BezpiecznaCiaza112023

LIPCOWKI 2015

10 lata 1 tydzień temu #950526 przez agge
Ja przez te szpitale co chwilę miałam robione usg ostatnio :D
w szpitalu brałam 3 razy dziennie po 2 tabletki luteiny. W domu mam 2 razy dziennie jedną tabletkę dopochwowo. a Ty ile bierzesz?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 6 dni temu #950541 przez zancik
hey mamuśki :)
Agge super,że juz jesteś w domku :) Ja też biorę luteine tak jak Ty ;)
Paulinka to mamy ten sam termin :woohoo: dobrze,że z dzidzia wszystko ok :)
Ania ciesze się,że u Ciebie też wszystko dobrze :)
Tysiiiak wiem co czujesz też nie mogłam doczekać się wizyty :) Zleci szybciutko :kiss: :kiss:
Ja powoli zaczęłam robić świąteczne porządki,ale w ogóle nie mam zapału :( Jutro wizyta w urzędzie pracy ach pewnie znowu dużo ludzi będzie :( W tym tyg muszę jeszcze porobić badania bo 30.12 wizyta :) W piątek jeszcze wizyta u dentysty :blush:

10 lata 6 dni temu #950563 przez agge
Ja świąt w ogóle nie czuję. Niedawno pełno śniegu a tydzień przed świętami za oknem zielono i świeci słońce ;x

10 lata 6 dni temu #950564 przez tysiiiak
Robiłam syrop z cebuli i dupa nie pomógł :(

Ja też świąt nie czuję ale to przez to, że wiecznie w pracy siedzę. Brak śniegu też swoje robi... Dzisiaj mam wolne miałam się zabrać za porządki a ja z łóżka wstać nie mogę. Właśnie drzemałam z synkiem :P

10 lata 6 dni temu #950565 przez Ania86poz
luteine biorę 2 razy dziennie po 50- dopochwowo. Święta może poczuje dziś, bo chcemy choinkę już ubrać:) a co tam, niech będzie w tym roku wcześniej. Zwłaszcza, że 21go już wyjeżdżamy do moich rodziców, a chcemy w nowym mieszkaniu się nią nacieszyć.

zęby leczyłam przed ciążą, w ogóle to mój ginekolog kazał sobie pokazać (podczas zakładania karty ciąży) zęby:D wiem, że w ciąży szczególnie trzeba dbać o zęby, ale i tak mnie zaskoczył:)

10 lata 6 dni temu - 10 lata 6 dni temu #950586 przez Cymoka

tysiiiak napisał: Ja coś nieogę się wyleczyć z tego przeziębienia :(

Leżeć, leżeć i się wygrzewać. Dużo czosnku surowego, dzika róża, cytryna i inne produkty z dużą ilością witaminy C. Pić dużo płynów - rozrzedzają wydzieliny.

Syrop z cebuli - na kaszel.
Na katar - Spray do nosa dla kobiet w ciąży i matek karmiących 'Prenalen Katar' - firmy Polski Lek.
Na przeziębienie i grypsko- moja gin dała próbkę Prenatal Grip Care - do postępowania dietetycznego u kobiet w ciąży i karmiących w przeziębieniach i stanach grypowych'.
Na gorączkę - Apap, albo coś na paracetamolu - byle nie za dużo.
Na bolące gardło - nie jeść bardzo gorących i potraw i napojów, ani kwaśnych mocno. Płukać wodą z solą, albo wodą z wodą utlenioną (łyżka na pół szklanki wody).

Tfu, tfu - mnie na razie choróbsko nie bierze.

11.12.2014 - 6 tyd 4 dzień, CTR - 7,3mm
30.12.2014 - 9 tyd 4 dzień, CTR - 29mm
31.12.2014 - 10 tyd 1 dzień, CTR - 31,60mm
15.01.2015 - 12 tyd 3 dzień, CTR - 59,30mm

10 lata 6 dni temu #950602 przez agge
Ja na szczęście rzadko choruję :) Próbuję się dodzwonić do przychodzi i zarejestrować do gin, a tu ciągle zajęte.
Wzięłam się za rozpakowywanie torby ze szpitala i sprzątanie pokoju bo strach wejść ;d

10 lata 6 dni temu #950614 przez zancik
Agge śnieg to ja już nawet nie pamiętam kiedy był w święta :( :( :(
Tysiiiak bidulko :kiss:
Ania ja przed ciaża tez leczyłam ząbki ale zostały jeszcze dwa do zrobienia i spokój ;)
Ja już kuchnię ogarnęłam w szafkach błysk :) emkowi zostaje łazienka i wycieranie kurzy wysoko a i wieszanie firanek :evil:

10 lata 6 dni temu #950623 przez agge
Ja sie nie mogę doczekać wigilii,czekam na to zawsze cały rok ;D ale śnieg by się przydał, wszystko byłoby piękniejsze.

10 lata 6 dni temu #950700 przez tysiiiak
Dzięki za rady dziewczyny :) do prawie wszystkiego sie stosuje pucz tych syropków prenatal bo brałam to w pierwszej ciąży i jakoś specjalnie nie pomagały a kosztowały sporo. Czuję się coraz lepiej ale ciągnie się to przeziębienie jak flaki z olejem. Tymbrdziej chciałabym być zdrowa bo bratowa M. urodziła córeczkę w czwartek :D chciałabym ją odwiedzić :D :P

Ja dziś do 13 nie mogłam się zwlec z łóżka i drzemałam z Kubulką :) potem udało mi się wstac i nawet posprzątałam troszke :D obiados zjadłam ze smakiem :D a teraz popijam herbatkę z miodem :)

10 lata 6 dni temu #950704 przez agge
Mi się gotuje rosołek na jutro, już się nie mogę doczekać :D ostatnio mogłabym jeść ciągle

10 lata 6 dni temu #950745 przez kristi*
Hej dziewczyny,
Jeśli któraś potrzebowałaby Luteinę i jest z Warszawy - to chętnie oddam -
mam 4 opak. data ważności 1x 04.2015 i 3x 03.2016

Życzę dobrego samopoczucia i zdrowych dzieciaczków :laugh: :laugh:

10 lata 5 dni temu #950858 przez Ania86poz
Agge a kazali Ci cały czas leżeć? Mój powiedział, że leżeć jak będzie krwawienie a jak nie ma to oszczędny tryb, jak siedzieć to nogi trochę wyżej. Przez ponad 2 tyg stosowałam się do zaleceń (obiady tylko w miarę szybkie, wyjscia z domu tylko na badania), ale w piątek jedziemy do moich rodziców i tam już będzie troszkę intensywniej...

10 lata 5 dni temu #950865 przez agge
W szpitalu mi kazali ciągle leżeć i odpoczywać, ale co do leżenia w domu nic nie mówili, więc nie leżę. Staram się oszczędzać i nie robię nic ciężkiego, ale też nie leżę ciągle. Ciągle się boję, że znowu zacznę krwawić, mam nadzieję, że już nie będę musiała tego przeżywać.
A do kiedy masz brać luteinę?

10 lata 5 dni temu #950890 przez Ania86poz
W poniedziałek powiedział, że będę brać luteinę do 12tyg. u mnie minęły 3 tyg, więc z dnia na dzień z mniejszą obawą chodzę do wc... też nie chce tego ponownie przeżywać... mam jeszcze profil na bellybestfriend i tam mam kalendarz ciąży i wg niego "dziś mija okres największego zagrożenia utraty ciąży", więc u Ciebie pewnie jest podobnie:).

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka