BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

11 lata 2 miesiąc temu #783325 przez Porto1987
aa to wiem, on na 3 maja przyjmuje dobrze pamiętam?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #783329 przez moni91
dziewczyny kiedy teraz najlepiej pójść na usg ???byłam w 21tc

11 lata 2 miesiąc temu #783332 przez Loca
Witam nowa/stara :p mamusie marcowa :)
Widze, temat cisnienia podjety, ja ostatnio jak mialam mierzone to bylo 100/50, ale u mnie to normalne ;)

Porto, Darmag, jak sie patrzy na zdjecia waszych maluszkow to az chce sie powiedziec " Dzien dobry" :silly: cudnie rosna te nasze krusxynki :) ja na usg czekam jak na zbawienie, ale pojde pewnie gdzies w 24 tyg ciazy....o ile skierowanie dostane.

11 lata 2 miesiąc temu #783347 przez darmag21
A nie mowilam ze ja z tym postami jestem dzis do tylu... Porto teraz obejzalam twoja ksiezniczke, sliczna malutka, sukieneczki bedziesz kupowalam, opaski,kokardki, ehhh.

Tak on przyjmuje na 3 maja.

11 lata 2 miesiąc temu #783366 przez Porto1987
No mam nadzieję, że i mój mąż w końcu podejdzie do tego entuzjastyczniej :dry:

11 lata 2 miesiąc temu #783386 przez Ani-ta
witam wieczornie,
ja bylam dzis u dentysty o dziwo wszystkie zeby zdrowe bez ubytkow tylko to krwawienie dziasel mnie denerwuje ale nic mi na to nie poradzila :(
pozniej bylam na zakupach mialam kupic sobie buty na zime ale nic mi sie nie podobalo :( za to kupilam sobie dwie bluzki :laugh:

roma zazdroszcze ci ze twoja mala mowi bo ten noj maly lobuz zna podstawowe slowa a reszta jest w jego jezyku :P ale mam nadzieje ze do marca ruszy z mowa bylo by latwiej
a co do ubierania to i chlopcy maja swoje zdanie w co chca sie ubrac

11 lata 2 miesiąc temu #783424 przez tweety1992
No wiem cos o ubieraniu bo mam brata 2 lat mlodszego a maz tyle samo mlodsza siostre :)

11 lata 2 miesiąc temu #783437 przez agnesss
Witam nową mamusię :)

Darmag, cudny chłopczyk. :) Kolejny przystojniak Ci rośnie :)

Jeśli chodzi o ciśnienie, to ja jestem z tych niskociśnieniowych i ostatnio miałam 90/70 :/
Od zawsze takie mam , a puls ho ho 96.

Dziewczyny, napisałam dziś do Kojki na FB. Napisała ,że po leżeniu szyjka trochę urosła , ale zanim założą jej krążek musi mieć jeszcze kilka razy posiew zrobiony ipt... Na razie czeka ją kilka tygodni leżenia. Z małym wszystko ok.
Nie zapytałam jej czy mogę Wam ,to wszystko przekazać, ale mam nadzieję,że się nie pogniewa a też widzę ,że się martwicie.

Buziaki ,miłego wieczoru :kiss:

11 lata 2 miesiąc temu #783442 przez agnesss
Teraz odczytałam resztę jej wiadomości, że mam Was wszystkie pozdrowić, tak więc przekazuję:

Gorące pozdrowienia od Kojki :kiss:

11 lata 2 miesiąc temu #783443 przez tweety1992
Dziewczyny a Wy w tak wczesnym okresie wiecie już jakiej płci macie dzieci w sobie? :) Ja dziś się dowiedziałam a i tak nie był do końca pewien

11 lata 2 miesiąc temu #783461 przez domi2907
Fajnie ze z kojka wszytsko oki. :)

Ja dlugo nie wiedzialam kto to bedzie...bo zawsze maly sie chowal. Dopiero w 20 tygodniu na ostatnim usg pokazal co tam u niego i lekarka powiedziala ze jest na 100 procent pewna ze chlopak. Ale to zalezy od sprzetu ktorym ci robia badanie. Ja chodze do fajnego prywatnego szpitala gdzie sprzet na te usg ma super i gdyby nie to ze maly podwinal nozki w 13 tygodniu to bym juz wtedy wiedziala.

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #783465 przez pietruszka
Agness, dzięki za wieści od Kojki, uspokoilaś nas, a ona na pewno nie będzie miała ci za złe :)

U mnie ciśnienie mułowate, jak ja to mówię, bo zawsze miałam wyższe. Ost. pomiar 106/69.

Porto, trzeba rozkminić te twoje pomiary.
U mnie to wygląda tak:
LMP:Data ost. miesiączki/wiek z miesiączki/termin porodu z miesiączki
wiek z pomiaru/ termin porodu z pomiaru
i pod spodem to EFW czyli waga: 194g +/-28g i wiek z tego pomiaru

alt="Suwaczek z babyboom.pl" border="0"/></a>
Załączniki:

11 lata 2 miesiąc temu #783478 przez marl3na
Hej.

W końcu wróciłam do domku ze spaceru :)

A po wizycie... Dzidzia rośnie, wszystko jest w porządku, ja dostałam furagin na bakterie.

Prawdopodobnie mieszka u mnie dziewczynka, ale nie powiedział mi tego z przekonaniem. Więc dalej nie wiem czy się na nią nastawiać czy nie :)

Zdjęcia nie dostałam, tylko wydruk z pomiarami.

Darmag śliczny maluszek :)

Witam nową mamusie :)

11 lata 2 miesiąc temu #783496 przez pietruszka
A wiecie co, czytałam jakąś wypowiedź lekarza ginekologa, który twierdzi, raczej ciężko nie rozpoznać płci. I że on pacjentkom daje 100% pewności i mówi, że jak się nie sprawdzi, to podrze swój dyplom. I że lekarze właśnie nie powinni mówić np. chłopiec na 80%, bo wtedy taki lekarz to d..., nie lekarz. I że dziewczynkę rozpoznaje się po wargach sromowych, a nie po braku siusiaka.

Może coś w tym jest. Mnie lekarz usilnie pokazywał wzgórek łonowy małej. Ale ja tam i tak nic nie widziałam :blink:
Ale jakby się okazało, że jednak chłopak, to chyba te 2 rolki tapety, co wczoraj kupiłam, wsadziłabym mu do gardła!

alt="Suwaczek z babyboom.pl" border="0"/></a>

11 lata 2 miesiąc temu #783545 przez roma4
Witam rankiem padającym :)

Anita nie martw się,że synek mało mówi ,ma dopiero 2 latka moja w tym wieku to mówiła po swojemu ja rozumiałam ale nikt więcej i się martwiłam ,że tak nie wyraznie ,jak miała 3 byłam u logopedy i usłyszałam ,że tak jest ciężko nie wszystkie dzieci mówią od razu pięknie więc wszystko przed Tobą, a powiem ci ,że dziąsła też mi krwawią i tak już nic z tym nie zrobie :)
Agness dzięki za pozdrowienia od Kojki pozdrów ją też , mam nadzieję,że po badaniach jej założą i wróci do domu :)
Tweety ja znam płeć już od 19tyg ,a Ty masz więcej tygodni ode mnie więc myślę,że powinnaś już wiedzieć :)
Marlena może faktycznie dziewczynka fajnie :)
Pietruszka masz rację różnie z tym określeniem płci bywa to fakt niestety mimo super sprzetu często się mylą :)
A ja muszę Wam napisać,że pół nocy nie spałam jakbym się nie położyła mały tak kopał jakby było mu zle , aż zaczęłam się martwić może nie mocno ale systematycznie" pukał" pierwszy raz tak długo jak jestem w ciąży ,pewnie rośnie i chciał mi o tym przypomnieć :)
Przepraszam,że tak się rozpisałam miłego Dnia

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka