- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Kwietniówki 2014
Kwietniówki 2014
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
Jedna tabletka magnezu to mało jak na ten etap ciąży, ja do połowy ciąży łykałam po 3
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Salonka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
a Wy to żelazo to łykacie oprócz witamin czy już witamin nie bierzecie??
Jezu chyba mam tak silną tą anemie bo ledwo pion trzymam tak mi się kręci w głowie.. Nawet na siedząco..
A co do zespołu niespokojnych nóg.. Kończy mnie w nocy.. Dziś spałam od 4.35... wcześniej przeryczałam z bezsilności..
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
- Salonka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Margolec
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mnie się wydaje, że to jest tylko sposób na oszczędności w szpitalu. Waga dziecka jest wskazaniem do cc, a wiadomo cc jest dla szpitala droższe niż sn.
- Salonka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 24.03.2011 najwiekszy Skarb Tymus
- Ewelkaa
- Wylogowany
- rozmowna
Joasia03.05 i ja Cię witam i kolejnego Adasia ja też mam jednego
mamutek powiedz co podjadasz do tej popołudniowej kawki? Może masz coś sprawdzonego co tak bardzo nie podnosi cukru. Ja bym chyba zabiła za ciastko tortowe Ja biorę SlowMag 5 tabletek, 2 rano i 3 wieczorem, to wychodzi 320mg tyle mi lekarz zalecił na skurcze macicy od 18 tyg, ale zdarza się, że mnie budzi skurcz nóg w nocy
tolad662 a Ty po drożdżówce masz dobry cukier? bo ja niestety nie. Czy kupujesz jakieś specjalne? Ja też lubię poczytać CKMa, ale mój małż już dawno nie kupował, bo mówi, że za drogo
megi23 super, że tarczyca lepiej a te walentynki to lipa, niestety przy dzieciach nic nie można zaplanować
Margolec trzymaj się z daleka od męża, żadnych buziaków
Anulka ja piję też melisę, ale z jednej torebki i dalej moje nogi szaleją, a Tobie taka dawka przynosi ulgę?
mila ciążowe sny są straszne podobno dominują erotyczne, ale nie u mnie, takie to byłoby fajnie a mi się dzisiaj śniło, że małż przyznał się do zdrady i ta dziewczyna była w 14 tyg. ciąży. Cały dzień mnie trzyma, a małż się śmieje
Salonka nie dziwie się, że się stresujesz. Dziwna sytuacja. Bądź dociekliwa
Z tego co widzę to wiele z was ma anemię ja robię morfo w tygodniu mam nadzieję, że będzie ok, bo jak na te zaparcia dostanę jeszcze żelazo, to chyba mnie rozsadzi
Dziewczyny gdzie można kupić takie podkłady poporodowe na łóżko? Apteka? bo w drogeriach nie widziałam.
- Ewelkaa
- Wylogowany
- rozmowna
A u nas walentynki na spokojnie. Synuś dał mi laurkę, a małż bukiet moich ulubionych tulipanów i przeżywał, że nie wiedział jak mi sprawić przyjemność, bo do restauracji nie, czekoladek nie....
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Margolec
- Wylogowany
- budujemy zdania
jestem na 100% przekonana, że dla szpitala koszt cc jest zdecydowanie wyższy. Samo to ile jest zaangażowanego personelu. Do sn tylko położna, lekarz, do cc lekarz, instrumentariuszka, anestezjolog, pielęgniarka anestezjologiczna... więcej sprzętu, zamieszania, leków... A Ci nasi "cudowni" lekarze robią wszystko żeby się tylko nie narobić. Wybaczcie bojowy nastrój, ale kolejne donoszone dziecko zmarło - w Końskich. Bo jakiś debil nie wpadł na to,że są wskazania do cc - waga dziecka 4800. Wiem,że kiedyś też były takie przypadki, że to media nagłaśniają, ale ja szczerze boję się co raz bardziej o zaniedbania szpitalne.
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
A z tą drożdżówką mam tak, że jeśli ją jem to jako drugie śniadanie i zazwyczaj jeśli coś mam robić lub wyjść- wtedy cukier w normie a raz nawet wyszedł mi 70 ale chodziłam. Jeśli siedzę w domu i mam zjeść słodką bułę ( a to już zadko) to i tak do 120 się mieszczę. Nie kupuję jednak innej niż jakaś nie duża z serem czy z budyniem.
Posrana ta dieta, na śniadanie jem parówkę ostatnio, a na wizycie mi nagadały położne z oddziału, że parówki to muszę odstawić koniecznie- nie ważne że cukier mam po takim śniadaniu ledwo ponad 100 ;/ Na obiad dziś zjadłam nie dużą porcję makaronu białego z sosem śmietanowym i kurczakiem, no takiego smaku mi narobili że nie odpuściłam i cukier 124 w szpitalu z resztą biorą za normę wyniki do 130
Salonka ja mam 11 hemoglobinę a i tak mi każe jeść żelazo, na wynikach mam napisane że norma od 12 do 16 więc się łapię, a Tobie współczuje bo nie dziwie się, że się tak źle czujesz, jeszcze te nerwy... ehh już nie długo
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zuza_204
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Jeszcze się pochwalę że dziś kupiliśmy materac do łóżeczka, rożek, butelki, pieluszki tetrowe łapki niedrapki, czapeczki ręczniczki i jeszcze kilka rzeczy także wyprawka już ku końcowi. Został mi kupić staniki dla siebie te podkłady na łóżko do szpitala i ciuszki na wypis ze szpitala dla Hubcia
- GabiSBB
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Przyszła szczęśliwa mama
No a my dzis zrobilismy wielkie zakupy w Ikei. Kupilismy lozko i materac (dla nas), komode, regal na ksiazki, szafke nocna, stolik kawowy, karnisz, firanki a dla Franusia reczniczki kapielowe z kapturkiem Teraz tylko zaciagnac meza do skrecania ... na razie nie moge go oderwac od Playboya hehe
A jutro obchodzimy moje urodziny ktore wypadaja w poniedzialek. Zaprosilam cala familie swoja i meza wiec bedzie sporo ludzi Nie bede nic gotowac bo nie chce mi sie pichcic dla tylu ludzi wiec w lodowce czeka juz cuasto agrestowa chmurka i sernik z czekolada ! Z gory przepraszam wszystki slodkie forumowiczki :/