- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Luty 2014 !
Mamusie Luty 2014 !
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Marudka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
mi też strasznie cera się pogorszyła, chociaż teraz z dnia na dzień jest coraz lepiej, zostały mi jeszcze krosty na plecach i dekolcie.
Mi brzuch troche też wystaje, ale to raczej wzdęcia bo jak się rano waże to ok 49kg a wieczorem to i nawer 50.1kg
Teraz taki ciepły okres mam pytanie, czy jak się opalacie, wystawiacie do opalania też brzuszki czy raczej czyms przykrywacie bo tak za bardzo nie wiem, co robić a znów wybieram się w weekend na całodzienne opalanie
- missyy
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 17
Zaraz zmykam do pracy )ja kce piątek !!
Ja Aśka mam teraz kolejną wizytę pod kątem badań prenatalnych dopiero 14stego, a kolejna normalna wizytę mam dopiero we wrześniu. Kurcze, a ja głupol przyzwyczaiłam się, że ze względu na moją chorą tarczycę chodziłam co 2 tygodnie na kontrolę, mogłam się fasoleczki naoglądać, a teraz nie mogę się doczekać Dłuży mi się
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
W taki upał nie opalałabym się z brzuszkiem na wierzchu. Mi by byłoby słabo.
Ale jesli dobrze się czujesz to chwilkę mozna chyba. Tylko duzo pij.. wody oczywiście Jesli lubisz to kremik + woda i wypoczywaj.
Missyy Dzień dobry
Fajnie tak częściej podejrzeć dzidzię
W poprzedniej ciazy chodziłam co 3 tyg, teraz co 4 i też mi się dłuzy.
Tak sobie myslę,ze moze juz niedługo niektóre z nas poznają płeć maluszka.
- Marudka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Pytam bo ostatnio znajoma się smiała, jak przykrywałam brzuch, że " oj nic nie widać a ty się zachowujesz jakbys w 9 miesiacu była" wrrr....denerwuje mnie to bo ja rozumiem męzczyzna może się nie znac, ale kobieta powinna wiedziec ze te pierwsze miesiace sa najwazniejsze.
- Marudka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
ja od sierpnia bede chodzic do 2 lekarzy więc usg będe miec co 2 tyg
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Na początku ciązy czułam się fatalnie,jak pisałam lekarz chciał mnie nawet w szpitalu zostawić.Normalne i naturalne wiec,ze nie poszłam na wesele, do kościółka z życzeniami tak,ale imprezę sobie odpuściłyśmy.
Do mnie tez znajoma z wyrzutami,ze panikuję,ze jej kuzynka na ostatnich nogach bawiła się na weselu.
Zdenerwowała mnie,ale mówię do niej spokojnie,ze gdybym była w 9 mc i dobrze bym się czuła to tez bym poszła,ale początki są ważne i niebezpieczne.
ona po chwili dopiero jakby się obudziła: "No tak"
W poprzedniej ciązy przekonałam się,ze więcej też zrozumienia podczas ciazy mozna liczyc ze strony mezczyzn niz kobiet..co dla mnie tez jest dziwne.
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Marudka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
mój narzeczony na początku tez troche mnie chyba nie rozumiał, że tak zle sie czuje, ale pózniej chyba poczytał albo z tesciową porozmawiał bo jego nastawienie całkiem się zmieniło, jak na niego krzycze to się nie denerwuje tylko grzecznie idzie zrobic co mówie, jak go o cos prosze to tez nigdy nie odmawia, robi mi ciągle jakies zakupy zywieniowe dba zebym miala ciągle owocki, warzywa
- missyy
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 17
Jeszcze sporo się naczekam zanim płeć poznam,ale teraz najwazniejsze zeby było calkie
m zdrowe. Reszta poczeka
- mariczka
- Wylogowany
- gaworzenie
no wlasnie mam taki wydety ze szok zrobie potem zdjecie to wam wkleje Asiu mi do tabelki dopisz imie Maksymilianmariczka napisał:
A to "mieezenie karczku" to kazdy gin powinien wykonac??
Raczej tek, to w sumie ważne badanie, potem jest tzw "połówkowe" ok 20tyg.
Moze lekarz zrobił tylko nic nie powiedział.
Kasiu jak droga?? wyspana?
Issska z tych objawów i zachcianek które opisałaś to miałam identycznie z Mikołajkiem, do mięsa nie ciągnęło, do słodyczy też, za to pomidory mniaaam. Nie wiem czy to ma znaczenie,ale moj synek nie przepada za mięsem,a pomidory uwielbia!
Co do cery to zrobiła się okropna ramiona też i to mnie drażni.
Mariczka ja mam brzuch jakbym juz w właśnie w 5 miesiącu była U Ciebie też?
Missyy wszystko]
- kasiek21
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
ja tam dopiero wstalam. eh jak cudowni spi sie we wlasnym lozku :-D ale ile mozna spac, musze ogarnac chalupe bo eh recej opadaja, zostaw faceta samego na tydzien, to jak wrocisz to w lodowce beda same piwa i swiatlo a w domu balagan :-D ale coz mam duzo sily i checi wiec bedzie sprzatanie, ale najpierw musze skoczyc do sklepu by jakis obiad zrobic. dzis bedzie zupka jarzynowa a na 2 danie placek po cygansku :-D
co do usg to mam teraz 29 lipca a wizyta dopiero 8 sierpnia
co do krost, to ja w sumie wiekszego problemu z nimi nie mam. wyskakuja juz tylko jak miałabym dostać okres i to wszystko.
co do dziecka ja bym chciała strasznie córkę ale wszyscy do okola mówią że bedzie chlopak. w sumie wazniejsze by było zdrowe
missy
macie zupełnie tak jak ja. dla dziewczynki imie już od samego początku mam, dla chłopca też niby mialam ale już mi síe nie podoba wiec dla córki maja i koniec :-D
asia
ja wesele mam 30 sierpnia i mam nadzieje na dobre samopoczucie w końcu to juz bedzie 2 tymestr.
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
muszę zrobić od nowa. Działam.
- kaikai
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mój skarbek :)06.04.2013
Jestem mama z kwietnia ,prosimy o głosy w konkursie na mojego Dawidka
www.bobovita.pl/home/klub/galeria/33022
Za wszystkie głosiki dziękujemy
- issska1986
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 2
Asiulka pisałam już w pierwszym poście ale musiało ci umknąć Aleksander lub Marcelinka
ja mam wesele 3 sierpnia i bardzo bym chciał pójść chociaż do 22 albo jak się uda to do 24 ale zobaczę jak się będę czuła... zresztą wracamy z wakacji 3 sierpnia i od razu na wesele...