BezpiecznaCiaza112023

Listopadówki 2014

10 lata 9 miesiąc temu #855825 przez ferritka
Bella, no właśnie :S :S 6 trwający - ja to też nie umiem dojśc do tego jak to liczyć :lol: :lol: fajnie to rozpisałaś
a kiedy zakładają kartę ciązy? po usg serduszkowym czy po konkretnym skończonym tygodniu??

ja Pati mamy wizyty serduszkowe ( czyli 2 usg) 1 kwietnia :lol: :lol:

wiecie że słyszałam iż termin porodu liczy się tak :
od 1 dnia ostatniej @ odejmujemy 3 miesiące i do wyniku dodajemy 7 dni
u mnie to byłoby tak
02..02.2014 - 3miechy = 02.11.2013 + 7 =9.listopad
biorąc pod uwagę że Dr Cud liczy od 07.02 ( pojęcia nie mam dlaczego od 7 liczy chyba ten dzień z mojego Groszka wyczytał B) ) to wychodzi 14.listopad dokładnie tak jak mi podał Dr właśnie B) B)

Kuba Maly Kregielek <3

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 9 miesiąc temu #855830 przez sylwia.v
No ciekawe co mi Doktorek powie :lol:
Zaufanie do niego mam , chodzę do niego już hmmm 5lat prawie :P
Niestety mam teraz daleko, bo wyprowadziłam się z ukochanym na ursus, a wcześniej mieszkałam z rodzicami na Białołęce i tam właśnie przyjmuje mój gin.
Wiem jedno ma ogromne doświadczenie, bo to młode osiedle i sporo młodych ;) a w zasadzie starsze pary można policzyć na palcach u rąk :laugh:

10 lata 9 miesiąc temu #855831 przez Milka
xpatiiX to u nas w styczniówkach już jedna w zaawansowanej ciązy :) a drugiej rosnie mała fasoleczka :) no dokładnie tylko 5 dni różnicy a jak tam drepta już dużo mówi ?? Milenka drepta od 5 marca Kocham ten widok pijanych kroczków :D:D

10 lata 9 miesiąc temu #855834 przez Anabelle
Zazwyczaj jak jest serduszko to zakladaja karte ciazy.

10 lata 9 miesiąc temu #855835 przez vika
Ferii moja Gin właśnie tą metodą wyliczała termin porodu z om..choć tak za pierwszą jak i w ostatniej ciąży inny termin mialam z om a inny z USG :ohmy: :unsure: :ohmy: NO I W INNYM TERMINIE RODZIŁAM bo oba porody byly z tyg opóżnieniem :lol: :woohoo:
no a tu pewnie będę miala planowaną cesarkę więc powinnam mieć termin w deske podany przez gina :lol: zobaczymy jak będę 19 na wizycie to się wypytam jak to jest z tą trzecia cesarką :blink:

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #855837 przez xpatiiix3
ferri No no pięknie :) U mnie chyba Nela albo Florek będzie a Wy myślałyście już nad imionami.? :P fajtycznie to Nam wiele ułatwi :)

Sylwia piękne krechy :D a z pytaniami to powoli Ci każda z Nas pewnie cos od siebie powie :) także wal prosto z mostu, zawsze któraś dopomoże :) ja w czwartek mam drugie :P według mnie chyba jednak nie potrzeba Ci bety robić :)

Martyna witamy u Ciebie również piękne dwie krechy :) czekałyśmy aż zawitasz :p ja w pierwszej ciąży byłam równo w 8tyg i było serducho i 1,62cm dzidziusia :D

Bella no ja sie zgadzam to moja 3 ciąża w sumie z pierwszej mam zdrowego pięknego rocznego synka :) a teraz denerwuje się czy aby nie za krótko po stracie na następne się zdecydowałam, więc zawsze jakiś stresik jest tym bardziej, że teraz więcej wiem i mam nadczynność tarczycy, chociaz już prawie opanowaną :P

Teraz pierwsza wizyta była w 6 tygodniu skończonym a w drugiej ciąży nie zdążyłam się pokazać u ginka tylko beta ledwo zaczęła rosnąć i dwie krechy ujrzałam i za niedługo niestety @ był to 6 tydzień z tego co ginka mówiła ale się sama oczyściłam ojj ale żadnej nie życzę tego ponownie, ból jak porodowy mimo ,że takie maleństwo...

A u mnie dzisiaj 7+1tc :) czyli 8 zaczęłam :D ale się cieszę ,wizyta w 7+6tc czyli serducho 100% będzie :D

Milka mój składa po dwa trzy wyrazy juz czasem, biega już na poważnie od skończonego 11 miesiąca a pierwsze 3 kroki samodzielne w 9miesięcy 2 tygodnie i 2 dni czyli listopad jak dobrze pamiętam :P więc synek po mamie poszedł hehe ja chodziłam w 9 miesięcy z tego co mamuśka opowiadała moja :) super gratuacje małemu chodzikowi, Milence :) no no to fajnie ja to już się nie mogę doczekać drugiego serduszka mamusi :*

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

10 lata 9 miesiąc temu #855839 przez ferritka
Pati jak Ty masz 2 wizytę w czwartek to która ma 1 kwietnia :S :S boszzze na mózg mi padło :cheer:

u nas Kuba albo Kaja ..no póki co :lol: :lol:
Vika, podejrzewam właśnie tak jak piszesz, że nasze kalendarze obliczenia można sobie między wiersze włożyć bo natura i tak sprawi że rozpakujemy się wtedy kiedy ona uzna, że to już :lol: :lol:

Kuba Maly Kregielek <3

10 lata 9 miesiąc temu #855878 przez sylwia.v
Dziewczyny w jednym z artykułów przeczytałam, że w ciąży metabolizm przyspiesza o ok 25%. Czy zauważyłyscie to u siebie? Przyznam, że od 2 mies ponad jestem na zdrowej diecie, nie jadłam słodyczy ni nic. Teraz jak mnie już bardzo ciśnie to się skuszę :P mam niedoczynność tarczycy, więc ten metabolizm u mnie jest wolniutki, a od paru dni nie mogę opanować głodu :blush:
Zjem porcje w sam raz, żeby się najeść ale nie przejeść i nawet nie wiem kiedy znowu głodnieje... Da się nad tym zapanować?? :P jak nie zjem to mnie mdli strasznie...

10 lata 9 miesiąc temu #855879 przez martyna_89
U nas bedzie antosia albo franek:) czy tymku dlugo debatowalismy ale tu juz od razu kompromisy poszly;)

10 lata 9 miesiąc temu #855887 przez ferritka
Sylwia, metabolizm chyba zwalnia bo pojawiają sie problemy z dwójeczką :S :S
odnośnie głodu to mam to samo :dry: zjem, jest ok ale po chwili już myślę co by tu zjeść :dry: :dry: :S :S wystarczą małe porcyjki, ale muszą być często.

a jak kochałam czekoladę z okienkiem :S tak patrzeć teraz na nią nie mogę :dry: w ogóle słodycze to mogłyby nie istnieć ja to konkret żerna jestem :lol: :silly: makaron i makaron mógłby tylko być.
poza tym ja mięsożerna to tylko cycki drobiowe jem ,a ostatnio mam smaki na kabanosy, krokiety z mięchem, pasztety, wędliny i kiszone :ohmy: :ohmy:

aa kochana, piękny suwaczek :lol:
tylko mam pewien dyskomfort, bo jestem ze Staraczek i dużo tam przeszłyśmy, no i dużo tam Mam Aniołkowych, czyli Mam dzieciaczków ,które odeszły, czyli Aniołków....

martyna, no Tosie górują póki co :lol:
no i nasza Vika ma Tosie, bedzie może młodsza kuzynka forumowa imienniczka :lol: :lol:

Kuba Maly Kregielek <3

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #855890 przez vika
moja ma Antosia :) a koleżanki synek Franek :) same łobuzy ;)
Ja tam co rusz jestem glodna...najlepiej to hamburgery,frytki,zapiekanki wszelkiego rodzaju pieczone mięsa zapiekane ziemniaki pod każdą postacią :ohmy: :ohmy: :ohmy: samo niezdrowe żarcie...hehee byłam przed chwilką w sklepie upar :ohmy: łam się na ogórki....stałam i stałam w kolejce do beczki i co...wyszłam ze sklepu z maślanką i lodami :lol:
no mogę już odsapnąc...mam tabletki do wtorku spokój :) już nie muszę się stresować :)
ale u Nas zawiało...w chwilkę kilka kontenerow ze szkłem skasowalo większą ilość samochodow.... :ohmy: :ohmy: tylko patrzylam przez okno jak kontenery fruwają :huh: :ohmy:

EDIT
hehee Ferii a my zamiast spać jak zwykle siedzimy i piszemy i to w tym samym czasie :P
ale się opoiłam maślanką :ohmy: a mąż właśnie tworzy zapiekankę ziemniaczaną ze szpinakiem mniammmm :ohmy: czuje że wieczorem nie będę mogla się ruszać :ohmy: :ohmy:
ja myślę nad imionami ...hmmm co rusz coś nowego mi się podoba :lol:
Jagusia,Janeczka-Antoś,Gabryś :blink: na dziś to są moje faworyty :woohoo:

10 lata 9 miesiąc temu #855898 przez sylwia.v
To ja zmienię tego Aniołka :(
Dla mnie to cud. Ginekolog straszył, że będzie ciężko, że będę musiała przychodzić do niego często, leczyć będzie trzeba, bo mam cykle bez owulacji... płakałam wtedy jak głupia. Endokrynolog też straszyła, a tu taki cud! Ja póki co myślę tylko o imieniu dziewczynki :laugh: może jakieś przeczucie :laugh: od bardzo dawna w moim sercu było imię Nikola, teraz jak już marzenie stało się faktem doszło Lena. A na imię dla chłopca nie mam pomysłu :( . Mój kochany w rodzinie co drugie pokolenie bliźniaki :cheer:to by było :silly:

10 lata 9 miesiąc temu #855901 przez xpatiiix3
ferri ja się rozpakowałam 3 dni przed terminem z om hehe a 8 dni przed terminem z pierwszego usg :P piękne imiona każdego Kubusia co znam to wariacinki małe :D Mój braciszek kubuś ma 2,5roczku hehe :D ja to pasztety kapucha ogórasy słodkiego mi sie nie chce wcale... o te laysy prosto z pieca lubie ale to rzadko jem takie rzeczy :P

sylwia nad tym nie da się zapanować ja przy nadczynności sporo schudłam po porodzie :D bez diet i ćwiczeń :P

martyna ślicznie Franio :D Tośki też fajne babki hehe :)

sylwia i u mnie co drugie pokolenie hehe teraz na moje padło a że ja najstarsza może na mnie trafi, a bym się cieszyła z dwójki hehe wtedy już bym więcej nie musiała rodzić trójka w zupełności by mi starczyła, a jak jedno to za parę lat następne będę chciała znowu mieć.

Ja to kocham dzieci mam 4 młodszych braci i siostrę cioteczną (trzech braci od tych samych rodziców, jednego ojciec zmajstrował na boku :P ) no i zajmowałam się Nimi jak miałam już9-10 lat zostawałam sama przewijałam karmiłam usypiałam, także pierwsze dziecko dla mnie trudnością nie było :D także wesolutko ze mną 3 mieszka ,no i mój Marcelo :D I mam przeczucie na następnego syna hehe chociż mogłaby być tym razem córcia :D

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

10 lata 9 miesiąc temu #855937 przez Anabelle
Ja już mam Antka :-)
Dziewczynka byłaby Lena Oliwia. Podbijają mi się imiona rosyjskie jak Nadia np
Dla chłopców nic mi się nie podoba. :-P

10 lata 9 miesiąc temu #856026 przez martyna_89
Dziewczyny bedace jeszcze na rodzicielskim jak to dalej robicie z praca? Jakie rozwiazania macie? Ja mam umowe o pracę na czas nieokreślony ale szef juz w październiku zapewnil mnie o tym ze zaraz po macierzynskim mnie zwolni wiec zeby tego nie zrobil musze mu dac l4. Wy jak to robicie?

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka