BezpiecznaCiaza112023

Kwietniówki 2014

10 lata 10 miesiąc temu #839905 przez tolad662
Mamutek z tymi szacunkowymi masami płodu to... no właśnie chciałam napisać bzdura, głupota ale za pewne nie. Po prostu w to nie wierzę! Idąc według tego co piszą to połowa z nas ma za duże dzieci, niektóre nawet dużo za duże ;/ a w końcu lekarze mówią nam że wszystko z nimi ok. Mój zawsze wychodzi o jakieś 200-300g większy od tego co piszą więc nawet nie zracam już uwagi, na początku czytałam każdy tydzień jak głupia :D
Jedna tabletka magnezu to mało jak na ten etap ciąży, ja do połowy ciąży łykałam po 3 :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #839915 przez Salonka
Hej słońca,
a Wy to żelazo to łykacie oprócz witamin czy już witamin nie bierzecie??
Jezu chyba mam tak silną tą anemie bo ledwo pion trzymam tak mi się kręci w głowie.. Nawet na siedząco..
A co do zespołu niespokojnych nóg.. Kończy mnie w nocy.. Dziś spałam od 4.35... wcześniej przeryczałam z bezsilności..

10 lata 10 miesiąc temu #839917 przez tolad662
Salonka ja łykam poza witaminami :) a ile Ci tam wyszło w wynikach w ogóle?

10 lata 10 miesiąc temu #839929 przez Salonka
Nie podała mi wartości hemoglobiny i hematokrytu ale powiedziała ze obniżone. A żelazo podobno 9 a norma 11 chyba. Dzwoniłam a nie byłam osobiście. A lekarz mi tylko powiedział ze mogę jakieś żelazo.

10 lata 10 miesiąc temu #839979 przez Margolec
Salonka na czym stanęła kwestia wywoływania wcześniejszego porodu u Ciebie i tych sterydów i w ogóle...Bardzo mnie zaniepokoiło to co napisałaś o tej "nowatorskiej metodzie".
Mnie się wydaje, że to jest tylko sposób na oszczędności w szpitalu. Waga dziecka jest wskazaniem do cc, a wiadomo cc jest dla szpitala droższe niż sn.

10 lata 10 miesiąc temu #839990 przez Salonka
Margolec wizytę mam 26.02 to dopiero będę rozmawiać z lekarzem. Na chwilę obecną nie zgadzam się na takie rozwiązanie. Ale mam straszny stres związany z tym tematem. .

10 lata 10 miesiąc temu #839994 przez megi23
a u mnie i cc i sn to ta sama kwota , tak mi gin mowil wiec jak beda wskazania to bedzie cc , jak nie to bede sie pocic :silly:

10 lata 10 miesiąc temu #839997 przez Ewelkaa
Dobry wieczór, weekend a ty się tyle dzieję :)

Joasia03.05 i ja Cię witam :) i kolejnego Adasia ja też mam jednego :)

mamutek powiedz co podjadasz do tej popołudniowej kawki? Może masz coś sprawdzonego co tak bardzo nie podnosi cukru. Ja bym chyba zabiła za ciastko tortowe :) Ja biorę SlowMag 5 tabletek, 2 rano i 3 wieczorem, to wychodzi 320mg tyle mi lekarz zalecił na skurcze macicy od 18 tyg, ale zdarza się, że mnie budzi skurcz nóg w nocy :(

tolad662 a Ty po drożdżówce masz dobry cukier? bo ja niestety nie. Czy kupujesz jakieś specjalne? Ja też lubię poczytać CKMa, ale mój małż już dawno nie kupował, bo mówi, że za drogo :)

megi23 super, że tarczyca lepiej :) a te walentynki to lipa, niestety przy dzieciach nic nie można zaplanować :)

Margolec trzymaj się z daleka od męża, żadnych buziaków :)

Anulka ja piję też melisę, ale z jednej torebki i dalej moje nogi szaleją, a Tobie taka dawka przynosi ulgę?

mila ciążowe sny są straszne :( podobno dominują erotyczne, ale nie u mnie, takie to byłoby fajnie :) a mi się dzisiaj śniło, że małż przyznał się do zdrady i ta dziewczyna była w 14 tyg. ciąży. Cały dzień mnie trzyma, a małż się śmieje :angry:

Salonka nie dziwie się, że się stresujesz. Dziwna sytuacja. Bądź dociekliwa :)

Z tego co widzę to wiele z was ma anemię :( ja robię morfo w tygodniu mam nadzieję, że będzie ok, bo jak na te zaparcia dostanę jeszcze żelazo, to chyba mnie rozsadzi ;)

Dziewczyny gdzie można kupić takie podkłady poporodowe na łóżko? Apteka? bo w drogeriach nie widziałam.

10 lata 10 miesiąc temu #840001 przez Ewelkaa
Dziś byliśmy w biedronce i małż powiedział, że z takiej promocji pieluch szkoda nie skorzystać i kupiliśmy karton tych rozm. 2 3-6kg. Jak się nie sprawdzą, to więcej nie kupimy. A do szpitala kupię pampers rozm. 1 2-5kg, bo obawiam się, że Zosia do 3kg nie dobije.

A u nas walentynki na spokojnie. Synuś dał mi laurkę, a małż bukiet moich ulubionych tulipanów :) i przeżywał, że nie wiedział jak mi sprawić przyjemność, bo do restauracji nie, czekoladek nie.... :)

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #840009 przez megi23
w gemini jest ja zamawialam z happy chyba, o to Ci chodzi ?? www.aptekagemini.pl/category/dla-dzieci-...podklady-higieniczne

10 lata 10 miesiąc temu #840025 przez Margolec
Megi,
jestem na 100% przekonana, że dla szpitala koszt cc jest zdecydowanie wyższy. Samo to ile jest zaangażowanego personelu. Do sn tylko położna, lekarz, do cc lekarz, instrumentariuszka, anestezjolog, pielęgniarka anestezjologiczna... więcej sprzętu, zamieszania, leków... A Ci nasi "cudowni" lekarze robią wszystko żeby się tylko nie narobić. Wybaczcie bojowy nastrój, ale kolejne donoszone dziecko zmarło - w Końskich. Bo jakiś debil nie wpadł na to,że są wskazania do cc - waga dziecka 4800. Wiem,że kiedyś też były takie przypadki, że to media nagłaśniają, ale ja szczerze boję się co raz bardziej o zaniedbania szpitalne.

10 lata 10 miesiąc temu #840026 przez tolad662
Ewelka ja zamawiałam na allegro, wyszło niecałe 2zł za sztukę i zamówiłam 5 szt bo w sumie nie wiem ile tego potrzeba będzie :huh:
A z tą drożdżówką mam tak, że jeśli ją jem to jako drugie śniadanie i zazwyczaj jeśli coś mam robić lub wyjść- wtedy cukier w normie a raz nawet wyszedł mi 70 :woohoo: ale chodziłam. Jeśli siedzę w domu i mam zjeść słodką bułę ( a to już zadko) to i tak do 120 się mieszczę. Nie kupuję jednak innej niż jakaś nie duża z serem czy z budyniem.
Posrana ta dieta, na śniadanie jem parówkę ostatnio, a na wizycie mi nagadały położne z oddziału, że parówki to muszę odstawić koniecznie- nie ważne że cukier mam po takim śniadaniu ledwo ponad 100 ;/ Na obiad dziś zjadłam nie dużą porcję makaronu białego z sosem śmietanowym i kurczakiem, no takiego smaku mi narobili że nie odpuściłam i cukier 124 :ohmy: w szpitalu z resztą biorą za normę wyniki do 130 :)

Salonka ja mam 11 hemoglobinę a i tak mi każe jeść żelazo, na wynikach mam napisane że norma od 12 do 16 więc się łapię, a Tobie współczuje bo nie dziwie się, że się tak źle czujesz, jeszcze te nerwy... ehh już nie długo :)

10 lata 10 miesiąc temu #840071 przez megi23
No ale tak mowil moj gin , bo pytal o znieczulenie, jest ale to wziewne, niestety nie ma zewnatrzoponowego, bo anestezjologa do niego nie ma, ale zapytam o porod w wodzie, wanne maja, kiedys za duzo utrzymanie jej kosztowalo, tzn czyszczenie itd...

10 lata 10 miesiąc temu #840115 przez Zuza_204
Witajcie kobietki jeśli chodzi o skurcze to ja mam taki sposób od mojej koleżanki jak zaczyna mnie łapać w łydkę to obciągam palce do góry i puszcza :) Od kiedy mi powiedziała o tym już wiele razy uniknęłam skurczy :)A i mam pytanie czy liczycie ruchy Waszych dzieciaczków?
Jeszcze się pochwalę że dziś kupiliśmy materac do łóżeczka, rożek, butelki, pieluszki tetrowe łapki niedrapki, czapeczki ręczniczki i jeszcze kilka rzeczy także wyprawka już ku końcowi. Został mi kupić staniki dla siebie te podkłady na łóżko do szpitala i ciuszki na wypis ze szpitala dla Hubcia :)

10 lata 10 miesiąc temu #840127 przez GabiSBB
Zuza to jest bardzo dobry sposob na skurcze, tez go ssouje i to od dawna,heszcze zanim zaszlam w ciaze.
No a my dzis zrobilismy wielkie zakupy w Ikei. Kupilismy lozko i materac (dla nas), komode, regal na ksiazki, szafke nocna, stolik kawowy, karnisz, firanki a dla Franusia reczniczki kapielowe z kapturkiem :) Teraz tylko zaciagnac meza do skrecania ... na razie nie moge go oderwac od Playboya ;) hehe
A jutro obchodzimy moje urodziny ktore wypadaja w poniedzialek. Zaprosilam cala familie swoja i meza wiec bedzie sporo ludzi :) Nie bede nic gotowac bo nie chce mi sie pichcic dla tylu ludzi wiec w lodowce czeka juz cuasto agrestowa chmurka i sernik z czekolada ! Z gory przepraszam wszystki slodkie forumowiczki :/

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka