BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE STYCZEŃ 2016

9 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 9 miesiąc temu #987733 przez madziaska
Ewelina87, witaj :) Im nas więcej tym lepiej ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 9 miesiąc temu #987948 przez Miluniaa
Ewelina87 witamy ! :)

9 lata 9 miesiąc temu #987990 przez anisia27
witam mamusie! jak ten czas leci, ze juz styczniowki sie pojawily :D dziewczynki, zycze Wam spokojnych 9 miesiecy bez stresu i niepotrzebnych zmartwien :cheer:

9 lata 9 miesiąc temu #988029 przez Ewelina87
Dziękuję za przywitanie :)

Dziewczyny... gdzie ta piękna cera w ciąży? Powyskakiwały mi pryszcze, a do tego skóra między brwiami sypie się w wiór... Normalnie mam cerę mieszaną, ale teraz szukam czegoś silnie nawilżającego... na pryszcze nic nie nakładam, bo w ciąży to różnie z tymi preparatami...

Mogę powiedzieć, że mam przesilenie wiosenne hehehe, bo zawsze tak wyglądam na wiosnę :P

Poradzicie coś?

9 lata 9 miesiąc temu #988071 przez Miluniaa
Ewelina mi tam tez wyskoczyly krosty taka jakby kaszka no ale mam nadzieje ze po 1 trymestrze sie wszystko unormuje, bo teraz to musze pol podkladu zuzyc zeby zamaskowac ;p;p a krem uzywam taki jak przed ciaza w sumie to nawet nie pomyslalam o skladzie ;p

9 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 9 miesiąc temu #988116 przez madziaska
Mi tez sie cera pogorszyla. Nie walcze z tym, bo to wina hormonow. Musimy to przetrwac ;)

Ewelina87, na kiedy masz termin???
Miluniaa, a Ty nie lapiesz sie juz na luty???

9 lata 9 miesiąc temu #988129 przez Miluniaa
madziaska ja mam termin 29 stycznia :)

9 lata 9 miesiąc temu #988130 przez studentkaae
Z sentymentu do stycznia weszlam na Wasz watek i... oczom nie wierze.... staraczki Kochane tutaj???? AGNESSA I MADZIASKA gratulacje Dziewczyny!!!!!!!!!!!! :kiss: :kiss: teraz i Wy powitacie z hukiem dla odmiany 2016 rok:-D super. Buziaki i spokojnych ciaz :-)
Podziękowania: agnesssa

9 lata 9 miesiąc temu #988156 przez agnesssa
Dzień dobry :)

Studentka dziękuję :kiss: :kiss:

Ewelina Super, że do nas dołączyłaś :) Gratulację :kiss: A jak się czujesz tak ogólnie? Ja też mam całą buzię w krostach, ale nic z tym nie robię, bo na hormony nie ma mocnych ;) Teraz i tak wyglądam dobrze w porównaniu do ciąży z Maksiem, w tedy byłam jednym wielkim pryszczem :blink:
Na niedoczynność leczyłam się od kilku lat ale ostatnio moje wyniki się poprawiły, nawet przeciwciała się unormowały więc i hashimoto jak by nieaktywne było, zobaczymy na jak długo :huh:

Madziaska Czyli wolcie babiniec mieć w domku ;) Też fajnie :)

Byłam wczoraj na badaniach, maleństwo ma 4 cm płci na razie nie pokazało, tzn że widać siusiaka więc nadal jest nadzieja :P :P Tak się wierciło maleństwo że ginka nie mogła przez dłuższy czas złapać obrazu serduszka ;) Ale nie mogła zrobić jeszcze prenatalnych ponieważ wytłumaczyła mi, że te badania się robi jak dziecko ma od 4,5 cm do 8,5cm więc za 3 tygodnie idę ponownie, bo za 2 lekarka ma urlop :unsure: Więc teraz i ja się martwię czy to nie będzie za późno :huh: Zobaczymy
Ciekawe kiedy się te mdłości i wymioty skończą, już jestem wykończona normalnie :blush: :blush:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

9 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 9 miesiąc temu #988167 przez Ewelina87
Miluniaa- na czole ta kaszka najbardziej, pewnie, co? :D Dziś zrobiłam sobie maseczkę z pasty do zębów- troszkę wygładziło skórę :)

madziaska- z pierwszego USG 21 stycznia, ale myślę, że będzie wcześniejszy, bo nawet na drugim już pokazało 18 stycznia- :)

agnesssa- czuję się raz lepiej raz gorzej- mdłości już minęły, ale za to mam więcej wymiotów (i tak są sporadyczne, więc nie narzekam). Najgorzej przy myciu zębów bleeeee. Teraz rozpoczął się czas leniwych jelit, więc brzuch trochę pobolewa. No i... spałabym non stop ;)
Z tarczycą u mnie też jest ok- normalnie brałam dawkę Euthyroxu zmienną 50/25. Od dłuższego czasu brałam codzienną dawkę 50 ze względu na planowaną ciążę (myślę, że pomogło nam to w zajściu :) ), a zaraz jak się dowiedziałam, że stał się cud- Pani dr zwiększyła dawkę do 75 i póki co- wyniki są bardzo dobre. Za tydzień idę do endo (niestety innego, bo klinika, w której wcześniej się leczyłam już nie przyjmuje na NFZ :( ). Oby wszystko nadal było super :).

agnesssa, powiedz mi jeszcze czy zrobiłaś aferę w tym laboratorium? Jak czytałam o tym oszustwie, to aż się we mnie zagotowało! Pewnie pobrali kasę i od Ciebie i z NFZ. Wrrrrr

A co do mdłości- bierzesz coś, by im zapobiec? Mi teściowa dała takie tabletki, na mnie działały krótko, ale może na Ciebie lepiej podziałają- Prevomit.

Ja mam o tyle szczęście, że teściową położną mam, która obecnie pracuje w gabinecie ginekologicznym, więc i Panią dr prowadzącą mam porządną :) (NFZ)

9 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 9 miesiąc temu #988173 przez agnesssa
Ewelina Nic nie biorę na mdłości, mi i tak nic nie pomoże, w poprzedniej ciąży też tak wymiotowałam i nic mi nie pomagało, ani woda z cytryną ani z imbirem ani migdały na prawdę nic, a dzisiaj jest znowu gorszy dzień bo wymiotuję po wszystkim co połknę, jest wcześnie a ja jestem wykończona jak po nieprzespanej nocy :unsure: Ale marudzę :P :P :P
Fajnie masz z teściową położną, zawsze fachowa pomoc :)

W laboratorium zrobiłam aferę, po czym pani poszukała skierowania i jak się okazało, to lekarka zrobiła dopisek że te badania mają być odpłatnie :angry: :angry: :angry: :angry: a ze na skierowaniu było tak nabazgrane to ja sama tego nie zauważyłam, więc teraz jak pójdę do lekarza to zapytam czemu każe robić odpłatnie skoro są refundowane, nie rozumiem tego, przecież to nie lekarz płaci za te badania :angry: :angry:

Pochwalę się moim synkiem, taka paskudna pogoda to radość dziecka może trochę rozpromieni ten dzień ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

9 lata 9 miesiąc temu #988176 przez Miluniaa
Ale śliczne dzieciątko !
A nasze w brzuszkach jeszcze takie maleńkie ...

9 lata 9 miesiąc temu #988187 przez Ewelina87
agnesssa- bardzo współczuję tych mdłości :/

A Maksiulek to juz duży chłopak! Tutaj wygląda jak 4-latek :)

A co do tych badań, aż wierzyć się nie chce, że lekarka coś takiego zrobiła :o Awantura jej się należy jak nic!

9 lata 9 miesiąc temu #988425 przez madziaska
Hej mamuśki 

Miluniaa, termin na koniec stycznia. Ja miałam z Hanią na 23 listopada, urodziłam 01.12 ;) Z terminem wszystko jest możliwe ;)

Studentka, witaj Kochana  Dziękuję…

Agnessa, jeśli miałabym wybór, to wolałabym dziewczynkę. Chyba boję się pisiorków ;) Dziewczyny pewnie razem bawiłyby się, pokój razem itp. Zobaczymy, jak będzie chłopczyk, też będzie dobrze. Najważniejsze aby było zdrowe.
Współczuję mdłości, ja na szczęście nie wiem co to znaczy i mam nadzieję, że tak pozostanie.
4cm, wowwww, to już duży człowiek ;)
Ta lekarka na NFZ to pipa ! Nie rozumiem dlaczego napisała, ze badania masz mieć płatne.
Maksiu cudnyyyyyyyyyy 

Ewelina87, to też koniec stycznia ;) USG swoje, a dziecko i tak przyjdzie jak będzie na to gotowe ;) Mi wychodzi z OM 17 stycznia, ale owu byłą wcześniej, wiec z OM wychodzi ok. 12.01. Zobaczymy ;)
I Ciebie wymioty dopadły, oby szybko przeszły ;) Z Hanią jak byłam w ciąży to na mdłości pomagała mi surowa marchewka lub jabłko ;) Teraz tych mdłości było znacznie mniej i mam nadziej, że nie wrócą ;)
Fajnie masz z teściową, pewnie dużo doradzi. Będzie z Tobą przy porodzie???

9 lata 9 miesiąc temu #988437 przez Ewelina87
madziaska- z terminem porodu- pewnie, że tak- ruchomy aż do czasu porodu hihihi :). Mnie wczoraj coś dopadło i tak źle cię czułam... Coś na żołądku jakby mi zalegało czy coś i wieczorem wzięłam tę tabletkę na mdłości i nudności i naprawdę pomogła- pewnie uregulowała mi pracę żołądka. Uffff... co za ulga :) Ale naprawdę w porównaniu do tych dolegliwości, o których opisujecie, to u mnie pikuś. A wiadomo, że wszystko się zniesie dla Maluszka :)

Właśnie wczoraj poprosiłam teściową, aby była przy porodzie :). Bardzo się ucieszyła :) Dla mnie to zawsze większa pewność, że jestem w dobrych rękach :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka