- Otrzymane podziękowania: 6
- /
- /
- /
- /
- Sierpniówki 2014
Sierpniówki 2014
- asienka87
- Wylogowany
- rozmowna
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
?
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Maniula ciesze sie, ze wszystko w porzadku, chociaż sie usopkoiłaś
co do
to też wydaje mi sie , ze lekkie krwawienie, to z powodu pękania błon z wysiłku.. taką mam nadzieje
Midnight bidulko, mam nadzieje, ze szybko wyjdziesz.. ale ważne, ze z dzidzią wszystko w porządku...
Aggi ile dałaś za laktator, jeśli można wiedzieć ?
a jaki rozmiar kupiłas tej koszuli? ja normalnie nie wiem, jaki rozmiar wziać;/ piersi mi urosły o jakies 2 rozmiary i obawiam sie, ze po porodzie, kiedy pokarm będzie sie gromadził, bedzie jeszcze większy... i zastanawiam sie nad rozmiarem L/XL, mimo że normalnie teraz mam M...
Kakadu ważne, ze wszystko dobrze, a mały jeszcze zdaży sie obrócić, nic sie nie martw
Maniula ja w końcu znalazłam czas aby umówic sie z położną na indywidualną "szkołę rodzenia" oczywiście z mężem idziemy pierwszy raz w środe
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- ann-sunshine
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178
Przeforsowalam sie dzis i to porzadnie. Boli mnie brzuch i plecy. Leze i konam juz nigdy wiecej nie zafunduje sobie takiego dnia.
- katsi87
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
U Was wszystkich zakupy pelna para: szalenstwo! U Nas tez powoli wszystko dopracowane:mieszkanie prawie gotowe;)))
Wszystko prawie zrobil B a nie Ja no ale: Ann Ja juz w tej ciazy mojej mowilam takie zdania sobie milion razy: NIGDY wiecej :nie bede tyle robic, tyle lazic itd:bo tez odchorowuje.aZ w niedz dostalam skurczy wieczorem: na szczescie to TYLKO slurczki ale opieprz zebralam od lekarza wczoraj: B mnie sprzedal do lekarza ze robilam zamiast lezec;)
Wiec leze: wczoraj palcem.nie tknelam w domu.niiiic.za to B ogarnal reszte pudel i jestesmy rozpakowani;))))wkoncu! Jeszcze troche kosmetycznych poprawek i bedzie koniec:najmilsze rzeczy zostana czyli ozdabianie bobaskowego pokoju;)koncepcja koloru sie zmienila: sciany biale, za to z dywanem i reszta zaszalalam;)hi ale pochwale sie jak skoncze;)
Kochane pytanie mam: chce dzis kupic pieluszki tez na allegro ale kurde Ja sie nie znsm: wczoraj poczytalam te ogloszenia: tetrowe/flanelowe/z wzorem(???)i te wymiary: o co chodzi? prosze o rade jakie kupic i ile dla mojej trojcy powinnam miec pieluszek? 50???
Pytanie nr dwa powiele z wczesniejszych stronek chyba: jaki proszek najlepszy zeby nie uczulal Fasolek?
Ann: mam nadz ze moje dziecii mimo swoich wzmozknych aktywnosci(wczoraj na usg kopaly sie po glowach!)poza brzuszkiem beda spokojniejsze hihi;)))
Dla zainteresowanych: na blogu nowy post;))))
Milego dnia przyszle mamusie;) te wakacje naleza do Nas;)
- MAniula
- Wylogowany
- budujemy zdania
- 15.12.2012 {*}
- Otrzymane podziękowania: 5
Co do pieluch to nie pomogę ale chętnie wysłucham doświadczonych
Miłego dnia!
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
Ja też jakoś od 4 już miałam problem ze snem. Ł. się szykował do kolejnego wyjazdu i jakoś się chyba rozbudziłam. Kolejne 2 dni sama..
Katsi ja kolejny wpis na blogu czytałam już wczoraj, ale fajnie, że dla nas też znajdujesz trochę czasu. Co do pieluszek to ja kupowałam w ciemno. Mam chyba 10 tetrowych ( na pewno nie więcej) w tym chyba może po połowie każdego rozmiary (bo chyba 2 rozmiaru podają na aukcjach) i chyba ze 3 flanelowe ( nie wiem czy nie za mało). Na proszkach się nie znam, ale pamiętam, że Aggi wrzucała listę jakiś przetestowanych przy pracy naukowej kosmetyków.
Ann a z czym Ty wczoraj tak zaszalałaś, że aż tak źle się czułaś? Ja wczoraj w sumie byłam na 2-godzinnym spacerze i jak wróciłam to kręgosłup też dał mi nieźle popalić, więc nam chyba już dużo nie trzeba.
Asienka
Miłego dnia wszystkim!
- Wiki
- Wylogowany
- pierwsze słowa
W Wawie zachmurzone od rana i pewnie lada chwila będzie padać Trochę musiałam nadrobić bo sporo tu się wczoraj działo aż nie wiadomo od czego zacząć
O torbie do szpitala jeszcze nie myślę bo dopiero jak pójdę w czerwcu na L4 to się za to wezmę tzn za pranie ubranek, prasowanie i wtedy zobaczę co ewentualnie jeszcze by się przydało. Koszulki do szpitala aż 4 dostałam od bratowej 2 na ramiączka dwie z rękawem i do tego cienki szlafroczek więc tu jestem wyposażna
Jeśli chodzi o biustonosz do karmienia to też będe musiała kupić Hmm dobre pytanie jaki rozmiar ? przed ciążą miałam 75 A wic mały biust teraz już mam C ale pamiętam tak przez mgłę z pierwszej ciąży, że przy karmieniu doszłam do D i jak zawsze chciałam mieć większy to już przy takim rozmiarze nie było mi do śmiechu
Jeśli chodzi o zgagę to nigdy nie miałam chyba bo nie wiem jakie to uczucie Chociaż jak Bartuś był przez jakiś czas ułożony pośladkowo to czasem w nocy piekło mnie tak przy splocie ale w środku nie więc chyba to nie to? Teraz jak jest poprzecznie to już nie mam tego problemu
Jeśli chodzi o śpiworek to też się zastanawiałam i Ann myślę że faktycznie lepiej kupić tak od 3 m-cy bo małe się tak nie rozkopuje
midnight super, że z dziadzią wszystko ok i mam nadzieję, że szybciutko Cię wypuszczą z tego szpitala
aggi jestem pod wrażeniem Twojej wyprawki już tak malutko Ci zostało ale to dobrze masz spokojną głowę
Maniula Zdjęcia super Ty chudzinko brzuszek zgrabniusi dzidzia zdrowa ułożona juz główką w dół więc super
Kakadu U Ciebie też wszystko dobrze po wizycie - gratuluję A tym położeniem pośladkowym się nie przejmuj bo jeszcze się obróci ma czas. Ty bardzo chcesz rodzić naturalnie a ja chyba jako jedyna na tym forum chcę mieć CC Pierwszy poród miałam koszmarny i bardzo się boję powtórki mimo że już 11 lat minęło i podobno szybko się zapomina to ja aż za dobrze to pamiętam i na samą myśl robi mi się słabo
katsi87 leż i odpoczywaj nie forsuj się Jeśli chodzi o proszki to ja kupiłam Jelp różowy bo podoba mi się zapach i do tego płyn zmiękczajcy ten sam (ale ta firma nie wszędzie jest) ALe może być też Lovela ważne żeby zapach Cię nie drażnił. Jeśli chodzi o pieluchy to jak te tetrówki mają służyć tylko gdzieś pod główkę do wózka czy na ramię żeby maluszkom się odbiło to 50 to świat i ludzie ale jeśli zamiast pampersów to czeka Cię częste pranie Pieluszki flanelowe to w zasadzie można do wózka lub tak do podłożenia bo są przyjemne w dotyku Nie trzeba ich za wiele
- missyy
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 17
Też miałam kiepską noc, od 3.30 już nie spałam. Wstałam do toalety i już potem nie mogłam zasnąć, jeszcze mi bok ścierpł od spania i nie miałam jak się ułożyć do spania.
Katsi Ja kupiłam sobie pieluszki flanelowe i tetrowe, bo myśle, że przydadzą się do wszystkiego, przy przewijaniu, odbijaniu, na spacerze, a jak ciepło to taką pieluszką można maluszka delikatnie przykryć
Co do proszków to chyba kupię taki specjalnie dla niemowląt i dzieci- proszek Jelp albo Lovela, hipoalergiczny. Siora go używała przez kilka lat i było ok.
Spokojnie nada się jakiś inny, byle tylko miał wszystkie potrzebne atesty
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
- Wiki
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- ann-sunshine
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
Męczyło mnie od wczoraj strasznie. Po pierwsze nałaziłam się dużo, bo wczoraj rano zakupy, potem znajomi przyjechali i dwie godziny po galerii z nimi chodziłam, w biegu zjadłam drożdżówkę z kawą i to chyba siadło mi na żołądek, a potem jeszcze Martę ze żłobka odebrałam i padłam. Przez całą noc mnie męczyło, ale rano spotkałam się z felkiem kibelkiem, oddałam mu śniadanie i chyba mi ulżyło.
Katsi co do pieluch tetrowych. Przy trójeczce zdecydowanie odradzam inne pieluchy niż jednorazowe, bo nie wyrobisz z praniem. A na pewno nie na samym początku. Jeżeli pieluchy tetrowe będą służyły tylko po to, aby zasłonić buzie w wózku, położyć na ramię aby odbić dziecko itp. to te 50 sztuk to zdecydowanie za dużo. I przy takich czynnościach te mniejsze wystarczą. Jeżeli jednak chcesz się porywać na pieluchowanie tetrowymi to 50 to za mało. Małą dzidzię przewijasz ok 12 razy na dobę, u ciebie razy 3, potem nastawiasz pranie, musisz poczekać aż wyschnie i jeszcze musisz mieć czas na wyprasowanie. A flanelowe z nadrukami, kolorowe są po to, aby przykryć latem w wózku na spacerze, położyć na przewijak itp, czyli wiele ich nie trzeba. Pieluchy tetrowe zabiera się też do każdej przychodni i lekarza, żeby położyć na niej dziecko do ważenia, badania. Mam nadzieję że pomogłam.
Katsi nie boisz się, że przy dzieciach białe ściany szybko przestaną być białe?
Nie potrafię powiedzieć który proszek najlepszy. Ja na początek kupiłam Lovelę, a że mała nie miała uczuleń to już nie zmieniałam i przy niej zostałam.
To ja o swojej dzisiejszej nocy mówić nie będę bo budziłam się chyba z tysiąc razy i męczyło mnie cały czas więc.
Oj tak wkładki laktacyjne to najlepsi przyjaciele matki karmiącej. Bez nich nie można się obejść. Moja rada, lepiej zainwestować w te droższe, bo są chłonniejsze i starczają na cały dzień, a te tanie trzeba i trzy razy dziennie zmieniać bo przeciekają. Idzie na to majątek, tak samo jak na pieluchy.
I tak jeszcze jedna rada (sorry za tyle rad, czuję się jak matka kwoka mądralińska) co do podkładów higienicznych po porodzie to potem jak krwawienie było nieco mniejsze zamieniłam je na nieco mniejsze wkładki belli (takie zwykłe grube, bez skrzydełek) które są tanie jak barszcz bo chyba 3 zeta, a lepsze podpaski zakładałam na wyjście z domu.
Kupiłam dwie koszule z krótkim rękawem i teraz jeszcze się nad takimi letnimi na ramiączka zastanawiam.
- MAniula
- Wylogowany
- budujemy zdania
- 15.12.2012 {*}
- Otrzymane podziękowania: 5
A ja dziś zajrzałam do ciucholandu, kurcze i kupiłam dwie bluzki takie na teraz jak się wypiorą i wyschną to pokaże
- katsi87
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Wlasnie do tych wszelkich czynnosci pielegnacyjnych:) wiec kupie moze30? Nie chce zeby za malo bylo;) i 9flanelowych moze?
Co do proszku to co myslicie o Bialym Jeleniu?
Uwielbiam Wasze rady: Ann a Ty jako doswiadczona oczyaiscie masz ich najwiecej;) hi co do bialych scian: myslalam wlasnie o tym ze nie beda biale napewno za dlugo jak Fasole zaczna palcowac wszystko;)w zwiazku z tym latwiej nam bedzie pomalowac slady w calym domu bialym niz w kazdym pokoju innym ale za to kolory innych rzeczy z monotonia nie maja nic wspolnego;ppp
hihi. Dacie wiare ze zasnelam o 8 pozniej serwisant do piekarnika mnie obudzil, a teraz.... Tak tak: dalej leze w lozku;p hi i sily do wstania brak calkowity;)
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
I tak jak dziewczyny piszą, Twoje rady są bezcenne
Katsi ja dzisiaj mam to samo. Kompletny brak sił. Też leżałam do 10, ale teraz niestety sytuacja zmusiła mnie do zagęszczenia ruchów, bo za chwilę czeka mnie
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 354
Miałam dzisiaj co dwie godziny pobudki w nocy (kot wredota ) i jak wkońcu wyprawiłam męża do pracy i o 6 się położyłam to obudziłam się o 12 makabra, z dzieckiem już tak łatwo nie będzie ale maluch grzeczny trochę pokopał i dał matce pospać popijam kawkę, kotlety mam z fileta kurczaka przygotowane na obiadek , czekam na listonosza ale go nie ma coś.. wieczorem czas do ginka na wizytę
missyy ile sztuk kupiłaś?? ja mam 6 tetrowych białych, 4 tetrowe kolorowe i 3 flanelowe kolorowe mam nadzieję że starczy póki co. Bo kompletnie nie wiedziałam ile kupić i kierowałam się rozpiską jaką mam ze smyka 'wyprawka dla bobasa' A rożek mam jeden i raczej nie będę dokupować poka jaki wybrałaś ja mam taki granatowo zielony www.raf-pol.com.pl/aukcja/foto/babylux/becik/32.jpg
asienka dorwałam na allegro za 75zł + 10zł przesyłka. Zastanawiałam się co prawda nad jakimś zwyklakiem tańszym, ale kupiłam jednak z tej firmy co mam komplet butelek bo pasują gwinty i każdą butlę mogę przykręcić A co do koszuli to sprawdzaj wymiary bo ja mimo że normalnie nosiłam XS/S teraz jakieś M patrząc na brzuch to kupiłam koszulę niby S/M ale ona w cycach ma 100cm i ogólnie wydaje się być ogromna więc sprawdzaj dokładnie wymiary bo bratowa mojego emka kupiła L bo myślała że taki jak nosi ma być, a się okazało że jej przyszło tyyyyyyyle materiału że dwie koszule by były na nią z tego
Ann no w 7 miesiącu to już powinno się kochana przystopować leż i odpoczywaj doradzaj doradzaj bo Ty masz już córę pannicę to lepiej się znasz niż my pierworódki wszystkie razem wzięte
katsi no ja się nie dziwię że dostałaś opieprz od lekarza, w Twoim przypadku to naprawdę ryzykowne cokolwiek za dużo zrobić ja kupiłam proszek LOVELA bo był w promocji w Rossmanie (z 25 na 17zł) i płyn do prania BOBINI (z 11zł na 8zł) i mają dobre opinie w internecie A z pieluch to mam 10 tetrowych (6 białych, 4 kolorowe) i 3 flanelowe kolorowe przeczytałam post, tyle pozytywnej energii szok ! uwielbiam Was i pewnie nie tylko ja stąd wysłałam Ci na maila listę jakie kosmetyki , proszki, pieluchy warto kupować - koleżanka pisała pracę na studiach z tego i sprawdzała dokładnie składy wszystkiego Mam nadzieję że się przyda !
Wiki ja też mam problem ze stanikiem do karmienia - chyba kupię na ostatnią chwilę bo nawet nie wiem jaki i gdzie
natalia
No nic idę ogarniać coś z tym praniem i sałatkę do obiadu zrobić zajrzę jeszcze później
- ann-sunshine
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
Katsi mysle ze te 30 wystarczy, a jak cos to zawsze bedziesz mogla dokupic.
Jutro ide do kolezanki ktora jest w 33tc i musi lezec. Pogadamy sobie jak baby w ciazy
A w czwartek lekarz. Ciekawa jestem wynikow glukozy i zelaza, no i dlugosci szyjki.
Dzieki za troske dziewczynki.