BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

11 lata 2 miesiąc temu #767815 przez faza56
Witam wszystkie mamy i Wasze brzuszki :)

Pochmurny weekend się zapowiada a my jutro wybieramy się na wesele. Przez tą pogodę kompletnie nie mam ochoty iść ale chociaż spotkam się z rodziną, trochę podjem i pobujamy się przy zespole :)

Kojka trzymam kciuki za pomyślne rozwiązanie sprawy. Mam nadzieję, że wszystko pójdzie po Twojej myśli.

Loca mojemu niuńkowi tak się kisielek spodobał, że dziś też się o niego domagał. Dostał porcję a teraz z radości tańczy mi cały brzuch :P

Pozdrawiam Was ciepło. Piszcie co u Was :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #767831 przez darmag21
Witam sie z wami z rana :)

Mało napisze bo dzis mam tak grafik napiety ze moze dnia mi zabraknac.

Zaraz lece sie ogarnac i jechac doszkoly zwolnienie zawiesc, musze Kacprowi kupic biala koszule z dlugim rekawem bo w czwartek ma pasowanie, a z tej starej to wyrósł i rekaw do łokci. Jeszcze za butami musze sie dla niego rozejzeć bo te z wiosny to male a na kozaczki za wczesnie.

Kojaka super ze synek z chomiczka zadowolony, u mnie to w ogole jest male zoo, mama na dole u siebie ma psa i kota perskiego, ja do gory u siebie mam, rybki, dwa psy i króliczka...ale ja bardzo kocham zwierzęta i zawsze w domu jakies zwierzatko było a jak Kacper podrasl do roli opiekuna to juz w ogole dziecku sie kupowalo bo to taka radosc...no i chomiczka mielismy juz dwa razy :)

Odezwe sie poznym popludniem, milego dnia, sciskam :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo:

11 lata 2 miesiąc temu #767895 przez kojka-waw
Darmag u nas też zwierzyniec się robi: pies, gekon, chomik, były też rybki.

Kurde jaki wypadek był u nas wczoraj. Zginęła 25 latka w zaawansowanej ciąży.
Aż mnie do dzisiaj telepie z nerwów.

Przez pogodę chyba zaczyna mnie głowa boleć.
Idę poszperać na allegro.

11 lata 2 miesiąc temu #767897 przez agnesss
Cześć Kobietki i brzuszki :kiss: :kiss: :kiss:

U mnie pogoda też nei za bardzo..na szczęście siedzę dziś w domu ,więc nie bardzo mnie to rusza... Tylko humor jakiś taki...znowu miałam koszmary senne... odkąd jestem w ciązy ,to albo nie śni mi się nic albo dziennie jakiś koszmar... :/

Czytam ,te Wasze posty i czytam...trochę zaczynam się martwić. Ponieważ każda z Was czuje już ruchy, piszecie jak maluch tam Wam fika i rozrabia... Moja malutka ma ponad 14 cm, waży już 164 gramy, czyli wszystko ponad normę, więc dlaczego ja nie czuję ruchów? :(
Ostatnio coś czułam, ale to tylko jeden bąbelek i koniec...i znów dwa dni ciszy...a dziś zaczynam 18sty tydzień...:( nic z tego nie rozumiem :(

Miałam Wam jeszcze napisać, że jak byłam na wizycie,to lekarka pytała mnie,czy boli mnie brzuch, powiedziałam ,że tak ale bardzo delikatnie. Czasem dół brzucha jak na okres,czasem pachwiny. Zbadała mnie, widziałą tam jakiś żółtawy śluz i przepisała czopki dopochwowe i tabletki przeciw skurczom. Scopolan. Kupiłam. Na ulotce piszą aby nie brać w ciąży, chyba ,że lekarz uzna to za bezwzględnie konieczne... Gdzie nie czytam, gazety ,fora itp ,piszą ,że bóle podbrzusza itp mogą się pojawić przez rozciągnie macicy itp... bez sensu ;/

Mało tego...wzięłam pierwszą tabletkę.. było ok,poza osłabieniem ( obniża ciśnienie ), wzięłam drugą ( mam brać trzy razy na dzień) i po dwóch godzinach, na rece wyskoczył mi bąbel jak po ugryzieniu komara,poswędziało i przestało...została czerwona plamka. Olałam to. W nocy pojawiło mi się to samo ,na brzuchu. Wczoraj rano wzięłam jedna, nic. Po drugiej ,wyskoczyło mi znowu coś podobnego na ręce. Jedna kropeczka. wieczorem na kostce. W nocy nic. No i teraz nei wiem...chyba tego na razie nie wezmę ,zobaczę czy też mi to wyskoczy pomimo braku tabletki...

Przepraszam,że zanudzam swoimi myślami...

11 lata 2 miesiąc temu #767906 przez kojka-waw
Agnesss ja ruchy też czasem czuję cały dzień i mam kilka dni przerwy. Paranoji wtedy dostaje że coś jest nie tak

A jest opcja że dostała uczulenia na te leki. Poczytaj w ulotce o efektach ubocznych i skonsultuj się z lekarzem.

11 lata 2 miesiąc temu #767917 przez agnesss
Kojka w ulotce pisze, w działaniach niepożądanych ,że może wystąpić alergia ( pokrzywka ) , poczytałam o tym i pokrzywka wygląda trochę inaczej... no ale masz rację, zobaczę czy dziś tez mi się to pojawi jak ich nie wezmę ,a jeśli nie to będzie znaczyło,że alergia i zadzwonię do lekarki.

Z tymi ruchami to już sama nie wiem. Może to przez to łożysko na przedniej ścianie?
Głowa mi wybuchnie od myślenia.

A mało tego w poniedziałek mam sprawę rozwodową... Bo nie mówiłam Wam pewnie, że rozwaliło mi się małżeństwo... Eh, wiem co pomyślicie, jeszcze się nie rozwiodła a już jest w ciąży z innym... Z boku i pewnie to tak wygląda. Jednak dziecko jest dla mnie tak ważne, że staram się nie przejmować słowami ludzi. Mam nadzieję, że będzie to pierwsza i ostatnia sprawa.

11 lata 2 miesiąc temu #767937 przez kojka-waw
Agness ja też jestem po rozwodzie. Więc wyluzuj. Nikt Cię tu oceniać nie będzie.
Napewno po urodzeniu dziecka będziesz musiała założyć sprawę o ojcostwo
Bo póki co dziecko będzie nosiło nazwisko Twojego jeszcze obecnego męża.
Jakbyś miała jakieś pytania to pisz bo kilka moich koleżanek było w podobnej sytuacji.

A wysypke kontroluj. Wydaję mi się, że i tak będziesz musiała skonsultować to z lekarzem.
Nawet z internista.

11 lata 2 miesiąc temu #767940 przez pala813
Witam

Dziewczyny ja dzisiaj tez jakieś koszmary miałam w nocy, że mi baba jakaś rękami wymacała krwiaka na brzuchu i kazała do szpitala jechać! :( :ohmy: jak wstawałam to tak okropnie mnie tez prawa strona ciagneło a rano maleństwo było strasznie niespokojne, chyba mu sie udzieliło to wszystko:(

Agness co do leków rozkurczowych to może samą nospe bierz i magnez bo to napewno jakaś reakcja uczuleniowa jest, ja biore jak mnie brzuch boli.
Uwierz, że my tu nie jesteśmy od oceniania Ciebie, widocznie coś było nie tak a w jeden dzień się wszystko nie rozsypało, z jakichs względów taka a nie inna decyzje podjełaś, bądz dzielna i nie denerwuj sie, dbaj o siebie i o maluszka :)
Co do alergii to mnie chyba uczulił krem którym smaruje brzuch, koncze juz drugie opakowanie i raczej bym sie tego nie spodziewała ale brzuszek jest zaczerwieniony i swedzi :( Nie tak jak na rozciąganie tylko tak właśnie uczuleniowo, oprócz tego swedza mnie ramiona i boki brzucha.
Co do ruchów to wydaje mi sie że może dla Twojej dzidzi jest jeszcze za wcześnie i woli sobie pospać w brzuszku, cirerpliwości :)

Co za dzień się zapowiada i jeszcze ta pogoda, rano plucha a teraz tak szaro dalej i ponuro. Eh pojedziemy chyba z męzem dzisiaj do rosmana popatrze może za czymś innym, chociaz nie chciałabym rezygnowac z tego kremu, nie drażnił mnie zapach i bardzo dobrze nawilżał skóre.

Super zaczyna mnie swędzieć twarz, marzyłąm o tym!

11 lata 2 miesiąc temu #767947 przez kojka-waw
W rossmanie jest taki balsam do ciała dla kobiet w ciąży z serii rossmana.
Ma bardzo naturalny skład. Jest jeszcze z tej serii nawilzajacy płyn do życia ciała.

11 lata 2 miesiąc temu #767951 przez Porto1987
Witam się i ja :)

Kojka, fajnie, że synek się cieszył z prezentu :) Trzymam mocno kciuki, żeby udało Ci się zamknąć dziś sprawy z us :side: Jak coś fajnego znajdziesz na allegro, to podsyłaj linka :) :P

Faza, faktycznie pogoda dziś słaba :dry: i nic się nie chce :P akurat to póki co mi nie przeszkadza, bo dziś już działałam :D :D

Darmag, w tym nawale spraw dzisiejszych, to uważajcie na siebie i miłego dnia :) do później :kiss:

Kojka, coś mi się gdzieś na necie rzuciło w oczy, że był jakiś wypadek. U mnie w niedzielę był wypadek. Straszny. Zginął policjant na motocyklu :( A najwięcej wypadków, to chyba jest ostatnio w Łodzi :dry: cały czas coś tam się dzieje :(

Agnes, ja wczoraj miałam figle w brzuchu, dziś jest spokój. Może raz coś mnie smyrnęło, ale pewna nie jestem. A nie martw się nic. Widocznie maluszek ma jeszcze sporo miejsca u Ciebie. Doczekasz się i Ty :kiss: Powiem Ci, że mi pani dr na początku kazała przed spaniem brać no spę. I w sumie ani razu jej nie wzięłam, bo nie widziałam potrzeby. A jak jest ze skopolanem, to nie wiem. On też działa rozkurczowo. Wiem tyle, że no spę to mam wziąć jak boli mnie brzucho, ale póki co nie było potrzeby. Oj mam nadzieję, że nic nie namotałam :) A jeśli chodzi o uczulenie, to napij się wapna. Powinno trochę załagodzić sprawę. I pamiętaj :ohmy: Nie zanudzasz :ohmy: :kiss: :kiss: :kiss:
Wiesz nie ma co osądzać, bo to nie o to w tym wszystkim chodzi. Najważniejsze żeby być szczęśliwym. Jeżeli ktoś nie daje Ci tego czego oczekujesz, to na siłę nikogo nie zmienisz. Dobrze, że masz teraz osobę, którą kochasz i na której możesz polegać. Ważne żeby teraz Cię wspierała, bo na pewno ciężkie dni przed Tobą :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: Wszystko się ułoży, zobaczysz :kiss: :kiss: :kiss: No a ja życzę Ci spokoju ducha i uśmiechu, wtedy też maluszek będzie miał lepszy humor :P :P A i ludźmi się nie przejmuj. Już taka natura człowieka, że będzie gadał. Widocznie nie mają swojego życia, więc żyją cudzym. Pogadają i przestaną. A Ty im pokaż jaka jesteś szczęśliwa. Niech sobie więcej pogadają :kiss:

11 lata 2 miesiąc temu #767964 przez Porto1987
Nie no ja to jak się rozpiszę, to jakieś wypracowania wychodzą :P

Dziewczyny, na uczulenie wapno sobie wypijcie. Powinno troszkę załagodzić sprawę. A przy najbliższej okazji pokażcie się lekarzowi. Ja po kąpieli smaruję ciało oliwką Hipp. Już prawie pół opakowania nie mam :P Mam taką niby w 100% naturalną. Ona chyba soft jest, czy jakoś tak :P zaraz może wstawię linka. O taka jest: babynet.pl/images/HIPP_oliwka_200.jpg

U mnie pogoda beznadziejna. Ale ja już dzisiaj trochę podziałałam. Przejrzałam sobie z grubsza szafę. W pomieszczeniu gospodarczym delikatny porządek zrobiłam. I teraz mam przerwę na herbatkę :) A i najważniejsze, chyba przechodzi mi powoli przeziębienie :) W sumie nie czułam się źle jakoś bardzo, tylko tak mnie łapało powoli. Mam nadzieję, że już się wybronię z tego do końca tygodnia :D :D :D

11 lata 2 miesiąc temu #767971 przez kojka-waw
Patrzę sobie na buty na allegro ale to co mi wpadło w oko nie jest na moja kieszeń.

W poniedziałek koleżanka ma mnie zabrać do ciuchacza gdzie tego dnia jest wszystko po 1zł.
Ciekawe czy coś uda mi się upolować.

11 lata 2 miesiąc temu #767990 przez Porto1987
Kurde ja muszę sobie kozaki kupić na zimę :( Tylko za co :dry: jak przede mną tyle wydatków. Ech ... Myślałam, że może też kupię sobie nowe buty na jesień, jakieś takie fajne, płaskie, z cholewką i delikatnie podcieplone. Myślałam przyszłościowo, żeby na wiosnę już mieć, jak będzie ciężko chodzić. I cholercia te, które mi się spodobały miały zawyżoną numerację. Ja nosze 36, a 35 nie mieli :( I d*pa. A takie ładne były :P

11 lata 2 miesiąc temu #767999 przez Loca
Dzien dobry :)

A sie od samego rana rozpisalyscie :)

Agness, co do ruchow maluszka to gdzies czytalam, ze pozne ich czucie moze byc spowodowane wlasnie tym ze lozysko sie ulozylo na przedniej scianie :) zatem nie ma czym sie stresowac ;)
Zycze duzo sily podczas sprawy rozwodowej.

A ja juz nie wiem co robic z moimi migrenami, zawsze pomagal mi ibuprom max, teraz ratuje sie czasem apapem, albo kawa z racji na moje niskie cisnienie. Wlasnie na ostatniej wizycie zapytalam moja gin czy kawe w ciazy moge pic, ona powiedziala ze od czasu do czasu kawa mi nie zaszkodzi, a lekarze mowia zeby kawy nie pic w ciazy, bo jak sie powie kobiecie ze mozna to pija po kilka dziennie. Zrezta sama stwierdzila, ze jemy, pijemy i wdychamy codziennie tyle chemii, ze kawa przy tym to samo zdrowie, a u mnie jeszcze idealne rozwiazanie na zaparcia :).

Ja sie poki co smaruje oliwka dla dzieci, ale pani w aptece polecila mi Palmers cocoa butter formula i chyba po wyplacie przejde sie i kupie balsam z tego, masakra strasznie boje sie ze mi rozstepy wyjda, a niestety mam do nich tendencje. Przed ciaza biust juz mialam caly w siatce rozstepow, poki co 5 ms i jeszcze nic nowego sie nie pojawilo, wiec po cichu licze, ze skora oszczedzi mi tego dramatu :S

11 lata 2 miesiąc temu #768009 przez Loca
Co do butow to 2 lata temu kupilam sobie najpaskudniejsze buty na swiecie, slynne Emu :P sa szkaradne i wyglada sie w nich jak chop z widlami :P ale powiem wam jedno, mialam mase butow i tylko w tych przy -30 st spokojnie moge chodzic bez skarepek bo sa tak cieple :) a teraz na okres ciazy beda idealne, bo sa bardzo wygodne :blink:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka