BezpiecznaCiaza112023

Mamy lipiec 2010

14 lata 5 miesiąc temu #23285 przez basik_twins
Ja ostatnio wyszorowałam cała kuchnie łacznie z kafelkami na kolanach z brzuchem 123cm + prysznic i podłogi w całym domu i po tyg małe wciąż siedzą w środku ale fakt skórcze są powtarzają się całymi dniami

najleprze jest 3xS tzn sex schody spacery z czego sex ponoć najbardziej skuteczny ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 5 miesiąc temu #23286 przez sloneczko
basik ja od kad jestem na forum i ciagle cos mialam cos mnie martwilo, odrazu pytalam, a mialyscie tak..

mnie jest np milo czytac twoje wypowiedzi, ogladac zdjecia brzuszka i sledzis blizniacza ciaze. Wiec uwazam ze powinnas dalej pisac o tym co myslisz czy cie marwti.

moze slowa martwi, nie martw sie, nie panikuj bedziemy zastepowac kropkami, zebys nie wiedziala co mamy na mysli, a ty nie bedziesz sie denerwowac.

ah no to kolejna Majeczka sie szykuje, na ktorego masz termin, bo w suwaczku nie ma dnia.

14 lata 5 miesiąc temu #23288 przez _aga86_
Basik pisz o wszystkim- tak jak dotychczas!!! To nie prosba- tylko rozkaz;) A tak na serio- nawet jak ktos pisze "nie panikuj, nie martw sie itp. to nie ma nic zlego na mysli i napewno nie uwazamy Ciebie za panikare!!! Kazda kobieta, ktora byla w ciazy wie co to znaczy martwic sie na zapas i niepotrzebnie sie nakrecac (ja taka bylam). Same to przerabialysmy i teraz mozemy was "pouczac", ale napewno w dobrej wierze!!

14 lata 5 miesiąc temu #23290 przez basik_twins
poprostu jak pisze np ze tak i tak czuje i co to moze byc za ból to pierwsze zdanie

spokojnie nie panikuj

nie martw sie to jeszcze półbiedy - bo niby jak kogoś pocieszyc ? - ale to nie panikuj to bedzie mi sie niedługo snic po nocach normalnie

nie wiem czemu tak mnie trzasło dzis

sory moze przegłam a jutro to dopiero zauważe

14 lata 5 miesiąc temu #23291 przez alutka1011
Termin mam na 27 lipca a wg usg na 20 ale lekarz mi ostatnio powiedział że moge urodzić k.10-tego i chyba się sprawdzi nawet wcześniej!
Do basik pierwsze "S" na pewno odpada bo ja już zapomniałam co to znaczy bo mąż się boi o maleństwo i mu nie przegadam!A może tak dużo nie pracuj chyba lepiej trochę poczekać jeszcze do 37 tyg a Ty masz który tydzień?

14 lata 5 miesiąc temu #23292 przez basik_twins
alutka sory za brutalnosc ale szyjka ma troche centymetrow
zawsze mozesz mu głupot nagadac
a sex tak naprawde nie odgrywa głównej roli tylko sperma
bo zawarta w niej jedna z wielu substancji powoduje szybsze dojrzewanie szyjki macicy

jakby miał 30cm to bym sie bała ale tak to i taknie sięgnie ;) - moze podziała

łatwo sie mówi nie
ja jak mojemu zapowiedziałam ze od przyszłego weekendu sie bzykamy to sie az przestraszył biedny :silly:

14 lata 5 miesiąc temu - 14 lata 5 miesiąc temu #23293 przez alutka1011
No czytałam właśnie o tej spermie a orgazm wywołuje skurcze mojemu szwagrowi lekarz musiał wypisać recepte na sex żeby dzidzia wyszła :laugh: Dla mnie Basik to jest oczywiste ale wytłumacz to facetowi :laugh: Choćby się mury waliły to nic Go nie przekona :(

my tez mamy forum dla facetow, niech wejdzie do nas to my juz mu nagadamy ;)

14 lata 5 miesiąc temu #23294 przez sloneczko
alutka ja juz 9 tygodni po tym pieknym wydarzeniu, moja Laura ma juz 9 Tygodni, dlatego moge sie wypowiedziec cos na temat porodu czy jakie sa objawy.

alutka jak bylam w szpitalu to widzial dziecko w 36tc i nie radzilabym Ci przyspieszac pododu napewno do 38tc, wogole bym ci nie radzila, dziecko samo podejmi decyzje, a ty pozniej bedziesz sie cieszyc ze nie masz probleow z dzieckiem ze rozwija sie prawidloo i tak dalej, i co najwazniejsze szybko wyjdziecie ze szpitala.

Gdy urodzisz np w 37tc czy wczesniej musisz byc z malenstwem w szpitalu do poki nie osiagnie wagi swojej wagi. albo do poki nie zacznie sam oddychac.

Wiem co to znaczy nosic malenstwo w sobie przez 9msc i nie moc sie doczekac, ale nie przyspieszalam porodu. Urodzilam na 9 dni przed terminem.

aha sexowac mozecie sie ciagle, ile tylko chcecie, dziecku nic sie nie stanie jedynie gdy czop wam odejdzie czyli otworzy szyjke to moze do zakarzenia dojsc.

Basik ja rozumiem Twoja reakcje [file/], i to ze np wybuchasz na te slowa. Kazda ta co juz urodzila wie mniej wiecej jak pomoc nastepnej

14 lata 5 miesiąc temu #23296 przez alutka1011
No tak tylko z tego co mi położna mówiła to w poniedziałek mi się zacznie 38tydz nie wiem jak to sie oblicza czyli w gruncie rzeczy bym mogła juz rodzić.A przy moim ciśnieniu i obrzękach to by było wskazane nawet wcześniej urodzić!A 37 tydz jest już uznawany jako ciąża donoszona siostra rodziła w 34 tyg i wszystko było dobrze wcale jej dłużej nie trzymali.Zobaczymy co mi lekarz powie bo przy obrzękach to nawet wcześniej wywołują poród a ja mam nadzieje że mnie weźmie samo od siebie bo bym nie chciała mieć porodu wywołanego jeszcze jakby mi nie chwyciło...

14 lata 5 miesiąc temu #23297 przez basik_twins
Alutka to ze twojej siostrze i jej dzidziuni nic nie było to nie znaczy ze z Tobą będzie tak samo

Słuchaj podam Ci przykład na blizniakach - one sie rodza bardzo wczesnie nawet w 30 tc ale generalnie jest ze 34 trzeba wytrzymac

i tak jedna pani ur synkow
1187g (dla przykłady pamietam ze tysiac sto) i 1675g

chłopczyk z nizsza wagą zmarł (łożysko nei równo ich karmiło)

inna pani urodziła
640g (dokładnie - zapamietałam) i 1434g
swietnie sobie poradziły dzieciaki zdrowe smigaja biegaja polezaly chyba z niepełne 2 miesiace w inkubatorkach

takze widzisz.... nie mozna tak ryzykowac
jak sie zdazy ur wczesniej no coz bywa
ale jak mozesz donosic to nie wiem dlaczego wyganiec dzieci siłą

a co do opuchlizny ze wskazany wczesniejszy porod

co to ma do rzeczy ? Ja z blizniakami chłone tyle wody ze nawet doktorka sie przerazila ze mam takie balony ze nigdy czegos takiego nie widziala - ale lekarka nie moja nie od blizniakow wiec co sie dziwic

wody organizm chlonie tyle ile potrzebuje w razie jakis brakow zeby mu dla dziecka starczylo i z pewnoscia nie jest to powod zeby dziecko wczesniej na swiat wyganiac ale tak jak piszesz ze chcesz w 38 wprowadzic aktywny tryb zycia to spoko tylko nie przegnij bo nie wszystko jest zdrowe i nie wszystko sie dobrze konczy !!! \nadcisnienie :ohmy:

14 lata 5 miesiąc temu #23300 przez alutka1011
No ale znowu bez przesady to nie jest 30 czy tam 34tydz tylko 38 (prawie) A pisałam nie o opuchliźnie tylko o obrzękach i to widocznie ma jakieś znaczenie bo jak leżałam na patologi to jednej dziewczynie przez to wywoływali poród z tego co mi położna tłumaczyła to obrzęki takie jak ja mam są groźne nie tyle dla dziecka co dla mnie ale nie pytaj dlaczego bo jak to usłyszałam to już nic więcej nie słyszałam bo tak się wystraszyłam!A jeśli do tego występuje wysokie ciśnienie to już w ogóle!

14 lata 5 miesiąc temu #23303 przez basik_twins
alutku to cie zle zrozumiałam z tymi obrzegami
no cisnienie wysokie to z pewnoscia jeden z powaznych naszych wrogow

ale z tymi tyg to sie nie masz co denerwowac bo napisałam ze jak 38 i chcesz aktywnosc wprowadzic to spoko :silly:
Ha! i tu Cie mam

ale to z niektorymi rzeczami uwazaj jak masz te obrzeki i ci cisnienie czasem skacze zeby tego nie rozchulac jeszcze bardziej a tak to spoko nie dziwie ci sie tez bym wolala sobie wywołac w 38 sama niz mieli by mie wziasc i wywoływac
a mała ma dobrą wage? itd

14 lata 5 miesiąc temu #23305 przez alutka1011
Ostatnie usg miała robione 27 maja jak wylądowałam w szpitalu to Maja ważyła prawie 2 kg i wszystko było ok ułożenie do porodu juz prawidłowe mam nadzieje że takie zostało!Łożysko tez miałam w 2stopniu dojrzałości!Ze mną leżała dziewczyna co miała 2 razy wywoływany poród i nic dopiero jak dziecko zaczęło tracić tętno to jej zrobili cesarke masakra!Może się za bardzo denerwuje tym wszystkim wzłaszcza że nie wiem co mnie czeka ale wole się nastawić najgorsze!

14 lata 5 miesiąc temu #23307 przez basik_twins
To sie nie denerwuj bo ci cisnienie skoczy !!! :silly:

Nie masz sie czego bac jak mala w maju miała prawie 2 kg to jest napewno - powinna byc wystarczajaco duza i dojrzała

wszystko bedzie dobrze

jak ci wywolaja tez nic strasznego
widac ze jestes w dobrych rekach czuwaja nad toba cisnieniem i obrzekami :)

14 lata 5 miesiąc temu #23308 przez alutka1011
Będzie silna dziewucha po mamusi:-)No na opiekę nie mogę narzekać bo zawsze mi położna albo lekarz wszystko wytłumaczą od A do Z!Co ma być to będzie nie jestem pierwsza i nie ostatnia!

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka