BezpiecznaCiaza112023

LIPCOWKI 2015

10 lata 3 tygodni temu #971666 przez paulinkaaa2202
A ja dziewczyny melduję się po połówkowym i na 99% dziewczynka :) cieszę się bardzo bo chciałam mieć druga córcię i się udało :) większość rzeczy będę już miała ciuszki ubranka buty pościel itp

Ale najważniejsze że dzidzia zdrowa waży 366g szyjka mam długą i zamkniętą ma 4 cm więc wszystko w jak najlepszym porządku :)

Za miesiąc glukoza będzie trzeba to świństwo wypić ale jakoś damy radę ale oczywiście jak chcieliśmy zobaczyć buzie to mała zasłoniła się rączkami tak jak jej starsza siostra wstydnisie i tyle :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 3 tygodni temu #971672 przez tysiiiak
Paulinka gratuluje córeczki :D :) fajnie, że wyszło tak jak chciałaś :) uracz nas jakąś foteczką :) :)

10 lata 3 tygodni temu #971710 przez paulinkaaa2202
Oj nie mam żadnej fotki :( tylko nagranie z płyty ale idę w pon na nfz to może tam jakąś dostanę :P

10 lata 3 tygodni temu #971792 przez agge
Gratuluję córeczki :*
Ja jeszcze 4 dni do wizyty, chciałabym już poniedziałek :)
Wczoraj się ważyłam i mam 7 kg na plusie :P

10 lata 3 tygodni temu - 10 lata 3 tygodni temu #971807 przez ewela007
Agge to dobrze, że przytyłaś przy tych wymiotach które miałaś i nadal masz. Ja dziś się ważyłam to mam prawie 4kg na plusie, nie lubię rosnąć w szerz :(

10 lata 3 tygodni temu - 10 lata 3 tygodni temu #971825 przez AgusiaKRK
Ewela, nie masz powodów do zmartwień: na 21 tydzień ciąży Twój przyrost wagi wygląda jak najbardziej w porządku, spokojniutko +7-10 kg do końca II trymestru:

ciaza-i-porod.wieszjak.polki.pl/dieta-w-...c-bedac-w-ciazy.html

10 lata 3 tygodni temu #971918 przez ewela007
Aga nie martwię się że dużo tylko żeby do końca nie było za dużo hehe. Oglądam ostatnio ciągle pościel dla dzieci i znalazłam ciekawą aukcje wstawiam link:
allegro.pl/12-el-posciel-dla-dzieci-54-w...usa-i5045041607.html
myślicie ze przez ten ochraniacz z poduszek dziecko będzie miało wystarczająco dużo miejsca? czy nie będzie mu z czasem za ciasno albo czy mi nie przydusi się w tych poduszkach? może lepiej kupić zwykły ochraniacz i nie wymyślać?

10 lata 3 tygodni temu #971922 przez tysiiiak
śliczne są te ochraniacze poduszkowe ale właśnie wydają mi się mało praktyczne... o ile na początku dzidzia będzie miała dużo miejsca bo się nie kręci to potem mogą przeszkadzać... no i jaka to zbieranina kurzu trzeba by było prać co rusz... no ale śliczne sa nie powiem :)

10 lata 3 tygodni temu - 10 lata 3 tygodni temu #971937 przez ewela007
Kurzem się nie przejmuję bo poduszki można prać, a ja często także wietrze pościel. Nigdy nie sądziłam ze wybór pościeli będzie taki trudny, wczoraj mowie do męża, że ja "po prostu chce aby On (synek) był szczęśliwy w swoim łóżeczku". Całe szczęście że resztę rzeczy dostanę od rodzeństwa bo bym nigdy tej wyprawki nie skompletowała

10 lata 3 tygodni temu #971939 przez AgusiaKRK
Ewela, ja mam podobnie! Wszystko przeglądam, zbieram inspiracje, zapisuję obrazki i linki i... na razie nic nie kupiłam :P
A Wasz synek na pewno będzie bardzo szczęśliwy w swoim łóżeczku! :) A najszczęśliwszy pewnie u Was ;)

10 lata 3 tygodni temu #971970 przez agge
Ja pewnie też będę miała problem z wybraniem pościeli i innych rzeczy, tyle jest fajnych rzeczy, że nie wiadomo co wybrać. :D
Jeszcze 3 dni do wizyty :)
Wiecie co, jestem uzależniona od śledzi :D jem je codziennie.

10 lata 3 tygodni temu #971984 przez Andziulka
Lepiej śledzie niż słodycze :) bynajmniej ja mam straszne fazy na słodkości i staram się ograniczać :)

10 lata 3 tygodni temu #971987 przez ewela007
agge ja śledzie jadłam jakieś 2-3 tyg non stop, na każdy posiłek od rana do wieczora. Były przepyszne nic innego nie chciałam, na dzień dzisiejszy przejadłam się i mam wstręt, czuje zapach śledzia i mi nie dobrze. Ciekawe co teraz będę jeść, wchodzę do sklepu i nie wiem co kupić masakra ile można

10 lata 3 tygodni temu #971995 przez AgusiaKRK
Moim ciążowym przebojem są zupy wszelakie! I kefir :) Śledzie od czasu do czasu, ale bardziej ogórki kiszone niż czekolada ;)

Agge: a Ty na pewno masz dziewczynkę? :P

10 lata 3 tygodni temu #971998 przez agge
Haha też się dziwię, po tych moich zachciankach też bardziej bym stawiała na chłopca :D
Ogórki kiszone też uwielbiam, lody.. ziemniaczki z piekarnika :D

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka