BezpiecznaCiaza112023

Kwietniówki 2014

10 lata 10 miesiąc temu #840754 przez Aga77
Dziękuje kochane za wsparcie strasznie się nią denerwuje i wieżę że będzie dobrze lecimy na IP

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #840764 przez Ewelkaa
megi23 mi cały czas brzuch twardnieje. Gin mówi, że trzeba kontrolować stan szyjki, czy takie skurcze jej nie skracają, ale jest to całkowicie normalne, bo nie da się wyeliminować skurczy tak dużego mięśnia jakim jest macica.

tweety z tą aborcją czytała. Straszne...

Aga77
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

A ja mam dziś mega wku....rwa :( Najgorsze jest to, że tak mnie po prostu naszło. Wszystko, po prostu wszystko mnie drażni. Nie wiem jak przetrwam ten dzień bez zrobienia komuś krzywdy.

tolad zjadłam pół drożdżówki na drugie śniadanie takiej bez niczego i cukier po godz. 138 :( Ty masz chyba łagodniejszą cukrzycę. Ja kur...wa nic nie mogę zjeść!

10 lata 10 miesiąc temu #840768 przez Anulka

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 10 miesiąc temu #840771 przez Anulka
Ewelkaa napisał:

Zuza_204 ja liczę, gin powiedział, że to dobry nawyk. Rano i wieczorem 10 ruchów w ciągu godziny w czasie aktywności dziecka. A u mnie ta metoda walki ze skurczami nie działa niestety :(
I moja wyprawka też już się zbliża do końca. Jeszcze jakieś drobiazgi z apteki i koniec.

GabiSBB udane zakupy :) Nie martw się nami i świętuj swoje urodziny :)

A to my :)

Ewelkaa, ależ Ty śliczna jesteś, naprawdę ! :) I uśmiech masz taki ciepły :). Widać, że fajną rodzinką , fajni Ci twoi chłopcy :laugh: .

10 lata 10 miesiąc temu #840792 przez Atenka85
Co do przytycia to mam już +20% wagi z przed ciąży.
W przyszłym tygodniu mam tydzień lekarski, wizytę u ginekologa, ortopedy i lekarza rehabilitacji, dwaj ostatni będą warczeć na wagę. Miało być tylko kilka kilo do przodu.

Co do przygotowań do porodu to zostało mi jeszcze wyprać pieluszki, spakować torbę, i dostać skierowanie na cesarkę.
Całą resztą będzie zajmował się mój mąż, bo jemu się jeszcze ciągle wydaje, że jest dużo czasu.

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #840804 przez mila
ja brałam duphastone na początku bo bolało mnie podbrzusze ale po tym przeszło myśle ze krwawienie nie jest normalne

10 lata 10 miesiąc temu #840812 przez Ewelkaa
Dziewczynki dzięki za miłe słowa :) Moje chłopaki to faktycznie przystojniaki są :) a ja to taka mała zakompleksiona istotka jestem.

Słodkie mamy co jecie na obiady? Bo mi już pomysłów brak :(

Anulka z tymi zakupami to mam podobnie. Jak wpadnę do sklepu to nie myślę tylko biorę, a potem żałuję. Ale ostatnio ważę każdą rzecz :) Widzę jak kasa ucieka niewiadomo gdzie.

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #840821 przez tolad662
Atenka a można wiedzieć czemu cc?

Ewelka chyba faktycznie ja to wszystko lepiej znoszę, chociaż tu jakiś + :) a co do obiadów to sama teraz nie wiem skoro inaczej reagujemy. Z takich typowo dietetycznych to zazwyczaj jem pierś pieczoną w piekarniku ewentualnie jakaś ryba ale żadko, brokuł i kalafior na parze i albo gryczana albo ryż brązowy ale żeby smak jakiś sensowny miał to wczoraj ugotowałam go z kostką rosołową i curry- całkiem niezły wyszedł. Gołąbki dietetyczne też nie podniosły mi cukru ponad normę, pierogi ale z wody tak samo. Jak nie mam pomysłu wielkiego sprawdza się nawet omlet (ciasto bez cukru) i jajecznica :) zup żadnych nie robiłam. I poza tym co napisałam też nie wiem co jeść.

Edit: jeszcze pulpety z mielonego zmieszanego z otrębami i sosem z przecieru i pomidorów + makaron brązowy ( którego nienawidzę!)

10 lata 10 miesiąc temu #840839 przez majeczka22
hej dziewczynki - witam się ze słonecznego Bielska :)pogoda istnie wiosenna

Skończyłam wreszcie pisać tą pracę - wyszło mi jej 84 strony :) - promotor już sprawdził, drobne poprawki są ale jeszcze mam na nie czas tak z 12 dni i odpoczywanie do 14 marca :)

10 lata 10 miesiąc temu #840852 przez GabiSBB
majeczka faktycznie pogoda dzis u nas cudna :) Gratuluję skończenia pisania, ja mam jeszcze roboty po pachy ale do 10 marca chcę się uwinąc ze wszystkim.

I dziewczyny Franuś zrobił mi dziś prezent urodzinowy! Puściła mi się siarka z jednej piersi! Słyszalam, ze to normalne więc sie nie zmartwiłam tylko bardzo ucieszyłam, bo to oznacza że fabryka zaczyna produkcję hehehe :) A u Was jak? Tez juz się zaczęło?

10 lata 10 miesiąc temu #840865 przez majeczka22
Gabi ja nawet dzisiaj byłam na chwile pojeździć na rowerze- na szczęście już mnie tak bardzo rodzice nie pilnują po tej mojej przygodzie.

A tak poza tym to wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek , aby Franuś jak najmniej sprawiał mamusi kłopotów :)

10 lata 10 miesiąc temu #840870 przez GabiSBB
Dzięki kochana :* Ale z tym rowerem to zaszalałaś!! Ja bym się jednak bałam bo koordynacja jakaś taka...słoniowata :D Co 12 kg na plusie to 12 kg ;)

10 lata 10 miesiąc temu #840877 przez majeczka22
Mi wszyscy mówią że za mało ważę - 59 kg :) a mam tylko 172 cm wzrostu. A jak mnie najdzie wilczy apetyt to mogę podjadać wszystko co widzę :)

A wiesz że w sobotę został kręcony nowy odcinek Kuchennych rewolucji z Bielska :) tym razem pod nóż poszła restauracja w Komorowicach - Ristorante Italia

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #840888 przez Ewelkaa
tolad dzięki. To mniej więcej to co ja jadam. Ale mąka i jej produkty u mnie całkowicie odpada, tak jak i gołąbki. A brązowy ryż faktycznie jest wstrętny. Ja ostatnio jadłam leczo z piersi z kurczaka, cebuli, pomidorów i cukinii, ale po kilku dniach mi się przejadło i już naprawdę pomysłów mi brak.

majeczka22 dobra robota :)

Dziewczyny co powiecie ciekawego o pielęgnacji pępka? Ja przy młodym nie miałam żadnych zaleceń. W Anglii kazali w kąpieli normalnie myć całe ciało dziecka i zbytnio się nie przejmować pępkiem. Po myciu osuszyć i czekać aż odpadnie. A w Polsce każą odkażać spirytusem. Nie wiem skąd taka różnica w podejściu do pępka. Co robiłyście z pępuchami swoich starszaków?

Zgodnie z ustaleniami Światowej Organizacji Zdrowia alkohol etylowy paradoksalnie nie wysusza kikuta (chociaż działa tak na skórę), a ponadto może powodować podrażnienia, w szczególności u wcześniaków. Także odmienne środki antyseptyczne (m.in. chlorheksydyna, alkohol izopropylowy, miejscowe antybiotyki), popularne w innych krajach nie wykazały się znaczącą przewagą w porównaniu do pielęgnacji spirytusowej. Na podstawie szeroko zakrojonych badań wyciągnięto nawet wnioski, że niektóre preparaty mogą wręcz opóźniać odpadanie kikuta pępowinowego. Pod względem szybkości jego gojenia się zaobserwowano natomiast przewagę naturalnej, tzw. suchej pielęgnacji pępka. Polega ona jedynie na oczyszczaniu pępka wodą z mydłem, a następnie na dokładnym osuszeniu.

i bądź tu mądry :angry:

10 lata 10 miesiąc temu #840891 przez 100krootka
pomelo pięknie z planami adopcji, odważna decyzja… można dać milość komuś, kto nie ma na nią szansy, duuuzy SZACUN!
mamutek witaj!
U mnie sporo się działo od rana, a jak wróciłam ok. 14 to chciałam Wam poodpisywać, ale włączyłam sobie opis ciąży tydzień po tygodniu i tak mnie to wzrusza, że się popłakałam! To już blisko! :kiss: :kiss: :kiss: Potem filmiki o porodzie włączyłam i zasnęłam przy nich. :P Ale maż już wraca z pracy więc szybko muszę coś na ruszt wrzucić, bo popołudnie poza domem nas czeka – w tym szkoła rodzenia! :laugh: Pochwale się tylko że zamówiliśmy wreszcie wózek, przyszła też aptekowa paka. B)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka