- Otrzymane podziękowania: 161
- /
- /
- /
- /
- Mamusie pazdziernik 2014
Mamusie pazdziernik 2014
- Aneta_78
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
...nieustająca awaria suwaczka

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Aneta_78
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- Aneta_78
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- nelka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 76
Yoozi dobrze że masz takiego wyrozumiałego męża, i nas jak pisałam awantury to nasza codzienność. Ostatnio kłóciliśmy się tak pół serio pół na żarty o karton w którym przyniósł lampki i aż Zosia przyszła się spytać co robimy.
Pauletta dziewczyny ci już dobrze doradziły, a ja tylko dodam że nie rób tak jak wypada ale tak jak czujecie to wkącu uroczystość waszej trójki i spędźcie ją w życzliwym towarzystwie.
U nas noc ok. Marysia zasneła przed 21, wykąpałam się, dokończyłam film. Obudziła się o 4 zjadła troszkę się pokręcił i spała potem do 8 więc ok. Od rana też w miarę grzeczna więc pewnie popołudniu odda z nawiązką...
- Marza
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Skarb już na świecie ! :)
- Otrzymane podziękowania: 107

Malvi masz ważniejsze sprAWy na głowie

Anetka to auto już miałam obiecane dawno! haha i tak się to teraz zbiegło z małym

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

a Jaś może potrzebował troszkę więcej czasy, żeby zacząć Cię obdarowywać uśmiechami

Mój dzisiaj strasznie marudny. ChybA SZCzepienie się odbija teraz... a zaraz jdziemy do auchana... jak mi zrobi jazdę

- Marza
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Skarb już na świecie ! :)
- Otrzymane podziękowania: 107
- malvi
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- 12.09.2014 - Szczęście :*
- Otrzymane podziękowania: 149
- kacha
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 96

malvi Moich, moich nie ma!! Wandzia ur 10.10. waga 4065. 58 długości, sn
minnie Ty o tych przyszłych świętach bez męża to tak naprawdę pisałaś czy to emocje?? Ja często mówiłam o rozwodzie, był czas, że naprawdę tego chciałam a był, że tak tylko chlapałam, żeby sobie ulżyć. Jeśli to drugie, to daruj sobie dalsze czytanie, jeśli nie to:
Mój mąż po ślubie okazał się absolutnie beznadziejny, nic kompletnie nie robił w domu, żłopał piwo, dwa miesiące po ślubie stracił pracę, ale nie szukał kolejnej, bo przecież dwa dni w tygodniu spędzał na studiach (był na czwartym roku). I tak wyglądały nasze dwa pierwsze lata po ślubie. Ja pracowałam po 10-12 godzin dziennie, dorabiałam jeszcze w ten sposób, że robiłam różne zabawki i gadżety z filcu. A mąż mój leżał, jadł i miał pretensje o wszystko. Jestem wierząca i tylko dlatego nie wywaliłam go z domu. I zrobiłabym głupotę - nie jest łatwo ale jestem szczęśliwa, że jesteśmy rodziną, mamy fajną córeczkę i w kochamy się naprawdę szczerze.
Co pomogło (każdy facet jest inny, ale może tobie też pomoże):
1.Chwalenie - Mój mąż naprawdę potrafi się postarać, jak go odpowiednio docenię. Ot, na przykład z Dusią - kilka razy ostatnio go skrytykowałam za coś tam przy niej i zauważyłam , że się wycofuje, zaczęłam chwalić - wczoraj sobie spokojnie pracowałam a on był z Dusią i dał radę. I absolutnie nie próbuję go wyręczać gdy mi się wydaje, że coś robi źle. To w końcu jego dziecko i on też chce dla niego dobrze, da radę.
2. Organizacja - tu trzeba szukać rozwiązań, ale na przykład mój mąż nie lubi niespodzianek, choćby najmniejszych. I tak na przykład, kiedy wróci z pracy i ja mu powiem, że trzeba jechać na zakupy to jest wściekły jak nie wiem co. A jak jeszcze na zakupach w spożywczym powiem, że chcę jeszcze do apteki to jest draka. Dlatego rano mówię - potrzebuje zrobić zakupy - jedzenie w tesco, apteka i prezenty świąteczne - chcę zobaczyć książki i sklep z zabawkami (muszę powiedzieć gdzie dokładnie, bo jak nie powiem to on sobie obmyśli plan wycieczki z lidlem i będzie zły jak się okaże, że ja chcę do tesco). I on sobie wtedy myśli i mówi - dziś nie zdążę, jutro po pracy. I jest luzik, robimy zakupy jak zgodna rodzinka. Podobnie jest z domem - przed świętami i innymi wydarzeniami robimy listę tego, co jest do zrobienia, wpisujemy kto to zrobi i wieszamy na lodówkę. Jak z dzieckiem, ale działa

3. Ustaliśmy sobie, że szanujemy nawzajem swoją pracę. I tego się trzymamy. To był nasz konflikt w zeszłym roku - ja jestem po akademii muzycznej, skończyłam ją przed laty i nie gram, zrobiłam sobie jeszcze inne studia i pracuję z niepełnosprawnymi. M też jest po akademii, ale jest czynnym artystą. I jemu się wydawało, że on ma ciężką pracę a ja sobie chodzę do ośrodka pić herbatę, a ja myślałam, że jak on siedzi w pracowni to ogląda filmy na yt a nie przygotowuje partytury. No i jeszcze do 4 miesiąca ciąży zarabiałam więcej niż on - poza pensją miałam sporo prywatnych zajęć. Musiałam z nich zrezygnować, bo nie dawałam rady tak dużo pracować w ciąży. I najpierw ja pokazywałam, że zarabiam więcej, a potem on, że jednak on. I znów była dupa. Teraz on pracuje sporo w sensie zawodowym, ja jestem w domu z Duśką i każde z nas robi coś ważnego i nie przepychamy się komu gorzej. Bo rzeczywiście, na hasło - jestem zmęczona/ zmęczony usłyszeć - a czym? to jak siekiera w plecy.
- kacha
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 96
2ryby.pl/seria/video-priorytet/
- pauletta
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 77

Tz podejmie decyzje.
Dzieki dziewczynki :-*
- minnie90
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 40
- minnie90
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 40
- pauletta
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Czekam Na decyzje meza.
Maruda sie wlaczyla Majce a od 14 jestem sama i Noc tez...
- pauletta
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- meli1990
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Czekamy na drugie dzieciątko
- Otrzymane podziękowania: 53