- /
- /
- /
- /
- Marcówki 2014
Marcówki 2014
- pala813
- Wylogowany
- rozmowna
- Jesteśmy już w komplecie :)
Tez zdarza mi sie płakać ale dusze wszystko w sobie, nie chce męża jeszcze niepotrzebnie dołować dopiero wczoraj po dwóch tygodniach powiedziałam mu o tych dziwnych smsach od niej, wcześniej nie byłam nawet w stanie spokojnie o tym rozmawiać:/
nie mogę spać ostatnio, jak zasne to same głupoty mi sie snia i dodatkowo codziennie boli mnie głowa
ej w ogóle nie mam pomysłu na obiad, normalnie jestem taka rozmemłana ze szok.
Wizyte mam tez dopiero za dwa tygodnie wiec zostaje mi popatrzec na zdjecia które mam zeby troche poprawił mi sie humor zanim znowu zobacze moje maleństwo:)
A co do ruchów bo ten temat tez był poruszany, to moja mała w poniedziałek przeszła samą siebie, wczoraj mniej ale to moze dlatego ze McDonald'sem ja nakarmiła niedobra mama i dzisiaj rano tez całkiem porzadne kopniaki mi zaserwowała pewnie za wczoraj
Mam pytanie co myślicie o detektorze tętna płodu?
Chciałam kupic używany na all bo czuje niedosyt tego dzwięku tylko raz słyszałam serduszko przez pare sekund i bardzo bym chciała posłuchać dzidzi w zaciszu własnego domu:) Może macie jakies doświadczenia z tym urządzeniem?
Planujemy jeszcze z mężem wcześniej stetoskopem się pobawić ale czytałam że ciężko bardzo jest coś usłyszeć na zwykłych słuchawkach.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Ani-ta
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 0
a stetoskopem to nic nie słychać bynajmniej jak byłam z Bartusiem w ciąży to też coś próbowałam usłyszeć ale nie dało się
- Porto1987
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 17
Pala, jak fajnie, że będziecie mieć łóżeczko i wózek od bliskich
Loca, ja to nawet nie planuje z maluchem jak będzie taki mały jeździć w komunikacji publicznej. Mój mąż nosił się z zamiarem sprzedania auta już od początku roku. To mu się teraz wymówka trafiła
Anita, każda kobieta inaczej radzi sobie z maluchami. Jej może być ciężko, a ty poradzisz sobie bez problemu znam takie przypadki i to wcale nie mało
Pala, moje małe zaczęło dziś fikać jak wypiłam sok z cytryny Moja ginka powiedziała, że stetoskopem, to bardzo ciężko jest wykryć serduszko. Bo te detektory to mają wzmocniony dźwięk i bardzo dobrze słychać przez nie serduszko A następnym razem nagraj dźwięk na dyktafon A z ciekawości, ile kosztuje taki detektor tętna?
- pala813
- Wylogowany
- rozmowna
Świadomie również podjęła decyzje o odcięciu sie ode mnie a ja nie mogę ja przepraszać za to ze z moją ciążą dzieki Bogu jest wszystko dobrze i nie moge przemykać sie jak szczur bokiem po ciemku:/ w domu nie byłam juz ponad dwa miesiące, nie jeżdze ze wzgledu na nia nikt zreszta raczej nie próbuje nawet zadbać o kontakt ze mna:/
Dobrze ze moge liczyc na dziadków i ciotke a także rodzina mojego mężą interesuje sie co u ich wnuczki, moich rodziców w ogóle to nie interesuje.
Dobra ale koniec tych żali:)
Porto jest dokładnie tak jak mówisz pewnych rzeczy nie zmienie,od zawsze miałąm kiepskie relacje z rodzicami, mój mąż tez im przeszkadzał chociaż ja nie potrafie wyobrazić sobie lepszego ojca dla mojej córeczki. Jest zaradny, pracowity, dobrze zarabia i dba o mnie jak nikt inny:)
Wracając do miłych rzeczy
Używane detektory można kupić już od 20 zł. Ja znalazłam taki za 40 całkiem fajny jest:) a i nowy nie kosztuje majątek bo za 129 zł można dostać. Dlatego całkiem poważnie zastanawiam sie nad zakupem:) myślę, że może sie przydać również w późniejszym etapie ciąży kiedy np nie bede czuła ruchów małej, łatwo można zobaczyć czy wszystko w porzadku.
A Porto ciekawe czy na tym Twoim suwaczku to wymiar dziecka jest podawany z nózkami czy bez? raczej bez ale tak teraz patrze i moja mała miała ponad 11 cm w 19 tygodniu a tu pisze ze dwa tyg wcześniej powinna tyle mieć lol:)
żeby nie było to takie zapytanie z przymróżeniem oka nie żebym sie przejmowała takimi rzeczami:)
Powiem wam dziewczyny że długo nie wiedziałam co wam napisac ale jak tak napisałam to od razu mi lżej i jakoś tak lepiej:) Dajecie pozytywna energie
DZIĘKI
- domi2907
- Wylogowany
- rozmowna
- nadzieja umiera ostatnia :)
Ja po wizycie, maluch zdrowy i duzy, ale oczywiscie od razu odwrocil sie plecami i tylko glowe obracal jakby chcial powiedziec - gapisz sie jeszcze? Straszny uparciuch mi rosnie najwazniejsze ze serducho mocne, maluch duzy dochodzi juz do 13 cm i ruchliwy ze nie powiem co. Na usg polowkowym jako ze dokladnie wszytskie organy ogladaja to sie dowiem co i jak.
Pala, przykro mi strasznie ze masz taka glupia sytuacje siostra jeszcze niedojrzala i mysli tylko. I a na tobie tez sie to odbija, kiedys zmadrzeje i bedzie przepraszac. A idziesz na ten slub? Bo moze nie warto tyle stresu i wyrzutow. Dobrze ze rodzina meza bardziej pomocna.
Sprobuje wrzucic zdjetko malca ale jakis niefotogeniczny ( no bo kto jest fotogeniczny od plecow;)
- domi2907
- Wylogowany
- rozmowna
- pala813
- Wylogowany
- rozmowna
Domi super że wszystko w porzadku to najważniejsze i faktycznie duży bo ja z ciekawości sprawdziłam dokładny wymiar mojej z 19 tygodnia i jednego dnia:) i ma 11,73 apropo tego co pisałam post wczśniej:) Wiadomo każdy maluch rośnie jak chce i może sie okazać żę bedzie kruszynka albo podgoni za jakiś czas:)
Ej ja też chce już na usg a tu jeszcze tyle czasu powinnyśmy mieć takie urzadzenie w domu chyba cały czas gapiłabym sie w ekram
Fajnie słuchać dobrych wiadomości:)
- Porto1987
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Powiem Ci, że myślałam, że te detektory tętna to droższa impreza. Może i faktycznie jest to warte zastanowienia A co do długości, to jak dla mnie to jest bez nóżek, bo teraz jeszcze się podaje długość ciemieniowo - siedzeniową. No a każdy maluszek rośnie swoim tempem
Po to tu jesteśmy, żeby się wesprzeć dobrym słowem
Domi, a rozpoznanie płci było? A jak lokalizacja łożyska? No bo pupcia nie ma co, fajna
- domi2907
- Wylogowany
- rozmowna
Ja tu mam tez taka nieciekawa sytuacje z rodzina meza. Moja tesciowa nie rozmawia z bratem bo nienawidzi jego zony. Z wnukiem nie maja nic wspolnego nawet na chrzcie nie byli...takze glupio. Na szczescie do mnie nic nie ma...ale kto wie c jeszcze w praniu wyjdzie.
A co do tych monitorkow to ja bym nie kupowala. Mozna sobie niezlego stresa narobic, bo maluch czasem jest ulozony na tyle gleboko e nie da sie znalezc serca. Pytalam o to lekarke bo tez mi juz to przezz glowe przeszlo ale powiedziala ze nie poleca. Mi np na ostatniej wizycie w çentrum zdrowia badala serducho specjalnym doplerem tym do ktorego jest zel. I tak miala problem bo maly uciekal.
.
- domi2907
- Wylogowany
- rozmowna
Nie dalo sie zobaczyc plci bo caly czas tylem siedzial abo tylko czubek glowy bylo widac. Na tym polowkowym bedzie dokladniej...ten byl tylko u lekarki w gabinecie to i sprzet taki se. Pewnie juz caly z nogami taki dlugi. Ale maja skoki...moj sie podwoil wzrostem w ciagu miesiaca.
- domi2907
- Wylogowany
- rozmowna
Loca, nie ma co wysylac bo poczta strasznie sie z paczkami obchodz i i juz kiedys mialam sledzie wylane i smierdzace. Traz mi przywiezli, w styczniu przywiezie mama, przezyje a obiadek dzisiejszy sledzik i swiezy chlebek...mmmmmm...nawet wam nie mowie jakie to bylo pychhhhhaaaaa...
- Loca
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 1
Domi, ale mi smaka z tymi sledziami zrobilas ah jak ja bym zjadla w smietanie albo w sosie salsa
Super ze wszystko jest dobrze z malenstwem
22 pazdziernika ide na wizytye do lekarza, a usg to nie wiem kiedy bede miala robione, ciekawe czy skierowanie dostane.
- Porto1987
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Domi dobrze, że maluszek ma się dobrze. I że to łożysko idzie powoli do góry. Jeszcze jest trochę czasu żeby się przesunęło bardziej. Może już na połówkowym nie będzie zasłaniało ujścia do szyjki oj czego Ci bardzo życzę
- Porto1987
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Czy mi się wydaje, czy jakiś czas nie było już Claudii Dziś na cały dzień przepadła Darmag i Kojka i Roma tak samo Chyba trzeba będzie zacząć prowadzić listę obecności
- Ani-ta
- Wylogowany
- budujemy zdania