BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

11 lata 2 miesiąc temu #771394 przez pala813
Witajcie mamusie:)

Ja dzisiaj od rana biegam po mieście:) z marnym skutkiem co prawda bo kupiłam tylko rajstopy ciążowe na to wesele, za to ciotka z którą chodziłam kupiła sobie kolczyki:) ale co sie za nimi nachodziłyśmy to dajcie spokój:P Widziałam super sukienke, bardzo bardzo bardzo mi sie spodobała niestety najmniejsza była za duża w ramionach i brzydko wisiała z tyłu a XS nie mieli, beznadzieja bo była śliczna i nie droga.
Wesele juz w ta sobote jakas tam sukienke mam gorzej z butami, nie wiem co zrobie z włosami i na codzień maluje tylko rzesy wiec trzeba pomyśleć nad jakims makijażem który nie sprawi mi problemów:):P

Ogólnie czuje sie dobrze tylko strasznie mnie kolki łapia i ciężko mi chodzić jak tak boli.

Co do tygodni to ja nie wiem kiedy sie zaczyna jaki miesiąc i zawsze orientacyjnie mowie. Przyjełam sobie ze każdego 22 zaczynamy kolejny miesiąc. Czyli tak jakby zaczełam 6 miesiąc o ile dobrze na to patrze wczoraj plus minus:) Wole posługiwać sie tygodniami. Tylko jak to jest? Nie tak że dzisiaj jest 1 dzień 22 tygodnia? Tylko mówi się ze to juz skonczony 22 w moim przypadku?

Co do spania od dwóch dni nie mam problemów i przesypiam raczej cała noc:)

Loca koniecznie pokaż jak wyglądasz:) zastanawiam sie poważnie nad tym dłuższym bobem i chciałabym zobaczyc na zwykłych włosach ze tak powiem a nie wystylizowanych w gazetach:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #771408 przez roma4
Wyobrazcie sobie ,że i u mnie zaświeciło słońce super jak szłam po małą to , aż się chciało przespacerować :laugh:
Pala napewno będziesz świetnie wyglądać na tym weselu
No proszę Loca nie wiedziałam ,że za włosy można tyle dostać
Darmag mam nadzieję że urodzinki będą udane
Anita a chciałabyś dziewczynę czy chłopczyka?ale pewnie dziewczynkę jak masz synka

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #771409 przez Loca
Babcia kupuje ciuszki uniwersalne :)

Pala z tymi sukienkami to w ciazy to warjacja, a u Ciebie to juz w ogole, o z tego co widzialam Ty szczuplutka jestes, a imo wszystko brzuszek sie pojawil i wez tu na kompromis idz :)

Roma, jadzisiaj bylam znow na spacerze, korzystam z tego slonca bo nie wiadomo jak dlugo poswieci :)

Musze sobie zdjecie zrobic :silly: aletak wstydze sie pokazac hehehe bo jak dziecko wygladam :silly: :woohoo:

11 lata 2 miesiąc temu #771434 przez Ani-ta
o ja bym chciala coreczke ale wazne by zdrowe bylo.
u mnie slonce od samego rana i temp powyzej 20 stopni takze super.
Loca czego ty sie wstydzisz przeciez skoro mlodo wygladasz to tylko sie cieszyc i sie tym chwalic :laugh:

11 lata 2 miesiąc temu #771436 przez pala813
Loca fajnie że babcia wpadła w zakupowy szał:) ja bym sie cieszyła gdybym dostała coś dla małej:) a że uniwersalne to zawsze może Ci sie dla następnego przydać:P :lol:
Sukienki to tragedia faktycznie ciezko mi cos dobrać, ta która mam dostałam od mamy rozmiar wieksza niz nosze normalnie i nie ciążowa tylko taka w trapez, rozpuszcze włosy i zakryje to co troche odstaje z tyłu, tak rozmiawiałyśmy z mama:) a pod biustem zwiąże tasiemka żeby brzuszek zaznaczyc i będzie:)
Na zdjęcie cały czas licze:) :laugh:

Roma w Rzeszowie też pogoda taka ze tylko spacerować:)

Dziewczyny jutro chyba pójde na glukoze a fe ale to zobacze, jakos chce to odwlec najdalej jak moge a mam czas do nastepnego czwartku bo wtedy mamy wizyte i bedziemy oglądać malutka dokładnie czy wszystko ok:)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #771443 przez Loca
Pala, pamiętaj o cytrynie :) z cytryna jest to znośne :)

to sem ja w krótkich włosach :woohoo:
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

A to 19 tydz. :)
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Pala, mi się włosy trochę kręcą więc na załączonym obrazku są wyprostowane, wprawdzie wczoraj były robione :P ale mimo wszystko.
Aha i są krótsze niż zakładałam, chciałam żeby były 10 cm dłuższe, ale fryzjerka uznała że jak się je tak zetnie to będzie dobrze i chyba miała rację :side:

Wersji w długich włosach wam nie podrzucę, ponieważ 99% zdjęć mam zrobionych z tzw. kupą na głowie :) niestety to była najwygodniejsza fryzura.

11 lata 2 miesiąc temu #771477 przez pala813
Loca ja wlasnie taka dlugosc chcialam:) bardzo Ci ladnie wiesz:) jej az mi sie zachcialo takich i chyba sie zdecyduje:) jezeli pozwolisz gdybym nie mogla sie dogadac z fryzjerka moge wspomoc sie Twoim zdjeciem?:)
A brzuszek taki malusienki :laugh: bardzo delikatnie zaznaczony:) gdzie to malenstwo Ci sie miesci?:)

11 lata 2 miesiąc temu #771480 przez Loca
No pewnie :) tylko sie nie przestrasz bo bob ma to do siebie ze one sa krotkie z tylu, niskiego kucyka upne, ale jak chce cos wyzej spac to sie musze wsowkami wspomagac :) no ale moim zdaniem to jest dlugosc, z ktorej nie bedzie ciezko wlosow zapuscic :)

Tez sie zastanawiam gdzie ten maluch siedzi, nawet martwic sie zaczelam bo ja przed ciaza zawsze mialam lekko zarysowany brzuszek, taka moja natura ze nigdy super plaski nie byl, ale jak tu 19 tydz i prawie nic sie nie zmienilo... lekarka powiedziala, ze mam sie nie martwic ;) bo "ciaza ladnie rosnie" :silly:

11 lata 2 miesiąc temu #771483 przez darmag21
Loca-super wloski, bardzo ladnie wygladasz, w ogole widac ze sa bardzo zdrowe.

Ja tak myslalam, ze moze wrzucimy swoje zdjecie i choc tak sie poznamy? co o tym myslicie ? Loca rozpoczela, ja by dodac odwagi moge byc kolejna :lol:

11 lata 2 miesiąc temu #771495 przez pala813
Loca wiem wiem na 1 roku studiow x lat temu jak bralam udzial w pokazie sukien wieczorowych to pokaz fryzur tez byl i mialam boba tylko duzo krotszego:) do takiego nie chcialbym wracac wole tego dluzszego:)
Darmag mysle to bardzo dobry pomysl:) tez wrzuce:)

11 lata 2 miesiąc temu #771497 przez faza56
Loca a gdzie się podział twój brzuszek? Nigdy bym nie pomyślała, że Ty w ogóle w ciąży jesteś, a tym bardziej bym nie uwierzyła że to połówka :)

Fajne włoski :) bardzo mi się podobają :)

11 lata 2 miesiąc temu #771500 przez domi2907
Loca, matko jak ja ci zazdroszcze. 19 tydzien a nic nie widac...ja bym tak chciala bo sie juz w polowe ciuchow nie dopinam :( i mnie to ormalnie doluje

Fajny pomysl zebysmy zdjecia nasze wrzucily. Moze proprostu umowimy sie na kolejna sesje brzuszkowa? I tym razem z twarza?
:) wtedy dopasujemy brzuszek do buzi:)

A fryzurka super. :) nie masz czego zalowac

11 lata 2 miesiąc temu #771501 przez Loca
To ja sesje juz mam zaliczona, teraz czekam na was :lol: :side:

11 lata 2 miesiąc temu #771515 przez darmag21

Dziś Wam przedstawiam mojego Kacperka :)

Jutro zrobię swoje zdjęcie żeby było jak najbardziej aktualne.

Trzymajcie kciuki, jutro już o 8ej będę podglądać drugiego przystojniaczka.

11 lata 2 miesiąc temu #771518 przez Porto1987
Witam Was wieczornie laseczki :)

Czytam cały czas, co piszecie, ale jakoś się kiepsko czułam dziś popołudniu. Przespałam się i już mi lepiej. Sen najlepszy na wszystko :) Trochę mnie kłuł brzuszek i klatka piersiowa, ale już jest ok :D

Loca włoski super, śliczna z Ciebie dziewczyna :) A gdzie jest brzuszek :S widzę, że Ty jeszcze mniej najedzona niż ja ;)

Pala, byłaś z mamą?? Jak się dogadywałyście? Coś Ci mówiła na temat siostry?

A ja dziś się przespacerowałam do sklepu z wózkami i uśmiałam się jak nie wiem :) Pani w sklepie mi powiedziała tak: ten wózek jest dobry, ten wózek, ten wózek też :) wiedziała całe nic :) poza tym z klasycznych wózków mieli dwa modele ;) to sobie powybierałam :D :D :D
Wracając miałam jeszcze komis dla dzieci i zaszłam do niego. Tam dopiero miałam ubaw :D :laugh: Oczywiście nie ma wózków klasycznych, bo się nie sprzedają. Ok jestem w stanie to zrozumieć. Ale jak mi pani na równiusieńkiej powierzchni prezentuje wózek ze skrętnymi kołami, ze nim się jeździ jedną ręką, to jej nie ufam, bo takich nawierzchni nie ma zbyt wiele. I właśnie w tym momencie wchodzi do komisu dziewczyna z dzieckiem w wózku. A właściwie próbuje nim wjechać :S Wózek jest 3kołowy i przednie koło staje w poprzek i koniec nie ma jazdy. Dziewczyna mówi do mnie tak: niech pani nie kupuje wózka na 3 kołach, bo to jakaś pomyłka, jeździ jak chce. Pani z komisu mówi, ale co pani mówi, przecież to bardzo dobre wózki są. Ja w nich woziłam swoje bliźniaki. Na co tamta, że nigdy w życiu już by takiego nie kupiła. Na co ja się wtrącam i mówię, że słyszałam, że się wywracają. Ta z dzieckiem mówi, że jej już kilka razy wywrócił się z dzieckiem w środku. No i miałam ubaw :) konfrontacja użytkownika ze sprzedającym :D :S
Niby nic więcej się nie dowiedziałam o wózkach, a jednak może i trochę się upewniam w swoim wyborze :D
No to Wam opisałam swój dzisiejszy wózkowy dzień :P i przez to się rozpisałam jak nie wiem, ale chciałam wam opisać, żeby to miało ręce i nogi :P

Zauważyłam, że małe mnie coś tam kopie jak się położę na plecach :P czyżby mu było niewygodnie :unsure:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka