- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Marcówki 2014
Marcówki 2014
- faza56
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Porto1987
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 17
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- pala813
- Wylogowany
- rozmowna
- Jesteśmy już w komplecie :)
Ej dziewczyny ale dostalam serie kopniakow:)
Nawet maz sie zalapal czuc ze mala jest coraz silniejsza:) bo i kopniaki sa cooraz mocniejsze:)
A teraz takie lekkie czuje do kt6orych juz przywyklam:)
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Życie jest wielkim cudem
Ja akurat jest zwolenniczka burakow i barszczu czerwonego, nawet musiała bym zrobic taki do picia na cieplo,mmmm uwielbiam.
Loca-Zalewajki nie jadłam, ale w kuchnie uwielbiam eksperymentowac, lubie nowości także bedę wdzięczna o przepis to zrobie... a ostanio wypijam cala butelke maslanki wiec mysle ze bedzie mi smakowac.
Moj maz dzis razno zalapal sie na kopniaczka, bo co przylozyl reke to on tatusia kopac nie chcial, jak reke zabral to zaczynal
- Porto1987
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Moje małe dziś spokojne. Pewnie czeka na tatusia żeby przy nim trochę pobrykać
A dziewczyny mamy już 100 stronę
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja zaraz ide sie wylegiwac do wanny, potem kolacje i wieczor w lozku przed tv.
- pala813
- Wylogowany
- rozmowna
A brzuszki trzeba bedzie znowu dodawac, po sobie widze jaka juz jest roznica:)
ja i claudii dodalysmy sie do brzuszkowego watku:)
- Porto1987
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A mi się dalej wydaje, że wyglądam jakbym się dobrze najadła
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Loca
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 1
Obieramy dosc sporo ziemniakow i kroimy je w kostke jak na zupe, ale musi ich byc tak duzo jak do drugiego dania
Na patelni podsmazam kielbase z cebula pokrojona w kostke (ja zazwyczaj podsmazam podwawelska) w oryginalnej wersji jest jeszcze boczek, ale ja boczku nie lubie . Ziemniaki gotujemy z sola zielem angielskim, lisciem laurowym i kilkoma ziarnami pieprzu.
Jak ziemniaki beda miekkie wylawiamy je i wrzucamy do kielbasy z cebula, a do wywaru wlewamy maslanke im wiecej maslanki tym zupa bedzie kwasniejsza, dodajemy troche majeranku, lubczyku i doprawiamy do smaku
W wresji mojej babci dodaje sie jeszcze smietane, a nazwa wziela sie od zalewania wywarem ziemniakow na talerzu. Moja mama po prostu wrzuca ziemniaki do wywaru
To przy okazji podrzuce wam przepis na piersi z kurczaka w porze i majonezie
Piersi z kurczaka kroimy na pol, tak zeby nie byly grube, ukladamy w brytwance, na piersi wrzucamy por pokrojony w paski (ja zazwyczaj kroje wzdloz prora, sciagam po lisiciu rozwijam liscie, bo one sie skrecaja i ukladam na piersi) wszystko zalewam majonezem i wrzucam na 20 min do piekarnika. Bywa ze komus moze por nie podejsc w tym daniu, mnie przeraza to ile w majonezie jest tluszczu, ale maz jest zachwycony
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Loca na pewno zupke w tygodniu wyprbuje, slinka mi pociekla juz.
Dzis robie ziemniaczki, jajko i mizerie bo szukalam czegos szybkiego i latwego, dzis akurat nie mam weny do gotowania. W ogole nic mi sie dzis nie chce, len jak nic mnie ogarnal.
A mojonez uwielbiam, moglabym go lyzkami wyjadac.
Milego dnia wam zycze...
A jak u was sobota i wasze maluszki ?
- domi2907
- Wylogowany
- rozmowna
- nadzieja umiera ostatnia :)
Przepisy super, ale zupki niestety nie wyprobuje bo u nas nie ma maslanki ani kefiru takze wyprobuje sobie kurczaka z majonezem.
U mnie sobota szara i pochmurna, moze mi sie uda dzis meza wyciagnac do kina bo juz mi sie nudzi w domu. Poki co jeszcze leze pod koldra ale zaraz sie zwoeke i cos na obiad wymysle. Maluch dzis spokojny, troche mnie tylko pogilgal rano teraz siedzi grzeczny.
Buziaki na mila sobote.
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- domi2907
- Wylogowany
- rozmowna
- nadzieja umiera ostatnia :)
Odzywajcie sie dziewuchy, w szczegolnosci te ktore nie pisza juz od paru dni, mam nadzieje ze wszytsko ok z wami.
U mnie weekend spokojny, najadlam sie kaczki z ryzem i maly/a kopal, nie wiem czy dlatego ze sie podobalo czy nie bardzo. tez ta macie ze jednego dnia czujecie bardziej a innego mniej ? Ja wczoraj czulam bardziej, dzis siedzi spokojny, jednego kopniaka tylko dostalam po jogurcie z truskawkami.
Dzisiaj bylismy w centrum handlowym poogladac rzeczy dla malucha, super sa te ubranka i nawet przystene w cenie tylko trzeba wiedziec czy dziewczynka czy chlopak bo te neutralne mi sie nie podobaja jednak. Tesciowa dzis wygrzebala wszystko cotu ma dla malucha po jego kuzynach i powiem wam ze....super zaoszczedzimy. Jest kupa poscieli, kocykow, poduszek, lozeczko z materacem, foteliki do jedzenia, chodzik wanienka, 3 torby na pieluchy i butelki...takze super. Czesc trzeba tylko przeprac w pralni i bedzie jak nowe.
To by bylo na tyle na weekend..ah, jeszcze mnie strasznie meczyly zaparcia w ten weekend..wczoraj tak mnie brzuch olal ze szok, dzis jeszcze troche boli ale juz przechodzi. Wpilam kompot ze sliwek,powinno przejsc.
Buziaki dla was
- pala813
- Wylogowany
- rozmowna
Ja dzisiaj z samego nocnego rana bo wlasnie wyprawilam meza do pracy i dalej nie moge spac, cos od kilku dni jakos straszne man problemy zeby przeapac cala noc, nie licze wstawania na siku,)
Mala razem z nami sie obudzila a dokladnie to 4 minuty przed budzikiem dostalam serie kopniec:) pozniej byl spokoj jak wstalam a teraz znowu daje jaj sie polozylam:) i to takie konkretne kuksance dostaje:)
U mnie weekend minal zdecydowanie za szybko, w ogole nie spedzilismy spokojnie czasu z mezem:(
W sobote pracowal wiec do domu wrocilismy dopiero o 15, pozniej zakupy o do wieczora ja pieklam placki na urodziny tesciowej a maz sprzatal i odkurzal a potem jeszcze mi pomagal:) spokojnie usiedlismy po 22.
Niedziela tez od rana zabiegana, najpierw odebralismy kwiatki a potem szybko do mojej babci zmierzyc sukienke bo mam weselw za tydzien i musze w cos sie ubrac:) a potem na 13 na obiad i impreze.
Dziewczyny jak ja sie ozarlam, nawet sie nie objadlam ozarlam sie normalnie, cos strasznego:) ale potem wypilam herbatke z kopru na trawienie i chyba cos pomogla bo teraz brzuch juz wrocil do normy:)
Wrocilismy o 19 i musialam meza jeszcze wyszykowac na caly tydzien, teraz rano to tylko popakowalam i zrobilam mu kawe:)
Domi tez tak mam ze mala czasem bardziej a czasem mniej jest ruchliwa ale zdecydowanie coraz mocniej ja czuje a serie ruchow sie wydluzaja i raczej codziennie juz teraz tylko tak jak mowie rozne nasilenie kopniakow jest:) malenstwa jeszcze pewnie glownie spia:) Jeszcze teraz tak patrze jestem 4 tyg pozniej wiec Twoje malenstwo ma jeszcze kupe czasu zeby sie rozruszac:)
Fajnie ze zaoszczedzicie mi tez sie udalo ze dostalam lozeczko i mysle ze na tym sie nie skonczy:)
Tak ze u mnie bylo co robic:) piszcie co u was bo faktycznie wchodze tak jak Domi pisze poczytac troche a tu 3 wpisy:)
Wiec nadrabiajcie zaleglosci a ja dalej sprobuje zasnac:)
Pozdrawiam:)