BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

11 lata 2 miesiąc temu #767224 przez Loca
Polecam kisiel :) najlepiej taki instant :P bo szybko sie robi, jak sie nie przyjmie to latwo nim wymiotowac, przynajmniej nie boli przelyk, a jak sie przyjmie to moze przejda mdlosci. Ja sie ktoregos dnia plackow ziemniaczanych najadlam....o matko nie zycze nikomu takiej meki.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #767226 przez faza56
Loca dziękuję za radę. Dla mnie wymioty to nowość więc nawet nie wiedziałam za bardzo co może się przyjąć a co nie. Spróbuje tego kisielku bo nawet mam w domu a w brzuchu mi już świdruję.

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #767230 przez pala813
Loca to nie glupi pomysl mam nawet taki w szafce zaraz sobie zrobie:) ale najpierw skocze do sklepu pod blok cos na zupe kupic bo taka wodnista tez powinna sie przyjac ziemniaczana albo ogorkowa zrobie:) zrobie to najpierw bo jakby sie kisiel nie przyjal to wole miec juz zakupy w domu niz potem zielona isc:)

Edit: Byłam w sklepie i kupiłam sobie cole w puszce, pomagała mi jak mnie tak meczyło wcześniej :) mam nadzieję ze i teraz da rade:)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #767232 przez Ani-ta
Hej mamuśki :laugh:

dziewczyny współczuje wam tych wymiotów ;) każda przechodzi ciąże inaczej i wy niestety macie tą mniej przyjemną ;)

Loca ja bym obcięła włosy na twoim miejscu na pewno będzie ci wygodniej i do porodu i później przy opiece nad maleństwem. A jak będziesz chciała to włosy przecież odrosną :blink: Po za tym piszesz że już teraz wypadają ci włosy niestety po porodzie wypadają jeszcze bardziej :angry: :dry:

kojka wszystkiego najlepszego dla twojego synka :laugh: :laugh: :kiss: dostała już chomika??

A ja za to czuje się taka jakaś pełna od wczoraj ale nie to jest najgorsze tylko fakt że ciągle chce mi się coś zjeść tylko co :unsure: :unsure:

11 lata 2 miesiąc temu #767310 przez pala813
Zobaczcie jak moja psina mnie tuliła kiedy leżałam i się tak źle czułam :)
Wie kiedy trzeba pomóc panci i troszke ją podnieść na duchu:) ide zrobić ta zupe wreszcie bo od sniadania tylka ta cole wypiłam:)
Załączniki:

11 lata 2 miesiąc temu #767316 przez Porto1987
Pala, jak miałam kotkę to ona zawsze jak mi coś była leżała ze mną. Jak płakałam też siedziała i się przytulała. Zwierzaki są nie ocenione. Mój pies jeszcze w sierpniu chyba czuł, że w ciąży jestem (chociaż nie wiem czy może to wyczuć :unsure: ) i cały czas mnie pilnował :)

11 lata 2 miesiąc temu #767333 przez Loca
Pala, wspaniele miec takiego czworonoznego przyjaciela :) moja kotka zawsze do mnie przychodzi, jak zle sie czuje :laugh: tak jak Porto napisala zwierzaki sa nieocenione :)

Wczoraj maluch tak sie nie kokosil, a dzisiaj to pod wrazeniem jestem, jak w brzuszku maluszek moze byc ruchliwy. A jak tam u was, tez tak bezkarnie kopia mamusie? :silly:

I jak tam kisiel pomogl? Zupka tez jest dobrym pomyslem na mdlosci, ja zauwazylam ze mi przechodza po tym jak cos zjem :blink:

11 lata 2 miesiąc temu #767340 przez Porto1987
Loca no dziś u mnie w brzuchu to jakaś imprezka chyba :P

11 lata 2 miesiąc temu #767348 przez domi2907
Hej hej,

Ja dzis cos mam off dzien. Nic mi sie nie chce...przespalam cale rano.

Wspolczuje wam tych wymiotow, ale musicie byc z tym ostrozne. Mozecie sie strasznie odwoddnic, czasem jest potrzebna kroplowka. Takze jak se przedluza to do szpitala.

Kurcze, malo tyjecie...ja mam juz 5 na plusie. A jem bardzo zdrowe rzeczy. Ehh, szkoda gadac. Mam nadzieje ze szybko to zrzuce po porodzie.

Buziaki

11 lata 2 miesiąc temu #767357 przez faza56
Kisiel górą!! Przyjął się doskonale, aż mi się lepiej zrobiło jak go zjadłam. Małemu też chyba posmakował bo tańczy jak szalony. Loca bardzo dziękuję za recept na wymioty :).

Domi nie przejmuj się, że przybierasz na wadze. Ja mam 4 na plusie. Jakiś czas temu przestałam się tym przejmować. Jem bardzo mało w ciągu dnia i też staram się jeść zdrowo, nie objadam się na noc, jem małe porcje a waga cały czas wzrasta. Taki urok ciąży :) Pocieszam się, że po ciąży zgubię :) Głowa do góry! Jutro na pewno będziesz miała lepszy dzień :) Ściskam Cię mocno :)

11 lata 2 miesiąc temu #767369 przez Loca
Domi, tak jak faza napisala, nie przejmuj sie ta waga, ja dopiero od 3,5 tyg zaczelam tyc bo do tej pory jednak mecza mnie wymioty, czytalam gdzies ze dziewczyny z moim przypadkiem moga przytyc w ciagu 5 ms nawet 20 kg :ohmy: mam nadzieje, ze mnie to nie dotknie. Wydaje mi sie, ze to bardzo indywidualna sprawa.

Faza, ciesze sie ze kisiel pomogl :) po 4 ms meki mam pare rzeczy opatentowanych :silly: wrazie czego dobra jest jeszcze herbatka rumiankowa, bo dziala lagodzaco :) tylko slyszalam ze rumianek moze uczulac...

11 lata 2 miesiąc temu #767376 przez claudii09853
hej laseczki jak wam mija dzionek u mnie pogoda taka sobie pochmurno.. :)
malutka cały czas o sobie daje znać cały dzień że musiałam trochę pochodzić żeby ją ukołysać hehe :laugh: i się udało...widać leżeć nie lubi :lol: teraz czekam na te mocne kopniaki mam nadzieję że lada dzień to nastąpi :lol: :lol: narazie tylko bąbelki czuję w dole brzucha :kiss: Miłego wieczorku wam życzę :woohoo:

aaaaa...a co do wagi to ja w ciągu dwóch tygodni przytyłam 2 kg a od początku ciąży 8 kg :lol: :lol: :lol: taki ze mnie głodomor :P

11 lata 2 miesiąc temu #767452 przez domi2907
Wreszcie sie zmusilam i pomalowalam paznokcie...pierwszy raz od sierpnia..jakos nie mialam weny a juz na nie patrzec nie moglam.

Dziewczyny, naczytalam sie dzis o cc, i jakos tak sie wystraszylam..wiem ze juz mialysmy ten temat, ale kto mial juz cc albo zna kogos? Ile trwal okres rekonwalesencji? Ile czasu wam zajelo wstanie na nogi i powrotdo zycia? Kiedy moglyscie podniesc malucha?

Do tej pory sklanialam sie bardziej do cc, ale teraz to juz sama nie wiem.

11 lata 2 miesiąc temu #767476 przez darmag21
Domi ja tego nie doswiadczylam, ale teraz obawiam sie ze bedzie nie z mojej woli, mam mieszane uczucia. Mam kolezanke co sobie chwalila, miala dwie cesarki i to na swoje zyczenie, kazda bedzie pewnie inaczej to znosila. Ja gdyby wiedziala ze nic mi sie nie stanie i maluszkowi to wole nature, ale w tej kwesti u mnie juz lekarz bedzie decydowal. Zobaczymy juz nie dlugo.

U mnie juz jest maz w domu i doo niedzieli bedzie.

Kisiel bardzo lubie, jem go nie na wymioty tylko tak by jakos slodycz zjesc a ponoc w ciazy jest nawet zalecany, Lubie te na jeden kubek z kawalkami owocow.

U mnie na ostaniej wizycie bylo 3,5 kg ale to bylo 3 tyg temu. W domu na wagenie wchodze bo ona oszukuje, w salonie waze 54, w kuchni, 57 a w lazience jeszcze inaczej, hehe.

Mój maluch dzis cos bardzo spokojny, czasem poczuje jak kopnie ale w porownaniu do wczoraj to dzis chyba odpoczywa po wczorajszym.

Milego wieczorku. Sciskam mocno.

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #767745 przez kojka-waw
Współczuję Wam częstych wymiotow. Ja mam z nimi przygody raz na tydzień. Fakt jest mi niedobrze codziennie.

Mój pies też wyczuwa jak ktoś z domowników jest smutny. Przychodzi wtedy i się wtula w człowieka.
Popatrzy tymi swoimi ślpiami w oczy jakby chciał powiedzieć NIE MARTW SIĘ. BĘDZIE WSZYSTKO DOBRZE.

Dziękuję za życzenia imieninowe dla synka. Chomika okazał się najlepszym prezentem. Szczęśliwa miną dziecka bezcenna :-)

Ja od 5 nie śpię. Nie wiem dlaczego. Oczy mi się kleją do snu a nie mogę usnąć.

Dzisiaj idę do us w sprawie tej korekty pitu. Mam nadzieję że już wszystko jest zaakceptowane.
Jeśli tak to muszę złożyć kolejny wniosek i znowu tydzień czekania na wydanie oświadczenia.
Mam nadzieję że się wyrobię z tym wszystkim do końca października.

Pogoda za oknem do du...
Pada, wieje.....

Idę młodemu rzeczy do szkoły szykować.

Miłego piątku.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka