- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- mamusie pazdziernik2010:)
mamusie pazdziernik2010:)
- poziomka32
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- 12.10.2010 narodziny mojego Antosia...
Hm...no właśnie..ja moją Córcie rodziłam 27 godzin i nie chciała przez szyjkę mi przejść - a ważyła 3kg, mówiłam wczoraj lekarzowi - aby zdziwiony nie był. Łożysko ma oznaki zwapnienia ale jest to II stopień dojrzałości - tak lekarz powiedział.
Joanna-Ronatest oksytocyny to tylko sprawdzenie jak Twoja Alicja na skurcze będzie reagować. Pisałaś wcześniej, ze łożysko już jest "stare" - dlatego chyba sprawdzają - jakby poród wywoływali - to co Alicja na to
A tu cytat "....test oksytocynowy mający na celu stwierdzenie stopnia wydolności łożyska, obserwując czynność serca płodu w zapisie KTG, po wywołaniu czynności skurczowej macicy poprzez podłączenie roztworu oksytocyny"
To czekanie najgorsze jest.....
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Joanna-Rona
- Wylogowany
- budujemy zdania
Czytałam w Necie odnośnie tego testu z oksytocyną, że jednak zdarzają się porody po tej próbie. Wezmę na wszelki wypadek torbę. Mąż ze mną pojedzie więc zostawie ją w bagażniku. Najgorsze jest to że jeśli będziemy musieli przyjechać rano do szpitala to nie za dobrze bo mąż musi być o 11 najpóźniej w pracy. Od poniedziałku idzie na urlop wiec musi jakieś rzeczy podopinać. Ale była by niespodzianka, wsumia ja bym się cieszyła.
Dzięki za informacje Poziomka32 jak samopoczucie??
Całuski Mamusie
- Martynka__89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥Mateuszek 6.10.2010 r ♥Daria 19.02.2016 r.
- Otrzymane podziękowania: 2
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- poziomka32
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ach..dzisiaj dotoczyłam się do firmy - tam już zakłady robią kiedy urodzę
Poza tym schudłam 3kg nie wiem jak, ale schudłam...mały przeciąga się czasem ale chyba mu nie za wygodnie poza tym ok (gdyby nie te "małe dolegliwości" w postaci biegania do toalety, bólu spojenia i bioder w nocy!!! eh..)czekam już na ten poród. Mam wrażenie że skóra brzucha mi pęknie w końcu!!!
Joanna Rona masz rację, weź torbę, różnie to bywa...ale Ci zazdroszczę, ze mąż na urlopie!!!! Mój wraca tylko na weekendy - cały czas w delegacji a jak nasz Syn się urodzi to mogę liczyć max 1 tydzień. Umówiliśmy się, ze pójdzie na urlop dopiero jak wyjdę ze szpitala. BO cóż mi z niego jak będę w szpitalu...dopiero w domku mi będzie bardzo pomocny, szczególnie, ze nie wiem jak będę rodzić jeszcze - wszystko w wadze mojego Antośka
U mnie cieplutko dzisiaj, piękne słońce...tylko na spacer!!! hihihih....marzenia...ledwo do auta na parkingu się doczłapię :)a co dopiero spacer!!
CAŁUJE MAMCIE!!!!!!!
- sloneczko
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- W małych rączkach mieści się cała miłość.
to ze sie chudnie pod koniec ciazy to normalne, organizm sie oczyszcza tak samo mozna miec biegunke, nie ma obaw za mialam ok 4 tygodnie biegunke myslam ze sie wsciekne
a moze ktoras z Was zachaczy jeszcze o Wrzesnien, i zostanie wrzesniowa mamcia.
powodzenia.
- poziomka32
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Całusiam Mamcie!!
- Joanna-Rona
- Wylogowany
- budujemy zdania
Martynka__89 Ma być jeszcze śliczna pogoda w październiku więc spacery z wózeczkami bardzo wskazane Szkoda tylko, że mieszkamy daleko od siebie, byłoby fajnie mieć znajomą Mamcie na spacerki. Martynka daj znać jak wrócisz od lekarza co Ci powiedział, ale jestem pewna,że to tylko przejściowe złe samopoczucie pod koniec ciąży to się zdarza. Mnie np delikatne mdłości biorą, ból głowy i znowu bym tylko spała
Poziomka32 Tak bardzo się cieszę z urlopu męża zawsze więcej czasu z nami spędzi. Tylko on zaplanował sobie malowanie naszego domku w tym czasie zaklina się co prawda, że napewno nie będzie siedział cały czas i nie codziennie, ale wiesz jacy są faceci jak się na coś napalą Jeszcze chwilka i Antoś będzie z Tobą
Jeszcze nie wiem kiedy jade jutro do szpitala rano czy popołudniu. Jak nie będe mała dostępu do kompa a coś ruszy ( ale jakoś mam przeczucie że nic się nie stanie )To dam znać sms`kiem Poziomce
Całuje mocno trzymajcie się jakoś
- poziomka32
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Joanna Rona trzymam kciuki!!!! Wszystko będzie dobrze...a z facetami...ojjjj..wiem jak to jest w końcu 10 latek po ślubie jestem . Mój ostatnio wraca na weekendy z delegacji - jak pisałam - ale cóż jak na całe niedziele znika na grzyby!!!!Fakt, przynosi same prawdziwki, kozaczki i w ogóle. Ostatnio mu powiedziałam, ze nie chcę grzybów, tylko aby był w domku z nami :)Dzisiaj wraca - zobaczymy hihihih :P:P:P
To już nie długo....Nasz Maleństwa będą z nami!!!!!!
Pozdrawiam!!!!!!
- violi27
- Wylogowany
- gaworzenie
- Wiara, nadzieja, miłośc!!! Hania :***
Pozdrawiam wszystkie mamcie
- poziomka32
- Wylogowany
- pierwsze słowa
JA jestem mamcia Październikowa...ale wg usg to wychodzi wrzesień zobaczymy!!!!
A dlaczego CC będziesz miała?? Są jakieś przeciwwskazania??
Pozdrawiam mamcie!!!!
Ciekawe jak tam Joanna Rona...???
- violi27
- Wylogowany
- gaworzenie
- Wiara, nadzieja, miłośc!!! Hania :***
Po za tym wszystko ok dobrze się rozwija i jest bardzo ruchliwa.
- Madzia89862
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 04-11-2009 najcudowniejszy dzień mojego życia
- poziomka32
- Wylogowany
- pierwsze słowa
A ja zrobiłam te próby wątrobowe i bilirubinę - jak zazwyczaj to tylko moja nadwrażliwość...wszystko w normie jak należy - książkowo A to swędzenie - to prawdopodobnie po soku pomarańczowym - dzień wcześniej wypiłam cały litr
Wczoraj miałam już przedsmak porodu - skurcze trzymały mnie ponad 2 godziny były nie regularne ale dość bolesne - na zakupach w hipermarkecie mnie złapało...się ludziska na mnie gapili
ale mój mąż wczoraj wrócił z delegacji i dzielnie stał obok mnie jak mnie zgięło
Wszystko było wynikiem mojej wczorajszej aktywności (tak myślę) -cały dzień gdzieś się toczyłam...
Jak położyłam się wieczorkiem to wszystko powoli minęło...ale to niedługo...mam nadzieję..wg USG to termin mam na DZISIAJ!!!
Całusiam Mamcie!!!!!!
- Martynka__89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥Mateuszek 6.10.2010 r ♥Daria 19.02.2016 r.
- Otrzymane podziękowania: 2
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- poziomka32
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Byłam dzisiaj u lekarza - tylko mnie zobaczył to powiedział - Pani będzie już rodzić :)Oby miał rację Wszystko ok - żadnych zmian - spuchłam tylko dość znacznie - ale to woda przed porodem...czekamy....
CAŁUSKI!!!