BezpiecznaCiaza112023

Sierpniówki 2014

10 lata 7 miesiąc temu #878587 przez aggi
Dzień dobry mamusie :kiss:

Pranie wstawione, słoneczko świeci, musli z truskawkami zjedzone :)
Na obiadek dziś serwuję albo brokułową :S albo piersi z kurczaka w sosie pieczarkowym z ziemniaczkami i panierowanymi pieczarkami mmmmm :S a może to i to :D Zależy ile chęci będę miała na robienie :) Ale ta druga opcja bardziej za mną przemawia :P

Udanego dnia :kiss:
Wpadnę tu później, może któraś tu już coś naskrobie :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 7 miesiąc temu #878602 przez missyy
Hejoo:)

U nas wszystko oki. Mała sobie fika w brzuszku, to i mama spokojna i zadowolona. :lol:

aggi ale pyszności, mniammmm :lol: Żeby mi się tak chciało. Zrobiłam rosól na dwa dni, bo ostatnio męczy mnie stanie nad garami :blush: Tragediaa co się ze mną dzieje.
Wiesz, byłam w tesco, ciuszki przesłodkie, ale powstrzymałam się i żadnego nie kupiłam :ohmy: Szok, hihi:P Uznałam, że na razie starczy ciuszków, bo i tak sporo rzeczy rzeczy jeszcze do kupienia.

Byłam u endo. Wynik nie jest zły, ale lekarkę nie zachwycił, bo sądziła, że biorąc połowę większą dawkę leku TSH spadnie, a ono pozostało na praktycznie tym samym poziomie, gdy brałam o połowę mniejszą dawkę leku. :dry:
Sadzi więc, że zapotrzebowanie jeszcze jest duże i stąd taka "produkcja". A jodu póki co buło jeszcze mało w powietrzu wg jej ustaleń.

Kontrola już za miesiąc, oby tym razem spadło w dół. Mogłabym w końcu zmniejszyć dawkę leku, a tak dooopaa. :dry:

Chyba przydałby mi się wypad nad morze, w końcu to tam najwięcej jodu.

Mój Mały Aniołek, 15/08/2013,13 tc[*]

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #878603 przez blondynka18
czesc :) jestem tu nowa :) i mam takie pytanie czy mozna uzywac illandian w ciazy ? troszke sie boje bo to bedzie moje pierwsze dziecko a jestem w 27 tygodniu? io czy nie bedzie to niebezpieczne dla mojego malenstwa? jesli wiecie cos to prosze o pomoc :)

10 lata 7 miesiąc temu #878612 przez ann-sunshine
Dzień dobry,

czuję się dziś jak wieloryb na lądzie. Ociężała. I coś mnie szyjka dziś boli :dry:

Missy cieszę się, że w końcu u ciebie więcej optymizmu.

Aggi a może i u mnie obiad zrobisz? Ja dziś wrapy z kurczakiem, pieczarkami i brokułem zapodaję, jutro też.

I mam zagwostkę, bo uruchamiają kurs na kadrową, który chcę zrobić, zacznie się w tym miesiącu a skończy na początku lipca. Czy ja dam radę?

Blondynka, rozumiem, że lek został przepisany przez twojego lekarza ginekologa który prowadzi twoją ciążę? Jeżeli tak, to on zapewne wie lepiej niż którakolwiek z nas tutaj.

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #878613 przez aggi
missyy :cheer: ja mam resztę rosołu od soboty :ohmy: i chyba na nim brokułową zrobię, albo wykorzystam do sosu pieczarkowego bo szkoda wylać... ja też byłam w tesco wczoraj ale niestety jak szybko weszliśmy z emkiem tak wyszliśmy bo go coś zaczęło w brzuchu męczyć i nie dał się namówić na wojaże między regałami :S miał tylko w głowie jeden cel - wc :P ale obiecał że w inny dzień pojedziemy pochodzić i pooglądać :D wiesz lepiej jak tsh stoi w miejscu niż jakby nagle wzrosło czy coś - no tak z dwojga złego...

witaj blondynka ;) najlepiej zapytaj lekarza lub w aptece powinni Ci powiedzieć co i jak. Generalnie na wszystkich lekach pisze "W okresie ciąży i karmienia piersią przed zastosowaniem preparatu należy skonsultować się z lekarzem. " więc najlepiej tak właśnie zrób - skonsultuj to.

Ann ja mam pomysł to Ty mi podeślij wrapa (mmmm :blush: )a ja Ci podeślę ziemniaczki z kurczakiem i pieczarkami :D pewnie że dasz radę, znając Ciebie to byś dwa takie kursy 'obskoczyła' :-) Jeśli tylko masz chęć to próbuj :)

10 lata 7 miesiąc temu #878650 przez serduszko20
witam się po bardzo długiej nieobecnośći:)

miałam dużo do nadrabiania chyba z 15stron i w końcu skończyłam :) tak jak INNa jestem już szczęśliwą mężatką :) i o dziwo wogóle nie miałam stresu wszystko się udało i było super:) każdy o mnie dbał po weselu miałam zabronione sprzątanie a rano już po weselu mój mąż odwiózł mnie a sam pojechał czekać aż orkiestra się spakuje i catering :)a ja w domku smacznie spałam kochany:) dziecko też wyczuło że coś się działo bo już po weselu się tak rozbrykało że szok :) wizytę mam 14maja i już jej się doczekać nie mogę:) a jeszcze teraz w czwartek jedziemy nad morze odpocząć :)

pozdrawiam

10 lata 7 miesiąc temu #878652 przez aggi
serduszko :) fajnie że Ci się chciało doczytać :) gratulacje, widzisz już po wszystkim :) zazdroszczę morza! choć sama bałabym się wybrać bo ta pogoda taka niepewna ciągle a my z emkiem mielibyśmy całą Polskę do przejechania żeby tam dotrzeć i szkoda by było drogi na marne :dry: i tak to co roku dylemat mamy czy jechać gdzieś czy nie

10 lata 7 miesiąc temu #878656 przez dziulka
Hello :)

Ja dziś serwuje zupkę z młodych warzywek :) Nie mam ostatnio weny do gotowania obiadów a zupka wystarczy na 2 dni :)

Aggi Ty to taki pyszności serwujesz, że chyba wykupię sobie abonament na jedzenie u Ciebie hihihi ;)

Missy czy endo zwiększył Ci dawkę leku? Ja byłam u jakieś innej lekarki i powiedziała że to 2,12 jest ok i mam brać nadał Eutyrox 50. Ale jakoś wolę się skonsultować z moją lekarką i w piątek idę zrobić świeże badania a w sobotę mam wizytę. Wypad nad morze też mi się marzy ale czekamy na lepszą pogodę bo w weekendy to zazwyczaj pada ostatnio. A bierzesz jakieś preparaty z jodem?

blondynka Witaj na naszym forum :) rozgość się. Skoro jesteś w 27 tyg. to jesteś mamusią sierpniową. Możesz dołączyć do nas i dzielić się swoimi doświadczeniami. Co do leku to najlepiej skonsutlować się z lekarzem. Nie bierz nic na własną rękę.

Ann a ile ten kurs trwa? Myśle że dasz radę go zrobić :)

serduszko ale Ci zazdroszczę tego morza :) a i przede wszystkim gratulacje i wszystkiego dobrego na nowej drodze życia

My dziś zaczynamy pierwsze zajęcia w szkole rodzenia. Jestem ciekawa co nam ciekawego powiedzą :) A wy dziewczynki wybieracie się do szkoły rodzenia? czy już macie to za sobą?

10 lata 7 miesiąc temu #878659 przez aggi
dziulka wpadaj i się częstuj starczy dla wszystkich :D

10 lata 7 miesiąc temu #878663 przez kakadu
Witaj serduszko my tez wyjezdzamy nad morze w przyszla srode a gdzie dokladnie jedziesz my jedziemy do kolobrzegu i nie moge sie juz doczekac :)
miejmy nadzieje ze pogoda nam dopisze

10 lata 7 miesiąc temu #878668 przez ann-sunshine
Serduszko wielkie gratulacje z okazji zamążpójścia :-)

Dziulka kurs jest w piątki i soboty po pół dnia, a kończy się na początku lub w połowie lipca, zależy jak szybko rozpoczną.

Dziulka oby twoja szkoła rodzenia okazała się fajna. Ja chodzę, bo mnie położna w przychodni namówiła ;-P

Wy wszystkie o morzu marzycie, a ja zawsze o górach i mam taki sam dylemat jak Aggi, bo trzeba przez całą Polskę przejechać.

Obiad zrobiony, zjem i idę do żłobka, pochwalę się, że od wczoraj nie biorę wózka, więc wracamy całą drogę na piechotę, a mamy miom tempem tak z 12 minut. Wczoraj zajęło nam to godzinę (dwa place zabaw), zobaczymy jak będzie dzisiaj.

10 lata 7 miesiąc temu #878672 przez missyy
Dziulka biorę witaminy dla ciężarnych i to tyle, tam akurat jodu jest niewiele. Dawki leku mi lekarka nie zwiększyła, chce poczekać jeszcze miesiąc, pogoda się ustabilizuje i w ogóle. Także dziennie biorę nadal 50 mg na dzień.

Coś mnie przymuliło, bo zimno w domu się zrobiło, chciałam się zdrzemnąć trochę, ale nic z tego :blush: . Z 10 min pokimałam, bo mnie mąż telefonem obudził :S , a potem dzidzia postanowiła mnie skopać i sobie tyle poleżałam.
No i jestem :P
Coś muszę porobić, bo zasnę, ale nie wiem co :P :P

Mój Mały Aniołek, 15/08/2013,13 tc[*]

10 lata 7 miesiąc temu #878694 przez ann-sunshine
Pytalyscie kiedys jak marta reaguje na moj brzuch: daje brzuszkowi jesc i pic, robi cacy cacy, jak ja sie myje to mowi ze mama i natala sie umyly :laugh:

10 lata 7 miesiąc temu #878727 przez serduszko20
Kakadu- my jedziemy do Świnoujścia byliśmy już tam ale mamy tam najbliżej:)

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #878754 przez blondynka18
wielkie dzieki :) bo nie wiedzialam czy mam brac czy niee :/ w aptece mi powiedzieli ze moge brac a lekarz powiedzial ze jak chce to moge ..... i mam dylemat... na dodatek moj lekarz mial juz wiele nie przyjemnosci zwiazane z ciazami innych kobiet ciezarnych. Ma juz na sumieniu kobiety ktore przez swoja ze tak powiem glupote stracily swoje dziecko... gdyz on podal zly lek ... i co ja mam robic... strasznie sie boje porodu czy Wy tez tak macie? bo ja czuje stresaaaa jak piernik.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka