BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

11 lata 2 miesiąc temu #784400 przez domi2907
hej dziewczyny.

sorry od razu za literowki ale pisze z tel. chcialam wam zyczyc milej niedzieli.

ja sie dzis wpienilam..bylismy na obiedzie z rodzina i gadalam ze szwagierka na temat ciuszkow. co sie wykorzysta itp..a tesciu nowi nic nie kupujcie bo nie wiadomo jak to bedzie, poczekajmy az sie urodzi. i powtorzyl to chyba z 8 razy...kurcze wiem ze pierwsza ciaze stracilam ale kurcze...nie moge myslec negatywnie..a on mi wylatuje z takim haslem..strasznie mi sie snutno zrobilo.

dzis u nas dzien ktory sie nazywa magusto. tradycyjnie piecze sie kasztany w ognisku. przyszlismy do znajomych i tak sie objaslam ze juz sie ruszac nie moge. :)
terzz sie nudze bo maz gra w karty a tych kobit stad nie znam to nie ma za bardzo o czym gadac. za niedlugo pojedziemy pewnie do domku. chlodno sie juz w nocy robi.

ja wczoraj hylam w c&a i kupilam sliczny komplecik wyjsciowy spodnie dzinsowe bluzka i kamizelka ocieplana. kupilam dresik i dwie pizamki. i dzis mi w sumie tescij humor zepsul swoim podejsciem. ehhhhh
buziaki mamusie

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #784430 przez tweety1992

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #784477 przez pala813
Domi mnie tez wkurza takie gadanie zeby nie kupowac nic bo nie wiadomo jak bedzie, maz powiedzial kiedys ze my zakladamy ze dziecko urodzi sie zdrowe i ze wszystko bedzie w porzadku. Niby dlaczego mam myslec inaczej to niedorzeczne!
Nie przejmuj sie i spokojnie kupuj sobie te rzeczy to przeciez sama radosc:)

Tweety ja chyba jestem za zwyklym termometrem, chce taki na podczerwien co mierzy temperature po przyblozeniu do glowki i co mozna nim tez temp mleka sprawdzac aczkolwiek takie rozwiazanie nie jest zle, tylko zeby nie wlaczalo sie bez powodu bo bedziesz sie denerwowac niepotrzenie:)

11 lata 2 miesiąc temu #784481 przez tweety1992
Tzn normalny elektroniczny też mam ale nie umiem sobie wyobrazić wsadzania do tyłka termometru. Ten na podczerwień to mnie zainteresowałaś :) Musze zobaczyc co to jest :D

11 lata 2 miesiąc temu #784488 przez pala813
Hehe nie normalny w znaczeniu ten na podczerwien, bez dotykania dzidzi zmierzy mi temperature, ma jeszcze dodatkowo nakladke zeby mierzyc w uchu i tak jak pisalam mozna sprawdzac temp mleka:)
Elektronicznego nie uznaje wcale, uzywam takiego starego rteciowego co sie pod pache wkladalo:) tamten elektroniczny w ogole mi sie nie sprawdzil wiec nawet nie bralam go pod uwage:) nawet nie wiedzialam ze tym elektrycznym w taki sposob mierzy sie dziecku temp, nie wyobrazam sobie tego:p:)

11 lata 2 miesiąc temu #784492 przez tweety1992
Ja ogólnie nie wyobrażam sobie wciskanie czegokolwiek sobie a tym bardziej dziecku do tyłka. To takie ... blee :p

Masz może jakieś linki do tego Twojego termometru? I mniej więcej w jakiej cenie one są?

11 lata 2 miesiąc temu #784496 przez pala813
Tweety nie mam teraz jak teraz bo z telefonu pisze ale jutro chetnie cos Ci wrzuce. W sklepach ok 100 kosztuja juz te takie wypasione czyli te do mleka jeszcze, a maz znalazl na allegro za ok 60 zl :) mysle ze te tylko do glowki beda jeszcze tansze:)
Poszukam jutro i wkleje to sobie zobaczysz:)

11 lata 2 miesiąc temu #784503 przez tweety1992
Super ;) Dziękuję Ci bardzo :)

11 lata 2 miesiąc temu #784582 przez roma4
Witam w świąteczny dzień :)

Czytałam ,że była debata o termometrach .Ja dla córki miałam zwykły i taki teraz też kupię przynajmniej nie pokazuje za każdym pomiarem innej temperatury jak co nie które.......ale nie jestem przeciwna tym na podczerwień :)

Jak Wam mija weekend? pewnie dobrze ,bo nie ma Was za dużo na forum...
Ja jutro jadę na ostanie badania prenatalne usg mam nadzieję ,że będzie dobre i zobaczę dzidziusia w różnych pozach już się nie mogę doczekać,ostatnio słyszałam,że mój dzidziuś ma długie nóżki , ciekawe czy inny lekarz też to potwierdzi :)

Życzę przyjemności :laugh: :laugh:

11 lata 2 miesiąc temu #784604 przez pala813
Witam poniedzialkowo:)
Wekendu ciag dalszy bo na forum dalej cisza:)

Ja ten ponury poniedzialek zaczelam od rozmowy z miska, 25 tydzien bedzie sie konczyl w srode a ja od czasu do czasu dalej wymiotuje, eh uroki ciazy:) maz mowi ze to przez ta luteine moze, znowu dawke hormonow dostaje i tak reaguje, dobrze ze to juz nie to co na poczatku ciazy ze sie w szpitalu lezalo:)

Jem wlasnie sniadanko i pozdrawiam wszystkie mamusie:)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #784618 przez darmag21
Czesc mamusie.

Witam Was po prawie dwoch dniach.

Wchodzilam czasem tak na szybcika zeby przeczytac co napisaliscie ale nie mialam zbytnio czasu zeby cos wiecej napisac.

Wczoraj skonczylismy malowanie, ale pozniej dlugo z mezem sprzatalismy, a jeszcze wczesniej od rana bylam na uczelni.

Dzis tylko takie drobnostki zostaly.

Domi, ty kochana sie nie przejmuj slowami tescia, sadze ze chyba sobie nie zdawal sprawy ze moglo by to dla ciebie przykre, ciaza to spanialy okres, zeby moc sie powoli cieszyc przyjsciem naszego maluszka na swiat, a miedzy innymi kupujemy juz jakies rzeczy dla niego. Swoja droa mysle ze jesli badania mamy oki malenstwa zdrowo rosna to juz chyba nic zlego wydazyc sie nie mozna, a tak przeciez nie myslimy. Ja bylam w 8 tygodnii juz kupilam jakis drobiazg, byla to sukienka w SH dla dziewczynki, hehehe... ale juz znalazla swojego nowego wlasciciela.

Jak dobrze pamietam to pojawilo sie pytanie o termometry, ja dla Kacperka mialam zwykly rteciowy, 8lat temu nie bylo takich wynalazkow jak teraz albo ja o nich nie slyszalam. No i kwestia tego ze termometr laduje w dupce maluszka zeby zmierzyc temp, ja mialam raz taka sytuacje ze moj Kacperek potwornie plakal bo nie mogl kupki zrobib, po tel do pani dr, ona kazala termometr wlozyc do pupy, skoro to mialo pomc,to chyba lepsze tooo niz placz maluszka i musze powiedziec ze odrazu pomoglo po za tym to ta koncoweczka ktora dziecko nawet nie wyczowa. Nie mam nic przeciwko tych laserowych, mysle ze zaopatrze sie w te dwa bo i czasem rteciowego nic nie zastapi. Ja sie oczywiscie nie chce wymadrzac, ale raz to przerabialam i jak to sie mowi"wpraniu pozniej wszytsko wychodzi".

Juz w sumie nie pamietam postow z poczatku, wiecjesli nieodp na jakisto wybaczcie, tak to jest jak nie jest sie na bierzaco.

Milego poniedzialku, do zas ....

11 lata 2 miesiąc temu #784637 przez Porto1987
Cześć Dziewczynki :)

Ja też Was czytałam na bieżąco, ale nie miałam za bardzo czasu żeby odpisywać :( Już jestem na moim małym zadupiu ;) a tak dobrze mi było u rodziców w Lublinie. No ale cóż zrobić :P Kurcze mam na tyle rzeczy ochotę, a sklepy zamknięte :dry: siet :dry: :dry: Coś mnie mięsień boli od szyi do barku. Mam nadzieję, że jakoś samo przejdzie, że jakoś rozruszam. Na fastum jest napisane żeby nie stosować u kobiet od 6 miesiąca. Niby jeszcze nie jestem jeszcze w 6, no ale jak nie boli mnie nie wiadomo jak, to wolę nie stosować :P :P
Nie wiem co to ja jeszcze chciałam. Pewnie zaraz sobie przypomnę i napiszę :S

P.S. Ale mam mgłę za oknem :(

11 lata 2 miesiąc temu #784643 przez darmag21
Oooo Porto to jestś w Gnieźnie ?

Fakt dzis fajnie bylo by pochodzic po sklepach.

A powiedz, na jak długo przyjechalas ? teraz tutaj bedziesz chodzic do lekarza ?

11 lata 2 miesiąc temu #784650 przez Porto1987
Darmag, wszystko wyjdzie w praniu :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
no i wczoraj już przyjechaliśmy, ale ciężko było wyjechać od rodziców :dry:

11 lata 2 miesiąc temu #784656 przez baska007
Witajcie dziewczyny :)

Muszę się pochwalić!! Nareszcie czuję już moje maleństwo i jestem pewna, że to własnie ono, a nie jelita czy coś :D

W sobotę jak słuchałam muzyki to poczułam takie jakby podskakiwanie, bulgotaie czy coś :D Nie wiem jak to nazwać :D Natomiast wczoraj czułam już ruchy i kopniaczki delikatne, zwłaszcza po zjedzeniu czegoś słodkiego :) Maleństwo widocznie lubi słodkie smaki :) bo ja nigdy za słodkim za bardzo nie byłam, a w ciązy nie wyobrażam sobie kawy bez czegoś słodkiego :)

Domi nie przejmuj się teściem, będzie dobrze, tak jak Darmag napisała, skoro do tego czasu nic się nie stało, badania są ok to musi być dobrze:) A zakupy dla maluszka to taka wielka przyjemność, że moim zdaniem bezsensu sobie jej odmawiać z powodu nieuzasadnionych obaw i zabobonów ;) Bo kiedyś tak własnie było, że na ostatnią chwilę się kompletowało wszystko bo nie wolno zapeszać i w ogóle. Moja babcia jakiś czas temu mi powiedziała, ze nie powinnam nic kupować tylko poczekać jak się urodzi, też się trochę przykro zrobiło, ale nie brałam tego jakoś do siebie i wytłumaczyłam babci, że później z jednej wypłaty cięzko będzie wszystko na raz kupić, zresztą jestem badana na bierząco i skoro jest wszystko dobrze to nie mam się czym martwić :)

Dziś coś plecy od rana mnie bolą:/ także biorę książkę i idę odpoczywać do łóżka:)

Ale się rozpisałam :D Wybaczcie, ale nie mogłam się powstrzymać i musiałam opowiedzieć jak to w końcu zaczęło się ruszać moje maleństwo ;)Cudowne długo wyczekiwane uczucie :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka