BezpiecznaCiaza112023

LIPCOWKI 2015

10 lata 1 tydzień temu #949472 przez tysiiiak
Ja dziś po wizycie :) Fasolinka jest i bije jej serduszko :) Ale ogólnie wyszłam lekko zdezorientowana i rozczarowana po wizycie.. lekarz stwierdził, że wszytko się może zdarzyć i dopiero za miesiąc na wizycie da mi skierowanie na badania i założy kartę ciąży... Wiem, że dla nich to rutyna ale przykro troche :/
Umówiłam sie na 8 stycznia na wizytę następną i będę szła już wtedy na zwolnienie.
a oto fasolinka ;) kiepsko widać ale jest ;)

Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 1 tydzień temu #949494 przez agge
Nie przejmuj się, mi dopiero w 9 tygodniu założył kartę :) chociaż wyniki badań już wtedy miałam.

10 lata 1 tydzień temu #949497 przez Ania86poz
tysiiiak piękna fasolinka:) a lekarz rzeczywiście dupek... Myślę, że każdy ma podobne podejście, ale większość przekazuje to w lepszej formie. Mój dał mi skierowanie na badania w 8 tyg, z wynikami mam iść w pon (10 tydz) i wtedy też założy mi kartę.

10 lata 1 tydzień temu #949524 przez Andziulka
Witam :) jak to dobrze nie być samej na ten piękny lipcowy czas i jak czytam Wasze wpisy to zdecydowanie mi raźniej jeśli chodzi o wszystkie radości i obawy :) ja pierwszy raz na takim forum więc się powoli będę tu ogarniała ;) Pozdrawiam WSZYSTKIE mamusie

10 lata 1 tydzień temu #949532 przez agge
Andziulka też mamy bardzo podobny czas ciąży ;D

10 lata 1 tydzień temu #949535 przez Andziulka
:) caluśkie 2 dni różnicy :D

10 lata 1 tydzień temu #949537 przez agge
Mało, bo większość dziewczyn tu ma młodsze ciąże :D my i Ania86poz mamy najstarsze i mniej więcej takie same ;D

10 lata 1 tydzień temu #949541 przez Andziulka
Fajnie :) wszyscy mi mówią że lipiec idealny miesiąc :) my mamy termin na 12 lipca :)
Jak czytam Wasze wpisy to serio jakoś mi raźniej i widzę że Ty ciężko z mdłościami/wymiotami ojjj ja mam od drugiego miesiąca straszne mdłości ale nie codziennie już prawie tydzień było OK a ostatnie dwa dni znowu masakra mi pomaga imbir+cytrynka :)

10 lata 1 tydzień temu #949543 przez agge
Mi nic nie pomaga, od wczoraj wymiotuję wszystkim co jem.
Ja termin mam na 10 ;)

10 lata 1 tydzień temu #949545 przez Andziulka
Współczuję, jedyne pocieszenie że hmm powinno się to już niebawem skończyć, z jednej strony człowiek wie że to norma, że się zdarza itd. ale niektóre kobiety całą ciążę bez żadnych większych problemów przechodzą :) więc oby szybko już Ci minęło :)

10 lata 1 tydzień temu #949557 przez agge
Mam nadzieję, bo zamiast tyć to zrzucam kilogramy, ważę 43 kg przy 172 cm wzrostu :<

10 lata 1 tydzień temu #949575 przez tysiiiak
agge te czopki nie pomagają :( ? biedna jestes z tymi wymiotami :* a przytyć jeszcze zdążysz :)

10 lata 1 tydzień temu #949628 przez Cymoka
Napiszę krótko po wizycie na USG i u Gin. Fasolka ma 6tyg i 4 dni, i 7,3 mm, a serduszko bije 155razy/minutę. Wszystko jest w najlepszym porządku z Fasolką. U mnie z kolei wreszcie ktoś się zainteresował pewną zmianą w rogu macicy ... nie wiadomo czy to ukrwiony mięśniak, czy jakaś zmiana po zapaleniu... w każdym razie zlecenie dostałam na badanie Roma+ (marker nowotworowy) i zobaczymy co wyjdzie.

Gin powiedziała, że jak wyniki będą ok, to będziemy tylko obserwować, a jak nie - to będziemy się martwić później i może po 12 tyg - pójdzie do wycięcia... :/. Wyniki w okolicy środy będą miała.

Cytologia dopiero po 12 tyg (nie ingerujemy w szyjkę macicy do 12 tyg).
Zlecone przeciwciała Różyczki, TSH i Toksoplazmoza - inne badania miałam robione niedawno: żółtaczka, HIV i zapalenie wątroby typu C.
No i mam zrobić glukozę - ale to na czczo, co dla kobiet w ciąży oznacza, że można pić napoje - byle nie słodzone podobno.

Idę się położyć, bo w nocy przespałam może 2h, bo od wieczora wczoraj mnie mdli i przez to nie mogłam spać w ogóle w nocy :/.

Ah... i zapomniałabym napisać, że - termin według USG - to 02.08, ale zostanę już z wami.

11.12.2014 - 6 tyd 4 dzień, CTR - 7,3mm
30.12.2014 - 9 tyd 4 dzień, CTR - 29mm
31.12.2014 - 10 tyd 1 dzień, CTR - 31,60mm
15.01.2015 - 12 tyd 3 dzień, CTR - 59,30mm

10 lata 1 tydzień temu - 10 lata 1 tydzień temu #949699 przez Ania86poz
W końcu udało mi się wrzucić zdjęcie:)

Załączniki:

10 lata 1 tydzień temu - 10 lata 1 tydzień temu #949708 przez Ania86poz
Cymoka wszystko dobrze się ułoży. Musi!:) Ja przez stres nabawiłam się bezsenności, ale od 2-3 dni wszystko wraca do normy.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka