- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Mamusie 2010
Mamusie 2010
- wola82
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Moj caly swiat :) Lukas i Lena :) Kocham nad zycie

Monia u nas na obiad tradycyjnie byl rosol a na drugie golabki z sosem grzybowym, drugie cieple danie to byly parowki po wegiersku z szyszkami

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- MoNiaaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
u nas raczej bedzie po poludniu wiec obiad odpadnie i chce zrobic jedno cieple danie.golabki z sosem fajny pomysl kazdy ubi moze moja mame bym zwerbowala do zrobienia bo robi pyszne

- alutka1011
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Maja i Dawid

Monia moja też jest bardziej płaczliwa ale ja sobie to tłumacze że to taki wiek..bunt czterolatka

- wola82
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Mi duzo rzeczy przywiezli z Polski jak miesko takze za to nie placilam bo bylo ze swojego swiniaka

A ile to nas wynioslo to szczerze mowiac nie mam pojecia jakies 500 zl przeliczajac na Polskie, nie podliczalam nawet dokladnie.
A ubranko moja siostra pozyczyla od znajomej, takze za sukieneczke i plaszczyk nic nie placilam dokupilam tylko body, rajtuzki i buciki. Maz garnitur mial, ja tez sukienke mialam, tylko dla Lukasa kupowalam bo nawet nic nie mial takiego eleganckiego na takie okazje

Lukas na pewno boi sie tych owadow co lataja bo zawsze ucieka w parku przed muchami, a mrowki jak widzi to zadeptuje, a pajakow raczej nie zauwaza.
Ale Alutka ja jak bylam mala i w sumie do tej pory na widok wezy i jaszczurek tak reaguje, a w mojej rodzinnej miejscowosci tego niestety nie brakuje (tzn zaskronce) mimo iz nie sa grozne to mam jakas fobie i zawsze jak szlam do lasu na grzyby czy jagody to zawsze napotkalam na taka "bestie", ale to chyba myslami przyciagalam

- alutka1011
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Maja i Dawid

U nas chrzciny napewno wyniosły ponad 1000 same placki ok 200 zł a do tego część mięsa zamawiała więc kolejne 200

- MoNiaaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
ja licze ze chrzciny beda po poludniu ok 14

Julka tez nie lubo owadow ale raczej nie chisteryzuje zalezy tez co spotka kiedys muche usilnie probowala przegonic:" no idz sobie sio" zamiast reka ruszyc

ja wezy sie potwornie boje!!!!!!kiedys pojechaam z mezem na grzyby i zamiast grzybow szukac to szukalam wezy no i oczywiscie napotkalam gada...darlam sie jak glupia

a wasze starszaki tez tkie nieusluchane? jak trzeba sprzatac to zawsze ja rece bola albo sie jej nie chce tak duzo...prosba ani grozba nie dziala
- wola82
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

No niestety Lukas probuje stawiac na swoim i tez czesto cos mu dolega jak cos ma zrobic, a zwlaszcza przy jedzeniu ma jakies dolegliwosci, a jak trzeba isc spac to albo glodny albo siku albo kupa i zawsze cos, a 2 razy nam sie zdarzylo ze nie poszedl do przedszkola bo go noga strasznie bolala

A teraz caly tydzien siedzi w domu bo mial oskrzela zajete na szczescie nie zapalenie i wykaszluje to wszystko, ale mysle ze juz w poniedzialek pojdzie bo nudzi mu sie strasznie. teraz oglada bajke, ale idziemy budowac cos z klockow zaraz dopoki Lena spi

- MoNiaaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

z jedzeniem nawet ok chyba ze u tesciowej jemy to masakra bo tam je z doskoku,,,
do przedszkola na szczescie lubi chodzic

i mamy problem z obgryzaniem paznokci:( ma okropne i ciagle obgryza zwlaszcza jak sie zamysli ;/
bajki ma ograniczone praktycznie tylko w weekend rano oglada bo po tych bajkach niegrzeczna strasznie byla ogladala mini mini ale teraz jest spokoj i nawet nie domaga sie bardzo chyba ze dluzej w domu siedzimy i sie jej nudzi.
ale u nas okropna pogoda

a jutro mam isc na fitness z dzieciakami nie wiemjaks ie wybiore na taka pogode

macie jakies pomysly na wakacje?
my raczejw domu bedziemy kupilismy dzialke rekreacyjna wiwec pewnie tam bedziemy spedzac czas M wybudowal Julce domek i piaskownice kupimy jakis basen
moze ewentualnie jakas wycieczka krotka al enie wiem gdzie zeby nie daleko bardzo
- alutka1011
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Maja i Dawid
Maja to jak jej zawieje rak posłuszna jak aniołek a raz to istny diabełek

Pogoda do d... i Maja dziś już taka dożarta że wychodzę z siebie a do tego ząbkujący Dawid

- wola82
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Ja Lukasowi jak juz caly tydzien siedzi w domu to pozwalam bo zwariowalabym z tym jego szalenstwem, skakaniem po lozku i te inne szylone pomysly, a przy bajce przynajmniej chwila spokoju, ale jak mu nie pozwole to nie robi z tego tragedii.
Na wakacje jade z dziecmi do Polski do rodzicow, na caly sierpien, i ostatni tydzien sierpnia na podlasie do dziadkow mojego meza, a w ostatnia sobote sierpnia do Stargardu Szczecinskiego na wesele, chyba ze sie rozmysle, bo z dziecmi tak jezdzic to mi sie nie usmiecha. I z tamtad do Wiednia.
- MoNiaaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
alutka gratu;uje zabka Zuzka sie juz 2 miechy meczy slini i wszystko do buzi pakuje a zabkw ani widu
- alutka1011
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Maja i Dawid

My raczej nigdzie nie pojedziemy bo mój mąż ma problem żeby dostać urlop

Pogoda się zrobiła i mam nadzieję że z dnia na dzień będzie coraz lepiej bo przez ostatnie dni to miałam ochote wyrzucić Maje przez okno

- MoNiaaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- alutka1011
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Maja i Dawid
- MoNiaaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

czasem jak na Zuzke [atrze to sobie przypominam jak Julka taka malutka byla a teraz taka panna duza, jutro maja przdstawienie w przedszkolu a w czerwcu dzien rodzicow(zamiast dnia mamy) jada tez na wycieczke na dzien dziecka pierwszy raz sama autokarem pojedzie