BezpiecznaCiaza112023

LIPCOWKI 2015

9 lata 10 miesiąc temu - 9 lata 10 miesiąc temu #962776 przez agge
Ja chodzę tylko na konsultacje na uczelni, mniej wiecej raz w tygodniu :D
Ostatnio byłam w sklepie i wyczaiłam za grosze body i spodenki i nie mogłam się powstrzymać, musiałam kupić :D a tak to jeszcze nic nie mam.
Ja dziś byłam zrobić badania moczu i morfologię. Za 6 dni wizyta, nie mogę się doczekać :silly:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 10 miesiąc temu #963054 przez ewela007
Hej ja wizytę mam w poniedzialek i byc moze lekarz juz pewniej potwierdzi plec dziecka. Od razu po wizycie zaplanowałam nalot na hurtownię dziecięcą ubranka,kocyki,pościel. Na chwile obecna mam kupiony tylko zestaw startowy Avent. Pozostałe rzeczy takie jak łóżeczko, wózek, krzesełko,fotelik dostane w spadku od rodziny z czego sie ogromnie cieszę.

9 lata 10 miesiąc temu #963057 przez tysiiiak
Też chce wizytę znowu :D to uzależnia :D :P

Mnie jakieś choróbsko dopadło :( gardło tak boli że zasnąć wczoraj nie mogłam :( jak już zasnełam to mały tuptuś do nas przydreptał i tak w kółko więc jestem chora i niewyspana :( Jeszcze Kubula zaczyna kaszleć więc może być ciekawe ... :dry: :S :pinch: :angry:

9 lata 10 miesiąc temu #963118 przez paulinkaaa2202
Taka pogoda dzieci choruja :/ my wczoraj byliśmy u lekarza po 22 mała dostała wysokiej gorączki i miała taki okropny krtaniowy duszący kaszel :(

Ja się na razie trzymam zobaczymy jak długo :P

Ja mam wizytę 11 lutego :P

9 lata 10 miesiąc temu #963129 przez Andziulka
:) ja mam wizytę w piątek ojjjjjjjj też się już bardzoooo doczekać nie możemy miesiąc dziecka nie widzieć MASAKRA ;) w piątek 30.01 odebrałam wyniki niby wszystko OK lekko podniesione leukocyty ale ponoć mamy się nie martwić w ciąży się zdarza :/ na wizycie się okaże.
Ja nie pracuję od grudnia a w zasadzie mogłabym bo wszystko u nas w normie ale z racji wykonywanego zawodu - nauczycielka w przedszkolu i w tym roku grupa 3latki wszyscy doradzali L4 i póki co nie żałuję ;)))) mam co robić właśnie w domku trwa lekki remont a w zasadzie wykańczanie mieszkanka ;)
Nie kupowaliśmy jeszcze nic dla maleństwa na razie tylko od znajomych coś tam dostajemy w zasadzie drobiazgi - skarpeteczek mam 2 pary :))) ale przeglądałam ostatnio forum od kiedy najlepiej zacząć jakieś zakupki, wyprawka i te sprawy żeby później nie nałożyły się wydatki, a ja chyba jeszcze potrzebuję świadomości płci, niby dziewczynka mam nadzieję że coś więcej dowiemy się teraz w piątek ;)))))))))))))))
SIĘ ROZPISAŁAM :P

9 lata 10 miesiąc temu #963220 przez agge
Ja jak się nie dowiem płci w poniedziałek, chociaż podejrzeń to chyba zwariuję :D
Ma któraś z Was może photobloga?

9 lata 10 miesiąc temu #963231 przez AgusiaKRK

Andziulka napisał: :) ja mam wizytę w piątek ojjjjjjjj też się już bardzoooo doczekać nie możemy miesiąc dziecka nie widzieć MASAKRA ;) w piątek 30.01 odebrałam wyniki niby wszystko OK lekko podniesione leukocyty ale ponoć mamy się nie martwić w ciąży się zdarza :/ na wizycie się okaże.
Ja nie pracuję od grudnia a w zasadzie mogłabym bo wszystko u nas w normie ale z racji wykonywanego zawodu - nauczycielka w przedszkolu i w tym roku grupa 3latki wszyscy doradzali L4 i póki co nie żałuję ;)))) mam co robić właśnie w domku trwa lekki remont a w zasadzie wykańczanie mieszkanka ;)
Nie kupowaliśmy jeszcze nic dla maleństwa na razie tylko od znajomych coś tam dostajemy w zasadzie drobiazgi - skarpeteczek mam 2 pary :))) ale przeglądałam ostatnio forum od kiedy najlepiej zacząć jakieś zakupki, wyprawka i te sprawy żeby później nie nałożyły się wydatki, a ja chyba jeszcze potrzebuję świadomości płci, niby dziewczynka mam nadzieję że coś więcej dowiemy się teraz w piątek ;)))))))))))))))
SIĘ ROZPISAŁAM :P

Andziulka, mam tak samo! Miesiąc nie widzieć dziecka to koszmar, szczególnie jak się jeszcze ruchów nie czuje. No kurcze, skąd wiedzieć, że u niego wszystko dobrze?? Koleżanka, która niedawno urodziła dwie córeczki (rok po roku) powiedziała mi, że teraz tak to już będzie, w sensie że ten niepokój to nieodłączny element macierzyństwa. I tak przed każdą wizytą tak się ekscytuję jakbym szła nie wiem gdzie i odliczam dni. Idę jutro!!! :)

9 lata 10 miesiąc temu #963238 przez agge
Chyba każda tak ma :) Agusia czekamy na relację z jutrzejszej wizyty :)

9 lata 10 miesiąc temu #963313 przez zancik
Paula super brzuś.jak mała?
Tysiak jak zdrówko?
Andziulka dokładnie każda z nas tak ma nie widzieć tyle dziecia to masakra ;)
Agusia daj znać jak wizyta :)
Ja mam wizytę dopiero za 2 tyg :(

9 lata 10 miesiąc temu #963334 przez tysiiiak
Zancik dziekuje ze pytasz zdrówko hmm jestem zasmakrana i z bolącym gardłem tu sie nic nie zmieniło ale dziś przynajmniej mam siłę wstać z łóżka ;)

Myślałyście już nad imionami ? My ostatnio myśleliśmy i mamy wstępne typy. Dla dziewczynki podobają nam się Maja, Amelia, Nina a dla chłopca Igor i Oskar chodź tu bez przekonania... mam znów problem z imieniem chłopięcym. Pewnie jeszcze sto razy pozmieniam zdanie :P Tak naprawdę to baaaaaaaaaaaardzo chciałabym Michalinkę (Misia) i nie było by problemu gdyby nie to, że mój luby (Michał) się nie zgadza :(

9 lata 10 miesiąc temu #963335 przez agge
Mój M. chciał dla chłopca Michał, po jego zmarłym niedawno dziadku, ale później w sumie już o tym nie gadaliśmy. Mi się dla chłopca podoba Aleksander, Sebastian i jeszcze inne, dla dziewczynki chyba najbardziej Julia.

9 lata 10 miesiąc temu #963392 przez Andziulka
Ja nie wiem jak się na imię zdecydujemy jedno pewne jeśli się okaże że facecik będzie to na drugie imię po męża bracie Marek, a tak to bardzo podoba mi się Tymon, Szymon, Mateusz, u brata jest Jaś a u drugiego Nikodem i w sumie nie chciałabym żeby się jakoś specjalnie w naszych rodzinach powtarzało i mam jeszcze jakieś skojarzenia z dzieciakami z przedszkola :P np. tak jak Agge podoba się Julia to w przedszkolu Julek na potęgę i u większości znajomych choć to śliczne imię :) ale i są takie co źle mi się kojarzą,a kumpela doradza żeby córci dać Łucja :) takkkk hehe chyba nie koniecznie choć to też ładne :P :) i chyba zdecydowanie z córeńką będzie najciężej się zdecydować :)

9 lata 10 miesiąc temu #963393 przez Lizzy
Paulinka, Tysiiak - łączę się w bólu - moja Mała ma zapalenie oskrzeli, mnie też coś bierze :(

Ja byłam na kilka dni u rodziców, bo boli i napina mi się brzuch wieczorami.. Jednak noszenie mojego klopsa wpływa na brzuszek..

CO do imion to my mamy problem - nic nam się nie podoba, albo z kimś się kojarzy.. Najprawdopodobniej będzie Marysia (Misia) ;)
O imieniu dla chłopca nie myślimy skoro ma być dziewczynka ;)

9 lata 10 miesiąc temu #963395 przez Andziulka
tysiiiak Michalina piękne mojego szwagra dziewczyna tak ma i zawsze fajnie do niej wszyscy zdrabniają Misia itd. :)

9 lata 10 miesiąc temu #963396 przez paulinkaaa2202
No mała się rozkręca znowu gorączkuje i z suchego kaszlu zrobił jej się mokry od początku mówiłam że bez antybiotyku się nie obędzie, ale przecież nie moge być mądrzejsza od lekarzy. Jutro idziemy do naszej pediatry to się okaże. Najgorsze że nie mogę małej nauczyć smarkania nosa nie chce i koniec wciąga i wszystko jej spływa i kaszle ehhhh :(

Mi dla dziewczynki bardzo się podoba Oliwia, ale raczej będzie to chłopiec tak wynikało z USG i takie mam przeczucie a pomysłów jak na razie brak :P

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka