BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #768014 przez pala813
Dziewczyny ja nie smaruje oliwka, dla mnie to cos okropnego caly czas taka tlusta byc a fee:) mam z daxa perfecta mama ale na poczatku zastanawialam sie wlasnie nad palmersem dla kobiet w ciazy i jak mi nie przejdzie to zaczerwienienie to kupie wlasnie to:)
Loca ja przed ciaza cierpialam na niesamowite migreny, matko cos strasznego ale w ciazy odpukac tylko sporadycznie boli mnie glowa, co prawda czasem nawet 2,3 dni pod rzad i potrafi przyjsc znienacka ale i tak nie ma porownania z tamtymi migrenami:)
Wiecie tesknie za domem tutaj nie mam co robic a w domu juz mysle co bym mogla posprzatac:) nie wiem czy wam pisalam ale jestem u meza w sluzbowym mieszkaniu, bardzo tesknil i chcial zebym przyjechala to dalam sie namowic o i mam:p

A ja uwielbiam Emu wedlug mnie sa cudowne i na zime nie wyobrazam sobie lepszych butow:) mam jedne pseudo emu z inblu i jedne takie jak trzeba chodze w nich od listopada do marca srednio:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #768017 przez Porto1987
Oj widzicie nie doczytałam o tym łożysku, że jest na przedniej ścianie :P Więc to pewnie jego sprawka, że maluszek jest mało wyczuwalny.

Loca ja miewałam takie migreny po kilka dni. Ale w ciąży to chyba raz mi się tak zdarzyło, że mnie bolała przez ok 3 dni. I przeczekałam. Starałam się tylko nie wykonywać gwałtownych ruchów. Ale jak kawka Co pomaga :) to czemu masz sobie nie pomóc. Też jestem zdania, że mała i sporadycznie nie zaszkodzi. Mi pani dr nie mówiła nic kawie. Powiedziała tylko, że jest to czas kiedy mogę jeść to, na co mam ochotę :D I tak tez robię :P :P :P :silly:
A o tym maśle czytałam już gdzieś na necie i dziewczyny sobie chwaliły.

11 lata 2 miesiąc temu #768027 przez Porto1987
Loca mi też się te buty nie podobają :P I tanie też nie są. Jak będą siarczyste mrozy, to ja się nigdzie nie ruszam :D :D :D :P W sumie mam takie śniegowce coś jak górskie buty, też są fajne :D

Pala, powiem Ci, że ta oliwka moja to jakoś szybko się we mnie wchłania. Nie wiem czy to mam taką suchą skórę czy co :P A za nim skończę się smarować nią to jest już wchłonięta w tych wcześniejszych partiach ciała.

11 lata 2 miesiąc temu #768116 przez domi2907
Witam kochane,

Koszmarami sie nie przejmujcie, moze to przez hormony, moze przez obawy ktore kazda z nas ma a stara sie nie myslec. Mi tez sie z reguly takie glupoty snia ze masakra.

Co do czopkow i bialego lub zoltawego sluzu...ja mam takie bialo bezowy sluz od samego poczatku ciazy, a brzuch tez czasem pobolewa szczegolnie wieczorem i rano..i wszytsko jest dobrze, tak polozna w centrum zdrowia, jak i pielegniarka i lekarka mowia ze to normalne i jezel w posiewie moczu ktory robi sie na proteiny i cukry. Bakterie jest wszytsko ok, a sluz nie jest brazowy ani czewony to jest ok. Kazda kobieta to sprawa idywidualna. A jesli chodzi o leki o ja bym zasiegnela drugiej opinii, bo poco sie faszeruje lekami, jesli jest wsztsko ok na badaniach usg? Nospa zwykla powinna sprawe rozwiazac.

Jasne ze my tu nikogo nie osadzamy i kazdy ma swoje zycie i swoja historie. Takze mam nadzieje ze sie skonczy dla ciebie dobrze i po jeden rozprawie spokoj.

Bol lowy to i ja dzis mam, a juz nie mialam 2 tygodnie. Straszny wiatr wieje to moze dlatego.

Ja tez nie czuje codZiennie tak samo..czasem mam dzien ze tylko raz cos tam poczuje a potem nic. Maluchy maja jeszcze duzo miejsca takze moga siedziec z tylu a lozysko na przedniej scianie dziala amortyzzujaco. Sokojnie, jest wszytsko ok...moze nawet juz cos czujesz tylkonie wiesz ze o juz to:)

Bedzie dobrze. Buziaki

11 lata 2 miesiąc temu #768161 przez Loca
A ja sie jakos dzisiaj leniwie za sprzatanie biore, lazienke juz calutka wypucowalam...jeszcze kuchnie musze ogarnac i w pokojach kurze poscierac i odkurzyc...do tego obiad zrobic...a taaak bardzo mi sie nie chce.
Dzisiaj sie gosci spodziewamy z mezem, w sumie super tylko chca nas odwiedzic o 20:00 :ohmy: a ja o tej porze to zazwyczaj wykapana po kolacji wlosy susze zeby z kompletnie mokra glowa spac nie isc i pewnie do nocy beda siedziec, a my o 21 z mezem odplywamy :silly: on bo wstaje przed 5 a ja bo generalnie w tej ciazy to bym spala po 12 h jak nic.

11 lata 2 miesiąc temu #768183 przez darmag21
Witam dziewczynki, wróciała z zakupow, obiad sie gotuje.
Kupilam Kacprowi ta koszule i buty.
Nie omieszkalam odwiedzic sh i kupilam przecudne pajacyki.
Ogolnie jestem juz zmeczona tym chodzeniem.
Po obiadku klade sie na krotkie spanko.
W nocy prawie oka nie zmrozylam,malo tego moja jedna sunia walnela kupe przy lozku i myslalam ze umre tak smierdzialo, wiec maz wstawal sprzatac i sie pol nocy wietrzylo :blush:
Agnesss- ty sie niczym kochana nie przejmuj, ludzie zawsze beda gadac bo tak lubia wiec obrze jest to poprostu olac i zyc swoim zyciem bo nikt go za ciebie nie przezyje a wiec trzymam kciuki.
Moj maluch jak tak to imprezowal w brzuszku a teraz juz drugi dzien to mega leniuchuje, tak wiec pozniej musze kisiel zjesc bo on sam go chyba uwielbia, moze ruszy sie troszke. Moj az twierdzi ze pewnie jest zmeczony, hehe... :lol:

11 lata 2 miesiąc temu #768184 przez Porto1987
Powiem Ci Loca, że mi też średnio się chce latać z odkurzaczem, ale jak mój mężuś mi powiedział, że dziś do mnie jedzie, to jakbym skrzydeł dostała :P Humor już inny :D Czeka aż loty się skończą i wsiada w autko i pędzi do malutkiego robaczka :)
A słuchaj nie możecie powiedzieć, żeby przyszli wcześniej? Od kiedy to goście ustalają godziny wizyt :P :P :P Niech przyjdą na 18, to szybciej wyjdą :P :P :D :D :silly: :silly:
Loca powiem Ci, że ja jakoś teraz mniej śpię niż wcześniej. Nawet jak się zdrzemnę w ciągu dnia, to później w nocy mam problem :( a ja tak lubię spać :P :P :P

Słuchajcie małe dziś nie kopie mamusi, ale jak się wzięło i wypięło. Miałam tak twardy brzuchol z jednej strony :P Nie wiem czy to główka była, plecki czy może pupa :P Ale w 1,5 tygodnia malec zrobił postępy nie powiem :D

11 lata 2 miesiąc temu #768196 przez domi2907
Kurcze, blam juz praktycznie zdecydowana na ten wozek lonez a teraz patrze jeszcze na ten od darmag z eurokart i tez jest fajny....

11 lata 2 miesiąc temu #768198 przez Loca
Hehe pozniej jak sie maluszki beda wypinac, to nie bedzie wiadomo czy po glowce czy po pupce glaszczemy :woohoo:

Oni jak sobie wymysla godzine, o ktorej beda to sa zazwyczaj pozniej, zreszta do meza pisali, a on widac nie zaprotestowal eh... pewnie bede przysypiac podczas rozmow ;)

Darmag, sh to cudowne sklepy, moja mama takie perelki dla maluszka wynalazla, ze az mi wstyd ze ja po niej nie odziedziczylam tej zdolnosci szperania :silly:

11 lata 2 miesiąc temu #768208 przez darmag21
Domi ja tez mam dylemat, kilka faworytow wozeczkow mam i jak bedzie czas zeby sie zdecydowac to bedzie problem ;)

11 lata 2 miesiąc temu #768209 przez Porto1987
Domi, jeszcze nam się tyle razy odmieni :P

Loca, to zostaje Ci tylko ziewanie, może załapią o co chodzi ;)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #768222 przez pala813
Dziewczyny czy wy macie moze jakis sprawdzony przepis na zakwas barszczu czerwonego? Nie lubie burakow ani barszczu ale musze sie zmusic dla malenstwa dalej mam za malo krwinek czerwonych i tego nieszczesnego zelaza wiec nie mam wyjscia, lepiej tak niz sztucznie lekami sie faszerowac:) a z dwojga zlego czyli sok z burakow na slodko a slony barsz wole jednak barszcz.Chetnie wyprobuje jakies wasze przepisy:)

Eh ja dzisiaj za grosz energii nie mam, boli mnie glowa i leze caly dzien:( ta pogoda tak na mnie chyba dziala:(

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #768231 przez Loca
Moja tesciowa robi swietny zakwas, w nd bede u niej na obiedzie to podpytam :) a swoja droga moze to dziwnie zabrzmi, ale ja uwielbiam jesc surowe buraki :D sa slodkie i chrupiace :silly: moj maz na mnie dziwnie patrzy, jak cos z burakami robie, a pozniej chops plasterek do buzi, zawsze slysze ze normalna to ja nie jestem.

A jak juz przy zupach jestesmy, mialyscie moze kiedys okazje jesc prawdziwa zalewajke? Ja zrobilam wg przepisu mojej prababci i teraz maz mnie meczy zebym zrobila zupe na maslance :silly: szybka, smaczna i tania, troche zurkopodobna, ma cos w sobie z barszczu bialego :blink: . Osobiscie ja bylam na etapie przesycenia sie ta zupa, bo u babci to na zmiane zurek, barszcz bialy i zalewajka :silly:

11 lata 2 miesiąc temu #768236 przez Porto1987
Pala a może spróbuj zrobić sobie też buraczki zasmażane. Ja w I trymestrze to jadłam sporo buraków.

Loca, a co to ta zalewajka?? Bo ja to pierwsze słyszę :silly:

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #768239 przez pala813
Loca bede Ci wdzieczna:)

Porto buraki zasmazane na cieplo o matko nie przemoge sie:) a taki barszcz to jeszcze bede w stanie saczyc oczywiscie taka sama wode bez burakow:p dziwolag okropny jestem do jedzenia:) najlepiej jest z ananasami, swiezy zjem a taki z puszki juz nie i moj biedny maz juz to tyle lat znosi :laugh:
O cwikle toleruje ale nigdy tez nie robilam w domu, zawsze od babci taka z chrzanem mialam mniam, poczytam troche i cos wykombinuje:)

Loca pokazalam mezowi wczoraj tego dluzszego boba bo mi sie bardzo bardzo spodobal i o dziwo jemu tez przypadl do gustu:) teraz tylko boje sie ze moje wlosy beda tak smetnie wisiec bez objetosci bo mam raczej cienkie no i jeszcze brak fryzjera tez mi nie ulatwia sprawy:) coraz powazniej zastanawiam sie nad zmiana:)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka