BezpiecznaCiaza112023

Marcóweczki 2016

9 lata 1 miesiąc temu #1014467 przez PaulinaJ
Cześć wam ;)

Monia super łaszki :) ja zaraz się zbieram na łowy :D trzeba podbić lumpa bo wszystko mi z tyłka spada .

My dziś u lekarza z Mańką :) gorączkowała mi. Ale zdrowa. Jakiś wirus może . Dziś już okej w sumie.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 1 miesiąc temu #1014482 przez clue
zdrówka dla Marysi :kiss: a ma już wszystkie ząbki? bo moja często gorączkuje kiedy wyłazi jakiś nowy... akurat mamy piątki na tapecie.

Monia, łowy udane widzę :)

9 lata 1 miesiąc temu - 9 lata 1 miesiąc temu #1014540 przez PaulinaJ
U nas już wyszły wszystkie :) i nigdy nie gorączkowała od zębów :)

Nasze łupy z dziś :) muszę iść kiedyś bez Mańki bo z nią to nie robota :P

Załączniki:

9 lata 1 miesiąc temu #1014591 przez clue
cześć :)
Paula - pajacyk-kostek wymiata :blush: :woohoo: i te maleńkie spodnie dresowe :silly:
życzę udanego weekendu :kiss:

ps masakra co to się dzieje....

9 lata 1 miesiąc temu #1014619 przez PaulinaJ
Kolejne łupy :D

Clue no masakra ... ale to było do przewidzenia moim zdaniem. Mam nadzieje, że Polska się otrząśnie w końcu bo nie długo i my spokojnie spać nie będziemy mogli.
Załączniki:

9 lata 1 miesiąc temu #1014624 przez moniab26
Clue najgorsze jest to, że za rozgrywki " na górze " cierpią zwykli ludzie, niczemu nie winni...paranoja

Paulina ubranka bardzo fajne, zwłaszcza ten pajacyk - szkielecik :laugh:

Ja dzisiaj czuję się jak słonica, jestem taka ciężka, że nawet rozwieszenie prania na suszarce sprawiło mi trudność, mam nadzieję, że to przejściowe bo jak jeszcze przez trzy miesiące miałabym być taka ociężała to oszaleję

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

9 lata 1 miesiąc temu #1014646 przez PaulinaJ
Dzięki. Chciałam się was zapytać czy któraś korzystała w ciąży z dentysty na NFZ. faktycznie w ciąży więcej refundują? Muszę w poniedziałek iść bo wypadła mi plomba i nie wiem czy warto na NFZ ;-)

9 lata 1 miesiąc temu #1014652 przez Martynka__89
Super łupy:) w przyszłym tygodniu mam zamiar wybrać się na rajd po lumpach. Co do dentysty to jestem umówiona na środę nfz, byłam u tego dentysty 2 razy z Mateuszkiem ale prywatnie. Zobacze czy jest jakaś różnica między nfz a prywatnie. To dam znać:) Mam pytanie do mam, które rodziły w Pyskowicach. Co trzeba zabrać ze sobą do szpitala? I jak mniej wiecej wygląda tam poród i pobyt w szpitalu?

Moja Kropeczka:(9.02.2015

9 lata 1 miesiąc temu - 9 lata 1 miesiąc temu #1014655 przez PaulinaJ
Martynka :) ja muszę iść szybciej bo nie wiem czy ta reszta zęba do środy wytrwa :P Ale idę na NFZ...zobaczymy. Mam super dentystkę, ale przyjmuje tylko prywatnie nad czym ubolewam bo liczę, że mój portfel jednak troszkę mniej ucierpi na NFZ. Trzeba na wózek odkładać :whistle: :whistle: :whistle:

9 lata 1 miesiąc temu #1014659 przez moniab26
PaulinaJ ja byłam w czwartek u dentysty na nfz i wypytałam jak to jest z refundacją dla ciężarówek - należy nam się kompleksowe leczenie wszystkich zębów w ramach funduszu ( nie tylko 1-3 ) i oczywiście wyrywanie :ohmy: . W sumie i tak musiałam iść prywatnie bo miałam złamany ząb i nie potrafiła go usunąć, wysłała mnie do chirurga szczękowego, który za wyrwanie życzy sobie ok 300 zł, poszłam do starego dentysty ( jest już dobrze po 70 -tce ) i usunął mi ząb za 50 zł ale jak go ujął szczypcami już nie puścił aż nie wyrwał.

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

9 lata 1 miesiąc temu #1014661 przez PaulinaJ
Tak, należy się tylko chodzi mi tez o jakość. Nie wiem czemu, ale mam wrażenie, że te refundowane plomby nie są trwałe. Może się mylę

9 lata 1 miesiąc temu - 9 lata 1 miesiąc temu #1014672 przez clue
ja też słyszałam, że refundowane plomby są wykonane z innego materiału/inaczej utwardzane, ale nigdy nie byłam z nfz, więc nie spawdziłam :)

Martynka ja rodziłam w Pyskowicach, teraz też chcę tam rodzić.
Wg mnie położne są na medal :) ja rodziłam przy 2 połoznych bo ok godziny10 trafiłam do szpitala a młoda urodziła się o 23:40.

KIepsko wspominam jedną babkę z noworodków, która przywoziła mi dziecko, pomagała przy karmieniu, bo mnie najzwyczajniej w świecie stresowała swoim sposobem bycia, miałam wrażenie, że wszystko robię źle a ta stoi i patrzy krytycznym okiem .. zamiast pomóc czy doradzić.

Wtedy do szpitala potrzebne były rzeczy wyłącznie dla mnie - dla dziecka tylko to co na wyjście - ubranka/kocyki w czasie pobytu zapewnia szpital.
Dzieciom zakłada się pieluchy tetrowe - też szpitalne :laugh: obowiązuje całkowity zakaz używania smoczka/butelki

9 lata 1 miesiąc temu #1014694 przez natkka
Paulina ja bym zapytała przed poddaniem się tym wszystkim zabiegom dentystycznym, bo z tego co ja wiem to na nfz plomba jest amalgamantowa (taka szara) a nie światłoczuła jak te, które dostajesz jak pójdziesz prywatnie. Amalagamat jest zrobiony z rtęci i może to być niebezpieczne dla dziecka, gdyż ta rtęć uwalnia się zaraz po założeniu.

9 lata 1 miesiąc temu #1014696 przez Gosia 2712
Hejka :)
Witam sie w rozpoczetym 25 tygodniu :)
W srode wizyta i juz sie doczekac nie moge :D mam nadzieje, ze tam wszystko ok i ze ta szyjka moja sie juz nie skrocila... :whistle:

Clue hehehe tylko szkoda, ze z tego pierdolnika te rzeczy same nie chca pozniej sie uprzatnac :P :whistle:

Martyna mam nadzieje ,ze wyniki sie polepsza ... heh tez pelno lekow biore ale chyba lepiej te leki brac niz,zeby te glupie bakterie dziecku mialy zaszkodzic...

Monia sliczne zakupy :)

Paulina zdrowka dla Marysi :) swietne lowy :) Ja nie pomoge, bo nie bylam u dentysty na nfz...

To moze a sie tez pochwale co kupilam dla synka :D to sa lowy z kilku ostatnich wypadow :P

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]
Amelka 20.05-01.06.14 [*]

9 lata 1 miesiąc temu - 9 lata 1 miesiąc temu #1014697 przez Gosia 2712
I dalsza czesc :P

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
[/hide]

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]
Amelka 20.05-01.06.14 [*]

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka