- Otrzymane podziękowania: 120
- /
- /
- /
- /
- Listopadówki 2014
Listopadówki 2014
- ferritka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- tam gdzie nie ma dzieci -brakuje nieba
a kiedy zakładają kartę ciązy? po usg serduszkowym czy po konkretnym skończonym tygodniu??
ja Pati mamy wizyty serduszkowe ( czyli 2 usg) 1 kwietnia
wiecie że słyszałam iż termin porodu liczy się tak :
od 1 dnia ostatniej @ odejmujemy 3 miesiące i do wyniku dodajemy 7 dni
u mnie to byłoby tak
02..02.2014 - 3miechy = 02.11.2013 + 7 =9.listopad
biorąc pod uwagę że Dr Cud liczy od 07.02 ( pojęcia nie mam dlaczego od 7 liczy chyba ten dzień z mojego Groszka wyczytał ) to wychodzi 14.listopad dokładnie tak jak mi podał Dr właśnie
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- sylwia.v
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
Zaufanie do niego mam , chodzę do niego już hmmm 5lat prawie
Niestety mam teraz daleko, bo wyprowadziłam się z ukochanym na ursus, a wcześniej mieszkałam z rodzicami na Białołęce i tam właśnie przyjmuje mój gin.
Wiem jedno ma ogromne doświadczenie, bo to młode osiedle i sporo młodych a w zasadzie starsze pary można policzyć na palcach u rąk
- Milka
- Wylogowany
- gaworzenie
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
- vika
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Tosia 19,05,2013 Kinia 31,12,2001
- Otrzymane podziękowania: 7
no a tu pewnie będę miala planowaną cesarkę więc powinnam mieć termin w deske podany przez gina zobaczymy jak będę 19 na wizycie to się wypytam jak to jest z tą trzecia cesarką
- xpatiiix3
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Marcel 19.02.13 Nela 03.10.14 i Livia 20.04.2016
Sylwia piękne krechy a z pytaniami to powoli Ci każda z Nas pewnie cos od siebie powie także wal prosto z mostu, zawsze któraś dopomoże ja w czwartek mam drugie według mnie chyba jednak nie potrzeba Ci bety robić
Martyna witamy u Ciebie również piękne dwie krechy czekałyśmy aż zawitasz ja w pierwszej ciąży byłam równo w 8tyg i było serducho i 1,62cm dzidziusia
Bella no ja sie zgadzam to moja 3 ciąża w sumie z pierwszej mam zdrowego pięknego rocznego synka a teraz denerwuje się czy aby nie za krótko po stracie na następne się zdecydowałam, więc zawsze jakiś stresik jest tym bardziej, że teraz więcej wiem i mam nadczynność tarczycy, chociaz już prawie opanowaną
Teraz pierwsza wizyta była w 6 tygodniu skończonym a w drugiej ciąży nie zdążyłam się pokazać u ginka tylko beta ledwo zaczęła rosnąć i dwie krechy ujrzałam i za niedługo niestety @ był to 6 tydzień z tego co ginka mówiła ale się sama oczyściłam ojj ale żadnej nie życzę tego ponownie, ból jak porodowy mimo ,że takie maleństwo...
A u mnie dzisiaj 7+1tc czyli 8 zaczęłam ale się cieszę ,wizyta w 7+6tc czyli serducho 100% będzie
Milka mój składa po dwa trzy wyrazy juz czasem, biega już na poważnie od skończonego 11 miesiąca a pierwsze 3 kroki samodzielne w 9miesięcy 2 tygodnie i 2 dni czyli listopad jak dobrze pamiętam więc synek po mamie poszedł hehe ja chodziłam w 9 miesięcy z tego co mamuśka opowiadała moja super gratuacje małemu chodzikowi, Milence no no to fajnie ja to już się nie mogę doczekać drugiego serduszka mamusi :*
Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]
- ferritka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
u nas Kuba albo Kaja ..no póki co
Vika, podejrzewam właśnie tak jak piszesz, że nasze kalendarze obliczenia można sobie między wiersze włożyć bo natura i tak sprawi że rozpakujemy się wtedy kiedy ona uzna, że to już
- sylwia.v
- Wylogowany
- gaworzenie
Zjem porcje w sam raz, żeby się najeść ale nie przejeść i nawet nie wiem kiedy znowu głodnieje... Da się nad tym zapanować?? jak nie zjem to mnie mdli strasznie...
- martyna_89
- Wylogowany
- gaworzenie
- ferritka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
odnośnie głodu to mam to samo zjem, jest ok ale po chwili już myślę co by tu zjeść wystarczą małe porcyjki, ale muszą być często.
a jak kochałam czekoladę z okienkiem tak patrzeć teraz na nią nie mogę w ogóle słodycze to mogłyby nie istnieć ja to konkret żerna jestem makaron i makaron mógłby tylko być.
poza tym ja mięsożerna to tylko cycki drobiowe jem ,a ostatnio mam smaki na kabanosy, krokiety z mięchem, pasztety, wędliny i kiszone
aa kochana, piękny suwaczek
tylko mam pewien dyskomfort, bo jestem ze Staraczek i dużo tam przeszłyśmy, no i dużo tam Mam Aniołkowych, czyli Mam dzieciaczków ,które odeszły, czyli Aniołków....
martyna, no Tosie górują póki co
no i nasza Vika ma Tosie, bedzie może młodsza kuzynka forumowa imienniczka
- vika
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Tosia 19,05,2013 Kinia 31,12,2001
- Otrzymane podziękowania: 7
Ja tam co rusz jestem glodna...najlepiej to hamburgery,frytki,zapiekanki wszelkiego rodzaju pieczone mięsa zapiekane ziemniaki pod każdą postacią samo niezdrowe żarcie...hehee byłam przed chwilką w sklepie upar łam się na ogórki....stałam i stałam w kolejce do beczki i co...wyszłam ze sklepu z maślanką i lodami
no mogę już odsapnąc...mam tabletki do wtorku spokój już nie muszę się stresować
ale u Nas zawiało...w chwilkę kilka kontenerow ze szkłem skasowalo większą ilość samochodow.... tylko patrzylam przez okno jak kontenery fruwają
EDIT
hehee Ferii a my zamiast spać jak zwykle siedzimy i piszemy i to w tym samym czasie
ale się opoiłam maślanką a mąż właśnie tworzy zapiekankę ziemniaczaną ze szpinakiem mniammmm czuje że wieczorem nie będę mogla się ruszać
ja myślę nad imionami ...hmmm co rusz coś nowego mi się podoba
Jagusia,Janeczka-Antoś,Gabryś na dziś to są moje faworyty
- sylwia.v
- Wylogowany
- gaworzenie
Dla mnie to cud. Ginekolog straszył, że będzie ciężko, że będę musiała przychodzić do niego często, leczyć będzie trzeba, bo mam cykle bez owulacji... płakałam wtedy jak głupia. Endokrynolog też straszyła, a tu taki cud! Ja póki co myślę tylko o imieniu dziewczynki może jakieś przeczucie od bardzo dawna w moim sercu było imię Nikola, teraz jak już marzenie stało się faktem doszło Lena. A na imię dla chłopca nie mam pomysłu . Mój kochany w rodzinie co drugie pokolenie bliźniaki :cheer:to by było
- xpatiiix3
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Marcel 19.02.13 Nela 03.10.14 i Livia 20.04.2016
sylwia nad tym nie da się zapanować ja przy nadczynności sporo schudłam po porodzie bez diet i ćwiczeń
martyna ślicznie Franio Tośki też fajne babki hehe
sylwia i u mnie co drugie pokolenie hehe teraz na moje padło a że ja najstarsza może na mnie trafi, a bym się cieszyła z dwójki hehe wtedy już bym więcej nie musiała rodzić trójka w zupełności by mi starczyła, a jak jedno to za parę lat następne będę chciała znowu mieć.
Ja to kocham dzieci mam 4 młodszych braci i siostrę cioteczną (trzech braci od tych samych rodziców, jednego ojciec zmajstrował na boku ) no i zajmowałam się Nimi jak miałam już9-10 lat zostawałam sama przewijałam karmiłam usypiałam, także pierwsze dziecko dla mnie trudnością nie było także wesolutko ze mną 3 mieszka ,no i mój Marcelo I mam przeczucie na następnego syna hehe chociż mogłaby być tym razem córcia
Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
Dziewczynka byłaby Lena Oliwia. Podbijają mi się imiona rosyjskie jak Nadia np
Dla chłopców nic mi się nie podoba. :-P
- martyna_89
- Wylogowany
- gaworzenie