BezpiecznaCiaza112023

Listopadówki 2014

10 lata 11 miesiąc temu #872694 przez Anna1807
Vika zgadzam się że czym człowiek starszy tym gorzej. Jak tak sobie przypomnę jak byłam z Markiem w ciąży to nie miałam żadnych dolegliwości!
To był cudowny czas,a teraz czuję się jakbym była obłożonie chora !

Milego dnia mimo okropnej aury za oknem! Ja dzisiaj nie wychodzę z pod koca :-)

Moje Najukochansze Skarby
Lilianna 27.10.2014
Marek 15.02.2007

Moje Aniołki[*][*][*]
Emilka 19 tydzień (*29.12.2011)
Gabriel 15 tydzień (*19.07.2013)
Kruszynka 9 tydzień (*5.12.2013)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #872740 przez ferritka
B)
hehehe która tu cierpi na bezesenność?? :S bo ja chyba wszystkie senności ciązowe zebrałam od Was :lol: :lol: :lol: no albo mi Kręgiel do herbatki jakieś tabsy na spanie wrzuca :dry: wczoraj wstałam ok 11, zjadłam śniadanko i ..... leżałam cały dzień :lol: oczywiście drzemka popołudniowa sie rozciągnęła na cały dzień i tak przegniłąm calusieńki dzień w łóżku :cheer:

dzisiaj już mówie dość, bo jeszcze chwilka i bedę miała + 20 na wadze :S
najgorsze jest że troszek sieboje na szmacie polatać, więc póki co delikatnie na ściereczce z grubsza, a wieczorem jadę nalot na szafe z ciuszkami koleżanki zrobić :blush: :S

Vika, ja zawsze uważałam, że nauczyciele to niespełnione ambicje mają i zero powołania i podejścia do dzieci i młodzieży.. :dry: :dry:

Pati hahaha TY to nie reformowalna jesteś, uważaj kochana na te skoki cukru co Ci się zdarzają, bo to naprawde wysokie masz te jednostki :huh: spróbuj z chlebkiem jak Suzi radzi..jak nie wyjdzie to będziesz wiedziała że to nie od bułeczek :blink:

Dropsik, poważnie ja też jestem świruska, ale Ty to jesteś do potęgi :S
dokłądnie spisuj sobie wszystkie nurtujące Cię pytania a potem wywal liste Dr - on od tego jest żeby rozwiać wszelkie Twoje wątpliwości :lol:
kłucia i bóle w poachwinach, dole brzuszka i w okolicach pipki to normalne - hehehe powiedziała znawczyni cnie :woohoo: no ale skoro wszystkie je mamy no to musi być norma :lol: a 24 wcale nie tak dużo czasu Ci zostało do wizyty, uszy do góry :lol: :lol:

aj Pati, wiem co czujesz z tą dwojeczką, a ja mam patent na siebie :side: sok z aloesu!!!!! bóg mi go zesłał jako dar mówie Wam, cuda działa :lol: :lol:

a teraz spójrzcie na mojego Dziecia dzielnego :S jest już pięknym człowiekiem, ma rączki i nóżki i.....spójrzcie mu koło dooopki, widzicie taki mały wypierdek to Groszek!!!!! mówiłam Wam że będzie gwizdek :lol: :lol: B) B)

Kuba Maly Kregielek <3

10 lata 11 miesiąc temu #872775 przez Alex_87
Hej laski :)

Pati słuchaj się naszej ekspertki Suzi :lol: nie martw się, za jakiś czas będziesz miała w jednym palcu tą dietę cukrzycową :)

Ferri korzystaj korzystaj, ja nawet jakbym chciała leżeć cały dzień, to nie ma opcji :dry: może zamiast sprzątać zafunduj sobie spacerek ;)

To mówicie dziewczyny, że im starsza tym gorzej w ciąży? Hmmm to może zaliczę od razu trzecią, żeby przed trzydziestką mieć już ciążę z głowy :lol:

a ja muszę kupić pochłaniacz zapachów do lodówki, albo kupić maskę gazową :huh: albo jeszcze lepiej, będę dożylnie sobie podawać jedzenie, żeby go nie wąchać :P

10 lata 11 miesiąc temu #872808 przez xpatiiix3
Oks wracam do żywych dzisiaj cukry w normie ale na dolnej granicy co nie zjem to jest jeszcze niższy niż był i o co chodzi.? Nic już z tego nie rozumie, to chyba przez tarczycę jednak tak szaleją...

Suzi będziesz moim mentorem w sprawach cukrzycowych :D wyrzuce na razie bułki z jadłospisu :) w sumie faktycznie po chlebie mi nie skakał cukier.. :P

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

10 lata 11 miesiąc temu #872896 przez vika
Ferii mój dzieć miała taki sam zwis u dupki :laugh:
rano wstałam z zapałem do jajecznicy a wylądowałam na naleśnikami z jabłkami...zjadłam i dalej mam chęć na jajca i nie ma rady będę smażyć ;) A od wczoraj chodzi za mną schaboszczak :ohmy: :ohmy: :ohmy: no już z rok nie jadłam kotleta z wieprza a teraz marzy mi się taki mocno wypieczony chrupiący kotlet schabowy :laugh:
ostatnio naszło mnie na golonkę ...mąż jadł ziemniaki z jajcem sadzonym a ja z golonką i jajcem :laugh:
aż Wam pokaże mój obiadek z golonką

10 lata 11 miesiąc temu #872898 przez szyszulka
Witam Kobietki! Czy ja moge też tu do was sie dołączyć? :)
Tylko ze bez zdjęć bo jak na razie to nie mam.
Na początek powiem tak czytam was juz długo ale jakos zebrac sie nie mogłam eby w końcu cos napisać :cheer:
Troszke o sobie jestem w 2 ciąży mam juz 4 letnia córcię :) ciąża ta to nasza wpadka :) ale sie cieszymy. Chociaz ja jestem ciągle powściągliwa z cieszeniem bo z ta ciążą to od początku jaja :dry: jestem w 9 tyg juz raz byłam w szpitalu bo miałam plamienia,po wyjściu ze szpitala kolejne :dry: ale obyło sie bez szpitala przeszły,teraz biore luteine,duphaston czy jakoś tak :huh: staram sie odpoczywać ale wiadomo w domu ciągle obowiązki :) a więc jeszcze raz sie witam! cieplutko i pozdrawiam!

10 lata 11 miesiąc temu #872916 przez ferritka
Vika!!! AAAAA jesusie wiesz, że ja też od rana o jajkach mysle :S marzą mi się takie lekko ścięte prawie na twardo ale jednak żeby nie były całkowicie ścięte - i mimo tego że nigdy tak nie jadłam i wiem, że teraz lepiej trzymać się z daleka od takich pół-ściętych to na samą myśl mi ślina po kolana dynda :lol: :lol:
a co do schabu...to ja nie jadłam go od końca podstawówki, a bo żyłki, a bo smak a bo ze świnki czy innej krówki ....a ostatnio zabiłabym za wysmażonego pięknego kotleta!!!! :lol: :lol: no i krakowska pachnie mi tak, że jak wariatka podchodzę do lodówki i podgryzam sobie :cheer:

Szyszulka, no wiadomo że jak od początku z przygodami jest to cięzko ze skakaniem do nieba ze szczęścia..
ale ja wciąż uważam ,że nasz listopad 2014 to szczęśliwy miesiąc i wszystko co złe nas ominie :lol: witaj więc u nas, rozgość się i ...no dobra nie masz foty ani testu ani Dzidzi to..wrzuć jakąś kiełbaskę z grilla albo zaproś nas na krokiety z mięsem :lol: :lol:
i nie podczytuj tylko pisz pisz dziel sie z nami spostrzeżeniami informacjami i wszystkim czym chcesz, bo raźniej tak w kupie przeżywać ten czas :woohoo:

Alex, ja zawsze mowiłam, że do 30 będę miała przynajmniej dwójeczkę... chyba się nie wyrobię :blush: znaczy na bank się nie wyrobie, jeden będzie za to konkret...ale powiem Wam że na jednym nie skończę co to to nie...spoełnie marzenie o dwójce ale tak do 32 rż :lol: :lol:

Kuba Maly Kregielek <3

10 lata 11 miesiąc temu #872931 przez justynka7177
Kobiety ja zawsze byłam mięsożerna a teraz ni hu huuu.... na mięso patrzeć nie mogę, nawet na ukochane krakowskie suche :D ani na kabanoski drobiowe :) nie to, że mi nie dobrze czy mnie mdli jak na nie patrzę po prostu jakoś tak mnie odpycha nie mam na nie w ogóle ochoty... za to owoce, ogórki, pomidory, coś słonego no i makarony jakieś z sosami itp to jest moja bajka... tyle że gotować też mi się nie chcę :D :D :D wczoraj jak oglądałam kuchenne rewolucje myślałam, że zaślinię pół pokoju :D :D :D

Powiedzcie mi czy Wy też tak sapiecie??? Ja sapię jak szybo mówię (nagle braknie mi tchu), sapię jak idę, jak sprzątam... no masakra jakaś :)

[/url]

10 lata 11 miesiąc temu #872953 przez ferritka
Dżasta, hahahahaaha nie mów głośno o kabanosach bo umrę z odwodnienia tak się poślinie :S
a o pomidorach nawet nie wspominaj, bo mam jakąs masakre z nimi.. a sok pomidorowy zawsze uważałam za zimny koncentrat do zupy a teraz..mogłabym pić tylko go :lol: czekam z utęsknieniem aż pojawią sie nasze pachnące malinowe pomidory takie co je można jak jabłka ze smakiem zjeść i ogórki zielone :lol: :lol: :lol:
o widzisz, a ja włąśnie makaronowa cały czas byłam a teraz....jak pomyslę to od początku książy makarona nie tykłam , no chyba że w rosole :S
za to muszę się Wam przyznać ,ostatnio u mamy wisiałam nad garami i chleb moczyłam w sosie z mięsa i nie mogłam się powstrzymać!!!!! :lol: :lol:

od rana się kręce na ściereczce, ale przyznam bez bicia ,że zaczytuje się też w zdrowej diecie, bo jestem przerażona swoim postepowaniem :dry:

Ty właśnie też miałam pytać, ja sie chwile pokręce i ciull zadyszka :ohmy: albo jak za szybko mówie to mi tchu brakuje :unsure: myslałam, że to raczej objaw III trymestru a nie naszego :silly:

Kuba Maly Kregielek <3

10 lata 11 miesiąc temu #872975 przez martyna_89
Oj tak to sapanie jest straszne! Czuje sie jak slon a wcale tak jeszcze nie wygladam;) ja dzis mam cos slabszy dzien a tu mi jeszcze Ferii robi ochote na krokieta z miesem-normalnie szok;) a i napilabym sie koktajlu truskawkowego:)
szyszulka pewnie ze wbijaj;)

10 lata 11 miesiąc temu #872996 przez Suzi
pati, :lol: , slużę. :blink:

Alex, z tym wiekiem to ja pozwolę sobie niezgodzić się :silly: , no juz chyba starszej tu niz ja na calyyyyym forum niet, a czulam sie w, jak to ferri mawia książy :blink: , jak księżna :lol: , zadnych kurna dolegliwości, no 9 miesiąca nie wspominam oczywiście jako wakacji na Maderze, ale z tego co pamiętam moje dolegliwości z owego okresu nie odbiegały od dolegliwości reszty , co jednej to mlodszej :lol: ,
więc zaryzykuję twierdzenie ze to indywidualna sprawa i kondycja kazdego organizmu, jak kto z/nosi książę :lol: :side: ;) chyba ze moj wiek biologiczny to polowa mojego metrykalnego :blink: :woohoo: :side:
Aaaa, no i Ty masz Zuzkę, ona niewiele w sumie narazie kuma, a juz z pewnością nie wie co to książa ;) i ze mama ma z tym związane dolegliwości i potrzeby, więc Tobie trudniej sie w tym wszystkim poruszać i znaleźć czas na odpoczynek. Ja na szczęście z tym ostatnim razem moglam mieć wszystko gdzieś bo moja starszyzna już samodzielna od dawien dawna i nie musialam myślec ze cos komuś muszę......luzik. :blink:

10 lata 11 miesiąc temu #873002 przez chłopek
byłam u lekarza z Seba, wirusowo bakteryjne zapalenie spojówek, biedny mój maluszek wygląda jak by go ktoś pobił i jeszcze ropa sie leje.
nie pisze wiecej bo mam mroczki przed oczami i nic nie widze znowu sie migreny zaczynają moja udreka nie tylko w ciazy.
a tak piszecie ze przed 30 drugi dzidzius :) ja z 3 sie przed 30dziecha wyrobiłam

10 lata 11 miesiąc temu #873009 przez szyszulka
Dziekuje za przywitanie:)
A tak do wszystkih dziewczyn ja też sapie :) ale ja mam astme i myślałam że od tego :angry: ale ostatnio miałam remisje astmy to mnie zbytnio nie męczyła,tylko alergolog mi leki zmienił na słabsze. Sapac sapie jak jak sloń jak pod koniec ciąży :laugh: a to dopiero początek! Powiem wam że jak byłam w szpitalu to jaja z ta moją astma były a raczej opinie lekarzy :dry: ale to opowiem wam później bo lecę po mojego skarba do przedszkola :laugh:

10 lata 11 miesiąc temu #873047 przez Alex_87
Ojj sapanie....hmmm ja zaczęłam jeszcze przed zrobieniem testu, taką zadyszkę miałam i sobie myślę, nie no coś nie tak, przecież aż tak źle ze mną nie było ;) no i cały czas trzyma, więc do III trymestru jakoś trzeba będzie się przemęczyć :lol:

Moja mama miała trójkę jak stuknęło jej 28 lat, ja już nie zdążę jej dogonić :) z trzecim też jednak poczekam po 30, bo na razie mamy za ciasne gniazdko :D no chyba, że będą w hamakach spały jedno nad drugim hihi

Ejj laski a ile jajek można jeść dziennie? Bo ja to bym tylko to jadła, w tamtej ciąży też tak miałam. ale jednak zauważam różnicę w zachciankach, bo teraz na zupy nie moge patrzeć, no oprócz pomidorówki, ojj zjadłabym z ryżem :D (a zawsze jem z makaronem ;)) warzywa też mi stają w gardle, a zwłaszcza ogórki, wczoraj nawet z sałatki wybierałam, bo czułam tylko ogórki :dry:

ja ze zdrową dieta poczekam do II trymestru chyba :dry: kurcze teraz zmuszam się żeby cokolwiek zjeść :(

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #873083 przez vika
Kurcze zazdroszcze Wam z tym spaniem....ja pewnie przez brak snu chodzę ciągle zmęczona...wszystko mnie boli...żle sypiam a w nocy jak przewracam się na drugi bok to stękam :ohmy: :ohmy: serio za każdym razem nie mogę dżwignąć swojego ciala :ohmy: :ohmy: aż mi wstyd :ohmy: Suzi ja jednak śmiem twierdzić,żę im starsza jestem tym gorzej przechodzę ciąże ....z Kinią mialam 19 lat i serio ja nie wiedzialam co to są dolegliwości...raz tylko spadlo mi ciśnienie 9o/50 oj wtedy była chwila zgrozy....to tylko wizyta w przychodni była bo pikawa mi siadała :lol: hmmmm ale to było za dużo sportu w nocy :lol: a teraz ciągle coś mnie szczyka...wiecznie mam zadyszke ..nosz aż mi wstyd :huh:
no a z lepszych wieści kupiłam se kilo schabowego i będę smażyła ....mniammmm taki mój kotlet :silly:
a do chlebka przysmak babuni :) takie mięsko w smalcu :silly:
ja to w ogóle jestem wszystko żerna ...zupy uwielbiam choć jestem w szoku bo w obu ciążach jadłam cały czas kapuśniak i ogórkową a tera mi się spsuła bo nie mogłam już drugiego dnia :ohmy: a to moja ulubiona zupa :ohmy:
pomidory!!!!!!!!! uwielbiam jemy z córą co dzień ....a my to jeszcze z cebulą potem umierammmmmmmmmm.....i tak jak se piszę to chyba dziś zrobię pomidorka z cebulką i zaleje śmietaną :silly: :silly: :silly:
Alex ja tam jaj nie ograniczam a też ciągle je żrem :lol: i dziś po naleśnikach też zrobilam :lol: a co se będę żałować :laugh: a dietkę to ja będę miala jak będę karmić :woohoo: :woohoo: :woohoo: teraz muszę nachomikować żarcia :kiss:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka