dziewczyny na innych stronach zapinaja pasy. Zas dr powiedziala mi ze byloby lepiej gdybym to ja nie jezdzila za kierownica tylko jako pasazer i nie jest to koniecznosc zapinania pasow. ja musze przyznac ze jak jechalam do Poznania w tym tyg to musialam odpiac pasy juz w Lodzi az do samego poznania a jechalam z Katowic...
- Monix
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Czas pokaże...
Pasów nie zapinam - tak wiem, że to błąd, ale mnie uwierają i czuję dyskomfort.
Ostatnio bardzo boli mnie kręgosłup i muszę maxymalnie ograniczać chodzenie, co jest niezmiernie trudne przy dziecku
Pasal masz już wózeczek?
Ja zamierzam kupić dopiero po porodzie - żeby nie zapeszyć.
Miał być taki:
ale okazało się, że budy na siebie zachodzą przez co są pod lekkim kątem i dzieci zjeżdżają w dół budy A cena tego wózka jest nieziemska, bo całość kosztuje ponad 4 tysiące, więc na moje nie powinny mieć takich "wad"
Więc zdecydowaliśmy się na ten:
Ma w zestawie również spacerówki i foteliki
- pasal
- Wylogowany
- gadatliwa
Pasów w samochodzie nie zapinam, przeszkadzają mi pod brzuchem i maluchy się denerwują. Staram się jeździć bardzo ostrożnie no i na tym etapie ciąży już nie wybieram się w dalekie podróże ( powoli zaczyna odchodzić mi czop śluzowy i bardzo boję się że małe wyjdą już lada moment)
moniczka do szpitala idziesz jak zacznie Ci się 1 faza porodu, bądz zacznie Cię coś niepokoić chyba, że masz planowane CC na dany dzień, godzinę to idziesz sobie ze skierowaniem do szpitala na umówiony termin i wyciągają z Ciebie maluszki.
monix ja też chciałam taki wózek, bo zmieszczę się nim w każdym sklepie natomiast jak zobaczyłam je na żywo, powiedziałam sobie na pewno nie.. w wersji spacerowej jedno dziecko ma widok na cały świat a drugie na gondolę dziecka numer 1, wydawał mi się on strasznie niestabilny i jakiś taki długi. My zdecydowaliśmy się na ten: allegro.pl/borowka-duo-len-wielofunkcyjn...kos-i3202861379.html również posiada foteliki i wydaje mi się jakis stabilniejszy. Niestety wózki dla bliźniąt są mało urokliwe, ale ten nie jest jeszcze taki szeroki w standardowych drzwiach powinien się bez problemu zmieścić. Ty wiesz, że ja tez się boję kupić wóźek przed porodem ?
- Monix
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- pasal
- Wylogowany
- gadatliwa
- Monix
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Nie musi tak być kochana, spójrz:w wersji spacerowej jedno dziecko ma widok na cały świat a drugie na gondolę dziecka numer 1
A tu różne inne kombinacje:
A tak poza tym to strasznie, ale to strasznie boli mnie kręgosłup - wieczorami ten ból osiąga apogeum... A tu będzie niestety coraz gorzej buuuuuuu....
- justyna84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ''Zajmuje Całe Serce Mamusi '' 22.02.2011
Monix trzymam kciukasy za porod naturalny i niech cie już plecy nei bola bo wiemniestety jak to jest .
hAA tesraz patrze ze na suwaczku jestem jeszcze w ciąży ,ale na tym forum mnie już nic nei zdziwi
- pasal
- Wylogowany
- gadatliwa
Justyna84 tak właśnie patrzę na suwaczek i próbowałam załapać o co chodzi
- moniczka8401
- Autor
- Wylogowany
- gaworzenie
A kolezanka mi sprzedaje ten wozek za jedyne tys zloty wiec nic tylko brac i w dodatku 3w1
Widzialam dziewczyne w Poznaniu i miala wlasnie ten ZOOM gondole dwie i wcale one na siebie nie nachodzily bo bylam tez tego ciekawa jak w realu jest to z tymi gondolami...
12tydz bedzie w piatek dopiero. Jutro pierwsze prenatalne....
- pasal
- Wylogowany
- gadatliwa
- Monix
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja miałam dziś wizytę. Maluchy mają się dobrze. Ważą: 1100g i 1400g Położenie: główkowe i miednicowe. Pozdrawiam piszcie co u WAS
- pasal
- Wylogowany
- gadatliwa