BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE STYCZEŃ 2016

9 lata 4 miesiąc temu #988889 przez Ewelina87

Miluniaa napisał: No zrobilam wychodzi mi 9 tydz no i suwaczek tez pokazuje 9, bo od 8 i 1 dzien liczymy 9 :) Jak ustawie o tydzien wczesniej to bedzie pokazywal 10 tydz, a za 2 dni 11 ;)
Data porodu wychodzi wg tego na 30 stycznia ale mam wg lekarza 29

Ja wiem o co Ci chodzi i jak to liczysz :) Hmmmm... ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 4 miesiąc temu #988890 przez Miluniaa
Ale juz nie wiem kto ma racje ;p;p;p

9 lata 4 miesiąc temu - 9 lata 4 miesiąc temu #988894 przez Ewelina87

Miluniaa napisał: Ale juz nie wiem kto ma racje ;p;p;p

Ogólnie wygląda mi na to, że Ty masz rację.
Ale kurcze faktem jest, że np. ja od niedzieli zacznę 12. tydzień i będzie on leciał jako 12. plus...

Ogólnie jedno i drugie jest logiczne :P

EDIT: cóż... zmieniam suwaczka :D E tam... niech leci wg OM :P

Tylko niezrozumiałe jest dlaczego opis jest do 10. tygodnia, skoro to leci 11. (wg tego, jak Ty to przedstawiasz)

9 lata 4 miesiąc temu #988896 przez Miluniaa
Twoja dzidzia 2 tyg starsza :) kiedy masz genetyczne??

9 lata 4 miesiąc temu #988897 przez Ewelina87

Miluniaa napisał: Twoja dzidzia 2 tyg starsza :) kiedy masz genetyczne??

6 lipca idę na wizytę i porozmawiam o genetycznych. Nie wiem czy w ogóle będę je robić. Muszę wypytać moją Panią dr

9 lata 4 miesiąc temu #988922 przez agnesssa
Dziewczyny racje ma Milunia, i to nawet nie trzeba liczyć z kalkulatorów tylko samemu sobie wyliczyć, u mnie jest 12t i 1 dzień na suwaczku, czyli zaczął się 13 tydzień idąc dalej mam za sobą 12 pełnych tygodni i 1 dzień na kolejny tydzień więc wszystko się zgadza, a tu jest fajna strona która ładnie pokazuje rozwój maluszka wg właśnie tej zasady
parenting.pl/portal/7-tydzien-ciazy

Lekarze też tak liczą

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

9 lata 4 miesiąc temu - 9 lata 4 miesiąc temu #988925 przez Ewelina87

agnesssa napisał: Dziewczyny racje ma Milunia, i to nawet nie trzeba liczyć z kalkulatorów tylko samemu sobie wyliczyć, u mnie jest 12t i 1 dzień na suwaczku, czyli zaczął się 13 tydzień idąc dalej mam za sobą 12 pełnych tygodni i 1 dzień na kolejny tydzień więc wszystko się zgadza, a tu jest fajna strona która ładnie pokazuje rozwój maluszka wg właśnie tej zasady
parenting.pl/portal/7-tydzien-ciazy

Lekarze też tak liczą

Ja już zrozumiałam i na pewno Milunia ma rację ;)

Moja cera jest coraz gorsza. Wysuszona i w kropki :P. Szukam informacji o tym czy można nakładać w ciąży na twarz olej z wiesiołka. Jeśli macie wiedzę na ten temat, to poproszę o jej ujawnienie :D

9 lata 4 miesiąc temu #989097 przez Miluniaa
Mi mam wrazenie, że zaczna troche ogasac czyli moze juz hormony sie stabilizuja i bedzie lepiej :P Troche na czole malutkich kropeczek jest ale jak poloze podlkad to sa zupelnie niewidoczne oby chociaz tak juz zostalo ;p;p
Ale ja jakos sie szykuje na chlopca nie wiem czemu od poczatku ciazy mam takie przeczucie :):):)

9 lata 4 miesiąc temu #989145 przez Ewelina87

Miluniaa napisał: Mi mam wrazenie, że zaczna troche ogasac czyli moze juz hormony sie stabilizuja i bedzie lepiej :P Troche na czole malutkich kropeczek jest ale jak poloze podlkad to sa zupelnie niewidoczne oby chociaz tak juz zostalo ;p;p
Ale ja jakos sie szykuje na chlopca nie wiem czemu od poczatku ciazy mam takie przeczucie :):):)

U mnie oprócz kaszki itp. wyskakują mi takie bojące g**na :P. Niby małe, a boląąąąą :(. Na razie ratuję się smarując na noc twarz kremem z Babydream :P
Za to paznokcie rosną mi jak oszalałe i do tego są ładne i mocne :) Aż sobie skórkę z kciuka zdrapałam, kiedy pozbawiałam zbędnej skórki z suchej krakowskiej :P Ała... boli :P

PS. Twoje ostatnie zdanie idealnie pasuje do mnie :)

9 lata 4 miesiąc temu - 9 lata 4 miesiąc temu #989200 przez ilona88
Cześć dziewczyny, nie wiem czy mnie przyjmiecie bo termin mam na 30 grudnia ale jakoś nie dopatrzyłam się Grudniowego wątku:( Mam sentyment do tego wątku bo jestem z Lipcówek 2014 a obecnie również w 14 tygodniu ciąży:) Pozdrawiam Was serdecznie.

9 lata 4 miesiąc temu #989311 przez Miluniaa
ilona zapraszamy :) moze bedzie styczniowe :) Ja się łapie na końcówkę stycznia i może być lutowe ;p nie przewidzimy tego
Jak na razie na styczniowkach moje dzidzi zawsze najmlodsze ;)

9 lata 4 miesiąc temu #989380 przez Ewelina87

ilona88 napisał: Cześć dziewczyny, nie wiem czy mnie przyjmiecie bo termin mam na 30 grudnia ale jakoś nie dopatrzyłam się Grudniowego wątku:( Mam sentyment do tego wątku bo jestem z Lipcówek 2014 a obecnie również w 14 tygodniu ciąży:) Pozdrawiam Was serdecznie.

Ale radość! :) Jedno malutkie i kolejne w drodze :) Gratuluję, coś pięknego :)

9 lata 4 miesiąc temu #989388 przez agnesssa
Ilona Witam, zapraszamy rozgość się :) Fajną będziesz miała różnicę wieku między maluchami :) Mi się taka marzyła, ale życie zweryfikowało po swojemu ;) Jak się czujesz, drugi trymestr się u Ciebie zaczął to pewnie masz powera ;)

9 lata 4 miesiąc temu #989428 przez ilona88
Agnesssa o tak w końcu czuję, że żyję. Pierwszy trymestr makabryczny, wymioty, bóle głowy itp chodziłam spać razem moim Tymkiem czyli często lądowałam w łóżku nawet przed 20. Różnica wieku będzie 18 miesięcy. Czuje, że dadzą mi popalić te moje dzieciaczki ale i tak kocham bycie mamą a myśl o byciu multim mamą napawa mnie dumą i radością :)

9 lata 4 miesiąc temu #989544 przez agnesssa
Ilona To jesteś dla mnie pocieszeniem, bo jak na razie u mnie scenariusz wygląda identycznie, zasypiam z moim synkiem wymiotuje, bóle głowy też się zdarzają niestety. Bardzo dobrze powiedziane, radość i duma i tak powinna się czuć mama :cheer:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka