- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Listopadówki 2014
Listopadówki 2014
- Mama*4
- Wylogowany
- gaworzenie
Vika, z tą szczeliną to też żyłam w nieświadomości. Myślałam, że to hemoroidy, zużyłam chyba 3 różne maści i nic... W końcu już tak bolało, że się przemogłam i poszłam do proktologa (strasznie krępujące to dla mnie było ) i się okazało, co się okazało. Dał mi jakieś cuda robione w aptece i pomogło dość szybko, ale nie skończyłam terapii, bo zaszłam w kolejną ciążę, a tych specyfików w ciąży nie wolno używać (tych robionych), bo mają nitroglicerynę, która może zaszkodzić dziecku.
Alex, ja też bym wolała nie wiedzieć o niektórych rzeczach, ale niestety life is brutal i każdego może dopaść szczególnie nas, kobitki, bo my przez te porody jesteśmy narażone na różne takie atrakcje
Dobrze, że nic Ci się nie stało od tego wrzątku!
A co do tej stronki z usg, to zaglądajcie co jakiś czas, bo oni sukcesywnie różne miasta dodają, więc jest szansa, że Wasze się w końcu pojawi
edit: Pati, w pm nie ma opcji, żeby załączyć plik, więc już nie wiem jak mam to wysłać Oba pliki są w Wordzie i tu ich nie mogę załączyć, bo jakiś kod się nie zgadza Jak jesteś zainteresowana, to mogę Ci mailowo wysłać, ale to na pm musiałabyś mi swój adres podać.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Anna1807
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 6
Odebralam wyniki i jak zobaczyłam wyniki bety to az zaniemowilam. Myślałam ze w laboratorium się pomylili i zadzwoniłam tam,ale okazało sie ze.to nie pomyłka i moj wynik to 591300!!!!!!
Zadzwoniłam nawet do lekarza bo nie mieszcze się w żadnych normach! Ale powiedział że mam się nic nie martwić, ze wszystko ok !
A w laboratorium powiedziała że może bliźniaki
Moje Najukochansze Skarby
Lilianna 27.10.2014
Marek 15.02.2007
Moje Aniołki[*][*][*]
Emilka 19 tydzień (*29.12.2011)
Gabriel 15 tydzień (*19.07.2013)
Kruszynka 9 tydzień (*5.12.2013)
- xpatiiix3
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Marcel 19.02.13 Nela 03.10.14 i Livia 20.04.2016
Mama zaraz Ci wyśle maila fajnie mieć taką osóbkę na wątku i dobrą duszyczkę, która podpowie co nie co, no a do usg już niedaleko zleci póki co zluzowałam, teraz te cukry mnie niepokoją, ale staram się nie panikować, bo nie jest jeszcze tragedia, z resztą ogólnie strasznie ten czas leci i cos czuję, że się nie obejrzę, a zaraz półmetek potem trzeci trymestr trochę się będzie dłużył ale też zleci i dzieciaczki będą przy Nas
Anna może faktycznie bliźniaki szok hehe fajnie może Bóg obdarzył Cię podwójnym szczęściem za Twoje przejścia kochana ,bardzo Ci tego życzę, tak z całego serduszka
Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]
- madziora123
- Wylogowany
- gaworzenie
CMV G (S) [F19]
AM PB 05-147 wyd.3/2011
CMV IGG
699.3
↑
U/ml wynik ujemny: <0.5
wynik w
ą
tpliwy: >=0.5 do <1.0
wynik dodatni: >=1.0
Madzia
- Ewelka92
- Wylogowany
- gaworzenie
Jakos sie nie odzywalam dawno ale oczywiscie wszystko czytalam i tak ogólnie to Anna dziwna ta betka ale jak sie pokaża dwa maluszki to chyba będziesz najszczęśliwszą mamusia i oczywiscie ci tego zycze Ja dzis bylam u ginka i juz przynajmniej wszystko wiem nawet o dziwo mi zrobił usg oczywiscie dopochwowe i wszystko jest jak w najlepszym porzadku Moje malenstwo ma 0,7cm ehh taki malutki czlowieczek a tak potrafi zmienic organizm heh Tak wiec znow badania do zrobienia i za 2 tyg znow wizyta juz sie doczekac nie moge Pozdrawiam :* :*
- xpatiiix3
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Marcel 19.02.13 Nela 03.10.14 i Livia 20.04.2016
Ewelka świetne wieści oby tak dalej
Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]
- vika
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Tosia 19,05,2013 Kinia 31,12,2001
- Otrzymane podziękowania: 7
co do kwasu jestem zdania ,że nigdy nie jest za pożno....co lekarz to inaczej gada...ale jeśli nie zaszkodzi a jest wiele żródeł które potwierdzają,że pomoże to trzeba to wykorzystać lepiej póżno niż wcale
Anna to Ci betka skoczyła czyżby pierwsze listopadowe bliżniaki
madziora kurcze ja się nie znam...ogólnie to taki ze mnie przypadek,że jak mnie nie dotyczy to informacji nie przyswajam ale chyba dobrze bo mózg nie cierpi i się nie przegrzewa
Ewelka a zdjątko maleństwa masz??
hmmmmmmmmm leże i nie wiem jak zacząć dzień ??? mężuś śniadanko robi
wczoraj się chwaliłam,że mi ta ciąża szybko mija a dziś patrze na dzidziusia i dalej 9 tydz
Alex Ty pisałaś,że pijasz prawie cały czas tylko wodę ....ja tez duzo piję bo uwielbiam ale pamiętaj,żeby nerki dobrze pracowały potrzeba też pic ciepłe picie...jak byłam z małą w szpitalu lekarz nam mówił,że duuuużo pić i ciepłe bo podobno nerki się oczyszczają tylko przy ciepłych płynach ....także wiesz herbatka jakaś też wskazana by tam się nic nie odkładało tak mi się przypomniało ....
co ja jeszcze miałam się wymondrować hmmmmm no i uleciało z pecynki....
a jak dobrze mi dziś dzien minie to jutro robię próbnego torta dla Tośki na roczek:) Napiełam się ,że sama zrobię mam nadzieję,że nie wymięknę
- ferritka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- tam gdzie nie ma dzieci -brakuje nieba
- Otrzymane podziękowania: 120
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 13
Vika ciepłe też pije, obowiązkowo rano herbatka, po południu też, a wieczorem ciepłe mleko ale muszę zwrócić uwagę, żeby częściej dolewać ciepłej wody Zuzce. Pochwal się tortem jak zrobisz
Ferri a boli Cię brzuch? Mam nadzieje, że wszystko będzie dobrze
Anna no no może drugie maleństwo gdzieś się ukryło
Ewelka czekamy na jakąś fotkę
- vika
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Alex zrobie jakąs karykature torta to na pewno sie pochwalę wymyśliłam,że na początek zrobię z samą kokardką ....ale koniecznie muszę się nauczyć robić minie
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 13
- ferritka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- tam gdzie nie ma dzieci -brakuje nieba
- Otrzymane podziękowania: 120
troszke jestem spokojniejsza ale co wybeczałam to moje
- vika
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
hmmmmmmm....na pocieszenie jak zrobię torta to zadedykuje go Tobie i zaproszę na degustację wraz ze wszystkimi listopadówkami
lece bo chłop sprząta a ja tylko śniadanie zjadlam ....hmmmmmm ja to się nie przemęczam....wystarczy,że małą ciągle dzwigam aleeee to sama przyjemność miłego południ i popołudnia ....nie przemęczajcie się dziołuszki
- justynka7177
- Wylogowany
- gaworzenie
1. Serio nie można myć okien??? bo takie też mam plany na poniedziałek (6-7 okien mam do umycia)
2.Czy farbowanie włosów jest bezpieczne? nie mogę już na siebie patrzeć, a nie chciałabym sobie potem pluć w brodę, że coś przeze mnie się stało...
Ja o ciąży jeszcze nikomu nie powiedziałam... mąż bardzo chcę, ale każę mu ewentualnie poczekać do świąt... jakoś się boję, że coś się może stać...
- Anna1807
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 6
Dzisiejszy dzień nie należy do dobrych. Słaba jestem taka zrobie ledwo śniadanie zrobiłam!
Ferritka tule mocno,bo przeżywasz trudne chwile! Nie będę Ci pisać że spokojnie masz do tego podejść, bo doskonale wiem,że się nie da! Jak najwięcej leż! I mam nadzieję, że plamienia pójdą sobie jak najszybciej!
Justynka co do mycia okien to nie jest wskazane ich mycie w ciąży, tak samo jak wieszanie firanek. Nawet z praniem trzeba być ostrożnym!
Co do włosów to zalecane jest farbowanie ich w salonie fryzjerskim i trzeba poinformować fryzjera,że jest się w ciąży, wtedy używają farb bez amoniaku i starają sie aby farba nie miała kontaktu ze skórą.
Ja jednak dmucham na zimne i mimo,że mam odrosty jak pieron to poczekam az skończy się pierwszy trymestr. Ale na mnie nie patrz bo ja to mam już schizy po moich przejściach!
Czy ja dobrze słyszałam że ktos tu na torta zaprasza
Moje Najukochansze Skarby
Lilianna 27.10.2014
Marek 15.02.2007
Moje Aniołki[*][*][*]
Emilka 19 tydzień (*29.12.2011)
Gabriel 15 tydzień (*19.07.2013)
Kruszynka 9 tydzień (*5.12.2013)