- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- 1 trymestr ciazy lot samolotem
1 trymestr ciazy lot samolotem
- mamamarzenkaa
- Autor
- Wylogowany
- gaworzenie
Mniej Więcej
9 lata 10 miesiąc temu #967653 przez mamamarzenkaa
Witam, mamusie, jestem teraz w 6 tc, przed tym jak dowiedzieliśmy się o ciąży zarezerwowaliśmy bilety lotnicze na długo wyczekiwany urlop, ponieważ od roku prowadzimy sklep nie mamy czasu na urlop ale od 2 lat nie mieliśmy żadnych urlopów, chcieliśmy polecieć w odwiedziny do męża siostry do Anglii.
Teraz trochę sytuacja się skomplikowała ponieważ jestem w ciąż i nie wiem czy mogę lecieć samolotem, na różnych forach piszą ze tak a na innych ze nie, jedni mi mówią ze tak inny ze nie, sama już nie wiem. we wtorek idę do lekarza i się okaże, ale już teraz chciałam od was się dowiedzieć co o ty sadzicie, lecąc samolotem będę w 9 tc lecimy 11 marca do 18 marca miał to tez być dla mnie prezent urodzinowy. Pozdrawiam
Teraz trochę sytuacja się skomplikowała ponieważ jestem w ciąż i nie wiem czy mogę lecieć samolotem, na różnych forach piszą ze tak a na innych ze nie, jedni mi mówią ze tak inny ze nie, sama już nie wiem. we wtorek idę do lekarza i się okaże, ale już teraz chciałam od was się dowiedzieć co o ty sadzicie, lecąc samolotem będę w 9 tc lecimy 11 marca do 18 marca miał to tez być dla mnie prezent urodzinowy. Pozdrawiam
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Brukselka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 9
9 lata 10 miesiąc temu #967717 przez Brukselka
Jeśli ciąża rozwija się prawidłowo, nie ma przeciwwskazań do lotu samolotem. Inna sytuacja byłaby, gdybyś miała przebyć tę trasę samochodem, wtedy należy robić dłuższe postoje, bo ciągłe wibracje nie wpływają dobrze na rozwój płodu. Dopytaj o wszystko lekarza i po prostu ciesz się urlopem
Podziękowania: mamamarzenkaa
- mamamarzenkaa
- Autor
- Wylogowany
- gaworzenie
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
9 lata 10 miesiąc temu #967875 przez mamamarzenkaa
- Brukselka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 9
9 lata 10 miesiąc temu #967878 przez Brukselka
Hej!
Ja nie latałam, ale to rozważałam w podobnym okresie i konsultowałam się z lekarzem, stąd wiem, że jeśli wszystko jest ok, to nie ma przeciwwskazań. Zapytaj może na którymś wątku mam rozpakowanych, na pewno jakaś się znajdzie, co latała. Ale opinia lekarza najważniejsza.
Ja nie latałam, ale to rozważałam w podobnym okresie i konsultowałam się z lekarzem, stąd wiem, że jeśli wszystko jest ok, to nie ma przeciwwskazań. Zapytaj może na którymś wątku mam rozpakowanych, na pewno jakaś się znajdzie, co latała. Ale opinia lekarza najważniejsza.
- lynka80
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 51
9 lata 10 miesiąc temu #967881 przez lynka80
Ja w 1 trymetrze latałam samolotem i to nawet kilkakrotnie(taki charakter pracy) Czułam się dobrze, lekarz nie zabronił więc nie widziałam powodów dla których miałabym z latania zrezygnować
Dla pewności skonsultuj ze swoim lekarzem i miłego urlopu
Dla pewności skonsultuj ze swoim lekarzem i miłego urlopu