BezpiecznaCiaza112023

Kwietniówki 2014

10 lata 10 miesiąc temu #840895 przez Domiśśś
Gabi wszystkiego co najlepsze :) Dużo sił, miłości i radości na co dzień :*

Ja w tamtym tyg wieczorem przed kąpielą zobaczyłam też parę kropelek. Śmieszne uczucie. A co dopiero będzie jak mleczarnia ruszy na całego ;)

Mam pytanie do Was bo nie pamiętam ale chyba któraś z Was miała zamawiać ten komplet z allegro

allegro.pl/nowosc-22el-kompletny-zestaw-...gra-i3977509179.html ??

Jeśli tak to faktycznie się opłaca i ok materiały ??

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #840915 przez tolad662
Moja kumpela stosowała octanisept, inne mamy też coś na podobę i ja pewnie też tak będę robić, innego sposobu w sumie nie znam :D Na pewno mówią mi wszyscy że moczyć nie można ale z drugiej strony jak się niechcący zamoczy to nie szkodzi...

Chciałam ciasto upiec, zwykłe jogurtowe żeby NieMąż miał a ja mogła do podwieczorku skubnąć- piekło się ponad godzinę :ohmy: w końcu się upiekło ale spód zjarany... ehh chyba coś w tym jest że ciężarnych wypieki nie koniecznie wychodzą :(

10 lata 10 miesiąc temu #840918 przez GabiSBB
domiś dzięki za życzenia :*
ja zamawiałam na allegro też zestaw ale od innego sprzedawcy i 12 elementów. Jestem bardzo zadowolona!

mamutek ja zaczynam dziś 8 miesiąc i też własnie zabieram sie za czytanie i oglądanie tego co mnie czeka w tym miesiącu :)

ewelkaa nam na szkole rodzenia mówili, zeby nie świrowac przy tym pępku, bo położne jak kąpią dziecko w szpitalu to i tak go zamoczą. Mamy generalnie na niego uważać czyli: nie szarpać, nie zdrapywać na siłę, jak zakladamy pieluszkę to koniecznie trzeba tak odwinąć żeby pępuszek nie był pod pieluszką, a przy chłopczykach pamiętac, żeby sisiaka dawać w dól, żeby nie siusiał sobie w pępuszek. Faktycznie po kąpieli nalezy przemywać spirytusem delikatnie, ale generalnie czekać aż sam odpadnie i nie grzebać w nim.
Ja to sę bardziej streuję tym całym ciemiączkiem i ciemieniuszką... Kurde, czuję że to będzie przed czad z tym maleństwem, hehe. Milion wyzwań przed nami, dobrze że mamy siebie to zawsze będzie można wejśc, podpytać, znaleźc dobre słowo :*

majeczka rewolucja była tam już jakiś czas temu, przyjechała teraz na tą wizytę po rewolucji, żeby spr jak się udało. Ja tą restaurację znałam już wczesniej i często do niej chodziliśmy głównie na pizzę na cienkim cieście z szynką parmeńską, pomidrokami koktajlowymi i rukolą :) Mają tez dobre pasty, mniamm :) Wcześniej byli koło Klimczoka, a jak przenieśli się do Komoriwic to chyba trochę spadła im ilość gości a taka promocja gesslerowej im się przyda. W trattori do dziś trzeba rezerwować stoliki!

10 lata 10 miesiąc temu #840922 przez Atenka85
Dlaczego cc, ponieważ jestem po obustronnym zwichnięciu stawów biodrowych, a po porodzie mam zapisać się na wymianę stawów. Mój lekarz ortopeda nie zaleca porodu naturalnego chyba że do wody. A w mojej okolicy profesjonalnej wanny porodowej nie mam.

10 lata 10 miesiąc temu #840938 przez [email protected]
Domiś ja też zamawiałam zestaw 20 elementowy, tylko u innego sprzedawcy. Jestem bardzo zadowolona.
allegro.pl/baby-raj-mega-komplet-20-el-p...100-i3968603975.html

10 lata 10 miesiąc temu #840940 przez Asia K
Majeczka - supwr - to teraz juz tylko trzymamy kciuki za obrone - kiedy to?

10 lata 10 miesiąc temu #840942 przez majeczka22
Asia - 14 marzec - już się boje :)

10 lata 10 miesiąc temu #840943 przez mamutek
My z pepkiem robiliśmy tak:
W kąpieli moczylismy od pierwszych dni zarówno uszy jak i pępek. W naszych brzuchach uszy zalane były przez 24/7 więc to jakiś mit ze nie można ich moczyć..w sumie mój mąż zanurzal chłopaków tak że tylko czubek nosa wystawał, i oni błogo zasypiali..
Po kąpieli wycieraliśmy pierścień wokół pępka patyczkiem do uszu, aż do suchości. Przy Antosiu nauczyłam się odważnie odciągnąć kikut, tak żeby tuż przy skórze osuszyc.
A przy porannej toalecie pieluchowej przecieralam pierścień wokół pępka octaniseptem na patyczku do uszu. Pępek odpadał po jakiś 10dniach chyba. Ale to zależy głównie od grubości pepowiny.

Pocieszające ze zawsze odpadają, niezależnie od zmieniających się zaleceń ;)

10 lata 10 miesiąc temu #840948 przez Asia K
majeczka22 napisał:

Asia - 14 marzec - już się boje :)

nie bojaj sie - my tu wszsytkie za ciebie kciuki bedziemy trzyma to musi byc git :D

10 lata 10 miesiąc temu #840950 przez majeczka22
Asia jak narazie to siedzę w notatkach i muszę jeszcze ok 70 pytań opracować o które nas mogą pytać :) i już mam dość :P

10 lata 10 miesiąc temu #840952 przez mamutek
Mnie rozczula...

10 lata 10 miesiąc temu #840954 przez mamutek
Chyba najważniejsze zęby się nie spieszyć i zreleksowac tak jak nasze dzieci to robią.. :kiss:

10 lata 10 miesiąc temu #841042 przez tolad662
mamutek aż się poryczałam jak te maleństwa zobaczyłam :) NieMąż zafascynowany też oglądał tylko nie płakał :D Jeden płaczek starczy.

10 lata 10 miesiąc temu #841051 przez Ewelkaa
Bylam dzis na zakupach wyprawkowych w aptece i Z wyprawki mam do kupienia jeszcze tylko recznik i smoczki. Recznik od dawna mam upatrzony w Pepco 100x100 za 29,90, ale nie kupilam bo nie bylo odpowiedniego koloru :) a jak zaczelam ogladac smoczki to zglupialam :( kupic okragly, anatomiczny czy symetryczny :( Malz mowi, zebym sie nie wyglupiala, bo to tylko smoczek, ale z tego co tutaj pisza to bardzo wazna sprawa. :P
www.jakkupowac.pl/artykul/57/jak-kupowac...kupowac-smoczek.html
No i nie wiem na jaki sie zdecydowac :laugh:

10 lata 10 miesiąc temu #841063 przez Salonka
Gabi 100 lat!

Ewelka ja kupiłam Nuk smoczek dzień i noc, Kamil używał chyba z każdej firmy. Kupowałam żeby ładne były, u nas naprawdę nie miało to znaczenia. Ja się natomiast cały czas zastanawiam nad butelkami. Nie wiem które kupić _ Avent, Tommie Tippie czy Lovi.
Jutro jedziemy kupić wózek.. Zobaczymy co z tego wyniknie. I będzie wsio :)
Tylko się spakować, porozkładać łóżeczko itp.. Cała reszta porobiona.. poprane, poprasowane..

Ja mam 26.02 wizytę i już nogami przebieram do przyszłej środy.. Dowiem się co i jak w mojej sprawie.

A mi znów zaczęły dokuczać zęby.. boli mnie pół szczęki.. najgorsze żaden konkretny ząb żeby zlokalizować.. ehhh.. pół szczęki będzie do reperowania po rozwiązaniu.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka