BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2014 !

11 lata 8 miesiąc temu #711861 przez aska27
kasiek21 napisał:

asiu
bo ty po prostu jestes SUPER MAMA i SUPER BABKA :-D ja po prostu nie dalabym rady :-)
a w domku bede dopiero po 22 bo bus planowo w wawie jes 21.30 a jeszcze do domu trzeba dotrwac :-)

echhh :kiss:

Dasz radę, jak zobaczysz tego małego szkrabka to będziesz najszczęśliwszą mamą pod słońcem. Najważniejsze,zeby wszystko było ok.

Kasiu oby droga Ci szybko minęła :blink: a juz spać będziez w swoim łóżeczku :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #711865 przez aska27
Dziewczyny ja mam wszędzie chroski, jakos tak cera mi zbrzydła :dry:

no i skoro juz tak narzekam to się nadźwigałam i brzuch mnie pobolewa, echh

A i jeszcze się pochwalę ,ze dziś sobie kupiłam ładną białą bluzeczkę i jestem mega zadowolona :laugh: dawno sobie ciucha żadnego nie kupiłam! Super :)

11 lata 8 miesiąc temu #711868 przez wola82
kasiek21 napisał:

asiu
bo ty po prostu jestes SUPER MAMA i SUPER BABKA :-D ja po prostu nie dalabym rady :-)
a w domku bede dopiero po 22 bo bus planowo w wawie jes 21.30 a jeszcze do domu trzeba dotrwac :-)

Dolaczam sie do wypowiedzi Kaski :laugh:

A ze swoim dzieckiem to jest zawsze inaczej, nie halasuje tak glosno jak czyjes :woohoo:

Tu we Wiedniu 2 miesiace przed porodem kobiety nie moga pracowac to jest tzw. ochrona matki.
A Ty Aska w 9 miesiacu pracowalas jeszcze. Masakra.

11 lata 8 miesiąc temu #711869 przez issska1986
Cześć dziewczyny,

ja "grasuję " na testach owulacyjnych i tak z ciekawości Was poczytałam... stwierdzam,że fajne z Was dziewczyny i napiszę ;)

Ja mam termin na 18-19 lutego. Jeden mi powiedział,że 18 luty a drugi lekarz ,że 19 hehe ale bardziej mi ta parzysta liczba odpowiada, chociaż wiadomo,że pojawi się na świecie jak przyjdzie pora... :lol: :lol:

Imiona to Aleksander lub Marcelinka :lol: :lol: :lol: Dawno mieliśmy już imiona wybrane, chociaż Aleksander miał być wcześniej Krystianem ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 8 miesiąc temu #711872 przez aska27
Wola popieram to prawo!!! Tak powinno być. Jestem za.
A mi się zachciało awans robić i nie mogłam opuścić 30dni pracy. Od dyrektora zależał termin egzaminu,ale zarobiła go dopiero 23 czerwca.. wiec od 27 czerwca dopiero poszłam na zwolnienie,a termin porodu miałam na 15 lipca. Że się dokulałam szok! Zaraz poszukam fotki i pokarzę Wam jaki brzucholek miałam :lol:

11 lata 8 miesiąc temu #711878 przez mariczka
Witaj Isska ;)
Weszlam z ciekawosci na chiski kalendarz plci i dziewczyna w wieku 21lat bedzie miec chlopca tylko gdy do zaplodnienia dojdzie w styczniu tak to cala reszta roku to dziewczynka hehe;) ciekawe czy to prawda :lol: jak sprawdzalam z Tobiaszem to dobrze mi wyszlo

11 lata 8 miesiąc temu #711887 przez issska1986
Mi w tym chińskim tez wyszedł chłopczyk, ale jak w owulację to raczej chłopak...Z resztą jakoś tak czuję ,ze będzie chłopczyk :lol:

11 lata 8 miesiąc temu #711895 przez mariczka
Ja tez cos czuje ze bede miec drugiego chlopaczka :lol:
Isska jak przechodzisz ciaze , jakies objawy sa moze ??

11 lata 8 miesiąc temu #711896 przez issska1986
aska27 napisał:

Wola popieram to prawo!!! Tak powinno być. Jestem za.
A mi się zachciało awans robić i nie mogłam opuścić 30dni pracy. Od dyrektora zależał termin egzaminu,ale zarobiła go dopiero 23 czerwca.. wiec od 27 czerwca dopiero poszłam na zwolnienie,a termin porodu miałam na 15 lipca. Że się dokulałam szok! Zaraz poszukam fotki i pokarzę Wam jaki brzucholek miałam :lol:

ja uważam, ze nie dosyc ,ze 2 mce przed porodem nie to jeszcze powinno się krócej pracowac, max 6 godzin... teraz jestem na zwolnieniu bo mam zagrożoną, miałam krwiaka itd, ale juz ok i do końca 1 trymestru L4, ale chcę wrócić na 3 miesiące do pracy (żeby przeszkolić dziewczynę na moje zastepstwo i przeliczyć podstawę więc IX,X,XI muszę przepracować) i nie wyobrazam sobie jak mam 8h wysiedzieć jak mnie prawie cały czas brzuch boli...:( :dry:

11 lata 8 miesiąc temu #711899 przez kasiek21
asia
ja ostatnio jak dopadlam sie z siastra do sklepow to po prostu jak male dziecko hehe jakbym pierwszy raz na zakupach byla. szwagier nas wysmial, ja wydalam prawie 500 zl, ale kupilam sobie i autki i leginsy i jakies koszulki 2 sweterki i tez bylam mega zadowolona :-D

mariczka
odnosnie tego chinskiego kalendarza to tez go pndpatrywalam i bylam w szoku hehe. a ja tak strasznie chcialabym corke. mojej siostrze sprawdzilo sie w oby 2 przypadkach :-)

isska
witamy serdecznie :-)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

to twoje pierwsze malenstwo?
imiona piekne, jez wlasnie zastanawiam sie nad aleksandrem

asiu
moze dopisz kolezanki do naszej pieknej tabelki :-)

a tak poza tym to kazda mama jest SUPER MAMA bo jakby mialo byc inaczej :-D

11 lata 8 miesiąc temu #711900 przez issska1986
mariczka napisał:

Ja tez cos czuje ze bede miec drugiego chlopaczka :lol:
Isska jak przechodzisz ciaze , jakies objawy sa moze ??

Mariczka ja mam mdłości, brak apetytu, ale jem z rozsądku.... Od miesa mnie odrzuca, ale czasem wmuszę, ale głownie jem na obiad pomidory z cebulą i śmietaną albo domową kapustę kiszoną ;) no i staram sie jeśc dużo owoców i warzyw, ale owoce średnio mi wchodza ,słodyczy prawie nie jem z resztą zawsze średnio, jak mnie naszło przed @ to tak... no i brzuch mnie często boli... mamy jechać teraz w sobotę na mazury pod domki, ale ginka pow że jak będzie mnie brzuch bolał to mam nie jechać, zobaczę, juz dawno zapłacone więc szkoda mi kasy, ale jak źle się będe czuła to co za sens...

11 lata 8 miesiąc temu #711905 przez issska1986
kasiek21 napisał:

isska
witamy serdecznie :-)

to twoje pierwsze malenstwo?
imiona piekne, jez wlasnie zastanawiam sie nad aleksandrem

asiu
moze dopisz kolezanki do naszej pieknej tabelki :-)

a tak poza tym to kazda mama jest SUPER MAMA bo jakby mialo byc inaczej :-D[/quote]

kasiekco z tego jak wyczytałam,ze niedługo wybywasz do mamy ;)
Aleksandra ostatnio mężuś wymyślił, jakoś w 6 tygodniu bo tak to miał byc Krystian po Cristiano Ronaldo, po to żeby talent odziedziczył po imienniku i fundował mamusi Spa na stare lata, że tak się męczyła z mdłościami i przy porodzie jak go pod serduszkiem nosiła :lol: :lol: ;)

11 lata 8 miesiąc temu #711906 przez aska27
issska Witaj :) Oczywiście dopisuję do tabelki :)

Jak tylko Mikołaj zaśnie doczytam... bo idziecie jak burza :blink:

11 lata 8 miesiąc temu #711908 przez mariczka
Mnie tez od miesa odrzucilo,wole zjesc same ziemniaki z sosem ... Zas owoce to moglabym jesc na sniadanie ,obiad i kolacje :lol:
Wam tez juz widac brzuchy ?? Ja mam taki jak przy tobim w 5miesiacu :dry: :)

11 lata 8 miesiąc temu #711912 przez kasiek21
a ja tam miesko zjadam :-D nie mam problemow zadnych zjedzonkiem :-)

isska
no taki jest plan. choc nie wiem co z tego wyjdzie, bo moj nie chce eh.

a wlasnie... odnosnie mojego. dzisiaj napisal mi ze mnie bardzo kocha i ze chce abym juz wracala (bo ja mu powiedzialam ze wracam jutro) hi hi. wiec bedzie niespodzianka, chociaz mam nadzieje ze ja nie bede miala zadnej niespodzianki w postaci jakiejs obcej baby w moim lozku. bo chyba by zabila i go i ja.

a co do brzuszka. to moja siostrunia smieje sie ze ja mam taki jaki ona miala w 7 miesiacu. i faktycznie w obcislej bluzce mam duzy. :-)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka