BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE STYCZEŃ 2016

9 lata 9 miesiąc temu #985941 przez Miluniaa
patrze, że tu narazie cisza :) mam nadzieje, ze niedlugo bedzie wiecej mamusiek i zrobi sie tu gwarno ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 9 miesiąc temu #986358 przez agnesssa
Hej Hej :)

Lumisia Trzymam kciuki, co by się dwie kreski pokazały na teście :)

Miluniaa Witaj, jak miło, że do nas dołączyłaś, opowiadaj jak ciąża mija czy to pierwsza dzidzia? Generalnie jak się czujesz :)

Madziaska
Ja chodzę i prywatnie i na NFZ, bo tej lekarce na NFZ nie do końca ufam, chociażby dlatego, że zaczęłam właśnie 11tc a nadal nie zleciła mi żadnych badań i nie założyła karty ciąży, w przyszłym tygodniu znowu idę do niej na wizytę bo mi się luteina kończy i musi mi dać receptę i jestem bardzo ciekawa czy w końcu się doczekam skierowania na badania, chociaż to będę mogła robić bezpłatnie ;)

Dowiedziałam się, że moje choróbsko się wzięło od alergii, która nie chce mi przejść, leków nie mogę brać więc najlepiej, żebym z domu się nie ruszała :blush: Masakrycznie się czuję i zostaje mi się modlić o koniec pylenia :huh:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

9 lata 9 miesiąc temu #986500 przez Miluniaa
Moja pierwsza ciąza czuje sie rewelacyjnie oprocz mdlosci, które mnie czasami dopadaja i raz na jakis czas bol glowy ale taki jeszcze znosny wiec daje rade bez lekow :)
Ciesze sie ogromnie, bo staralismy sie o dzidzie 10 miesiecy,a ja juz bylam u kresu cierpliwosci ...
nie mam zadnych bolow brzucha niczego takiego ;p ewentualnie swedzenie i ciagniecie ;)
pozdrawiam i czekam na wiecej dziewcząt ;p

9 lata 9 miesiąc temu #986587 przez madziaska
Agnessa, ja tez mam alergie, kicham jak szalona ;) Dziasiaj pochmurno i troszke popadalo, wiec bedzie lepiej ;) ziwna ta lekarka na nfz, powinna juz zalozyc karte i zlecicic badania. Prywatnie chodzisz do innej tak?? Zalozyla Ci karte i kazala zrobic badania??? Nie bardzo rozumiem, bedziesz miala dwie karty ???

Milunia, super, ze nie masz klopotliwych objawow. To tak jak u mnie. Lekkie mdlosci chyba juz poszly w niepamiec ;) Jedyne co mi dokucza to zmeczenie ;) Nic mi sie nie chce...

W czwartek bylam na wizycie. Serduszko ladnie bije, dzidzius ma 26mm i jest wiekszy niz wynika to z OM. Owulacja mi sie przesunela, tak jak myslalam, Do zaplodnienia musialo dojsc 9dc, nie ma innej opcji ;) Po tabletkach pewnie mi sie cykl rozregulowal.

9 lata 9 miesiąc temu #986636 przez agnesssa
Madziaska Super, że u Twojej dzidzi wszystko jest Ok :) no 9dc to faktycznie dość szybko :) Ta alergia to katastrofa w ciąży, ja mam jeszcze astme mam tylko nadzieję, że nie będę miała żadnych duszności. Z Maksiem w ciąży w ogóle zapomniałam, że jestem alergiczką i asmatyczką, hormony mnie uratowały, niestety jak to mówią każda ciąża inna :blink:
A co do gina, to tak jak pisałam chodzę prywatnie i na Nfz, lekarki o sobie nie wiedzą, więc będę miała dwie karty ciąży, ale dla mnie priorytetowa jest ta gdzie chodzę prywatnie bo lekarka jest dokładna i generalnie zupełni inaczej wygląda wizyta, ale, żeby nie płacić za wszystkie badania chodzę też na NFZ i dla tego że receptę na NFZ chociażby na luteinę dostaję ze zniżką. Badania to kupa kasiory przez całą ciążę, więc zawsze coś zostanie w portfelu.

Milunia Super, że się udało, wiem co znaczy czekać na dwie kreseczki, bo w przypadku każdej ciąży musieliśmy swoje odczekać, ale ważne ze się udało :cheer: Oby bóle głowy się nie nasiliły, a lekkie mdłości są do przeżycia ;)

Mnie niestety mdłości i wymioty nie oszczędzają, dzisiaj od rana chyba już z 5 razy :sick: :sick: :sick: Ale dla dzidzi wszystko przetrwam :)

9 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #986745 przez Miluniaa
Pokażcie swoje brzuszki ;p;p

9 lata 9 miesiąc temu #986846 przez misia88
No widzę, że rok 2016 otwarty. Gratuluję! :) Mam nadzieję, że też niedługo załapię się na ten 2016 :) Pozdrawiam i spokojnych ciąż życzę :)

9 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 9 miesiąc temu #986894 przez agnesssa
Miluniaa Widzę, że już się brzuszek pojawił, śliczny masz, taki zgrabny :) Ja to wyglądam jak bym w 6 miesiacu była, ale ja mam nadwagę i dość szybko mi brzuszek rośnie, mimo że przez wymioty kg na razie schodzą w dół. Ja na razie mam zdjęcie sprzed dwóch tygodni

Misia Trzymam kciuki za szybkie zafasolkowanie :kiss:

9 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 9 miesiąc temu #986918 przez Miluniaa
agnesssa super też już widać ! :)

Ja mam w czwartek wizyte mam nadzieje, że lekarz założy już mi karte ciąży i dostane zdjecie swojej fasolki :)

9 lata 9 miesiąc temu #986928 przez misia88
agnessa Dzięki :)

Fajne te Wasze brzuszki. Aż Wam zazdroszczę :P

9 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 9 miesiąc temu #986930 przez madziaska
Ooooo, jakie już fajne brzuszki widać ;) Ja jeszcze zdj nie zrobiłam. Wieczorem od wzdęć jest widoczny ;) Rano troszkę odstaje, na razie waga w miejscu ;)

Misia, powodzenia :)

Agnessa, niefajnie z wymiotami. Pracujesz??? Maksiu chodzi do żłobka/przedszkola???

9 lata 9 miesiąc temu #986932 przez misia88
Mam pytanko do tych mamuś po raz drugi: długo starałyście się o drugie dziecko? :P

9 lata 9 miesiąc temu #986934 przez madziaska
Misia, u nas to była niespodzianka ;) Przestalam brac tabletki, bo zaczelam sie zle czuc. W drugim cyklu, dokladnie w 9dc nie zabezpieczylismy sie i jest fasolka ;) Nie moglam w to uwierzyc, ale jak widac wszystko jest mozliwe ;)

9 lata 9 miesiąc temu #986942 przez misia88
madziaska No to nieźle. :) Hania cieszy się, że będzie miała rodzeństwo?
Moja Lila ostatnio pytała kilka razy czy kupimy jej braciszka :D A jak jej pytałam gdzie go się kupuje, to mówiła, że w Smyku. :P :D

9 lata 9 miesiąc temu #987021 przez agnesssa
Misia My się o drugą dzidzię staraliśmy od września 2014, w listopadzie miałam miesiąc przerwy przez torbiel, ale od grudnia znowu pełną parą, udało się w końcu w kwietniu, ale już zdążyłam całą serię badań zrobić, bo o Maksia się staraliśmy dwa lata i wolałam nie zwlekać.

Madziaska Tak pracuję, i chciałabym tak długo jak tylko sie da pracować, ale np cały zeszły tydzień w domu leżałam przez te zatoki :dry: Maksiu chodzi do żłobka, a od września idzie do przedszkola. Już się nie mogę doczekać przedszkola bo zapowiada się super, a żłobek już mnie denerwuje (właścicielka dokładniej).
Ostatnio powiedziałam Maksowi, że będziemy mieli małą dzidzię w domku przy okazji jak sąsiadka była ze swoim kilkutygodniowym maluszkiem, i Maks skakał z radości i pytał gdzie schowałam dzidzie, a jak mu mówiłam, że jest w brzuszku to od razu mnie ucałował w brzuch i wołał cześć dzidzia :laugh: Ale generalnie tak na co dzień to nie pamięta o tym ;)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka