BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 8 miesiąc temu #866944 przez the_way_to_happines
agniesia1604 mam takie ubezpieczenie razem z mężęm i właśnie też skorzytamy jak się dziecko urodzi zawsze zastrzyk niemałej gotówki się przyda. :) Co do pobytu w szpitalu,to nie pamiętam czy musi być jakaś minimalna ilość dni pobytu, ale będę myslała o tym przy finiszu. ;)

Kiedyś jak koleżanka z pracy była w ciąży i mówiła, że chętnie by codziennie chodziła na USG zobaczyć czy z maluszkiem jest ok to sobie pomyślałam "szalona" :) A teraz? Sama się nie mogę doczekać wizyty, żeby zobaczyć czy szkrab na monitorze macha nóżkami. :) Miałam wizytę na 24 kwietnia, ale przepisałam się na 18 żeby jeszcze przed wyjazdem do rodziny wiedzieć czy wszytsko ok i żeby móc się pochwalić czy rośńie dobrze nam maleństwo. :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 8 miesiąc temu #867086 przez aneczka25
Przeczytałam was:) nadrobiłam :)
Przede wszystkim motylek tak bardzo mi przykro i bardzo trzymam kciuki za maleństwo, które będzie następne :kiss:

Ja w najbliższym czasie muszę się wybrać na USG genetyczne i troszkę się go obawiam no i trzeba zapłacić za nie 200 zł :(

Co do pracy mojej....pracuję po 12 godz ale dociągnę do świąt i idę na L4 już się umówiłam z pracodawcą więc byle jeszcze niecałe 3 tyg wytrzymać:)

U nas w sumie dobrze...bierzemy Luteinkę i witaminki. Nic nas nie boli, ale za to co dzień wymiotuję i padam na twarz po pracy :)

Ale przeżyjemy jakoś z Orzeszkiem, nie jest najgorzej:)
Kobietki :kiss: trzymajcie się

10 lata 8 miesiąc temu #867249 przez srenka_918
Pocieszam wymiotujące mamusie ;) Z końcem 12 tyg wymioty przechodzą ;) Przynajmniej mi ;) Już drugi raz ;) Choć sporadyczne mdłości przez niemiły zapach się trafiają, ale nie muszą kończyć się wymiotami ;)

Aneczka biedaczko, jak wytrzymujesz 12 godz w pracy??? I jeszcze wymiotujesz??? Podziwiam Cię za siły jakie masz

10 lata 8 miesiąc temu #867288 przez agniesia1604
ech a mi sie zaczyna to straszna ZGAGA!:(((

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #867310 przez Caroina
Srenka Dokładnie tak, jak piszesz zamiast przechodzić to z dnia na dzień mam coraz większe mdłości.

Ania86 Ciesze się, że po badaniu wszystko dobrze :)

Julka Świetnie, że wszystko z Twoim bąbelkiem ok :) Co do nastrojów to niestety nie każda ma tak fajnie jak Ty, przechodzić ciąże bez większych dolegliwości więc to zrozumiałe, że czasem nastroje są dołujące.

10 lata 8 miesiąc temu #867321 przez agniesia1604
Julka superrrr:)

10 lata 8 miesiąc temu #867503 przez Marza
Witam :-)

Dzisiaj wychodze do domu. Mialam badanie i wszystko jest w jak najlepszym porzadku. Na reszcie zasne w moim lozeczku dzisiaj. Rodzinka bedzie w komplecie.

10 lata 8 miesiąc temu #867513 przez Ania86
Marza, dobrze że wychodzisz :) Nie ma to jak w domu.

Julka, to wspaniale że z Twoim dzidziusiem wszystko dobrze. Musisz mieć super lekarza że tak wszystko dokładnie pokazuje i objaśnia, czyżbyś już coś wiedziała? Będzie może chłopiec?
:)

10 lata 8 miesiąc temu #867634 przez marzenap
witajcie :)

Marza super ze juz do domciu i fasolka ma się dobrze :laugh: :laugh:

Julka gratuluję synusia :laugh: :laugh: u mnie jeszcze nie było widać co babelek ma miedzy nóżkami ale 8 kwietnia idę do mojego lekarza :laugh: moze on cóś zobaczy hehehhe :lol: :lol:

a ja dzisiaj byłam na badaniu krwi i siuski :lol: oddawałam i tak mi wbijała igłę że mam siniaka na pół ręki :angry: masakra :angry:

miłego słonecznego dzionka dziewczynki :kiss: :kiss:

10 lata 8 miesiąc temu #867641 przez Ania86
Dopiero teraz wyświetliło mi się Julka, że będzie Wojtuś :) Ale miałaś nosa, od samego początku miałaś takie przeczucie i proszę jest:) cieszę się bardzo.
Nie wiem czemu ale nie raz nie wyświetla mi wiadomości do końca, wczoraj wieczorem wogóle nie mogłam wejść na forum :/

Ja na usg genetyczne zapisałam się prywatnie na 8-go więc wizyta wtedy co Marzenap:) bo na NFZ to powiedział tylko że kość nosowa jest w przezierność w normie a wole się dowiedzieć więcej:) Ja mam ostatnio okropne zaparcia, od 3 dni nie mogę się załatwić ;)

10 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #867683 przez julka
.

10 lata 8 miesiąc temu #867718 przez Kinga2424
Cześć

Julka Serdeczne gratulacje Wojtusia. Ja do 20 t.c. słyszałam będzie chłopczyk, będzie chłopczyk. Na badaniach prenatalnych w 20 t.c. okazało się, że jednak dziewczynka. Także tak....

10 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #867759 przez julka
.

10 lata 8 miesiąc temu #867774 przez Justyszka
Witam Październikowe Mamy,

Czy któraś z Was już miała robiony test PAPPa?
Zrobiłam w zeszłym tygodniu i wyniki są super pocieszające. Co prawda nie miałam spotkania z lekarzem, który wyniki by omówił, ale według nich ryzyko wad płodu jest znacznie mniejsze niż statystyczne. Ciekawa jestem czy któraś z Was robiła i jakie miałyście wrażenia.

10 lata 8 miesiąc temu #867803 przez Caroina
Julka Super wieści, że spełni się Twoje życzenie i będzie wymarzony chłopak :) (nie wiem czemu ale mi się ten news nie wyświetlił) Też już bym chciała wiedzieć, żeby można już było zacząć kupować wyprawke w odpowiednich barwach ale u mnie jeszcze za wcześnie :dry:
Jeśli możesz to jak najbardziej, dodaj zdjęcie Wojtusia :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka